2012/03/11

Kvällskåseri

TURKIET 2012. Så var en första dag här nere till ända. Det intressanta är att alla vi tre som just i detta nu sitter här och renderar video, skriver krönikor och svarar på lite mail tycker att det känns som att det gått mycket längre tid än en dag sedan vi kom ner hit till Antalyatrakten. Förmiddagens träning, inklusive hela det företag det var att ta sig till träningsanläggningen och sedan få ut text och video, känns som något som ligger rätt långt bak i tiden. Det hade lika gärna kunnat vara gårdagens träning. Precis samma upplevelse hade jag första dagen i Barcelona. Det är en högst märklig känsla och jag har inte riktigt full koll på varför det blir så. Kanske händer det såpass mycket under bara ett träningspass att hjärnan tror att det är nog för en dag.

Det är så många intryck man får när man verkligen bevakar ett träningsläger på plats. Att se en enstaka träning på hemmaplan är inte alls samma sak. Man kommer så mycket närmre spelarna här, det känns som att stämningen är lite mer avslappnad och inte minst så ligger allt fokus på fotbollen. Hur man än försöker kan man tyvärr så kan man inte förmedla allt det man skulle vilja förmedla från träningarna. Hur snacket går, vilka som skojar med vilka, alla detaljer och helhetsbilder som är svårt vidarebefordra oavsett vilket medium man använder sig av.

Man skulle kunna jämföra det med upplevelsen att se en match på plats eller att bara se den på tv. Inte ens 100-tums 3D-tv med världens bästa surround-anläggning kan förmedla den känslan man får av att befinna sig på plats.

Men vi försöker.

»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«

Jag tror fortfarande inte att jag har glömt något.

»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«

Det blir inte så mycket annat än hotell, taxi och träningsanläggning för oss. Närmsta stadsbebyggelse är en bit bort så speciellt mycket turkisk kultur har vi inte hunnit insupa. Om vi nu hade haft tid för det. Min första "lediga" stund för dagen inleddes för någon timma sedan. I morgon ska det dock bara vara inplanerat en förmiddagsträning vid 10.30 så när all rapportering från det passet är gjord ska vi försöka ta oss in till (troligen) Antalya och proviantera lite material som kan behövas framöver. Hoppas personligen att jag ska hinna se en gammal borg eller två också. Sen blir det återigen jobb i fokus då det ska roddas med lite inplanerade hyss.

»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«

Nordin verkar vara en skön snubbe som jag kommer följa lite extra noggrant framöver. Han har både vinnarskalle och humor, det gillas.

»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«

Här på hotellet, som trots att det känns väldigt lyxigt ändå inte är i närheten av den större anläggningen där Blåvitt bor, håller det mest till golfpensionärer och medelålders par. Rätt skönt ändå då det är lugnt och städat och inte något partyställe så som det kanske är under högsäsong. Stranden är öde och det pågår renoveringsarbeten lite här och var. Det är så mycket lågsäsong att till och med taxin är billigare än på sommaren.

»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«

Bis später, eder ödmjuke tjänare feldgrau.