2011/01/24

Hysén: Anders Svensson är som mig, fast äldre!

Min nya stil. Foto: TOBIAS HYSÉN
TOBBES BLOGG/COPA DEL SOL. Nu är jag på hotellet inför Copa del Sol. Det heter Albir Playa Hotel & Spa och orten het Albir vilket ligger en halvtimme i 130 kilometer i timmen från flygplatsen i Alicante, några minuter efter Benidorm. Men nej, jag erkänner inte någon galen fortkörning, resan gick hit i taxi! Fast det var inte lika illa som i Bulgarien, där var jag rädd på riktigt medan det var rätt lungt här. Jag märkte inte ens att han brände på förrän jag kollade och såg att vi dundrade fram i 130...

I vilket fall ligger det här stället typ 12 mil från Valencia men framför allt så ligger det en jävla massa mil och flygbyten bort från Sydafrika. Sydafrikalägret med landslaget måste vi ju bara kommentera. I träningsmatchen mot just detta land gjorde jag mitt första landslagsmål med A-landslaget, någonsin! Men jag älskar premiärer, så här kommer en liten rekonstruktion av hur det hela gick till:

Jag får bollen till höger mitt på plan. Går inåt i banan och släpper bollen till Gerzic, som i sin tur lurar två gubbar och tar den framåt i plan. Han släpper sedan ut den till höger till vår högerback Emil Salomonsson medan jag fortsätter in i straffområdet. Emil slår ett kanoninlägg över deras första mittback som Daniel Larsson dragit med sig mot första stolpen. Där, i hålet mellan mittbackarna dyker Hajsen som vanligt upp, haha. Höger bredsida på volley, mer eller mindre mitt i mål. Ett fint fotbollsmål om man ser till hela anfallet.

Det var en grym känsla, jag hade velat jubla mer än jag gjorde men det var liksom lite fjantigt om jag hade vrålat som en galning efter ett mål i en träningsmatch. Men jag är sjukt glad över premiärmålet i det sammanhanget, sedan är det ju som det är med denna typ av landskamper. Vissa tycker ju si och andra tycker så om dem - men jag gjorde mål i landslagströjan igen och det var grymt gött! Senast var ju länge sedan, i U-21...

Annars hade vi ett mycket bra läget. Kanonplaner, bra mat, bra hotell, bra människor att vara med, allt kändes riktigt bra. Sista kvällen satt vi fem man i mitt rum och spelade Football Manager. Jag, Anders Svensson, Rasmus Jönsson och Pär Hansson spelade som vanligt. Sedan fick Guillermo Molins testa lite med Liverpool, han ville börja spela igen och funderade på att köpa spelet. Så medan Rasmus var kung med Napoli gick "Gische" Molins omkring och funderade på en ny karriär som "manager"...

Tabellen som den borde se ut... Foto: TOBIAS HYSÉN
Vi kollade handbollen också, Sveriges matcher mot både Argentina och Polen. En dyngmatch och en grym match såg vi, sedan har killarna ju spelat två supermatcher till sedan dess - fan vad grymt! Sedan händer det ju en del grejer bakom kulisserna...men, ja, det är inget jag kan nämna här, haha. Jag kan dock säga att jag Anders och Henning, vår kostexpert, hade en filmquiz för laget. Molins var framträdande även där och slog nytt rekord genom att kunna 8 av 10 filmer tror jag. Vi körde samma quiz i Holland så därför var jag och Anders diskade och fick hjälpa quizmaster Henning att arrangera det hela...

Efter att ha varit i Sydafrika med många andra bra svenska fotbollsspelare slår det mig att:
1. Micke Almebäck är en jävligt skön person, han och jag har samma humor.
2. Anders Svensson är som mig. Bara för att man blir äldre, släpper man inte FM!
3. Jag e ledsen Sella, men Nordin Gerzic är faktiskt en grym människa. Jag gillar honom skarpt.
4. Det fanns så många bra människor med på lägret, men en sticker alltid ut och är alltid glad, alltid är det glatt humör, Jiloan Hamad, du är för bra!

Till sist måste jag bara ta och hylla Henning lite ytterligare efter den här resan. Henning Svendsen är vår kostexpert och han har jobbat i Sydafrika i drygt 20 år. Han är en rent ut sagt underbar människa som kan få allting att verka intressant. Under resan i Sydafrika har han varit något av en guide för oss i laget och hans genomgång av Sydafrika var helt fantastisk. Det hela avslutades med att han hade bett delar av personalen på hotellet sjunga för oss, vilket var helt suveränt. Henning är en väldigt uppskattad medlem av ledarteamet kring landslaget och han förtjänar sina 15 minuter av berömmelse!

