2012/03/24

All in blir all out

ERLINGS MIXPÅSE. Det slog mig när jag satt på planet och skrev dessa rader för nästan en vecka sedan vad intimt det är att umgås på det sättet man gör i en grupp när man är borta på det här sättet. Och då tänker jag inte på vi tre som åkt för Barabens räkning utan snarare på den blåvita truppen. Fotboll är lite smågay helt enkelt. Det är också ett ämne som jag tog upp med den sista gästen i Erlings Myshörna. Bara det namnet är också lite smågay. Spelarna umgås väldigt nära, får massage, kramas på träningen och så vidare. Även inkilningen som var förra fredagen innehöll en del naket och halvnaket… Men det är också allt jag avslöjar därifrån. Vi fick inte vara med men fick ta del av lite inspelat material som garanterat gjorde succé under kvällen.

Nåt annat som var gay var den massage jag fick av en turk som hade bott i London i många år och till skillnad från många andra således språkade väldigt bra engelska. Det blev en turkisk tvätt på någon typ av varm stenplatta och sen massage över hela kroppen. Han var inte blyg den gubben… Saknade dock ansiktsmask vilket drar ner betyget till 3 av 5 fezar. Gayfaktorn var dock snäppet högre och landar på 4 av 5 fezar.

Det roliga är att det fortfarande finns folk som tycker och tror att attityden inom fotbollen är så jävla hård och att det är så många hemska skämt i omklädningsrummet. Alla som snackar om sånt är uppenbarligen folk som inte varit med inne i den här kulturen. Fotbollen håller på att gå från macho till smågay helt enkelt. Men så antyder också de andra två i planet att jag är lite smågay så det passar väl kanske...

*****************************************


*****************************************

Nog om detta. Veckan som helhet i Turkiet var fantastisk. Vi har haft fint väder mesta tiden och det blev så varmt under lördagen att det blev läge för ett dopp i hotellets pool. Det skulle jag dock aldrig gjort, för det var svinkallt. Lika kallt var det också under första matchen när det regnade katter & hundar och vi satt under hyllan där Karlsroo filmade, utan nämnvärt skydd. Där och då var det nästan så att vi började längta tillbaka till Valhalla, men det lär väl ändras så fort vi äntrar svensk mark alldeles strax. Valhalla längtar man dock till redan imorgon när genrepet mot Falkenberg spelas, och då är det bara en vecka kvar till Allsvenskan startar… Det är sjukt vad det är nära nu.

*****************************************

Utlottning av tröjor, videospel med mera för de som skänkt pengar till lägret är på gång och någon gång i veckan hoppas vi kunna presentera vinnarna här på bloggen.

*****************************************

En del har undrat över vad som hände med min utmaning där jag skulle springa 5km mot Mikael Stahre. Den har skjutits på obestämd framtid, pga att det inte blev av på lägret märkligt nog. Jag hävdade att Stahre förhalade det hela och krävde seger på walk over. "Ingen jävla WO" fick jag till svar då. Han viker sig inte i första taget.

*****************************************

Gällande spelet så får man såklart helt andra intryck när man kan se laget träna en hel vecka och spela två matcher på kort tid, utöver att bara se en match eller träning då och då. Det är också roligt att vara så nära att man hör hur spelare och ledare tänker kring olika situationer i matcher och på träningar.

Men var står IFK Göteborg just nu egentligen, med en vecka kvar till allsvensk premiär? Det är klart att Stahre, Edlund & spelarna egentligen är rätt personer att bedöma det bäst men jag har ändå en syn på det hela som jag garanterat inte är ensam om.

Det är ett grymt bra lag vi har på gång – men det är inget färdigt lag.

Det är inte samspelt än så länge, och vem kan kräva det med så många nya killar i laget? Men där finns tillräckligt med spetskompetens för att ändå vinna matcher i början, och dessutom kommer det alltid komma stunder i matcherna då spelet verkligen sitter och då kommer det se fantastiskt ut. Men vi är inte där ännu och det märker man. I början handlar det om att vara aggressiva, visa inställning och hoppas det bär långt.

Risken är att vi fastnar i ett krampaktigt spel under våren med många målsnåla matcher, och många oavgjorda sådana. Matcher då vi inte riktigt får ut så mycket av vårt anfallsspel. Men jag hoppas jag har fel här, och som sagt, går det bra i vår kan det bli hur bra som helst.

Så småningom kommer spelet och spelidéerna sitta bättre. Då kan det bli åka av på riktigt. Men tålamod först. Tålamod.

*****************************************

Tålamod är också något ni får ha innan ni ser mig i Kanal Glenn igen. Jag känner mig rätt utpumpad efter Turkietveckan för tror det eller ej – det tar en del kraft att förbereda och genomföra så många intervjuer på så kort tid. Nu blir det vila för mig på obestämd tid från bloggande och programledande. Sen hur lång tid det blir vet jag inte. Det kan bli en dag, det kan bli två månader. Andra får kliva fram och ta ansvar helt enkelt, precis som det är på planen. För mig blir förvandlas nu ”all in” till ”all out”. Det sista jag skriver måste dock ånyo bli ett stort tack till alla som varit med och bidragit till denna resa som varit en förmån att få åka på. Mycket tack vare att spelarna och ledarna i truppen också bjudit till så mycket som de gjort.


*****************************************

Man brukar säga att en bild säger mer än tusen ord. Dessa bilder från ledarloppet i Turkiet sammanfattar väl egentligen det på ett väldigt bra sätt. Glädjen och kärleken som finns i den här truppen och i föreningen är så enormt stor.

Man är så stolt över att vara ängel. Alltid stolt.


*****************************************

Tack igen och på återhörande!