2009/02/27

350 anledningar att INTE gå på Derby

BILJETTPRISER. Sent igår kväll publicerades priset för ståplats på bortaderbyt mot Gais. Änglarna har fått besked om att Gais på fullaste allvar vill ha 350 kronor för en plats i bortaklacken till derbyt Gais- IFK Göteborg.

BaraBen uppmanar därför
till bojkott av matchen.

Att Gais har ett kass publikstöd och uppenbarligen en rätt kass ekonomi är väl knappast någon nyhet. Men att försöka kompensera detta genom att mjölka oss IFK-supportrar på rejält med pengar känns lång ifrån rättvist, särskilt när samma biljett på vår hemmamatch kostar, i det här fallet, blygsamma 195 kronor styck.

Om Gais fortfarande vill ha ett derby med en stor publik är en justering av priset en självklarhet, men man vet aldrig, det är Gais vi talar om. Gaisarna kan inte fylla Gamla Ullevi på egen hand, de är beroende av att få dit tusentals, troligtvis över 10 000 blåvita för att fylla arenan, på klackläktare och andra läktare. Därför är det sinnessjukt att sätta ett marknadspris på en hemmamatch för Gais till 350 kronor. Detta är ej verklighetsförankrat.

BaraBen uppmanar till total bojkott av biljettköp till Gais-IFK Göteborg. Kravet vi ställer till Gais är att: anpassa biljettpriset till vettig marknadsnivå, rimligtvis i klass med IFK Göteborgs priser i motsvarande hemmaderby, cirka 195 kronor. Detta alternativt att se läktarna eka tomma. Vi blåvita fans kan utan problem få loss offentliga storbildsskärmar för att se matchen, gemensamt i tusental, på annan plats än på Gamlas bortasektion.

Skulle Gais vägra att ändra sina vansinniga biljettpriser föreslår vi att IFK Göteborg höjer priserna till bortasektionen på motsvarande derby, IFK Göteborg- Gais till 700 kronor stycket. Undantaget: medlemmar i IFK Göteborg eller Supporterklubben Änglarna, som bör få köpa samma biljetter till 195 kronor stycket.

IFK Göteborgs supportrar ska inte tvingas betala bisarra ockerpriser långt över rimlig nivå för att se Gais i allsvenskan. Ocker är ett brott mot svensk lag som om det bedöms grovt kan leda till " fängelse, lägst sex månader och högst fyra år". (Föreskrivet 9 kap 5 § brottsbalken.)

Betala inte 350 kronor för din biljett
- ställ krav på Gais eller bojkotta derbyt!

74 kommentarer:

  1. Det är nästan så att man borde köra en bojkott oavsett. Har dom väl försökt pissa på oss en gång så ska dom fan ha´t.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att vi, som det vädrats på diverse forum allvarligt bör överväga att bojkotta matchen oavsett om GAIS kryper till korset och sänker priset. Tycker att man redan nu passerat min tolerans-nivå. Vi bojkottar matchen, sätter att sjukt överpris på GAIS sektion på vårt hemma derby. När GAISarna bangar så släpps biljetterna till allmänheten för normalpris. Då hugger alla så vi kan få en arena med nästintill enbart änglar.

    SvaraRadera
  3. hahaha, våra grabbar komma köra över gais med vårat B lag ändå, varför inte stanna hemma istället och låta gais för EN gångs skull vinna läktarmatchen!

    Är för glag just nu för att bli riktigt förbannad över detta, trodde ändå vi va alliansbröder...ok gais, då vet jag!

    SvaraRadera
  4. helt rätt. sjukt att ta nästan dubbelt mot det IFK tar för motsvarande biljett. ok att man försöker tjäna en slant, men att lägga biljettpriset på nära dubbla? hallå eller.

    SvaraRadera
  5. fy fan.. pankaste klubben med svinigaste priserna... varför inte köpa upp hela hemmasektionen?

    SvaraRadera
  6. Gais uppmanar till läktarkaos. Eftersom de tar sjukt höga priser "tvingar" de blåvita att köpa biljetter på hemmasektioner vilket kommer leda till fullt kaos på arenan. Så Gais banar väg för konfrontationer på läktarna genom det här idiotagerandet.

    SvaraRadera
  7. Har ofta varit lite skeptisk till dina tidigare inlägg Peeman. Men den här gången har du VERKLIGEN en poäng. Väl talat!