Strax ska jag käka middag på restaurangen som de har här på hotellet tänkte jag, har ätit på en indisk restaurang till lunch som var mycket bra. Nu väntar jag på de andra i laget som kommer i morgon runt sextiden om jag inte missminner mig. Jag har pratat med Emil J om Tromsö och fick redan på att de har någon "bra mittfältare" men kunde kontra med att "ja, det har vi med". Nej, det sa jag inte...men vi har fan ett bra lag nu när vi har fått in Loji. Och enligt Ragge ska det uttalas just så - LoJi. Och han är riktigt bra! Nu hoppas jag att Kalle är lika bra som han har varit hela vintern och så verkar Dyre vara på gån, Hjalle är alltid nyttig och så har vi fantastisk bredd framåt!

Sana och Bärkroth fick göra mål direkt, Pär har sett bra ut på träning och gjorde mål mot Odense direkt, Elmar och Seb är alltid bra, Jakob kommer ta nya steg och Olle är bäst när det gäller. Sana är kung, det var helt underbart att få rapporterna ner till Afrika! Den killen har så mycket fotboll i sig. Sedan räknar jag inte ens upp mig, Stiller, Sella, Drugge och Robin, för vi är alltid bra. Lite så som Mattias Svensson ska ha sagt någon enkät, detta kan vara skitsnack men han ska ha sagt typ: "Styrkor: bra huvudspel, stark och ödmjuk. Svagheter: INGA", haha. Om detta är fel, så förlåter han mig nog och i så fall lovar jag att boka en resa med hans bolag någon gång, haha.

Sedan glömde jag inte Joel, han är riktigt bra. En jobbig jävel att möta. När jag fick honom i en mot en på träning så tänkte jag "lätt motstånd, han är ju mittfältare". Eller hur. Jag tror inte jag gjorde ett enda mål i den övningen. Sedan har vi ju Falle för satan, som suger på att spela FIFA men är faktiskt jävligt viktig för oss. Han är alltid glad, ger alltid han 100 procent och alltid är han rakad dessutom, haha. Plus att han är en bättre passningsspelare än folk ger honom cred för och gör otroliga insatser med att tolka all slang som Sana slänger ur sig i omklädningsrummet...

Med kamratliga hälsningar, er nummer sju

43 kommentarer:

 1. Kul och intressant läsning!

  SvaraRadera
 2. Gôtt åå höra

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt Tobbe!

  SvaraRadera
 4. Tack Tobbe, kul läsning.
  Önskar er ett grymt bra läger!

  SvaraRadera
 5. Uppmärksam2011-01-24 20:16

  Tack Tobbe för underbara rapporter och Frankie för formuleringarna!

  SvaraRadera
 6. Hahahaha vad faaaaaan är det för frisyr? Är det ett svar på frågan från förra bloggposten:

  "Knugen sa...

  Tjena Tobbe!

  En snabb fråga: Vad tycker du och de anda egentligen om Drugges frisyr!?"

  SvaraRadera
 7. Riktig jävla göldgubbe e vad du é!

  SvaraRadera
 8. Akta dig så inte Ludmila kommer och lägger något förbjudet i din mat. Hon bor i trakterna av Albir, eller gjorde i alla fall för ett par år sen.

  SvaraRadera
 9. Härligt skrivet Tobbe! Riktig rolig läsning! Dessutom kan jag faktiskt känna att du tagit till dig lite av folks åsikter på tips om vad du kan skriva mer om osv.(som du skrev i förra inlägget).

  Du e köng!

  SvaraRadera
 10. blackburn är gryma på min Fm sparning med :O

  SvaraRadera
 11. Välkommen hem Tobias Hysén! Kommer aldrig glömma det! bra skrivet, GULDET SKA HEM!!!

  SvaraRadera
 12. tack Frankie att han fixar till språket . Bra jobbat

  SvaraRadera
 13. Tack för go läsning Tobbe! Gött å höra att Loji verkar lovande, och att andra vart bra i vinter. Truppen känns stark! Å ändå glömmer du att nämna en av våra bästa, Il capitano Johansson #6. Kör hårt på fre.

  SvaraRadera
 14. Fortsätt bloggstilen hela lägret Tobbe!

  SvaraRadera
 15. Gött jobbat i Spanien Tobbe, och kul läsning.

  Alltid intressant att få höra lite insiderfakta.

  Ska bli oerhört intressant å se er på fredag. Ha d gött! å Lycka till i Spanien!

  SvaraRadera
 16. Ursäkta, Sydafrika*

  SvaraRadera
 17. Haha, grymt skoj att läsa. Mer sånt. :-)

  SvaraRadera
 18. Gôtt Tobbe, du é bäst!

