2012/03/11

Turkiet 2012: Andra träningen

TURKIET 2012. Eftermiddagsträningen den här första bevakningsdagen bjöd inte på något tvåmålsspel men väl på mycket annat smått och gott. Under träningen stod Moberg-Karlsson vid sidan av efter sin smäll på förmiddagen och även Sam Larsson saknades på grund av lättare problem med ljumskarna. Som gissat i förmiddags så stod den vanliga uppvärmningen på schemat, vilket innebär att spelarna delas upp i två "lag" och kör lite passningsövningar på liten yta, i det här fallet i mittcirkeln. Stahres uppvärmningar skiljer sig lite från JO och Rehn på det sättet att det alltid är rörelse inblandat i passningsövningarna. Ena laget springer runt i mittcirkeln och "söker" passningar från det andra laget som står på cirkeln och slår passen som sedan på en touch passas tillbaka, eller så springer laget i mitten omkring med bollen och slår pass till de omgivande spelarna. Sedan byts lagen åt och gör samma grej.

Därefter följde dock ett par nya, åtminstone för mig, övningar som var av det roligare slaget. Båda lockade till en hel del skratt hos oss åskådare. Först ut var en övning där spelarna planlöst sprang runt i mittcirkeln och på en given signal skulle hitta två andra spelare att kramas med. Lite som hela havet stormar, fast istället för att hitta en stol och inte bli utan så gällde det att hitta två medspelare och inte stå ensam i ringen. Haglund blev utan kramar ett par gånger och såg rätt uppgiven ut mot slutet...


Därefter följde en lite rugbyaktig övning där de två lagen passade bollen med händerna till varandra. Att springa med bollen var förbjudet och innan man fick passa bollen vidare så var ett "dopp" med bollen i marken nödvändigt. Här blev det en hel del dråpliga situationer – som vanligt kommer vinnarskallarna fram, "han GÅR ju med bollen!" – och alldeles mot slutet hamnar Erik Lund underst i en tio man stor hög när han inte hinner göra sig av med bollen i tid.

»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«

Fokus på eftermiddagens träning var annars fasta situationer som vi av naturliga skäl inte har film från och i skriven form kan det inte sägas så mycket mer än att under den halvtimme som de först slog hörnor från vänster och höger, därefter frisparkar från höger och vänster kant och allra sist frisparkar strax utanför straffområdet, så gjordes det inte ett enda mål. Men vem vet, det kanske främst var defensiva fasta situationer det övades på?


För att avsluta bollträningen så kördes det en straffläggningstävling. Här blev det desto fler bollar i mål och ett antal säkra straffar, men även ett par grova missar.

Röda laget började och skjöt straffar på Dahlin, blå laget skjöt på Alvbåge:
 1. Gerzic säkert högt i ena hörnet (1–0)

 2. Sella lika säkert högt i andra hörnet (1–1)

 3. Hjalle ännu en säker straff (2–1)

 4. Söder dunkar upp den i nättaket (2–2)

 5. Haglund skjuter utanför (2–2)

 6. Hysén skjuter låååångt över (2–2)

 7. Sobra skickar säkert in sin (3–2)

 8. Joel gör likadant (3–3)

 9. Sana lyckas inte få in sin straff (3–3)

 10. Farnerud har chansen att avgöra och gör så (3–4)
Gerzic och Hjalmar blir båda rasande efter förlusten och skriker ut sin ilska medan Alvbåge skriker ut sin bitterhet. Jag börjar gillar Nordin mer och mer och en vinnarskalle som verkligen går in för allt med 100 procent nu när Wernbloom inte finns är något som jag tror verkligen behövs. Alvbåge åkte för övrigt på en lättare smäll under de fasta situationerna men fortsatte träningen efter en kortare vilostund.


Efter straffläggningen var det ett lättare fyspass på gräsmattan där Allansson såg oförtjänt fräsch och stark ut och gjorde alla övningar med en lätthet som inte direkt skådades hos det gamlare gardet där Kjetil var den som hade det allra tuffast med Sella strax efter.

»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«

FELDGRAUS FEM. Eftermiddagens fem var lite enklare att plocka ut då det kändes som att det hände lite mer.
 • Rugbyuppvärmningen var en av dagens roligaste syner där dråpligheterna avlöste varandra, utöver ovan redan nämnda grejer så förstod inte Sobralense riktigt reglerna och nuddade inte bollen i marken innan han passade vidare varpå försöket till förklaring kommer genom ett "you have to dipp the ball!".

 • Brown Bombers-gänget vill så klart alltid vara med på listan och hade för den här listan tagit med sig turken Charlie som de hittat på en uteservering inne i Belek. En härlig man med Besiktassympatier (såg bland annat Besiktas–IFK i CL-kvalet 1992/93) som gärna följde med till träningen. Charlie kommer ni få se göra ett litet inhopp i Kanal Glenn.


 • När det övades på hörnor var det rätt lustigt att se Dyrestam, Logi, Allansson med flera omväxlande få ta rollen av "sista utpost". Kanske inte så mycket till träning i just det momentet... Å andra sidan en mer önskvärd uppgift än att tvingas agera mur vid frisparksträningen.

 • Med tanke på att det inte släpptes in ett enda mål på de fasta situationerna får man skänka en liten tanke till försvaret och målvakterna som gjorde ett bra jobb med att hålla undan den anfallande sidan. Det uppstod ytterst få farligheter och de som uppstod räddades galant av både Alvbåge och Dahlin. Rensningarnas kvalitet var det dock lite si och så med, även om Nordin lyckades med konststycket att skicka ut en boll från straffområdet över långsidan till vänster, över det höga stängsel som omger träningsplanen, över en liten damm bakom stängslet och nästan in på golfbanan på andra sidan...

 • Ledarstaben får dagens sista punkt. En härlig skara som inte bara är bra ledare utan även rätt hyfsade med fötterna också. Det vankades, som vanligt får man väl säga, skott med syfte att pricka ribban och här var det inget fel alls på varken målvaktstränare Remners eller sportchef Milds ribbträffar. Mild avgick som segrare trots hårt motstånd i form av välskjutande Salomonsson och Haglund, bland andra.