    Dett känns ganska ruttet och småaktigt av gais. Vem vet, effekten kanske blir som Professorn anntyder.

    SvaraRadera
  8. de vore nåt gays- blåvitt spelar inför tomma läktare jag hade tänkt gjort som tidigare betala tågupp t götet för få se blåvitt piska fiskrens men nu stannar jag i kalmar oavsett va bögarna gör. i ren protest

    SvaraRadera
  9. Det kostar naturligtvis samma på Gais hemmasektion. Tror inte man får ha olika priser enligt reglerna. Så 350kr även för de Gaisare som inte har årskort.

    SvaraRadera
  10. Bojkott oavsett om dom ändrar!!

    " HUr fan kan man tro att man ska kunna ta ut sådana hutlösa priser i en vanlig alsvensk match"

    HATA GAIS, usch, fy , blä....

    SvaraRadera
  11. För mig handlar det helt enkelt om att jag inte har råd att punga ut saftiga 350 för en match. Det blir puben för mig.

    SvaraRadera
  12. Bra med hoga biljettpriser, forutsatt att det ar just marknadspriser (ie det blir slutsalt)..men det aterstar fortfarande att se om 350kr ar marknadspris eller ej...

    SvaraRadera
  13. Vad kostar biljetterna på andra platser under derbyt då? 400 kr?

    Är det billigare priser där är det bara att vi blåvita köper biljetter där.

    SvaraRadera
  14. En bojkott förespråkar även jag, och det oavsett om de backar.
    Däremot tycker jag inte att BlåVitt skall göra likadant, det vore att krypa ner till deras nivå och det vill vi väl knappast skall inträffa.
    Så låt dem för en gångs skull vinna läktarmatchen, medans laget tar en gruvlig revanch för den nesliga förlusten vi åkte på sist.

    SvaraRadera
  15. Lite väl tidigt att skrika bojkott eller? Lite löjligt att behöva dra tillbaka sin uppmaning sen.
    Bojkott tjänar väl inte blåvitt på eller?
    Om Gais sänker sina priser till vår nivå ser jag ingen anledning till att bojkotta?

    SvaraRadera
  16. http://www.gais.se/Fotboll/gais.nsf/default

    Lika bra att köpa årskort även i Gais och utnyttja det i en match. Från 300 spänn står det på gajsarnas hemsida. Då tjänar man femtio spänn och gais kan i övriga allsvenska matcher aldrig sälja ut arenan. Guld!

    SvaraRadera
  17. Jag är med.

    SvaraRadera
  18. Kan bar hålla med föregående talare, detta var väl saftigt.

    Nu väntar jag på IFK:s svar på detta!

    SvaraRadera
  19. GGG-AAA-III-SSS HATA GAIS!!!!

    SvaraRadera
  20. Om det så hade kostat det dubbla så hade jag gått på matchen, beklagligt ja. Bojkott, lägg av.

    SvaraRadera
  21. Jag tänkte bara svara på "Det kostar naturligtvis samma på Gais hemmasektion. Tror inte man får ha olika priser enligt reglerna. Så 350kr även för de Gaisare som inte har årskort."

    Skillnaden är att den stora delen av gaisklacken köpt årskort, vilket innebär att priset revideras fruktansvärt mycket. Vi, blåvitare har inte möjligheten att köpa ett årskort till gais för att vi ska se en match. Prissättningen på bortasektionen är rätt patetisk. De vet att vi har många fans och vill då tjäna extra mycket just pga det fåtal platser som finns.
    Gaisarna åker snålskjuts helt enkelt!

    SvaraRadera
  22. 09:57
    Majoriteten av publiken som står i klacken / bortaklacken är ungdomar och lever på barn/studiebidrag. När biljetten kostar 350 nästan det dubbla så betyder det att nästan halva barn/studiebidraget försvinner.

    Helt orimligt.

    200:- är det mesta jag skulle kunna tänka mig för att se ett bonkegäng som gays spela mot blåvitt även om det är derby.

    Förresten så är ÖIS, GAYS och IFK med i en såkallad allians, verkar som gaysen har svårt att fatta detta då dom försöker mjölka pengar från sin alliansbroders förenings hängivna fans.

    Bojkott ifall dom inte sänker till 195 är det enda rätta!

    SvaraRadera
  23. va de löjligaste på länge.. blir att se den matchen på tv ifall inte priserna går ner!!

    SvaraRadera
  24. Bojkott blir.