  SvaraRadera
 19. Haha, undrade lite varför du inte var gladare efter premiärmålet, men nu förstår jag. Låter som om du blivit på gôtt humör efter landslagssamlingen och det bådar ju gott för oss som gillar att se dig stänka dit några bollar under året. Keep up the good work!

  SvaraRadera
 20. Henning är fantastisk, haft honom som lärare, även på det fältet briljerar han!

  SvaraRadera
 21. Tobbe det här är underbart att läsa.

  Vill bara be om en tjänst, snälla berätta för Jonas att Elmar är en innermitt. Då kommer vi ta guldet iår!

  SvaraRadera
 22. Snyggt skrivet Tobbe! Kööööööööööör nu grabbar

  SvaraRadera
 23. Tack för ett alltid lika läsvärt inlägg Tobias. Lycka till i Spanien!

  SvaraRadera
 24. Vill läsa mer. Detta är fantastiskt!
  Tobbe kör ni fifa på ps3? isåfall tycker jag vi ska utbyta online IDn, hade mer än gärna gett dig en match!
  :)

  SvaraRadera
 25. Bara kärlek

  SvaraRadera
 26. Go läsning, Tobbe! Fortsätt nu bloggposta under resten av lägret. Många gubbar som klättrar på väggarna här hemma i Götet av total fotbollsabstinens! Herre jävlar vad man längtar till våren och Allsvenskan. Hoppas på en bättre säsong i år. Guldet det ska hem till Göteborg!

  SvaraRadera
 27. Roligt att läsa, men verkar nästan som om du vore på lyret när du skrev denna texten, för så mycket stavfel och slappt skrivet har det inte varit på ett tag. Men å andra sidan gjorde de läsningen lite roligare, mer spontan och intressant!

  Sedan undrar jag vet Emil J är?

  "Jag har pratat med Emil J om Tromsö och fick redan på att de har någon "bra mittfältare" men kunde kontra med att "ja, det har vi med". Nej, det sa jag inte...men vi har fan ett bra lag nu när vi har fått in Loji."

  Är de någon som vi håller på att scouta?

  SvaraRadera
 28. Blåvit in i benmärgen!2011-01-25 13:37

  Tack Tobias! Jag skulle vilja se dig om coach för IFK på FM - och detaljerat visa hur laget ser ut :) Fortsätt gärna med bloggandet - grymt uppskattat!

  Anonym 12:58:
  Emil J spelar i Tromsö - laget vi möter på Fredag! Knappast aktuell med tanke på den nya vänsterbacken!

  SvaraRadera
 29. Emil J är Emil Johansson, fd Hammarby, numera i Molde.

  SvaraRadera
 30. haha din ålder är ingen ålder för en FM-spelare. Du är ju inte ens halva vägen till var som är för gammal så spela på...

  SvaraRadera
 31. Egentligen skriver du inte om något "viktigt" men denna typen av läsning är så jäkla go att få i mellan åt.

  Tack!

  /Rick

  SvaraRadera
 32. Tjenare Tobbe. Är det verkligen sant som ryktet säger att Anders Svensson har en extremt lite penis? Fan jag har länge varit nyfiken om ryktet stämmer. Tacksam för svar MVH Charlie "Gretas" Olsson <3

  SvaraRadera
 33. Älskar dina inlägg om vad som sker i fotbollslivet och i Blåvitt. Det blir sån skillnad mot nyheterna man dagligen läser i tidningarna.

  Keep it up Tobbe, grymt uppskattat!

  FRAMÅT KAMRATER!

  SvaraRadera
 34. Tack nummer 7 !!

  Hoppas du hinner med fler inlägg från Spanien

  SvaraRadera
 35. 25/1/11 17:20

  Edit: Är det sant som ryktet säger, att Anders Svensson äter extremt mycket tacos i Borås? Svar: Klart de e!

  SvaraRadera
 36. Tobbe, jag älskar det du gör för IFK och det du gör genom BB för oss fans. Men för fan det heter "Anders är som JAG".

  SvaraRadera
 37. Anonym 22.48:

  Nej du, det kan jag berätta att det gör det icke.

  SvaraRadera
 38. bra Tobbe..men din prem.tabell ?? Liverfool..scouserscum...inte bra..

  SvaraRadera
 39. vem är joel???

  SvaraRadera
 40. Det är Joel från Joelbitar. Kommer du ihåg...?

  SvaraRadera
 41. Forza Pool!
  YNWA

  SvaraRadera
 42. JOEL ALLANSSON DIN GAISARE!

  SvaraRadera
 43. Tackar Tobbe. Alltid kul att läsa dina inlägg.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.