2012/03/10

Turkiet 2012: Framme i Antalya

TURKIET 2012. Äntligen framme på hotellet i Antalya. Dagen började med uppvaknande runt kl 9 och den vanliga undran: "vad fan kommer jag glömma att packa den här gången?". Sen avfärd mot Centralstationen för vidare färd mot Landvetter med mina kompanjoner Erling och Karlsro. Det skönaste med den här resan är att jag kan dumpa över all det videofilmande och den videoredigering som jag tvingades sköta i Barcelona för tre år sedan till Karlsro. Där har vi en riktig expert på området som dels kommer höja nivån markant på våra videoinslag och som dessutom gör att jag kan lägga mer tid på det som jag faktiskt är bra på, att skriva texter.

Turkish Airlines tog oss därefter via Istanbuls stora flygplats Atatürk ner till Antalya. När vi står vi bagagebandet och väntar på våra väskor så pratar jag och Erling lite löst om att vi aldrig varit med om att vårt bagage har blivit borttappat. När alla svenska medelålders män som är nere här i området för att spela golf plockat sina stora golfbags står vi och ett par andra resenärer kvar utan väskor. De är kvarglömda i Istanbul... Ingen fara på taket dock, de kommer ner senare i kväll/natt.

»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«

Jag tror inte att jag glömt något.

»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«

Nu sitter vi här och installerar oss på hotellet bäst vi kan. Erling har så klart kollat in alla spa-möjligheter som hotellet har att erbjuda... Det är skönt att bo på ett riktigt hotell för en gångs skull, istället för det mycket enkla bergshostel vi bodde på i Barcelona. Inte minst förenklar det förhoppningsvis möjligheterna att publicera text med ett stabilt wifi. Dessutom bor vi såpass nära spelarnas hotell att vi inte behöver ha någon hyrbil den här gången vilket naturligtvis gör att vi sparar både tid och pengar.

»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«

Jag förstår varför Turkish Airline har framröstats till bästa europeiska flygbolag. "Trerätters" på långflygningen från Landvetter. Flygplatspersonalen här nere i Antalya var också väldigt snabba med att hjälpa till när det stog klart att det hade glömts en hel vagn med väskor i Istanbul. Än så länge har bemötandet varit av högsta klass på alla ställen. Nu gäller det bara att lista ut om vi betalat överpris för taxin från Antalya till stället vi bor på, som heter Belek och ligger ett par mil från huvudorten.

»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«

Erling försökte få fram vad "thank you" heter på turkiska genom att fråga taxichauffören. Efter en förvirrad min och en upprepad fråga fås svaret "money?". Då vet vi.

»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«

Bis später, eder ödmjuke tjänare feldgrau.