    SvaraRadera
  25. Vadå pankaste klubben? För ett par år sedan var det ni som balanserade på ruinens brant. Synd att ni klara er kvar i AS den gången. Är trött på erat jävla skitsnack hit och dit. Trimma mopparna och rätta till silverkedjan grabbar.

    SvaraRadera
  26. Ni som snackar om att "ALDRIG I LIVET" bojkotta...
    Det handlar inte om hurvida man har råd med 350 spänn eller ej, det handlar om att markera att Gaisarnas betéende inte är acceptabelt.
    Vi måste göra en tydlig markering och bojkotta oavsett tycker jag! Dom har definitivt gått över gränsen...

    // Mange

    SvaraRadera
  27. Jag tycker alltid vi skall bojkotta UJS och Gajs när de spelar hemma.

    Finns ingen som helst anledning att sponsra deras verksamheter.

    Far åt helvete skinnvästar.

    SvaraRadera
  28. VIDRIGT BETEENDE AV GAIS!

    Ska vi blåvita stå för en extra miljonintäkt för Gais??? Aldrig i livet! Köp inte biljetter om de inte sänker priset till något vettigt!

    SvaraRadera
  29. Det här är tamejfan helt sjukt. Ungefär som att höja priset på en bussbiljett inom Göteborgs kommun till 60 kronor. Helt orimligt pris för något som folk ändå verkligen verkligen måste ha...

    SvaraRadera
  30. Den här texten andas väldigt mycket Frankie:ism. Peeman = Frankie?

    SvaraRadera
  31. Visst borde man bojkotta matchen, men jag hatar verkligen rubriken. Det är en klassisk nyhetsrubrik, men den är felaktig. Det är inte 350 anledningar, det är en enda: priset. Man kan inte säga att en krona är en anledning i dessa sammanhang.

    SvaraRadera
  32. Fan GAIS-grisarna har en win-win situation här, går vi inte får våra änglar inte det stöd de bör i en såpass viktig match (ja jag tycker det är viktigt att vinna över skinnvästarna efter deras skrävvel efter förlusten förra året). Och går vi tjänar de en jävla massa pengar på oss. SÅ JÄVLA DÅLIG STIL!

    SvaraRadera
  33. rhodos/ lägg fokus på rätt sak nu. bojkott, jag tycker rubriken funkar bra som den är!

    SvaraRadera
  34. anonym 11:31/ Det kommer bli en mycket mäktigare ljudkuliss om vi inte går. Tystnaden kommer eka och sporra våra killar som utan problem kommer slå Gais utan 5000 blåvita bakom sig. Det är deras jobb och ansvar.

    SvaraRadera
  35. BOJKOTTA Gais!

    SvaraRadera
  36. Jag håller med helt och hållet. Att "hämnas" med egna priser i chocknivå tror jag inte är smart på något sätt. Det som troligtvis sker av att ha de här idiothöga priserna är att väldigt många blåvita kommer köpa biljetter på någon intilliggande sektion. Detta gör naturligtvis även Gaisarna om deras bortaklacksbiljetter kostar hutlöst mycket. Då kommer publiken i mycket större del att blandas och risken för konfrontationer mellan blåvita och Gaisare kommer att öka.

    Bojkott är det enda rätta med det tydliga kravet att inte ta ut ockerpris för biljetterna. Gais har fått tokhybris med sin prissättning och tror att de har ett lag och varumärke långt utöver vad de har. I jämförelse har de naturligtvis oss, den mer framgångsrika och klart mer publikt attraktiva storebrodern, som inte har biljettpriser i närheten av deras. Hur fan kan de motivera sin prissättning då? Hur fan kan Gais-fansen gå med på sådant här ocker? Har de ingen skam i kroppen?

    Det enda rätta är att vägra att betala 350 kronor per biljett till Gais.

    Det stärker bara deras ekonomiska muskler, det ger dem rätt i frågan om man kan mjölka ut pengar ur blåvita supportrar och det legitimerar chockhöjningar av biljettpriserna - långt över normalt marknadsvärde.

    Kräv normala biljettpriser eller bojkotta Gais-derbyt!

    SvaraRadera
  37. Brukar inte gnälla men det här är fullständigt åt helvete! Hur skall fotboll ens kunna vara 1% folkligt om ståplatsbiljetterna går på 350 spänn? För att sätta det i perspektiv: man kommer till köpenhamn och tillbaka för den summan!

