2012/03/14

Turkiet 2012: n:te träningen

TURKIET 2012. Förmiddagens träning blev lugn där de spelare som fick mycket tid på planen i går – undantaget Farnerud som är fortsatt krasslig och Haglund som också känt sig lite hängig på senaste, båda stannade "hemma" – tog en lugn joggingrunda runt fotbollsplanen. Med betoning på lugn. Efter två varv ropar Erik Lund till, "kan vi inte ta lite stretching i hörnet och fortsätta att jogga sen?". Efter ett par varv ställde de sig i en ring och körde ett par stretchövningar med en hel del skitsnack grabbarna emellan. Många garv och onämnbara skämt.

»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«

Övriga gänget minus Sam som också saknades började också med lite jogging men efter det blev det uppvärmning ledd av Stahre där spelarna löpte i två led och körde lite klappar i takt först över huvudet, sen framför bröstet och efter ett tag ville Stahre att det skulle klappas lite mer avancerat, vilket så klart ingen av spelarna hade koordination nog för att klara utom Sobralense. Stahre avbryter snabbt och ursäktar sig med ett "det var ett försök till lite exotiskt!".

Därefter följde en hel serie av olika passningsövningar när spelarna stod två och två mitt emot varandra och successivt gick över i svårare och svårare moment i passningarna. Först stillastående i lugn takt, därefter snabbare efter ett blås i pipan. Sen i rörelse med ena spelaren backandes bakåt och andra springandes framåt (och tvärt om). Därefter stillastående igen men med extramoment så som att ta sätta knät på bollen efter mottagning, sen båda knäna, sen båda knän och sätta sig på bollen och till sist alla tre föregående moment för att sen "nicka" bollen på marken.

Det följde ett par andra klassiska övningar efter detta, bland annat att driva en boll i en utmärkt kvadrat samtidigt som man försöker sno bollen från de övriga. Både Stahre och Edlund deltog i övningen men fuskade så klart genom att inte ha någon egen boll att hålla koll på. Det var ett lagom avslappnat träningspass med mycket skoj och stoj och det märktes verkligen hur bra stämning det är i truppen. Skönt att se!

»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«

Till sist spelades det lite tvåmål fast på extremt liten plan, runt 20 meter i längd. Det spelades både en mot en, två mot två, tre mot tre och fyra mot fyra där det så klart var de mer tekniska spelarna som glänste. En sekvens i ett tre mot tre-spel fastnar på näthinnan där Stiller, Sana och Sobralense passar loss och Sobra friställer Sana genom att tunnla Dyrestam med en klackning. Stiller glänste faktiskt också lite i dag och chippade snyggt in ett mål.

Allra sist körde man bäst till sju i fyra mot fyra, där de gula ställde upp med Sana, Sobra, Stiller och Logi och de röda skickade ut Dyre, DMK, Söder och Azulay. En jämn match där de röda genom Moberg-Karlsson – som var en av de bästa i dag – tog ledningen ett par gånger men när förmiddagen summerades var det ändå de gulvästade som lyckades ta hem segern med 7–5.

»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«

FELDGRAUS FEM. Korta punkter i dag med tanke på att det egentligen inte hände så mycket på träningen.
  • David Moberg-Karlsson får en punkt i dag efter att ha stått för ett par fina stänkarmål under det lilla tvåmålsspelet. Förhoppningsvis får vi se DMK åtminstone göra ett inhopp under fredagens träningsmatch.

  • Stämningen! Det är riktigt skön stämning här nere och alla nya verkar ha kommit in bra i gänget.

  • Stiller är en trevlig som gick runt och hälsade på alla fem åskådare under dagens träning innan han sätter sig för att bli intervjuad. Han gjorde dessutom bra i från sig under träningen och blir därför självskriven här.

  • Brown Bombers som dyker upp med två man på träningen och hänger med till vårt hotell för att "undercoverbevaka" oss.

  • Alla kommentarer som är för grova för att ta med. Efter att Sella och Tobbe stått och stretchat och skrattat ihjäl sig åt varandra kommer de fram till den lilla läktaren där vi står och filmar. Hysén blir lite orolig och undrar hur bra mikrofonen är på kameran, "jo, den hör nog vad ni säger", Sella blir ännu mer orolig, "fan grabbar ni måste kolla igenom vad som hörs innan vi publicerar, det kan bli dumt annars!"