2012/03/06

Vem tar plats i myshörnan?

TURKIET2012. Det börjar onekligen närma sig nu. På lördag åker både vi och "Real Blåvitt" till Turkiet för årets andra träningsläger. Det där med Real Blåvitt har ju egentligen blivit rätt uttjatat nu. Kanske är det också så att den värsta hysterin lagt sig efter vinterperioden när nyförvärven trillade in i parti och minut.

Därför är vår tanke att dra upp hetsen igen. De flesta vet redan vad som är på gång i form av träningsrapporter, bilder, Kanal Glenn Studio och så vidare. Vi kommer dessutom spela in hela den träningsmatch som spelas (om det inte blir två, då gör vi det såklart med den också) med livekommentatorer i form av mig och feldgrau. En barndomsdröm som går i uppfyllelse för övrigt, att vara kommentator för en dag. Direktsändning blir nog svårt men givetvis hoppas vi hitta tillräckligt med uppkoppling för att kunna direktrapportera i textform. Vår tekniska eminens håller dessutom på att jobba på ett smidigt och snyggt verktyg för just detta.


Jag har också ett specialprojekt på gång, som jag sent omsider tänkte berätta mer om nu. Det handlar om att jag nästan varje kväll på lägret ämnar ta en promenad till spelarnas hotell (som ligger 1400 meter från vårt) med kameraman Karlsroo och våra nyinköpte micmyggor, och där göra långa djupintervjuer med spelare & ledare i föreningen. Eller långa och långa, det får liksom bli så långt som man känner att det behöver bli. Men det skall finnas tid att prata ordentligt, utan att personen ifråga skall bli avbruten. Det skall också finnas tid att prata om annat än fotboll. Tid att komma lite djupare personen inpå livet helt enkelt. Det är alltid de intervjuerna jag tycker är de bästa och roligaste att se på, och det är också sådana jag själv vill göra nu. Hur det blir återstår att se, men för egen del är detta något av det jag ser fram emot mest på lägret.

Jag behöver dock er läsares hjälp. Vilka spelare & ledare är intressanta att intervjua? Givetvis är ALLA intressanta på sitt sätt, men vilka vet man inte så mycket om? Och vad vill man veta? Jag har några namn i stort sett redan klara men behöver fler idéer.

Hjälp mig med att ge era förslag i kommentarerna nedan!

**************************************

Tiden börjar nu såklart också rinna ut för den som fortfarande vill ge bidrag till vår insamling. Glädjande nog ser vi ut att komma upp i vårt mål på 19004 kronor, även om vi för den sakens skull inte tackar nej till ytterligare bidrag. Förutom resa & boende har vi, som jag nämnde i texten ovan, kunna köpa teknisk utrustning för en liten del av pengarna (900kr) som kommer förbättra våra sändningar avsevärt framöver. Det är för sådana ändamål och även för att säkerställa att vi inte behöver lägga egna dyra pengar på mobilräkningar, resor & dylikt i Turkiet för att kunna följa Blåvitt och göra så bra bevakning som möjligt.

Så därför tar vi VÄLDIGT tacksamt fortfarande emot bidrag på vårt plusgiro-konto 438346-9.

Jag lovar, det här är sista gången vi "tjatar" om det. Efter det är det bara att hänga med och njuta av showen...