    Påminn mig om hur det är logiskt att ett av allsvenskans mest notoriska skitlag samtidigt har de mest elitistiska supportrarna (och nu uppenbarligen även organisationsfolk på samma nivå)? Vi snackar laget som aldrig lär ta en topp-5-placering och som kan drömma om att dra 10000 åskådare till en match som inte är ett derby... någon måste vakna upp!

    Bojkott eller inte är inte en fråga jag behöver ta ställning till. Som student är det illa nog att behöva betala 200 spänn för en sådan match... 350 kronor är nog tyvärr uteslutet om jag inte hittar pengar på gatan eller något... :( Skall aldrig säga aldrig iofs, men man blir ju nedslagen av det här. Fy fan.

    SvaraRadera
  38. 350 spänn är väl i högsta laget. samtidigt tycker jag våra priser är något blygsamma. ca 250 hadde vart ett rimligt pris för båda klubbar. Vi måste ändå fösöka få in lite mer pengar. Alternativt kan vi ju spela på stora ullevi och köra låga pris men mer folk.

    Tror tyvär höjda priser är ett måste vid sådana här matcher om vi vill ha chans att behålla spelare. Tänk på att vi har stora driftsunderskott varje år. Förstå då hur jäkla tufft Gais måste ha det ekonomiskt. Ett måste är dock att vi har samma pris. De ska inte åka snålskjuts på oss mer än vad de redan gör.

    SvaraRadera
  39. vilken folksport fotboll blir...

    /R

    SvaraRadera
  40. BOJKOTT BOJKOTT BOJKOTT.

    SvaraRadera
  41. OM detta biljett prisisg kommer jag inte komma, det är en sak som är säker!

    SvaraRadera
  42. Det värsta med detta är ju att Gais, laget vars egna fans tycker de är arbetarklass och vänster, nu driver på i hög takt för den moderna fotbollen med chockhöjda biljettpriser som gör det svårare för vanligt folk att gå på matcherna. Gais och Gaisarna är en ihålig bluff, en fasad som döljer penningkåta kapitalister.

    SvaraRadera
  43. Varför ha en bortasektion på hemmaderbyt?

    Om vi bojkottar deras derby behöver vi ju inte avstå platser på egna derbyt till dom.

    Om alla Göteborgsalkisar verkligen skulle gå, då skulle Ullevi ändå bli mindre än halvbesatt.

    SvaraRadera
  44. plan 1 höj gais biljett på våra hemmamatcher till 3500 kr

    plan 2 bojkott

    SvaraRadera
  45. Nej det finns ju inte en chans i helvete att jag kommer betala ett ockerpris som det här i något fall och DEFINITIVT INTE TILL GAJS! Gör om gör rätt.

    SvaraRadera
  46. Ibland är inläggena bara för roliga

    " Anonym sa...
    För mig handlar det helt enkelt om att jag inte har råd att punga ut saftiga 350 för en match. Det blir puben för mig."

    27/2/09 07:22

    Jag menar puben är GRATIS...

    Jag betalar gärna 350 :- men..då skall 100% gå till Blåvitt!

    SvaraRadera
  47. HAr Gais samma priser på sina sektioner så har jag inga som hels problem att betala 350 spänn. MEn visar det säg att bara vi har fått ett högre pris på våran sektion ja då blir det bojkott!

    SvaraRadera
  48. Gaisare är idioter!

    SvaraRadera
  49. ni får be om högre veckopeng

    SvaraRadera
  50. anonym 14:07/ Nu går ju 100 procent till Gais.

    SvaraRadera
  51. BOJKOTT!!!!!!!!! vilka jävla grisar gaisarna e asså

    SvaraRadera
  52. Ha Ha Ha! Jag sätter hellre in det dubbla på nån blåvittfond än betalar 350 riksdaler till GAJS!

    BOJKOTT så klart!!!

    SvaraRadera
  53. Det är bra, sug ut dom jävla blää/skitarna! Vi ska ändå spöa skiten ur dom både på och utanför plan!! Passa er!

    GAIS härskar!

    SvaraRadera
  54. 16:49
    Hahaha...oj vad vi darrar...hahaha

    SvaraRadera
  55. Kostar det 350 spänn på GAIS sektion så kan jag tänka mig att pröjsa.. 350 kr för att se blåvitt piska GAIS är ett underpeis i mina ögon!

    SvaraRadera
  56. I H-E heller att jag betalar 350 pistoler för en garanterad vinst!
    Kommer sitta hemma och mysa med radiosporten eller nått!

