2012/03/11

Turkiet 2012: Första träningen

TURKIET 2012. Första träningsbevakningen började med att vi dök upp lagom till tvåmålsspel på en något förminskad plan, men fortfarande elva mot elva. Vi missade (mer om det finnes i föregående bloggpost) en uppvärmning som jag bara kan gissa mig till inte skiljde sig speciellt mycket från någon annan uppvärmning.

När tvåmålsspelet drog i gång formerades två elvor – det är ju 20 utespelare (inklusive de tre u-spelarna David Moberg-Karlsson, Jonathan Azulay och Sam Larsson) samt tre målvakter som åkt ner på lägret – på följande vis, undantaget de tre målvakterna som roterade och bytte lag under spelet:

Röda västar
Målvakt
Lund - Johansson - Jonsson - Dyrestam
Sobralense - Allansson - Haglund - Sana
Stiller - Moberg-Karlsson

Hysén - Söder
Larsson - Gerzic - Farnerud - Selakovic
Valgardsson - Azulay - Waehler - Salomonsson
Målvakt
Utan västar

Två ganska jämna elvor som synes där varken det västade eller ovästade laget lär vara i närheten av någon formation som kommer att starta i Allsvenskan om tre veckor. Visst såg vi ett anfallspar i Söder och Hysén som kanske får en möjlighet att spela ihop sig, men de kommande träningarna får utvisa om det är någon tydlig strategi från Stahre eller om anfallsparen kommer att se olika ut från träning till träning.

På backsidan såg vi två "halvor" av den troliga ordinarie backlinjen i år, där Bestefar och Salo skötte högerförsvaret i laget utan västar medan Dyrestam och Hjalmar skötte vänstra halvan av försvaret i andra laget. På mittfältet är det omöjligt att se någon tendens till trolig startelva vilket även visat sig på de tidigare träningsmatcherna där det roterats friskt.

Det som syntes tydligast under spelet där det ovästade laget hade ett knappt övertag, var hur otroligt bra Salomonsson är på att bredda och löpa i sin korridor till höger. Ständigt på hugget för att få en krossboll och komma till inlägg. Dagens enda mål var det dock Sobralense i det röda laget som stod för när han först drog en sulfint och sen stänkte upp bollen i krysset. Men det var en av få riktigt farliga situationer som västarna stod för, då de i övrigt mest fredade sitt egna mål. Ungefär halvvägs in behövde även David Moberg-Karlsson halta av planen efter en kollision. Det verkar inte ha varit något riktigt allvarligt då han stannade kvar på plats träningen ut men lämnade sedan densamma hoppandes på ena benet med ett rejält bandage runt andra låret.

Intensiteten på träningen var riktigt bra och det kändes att grabbarna var laddade. Gerzic fick sig en rejäl utskällning för en väldigt dålig passning mitt i banan som ledde fram till en kontring åt andra hållet. I nästa anfall revanscherade han sig dock genom en perfekt avvägd krossboll ut till, gissa vem, Salomonsson så klart som löpte fram på högerkanten, bröt in och avlossade ett riktigt hårt skott som slog in i burgaveln någon halvmeter från högra krysset. Nämnde Gerzic var för övrigt den enda i laget som tränade i långbyxor och långärmat. Väldigt konstigt då temperaturen i dag låg på nästan 20 grader och ingen vind att tala om över huvud taget.

»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«

Efter tvåmålsspelet var det nedvarvning där alla spelarna började träna lite för sig själva. Stiller tränade språngskallar på inlägg från bland annat Erik Lund, som i sin tur fick krossbollar slagna till sig av Philip Haglund. Mitt framför oss stod Hysén och Selakovic och slog frisparkar med en målbur modell mindre som tänkt motståndarmur. Hysén hade ett par riktigt fina frisparkar som nog kan visa sig nyttiga i år om vi kanske spelar lite mer i mitten och får fler bra frisparkslägen genom detta.

Efter träningen var det dags för intervjuer med Mikael Dyrestam, Pontus Farnerud, Daniel Sobralense och Mikael Stahre. Kanal Glenn med dessa kommer att komma upp så fort som redigering och uppladdning (som som vanligt på träningsläger är den stora flaskhalsen, förhoppningen är dock att vi löser detta under morgondagen) är gjort. Håll ut!»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«

FELDGRAUS FEM. Premiär!
  • Dagens grej vid sidan om planen var nog när det vankades 50 meter löpning för två ur Brown Bombers-gänget efter träningens slut. Sprint från bortre långsidan och tillbaka till den långsida där vi övriga satt på en liten läktarsektion. På väg in i "mål" knuffas det litegranna från killen, vi nämner inga namn, som ligger strax efter men detta gör att han hamnar ur balans och brakar rätt in i den metallstolpe som håller uppe läktartaket. Asgarv utbryter så klart från övriga och Stahre som dröjt sig kvar en bit bort skrattar gott och ropar ett självklart "all in!" åt vårt håll.

  • Sobralenses sulfint och skott i krysset. Det är sådana saker som just Sobra är här för att tillföra. Hoppas att få se ännu mer av det framöver.

  • Pontus Farnerud imponerar fortsättningsvis på mig och kommer att bli en enorm tillgång i år. Efter intervjun med Erling sade han dessutom att han ännu inte känner sig riktigt i form och att det har varit mycket just nu med flytt till Sverige och allt som kommer med det. Det kan bli ännu bättre framöver med andra ord!?

  • Att juniorerna är juniorer även här på träningslägret märks. När det vankades lite skottövning under nedvärmningen var det så klart juniorerna som fick stå i målet och med armarna upp i luften märka ut krysset...

  • Hela sekvensen från Nordin Gerzics krossboll ut på högerkanten till Salomonssons rusch och avslut. Riktigt, riktigt fin aktion och det fanns tendenser till mer av liknande slag under hela elvamannaspelet.