2012/03/12

Turkiet 2012: Tredje träningen

TURKIET 2012. I dag skulle det enligt alla väderrapporter regna hela dagen. Inte lika roligt att bevaka träningen med andra ord. När man sen kollar ut genom fönstret är det en lika blå och molnfri himmel som möter en som vanligt. Skönt! Det tyckte nog Stahre också som i går sade sig ha noll koll på vädret och inte hade en aning om vad rapporterna hade sagt.

Precis som på gårdagens eftermiddagsträning stod DMK och Sam över och körde lättare rehab. Åtminstone DMK joggade runt lite vid sidan av och något annat än en rejäl lårkaka lär det inte röra sig om. Uppvärmningen i dag var inte lika rolig som gårdagens kram- och rugbyfest utan gick tillbaka till en av de vanliga passningsövningsvarianterna som den här gången utfördes på en mindre träningsplan vid sidan av den stora.

Därefter blev det ett styrt tvåmålsspel där de gula västarna övade anfall mot ett rödvästat försvar. I det anfallande laget turades Stiller, Hysén och Söder om att agera anfallspar, medan det anfallande mittfältet under första halvan av övningen formerades Sana – JJ – Nordin – Sobra som sedan byttes av av Sana (igen) – Farnerud – Haglund – Sella under andra halvan. Även den anfallande trebackslinjen och den försvarande fyrbackslinjen bytte en del gubbar efter halva övningen. Det försvarande laget saknade helt anfallare.

»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«

Jag vill korrigera gårdagens rapportering där jag skrev hur Alvbåge var bitter över att ha förlorat strafftävlingen. Så var inte alls fallet, han tillhörde det vinnande laget och jag skyller helt enkelt på solsting här. Det kanske var ett segervrål jag hörde.

»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«

Efter detta kördes det riktigt tvåmålsspel där vi fick se följande tior (med tanke på de två rehabande juniorerna):

Röda västar
Dahlin
Azulay - Johansson - Dyrestam - Valgardsson
Sobralense - Gerzic - Sana
Söder - Hysén

Stiller
Allansson - Haglund - Farnerud - Selakovic
Lund - Jonsson - Waehler - Salomonsson
Alvbåge
Gula västar

Med morgondagens träningsmatch i sikte och en, troligtvis, lättare träning på förmiddagen innan dess där det kanske inte kommer spelas tvåmål gissar jag mig till att det gula lagets backlinje och mittfält kommer att starta, tillsammans med anfallsbesättningen från det röda laget. I mål vet man aldrig vem Stahre kommer ställa men även här är det troligen den för dagen bildligt talat gulvästade Alvbåge som kommer ta en startplats.

»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«

Appropå målvakter stod August Strömberg och försökte mota riktigt hårda projektiler från Remner vid sidan av planen under den senare halvan av träningen. Remner släppte ner bollen och drog till på halvvolley gång efter gång.

»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«

Precis som i går var det dock halvdålig skärpa i avsluten och vi på läktaren undrade över när vi egentligen skulle få se ett spelmål här nere. Till slut lyckades dock Haglund bryta in från höger och dra iväg ett skott från relativt nära håll som letade sig in i målet bakom Dahlin. Äntligen! Men sen blev det inga fler spelmål för dagen och Alvbåge har lyckats med att hålla nollan under "match"-spelet genom lägrets två första dagar. Alvbåge gjorde en riktigt snygg räddning vid ett tillfälle där Tobbe fick en fin krossboll som han på ett tillslag försökte chippa in i mål men där Alvbåge lyckades styra bollen över ribban.

»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«

Alvbåge fick sättas på prov ytterligare efter träningen då Erling skjöt frisparkar mot honom i vad Alvbåge på twitter beskrivit som "turkiska dansskor"...

»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«»TURKIET2012«

FELDGRAUS FEM. Återigen en nästan mållös träning gör att det inte direkt är anfallsspelet som plockar några poäng.
  • Stahres engagemang får en stor pluspoäng. Det skär lite i hjärtat att ständigt berömma Stahre men det måste sägas att jag tror att mannen kan vara precis rätt val av tränare. Engagemanget är totalt och under övningsspelet mot ett mål agerar han nästan som det anfallande lagets målvakt där han står längst bak och driver på och flyttar sig i sidled och ger instruktioner till sina spelare. Han har en naturligt inneboende aggressivitet som kan vara nyttig.

  • Pontus Farnerud glänser som vanligt och slår de allra svåraste krossbollarna som om det var världens enklaste tvåmeterspassning. Klass rakt igenom och som han sade i går finns det tydligen ännu mer att ge.

  • Efter två mållösa träningar under gårdagen för huvuddelen av åskådarna (som missade Sobralenses mål i går) var förväntningarna skyhöga. Skulle vi äntligen få se det allra första målet? Efter ett antal tama avslut och något missat öppet mål var misströstan stor bland delar av publiken. "Har jag åkt ända hit utan att få se ett enda mål?". Därför var det jubel och klang på läktaren när Philip äntligen satte en boll.

  • Alvbåge får ett plus också. Både en skön kille vid sidan av planen och en bra målvakt på planen. Dessutom enda spelaren i truppen som twittrar på under lägret!

  • Vädret. Det blåste visserligen en hel del i dag men det kunde å andra sidan regnat.