    Det räcker inte att Gais sänker priset, jag kräver även en ursäkt för att möjligtvis ändra mig.

    SvaraRadera
  57. GAIS sänker priset med en hundring enl deras officiella

    SvaraRadera
  58. Jag kommer att bojkotta trots att de sänkt en hundring till 250.
    Jävla idioter!!!!!

    SvaraRadera
  59. Sänk till vårat pris eller få inget sålt på bortaläktaren under derbyt, gaisarsvin.

    SvaraRadera
  60. http://www.gais.se/Fotboll/gais.nsf/default

    SvaraRadera
  61. trevligt att man har årskort då.,muhaha

    SvaraRadera
  62. Bojkott har ju gais kört med på sina egna matcher under många år nu. Dock är de rätt många på internet och i media.

    Off topic: Hur i hevete kan Göteborgs kommun tillåta gais bedriva hjärntvätt på skolorna? Fy fan!

    SvaraRadera
  63. Därför att GAIS kommer att ta över Götet och driva ut er till yttersta förorterna där ni hör hemma era jävla änglahoror!

    GAIS tar över Götet

    SvaraRadera
  64. 350kr... nu kanske d blir folk över 20 i klacken då, kanske kan bli en "riktig" bortamatch utan fjortisar och rökande småtjejer i klacken! Sjukt dyrt och dålig stil av GAIS, men kan nog bli bra i slutändan!

    SvaraRadera
  65. Anonym 22:15> Du och dina nerknarkade och totalalkoholiserade så kallade kamrater skall be och hoppas på att det bli rätt pris.

    I annat fall kommer frustrationen och glädjen över vinsten ge oss en adrenalinkick som inte ens forna Sovjet skulle kunna experimentera fram.

    Detta kommer utmynna i hänsynslös jakt och en brutal hunger efter hämnd som kommer bidra till blodfläckar som om 100 år kommer kallas "Dagen då Götet rensades"

    SvaraRadera
  66. PRISET ÄR SÄNKT. SE LÄNK OVAN!!

    SvaraRadera
  67. Anonym 22:43. Visst, men jakten kommer att vara vår och blodfläckarna era!!! Passa er, undergången väntar!

    GAIS krossar!

    SvaraRadera
  68. hahahaha jävla gajsare såå fula och dumma fisar hahaha kan inte låta bli att skratta åt dom förtappade själarna alkisarna som alla ryms i en folkbuss, godnatt /sella

    SvaraRadera
  69. HAHAHA, Gais backar enligt sin egen klubbtidning GaisPosten. Bra jobbat BaraBen!!!

    SvaraRadera
  70. Från Gajs hemsida;
    "Att jämföra priser rakt av kan vara vanskligt då det är beroende på vad som ingår i prissättningen. I GAIS fall ingår t.ex. ett fritt kvalitetsmatchprogram mm."

    Ett matchprogram får man, kvalitetsmatchprogram dessutom. Klart att det skall kosta 350 spänn då.

    SvaraRadera
  71. Fantastiskt hög kvalitet och väl underbyggda argument på baraben. Givetvis behövs blåvitt för att rama in derbyt. Det vore som Batman utan Jokern annars.
    Vi ska ju ta det i år igen, och visa att regimskiftet har ägt rum.

    Priserna är inte mycket att säga om. 350 spänn ÄR mycket pengar, och drabbar både gaisare och blåvita. Det är dock på sin plats att säga att priset är marknadsmässigt satt.
    Det finns uppenbarligen en stor efterfrågan (eftersom derbyt väntas säljas slut), varpå det är legitimt att höja priset. Klassisk marknadsekonomi, tack för den.
    Det betyder inte att man gillar läget.

    Nu står priset på 250:-, och jag vill minnas att jag har betalat samma peng för att kolla på derby på Ullevi förr, och då känns det helt okej att göra det på den nya arenan. Givetvis hade det varit "roligast" om priset stått kvar på ordinarie pris...

    Ska man tala om bojkott etc. så borde supportrar göra gemensam sak (som i sthlm t.ex.) och agera för sänkta biljettpriser i allmänhet.

    SvaraRadera
  72. Ni kanske skulle lägga lite mer kraft på att vad med i bojkotten förra året istället det här är ju sanhdlådenivå och samla ihop lite mer skatte pengar.


    HATA HATA HATA GÖTEBORG!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.