2011/01/18

Därför köper Blåvitt sin fjärde islänning

Logi Valgardsson skriver på. Foto: IFK GÖTEBORG
SILLY SEASON. I dag gjorde Blåvitt klart med sin fjärde islänning, Hjörtur Logi Valgardsson, 22. Bakgrunden till det hela är att IFK Göteborg under vintern letat ett par nyförvärv utomlands. Bland annat har Håkan Mild rest till Argentina med a(r)genten(inaren) Terje Liveröd och scoutat ett par-tre spelare som varit petade i sina klubbar. Alternativ som rann ut i sanden.

I gårdagens Sportbladet framkom att de spelare som kunde bli aktuella för IFK Göteborg (i alla fall för ögonblicket) nu lyckats ta ordinarie platser i sina respektive lag. Det gör att de naturligtvis inte är lika sugna på ett äventyr i isbjörnarnas hemland Sverige - hur mycket vi nu än vill se vår liga som ett "skyltfönster mot Europa".

Samtidigt viskade en fågel i mitt öra att Blåvitt förberedde ett bud på ett par miljoner kronor på en back. All logik fick därmed mig därmed att titta tillbaka på de isländska provspelare som varit huvudalternativet till Liveröds hemliga Sydamerikaner. Den bättre av dessa två, vänsterbacken Hjörtur Logi Valgardsson, har nämligen fått en strid ström av lovord från både tränare som spelare på Kamratgården. Han imponerade stort på både träning som den match han lirade före juluppehållet. Den här spelaren verkar dessutom ligga på en kostnadsnivå i storleksordningen "ett par miljoner", vilket gör affären genomförbar, då Blåvitt har en uttalad ambition att förstärka på vänsterbacksplatsen. Dessutom passade det hela in väldigt väl med fågelns viskning om att några miljoner skall satsas på en back inom kort.

Men nu ska ni inte vara helt övertygade om att det var helt som agent Liveröd vill få det till, med dålig timing som enda orsak till det uteblivna Argentinaspåret. Redan nu spekuleras det i att IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild hela tiden (!) haft ambitionen att knyta Valgardsson till sig, men haft is i magen för att sätta Hafnafjördur under press. De har som bekant försökt sälja Valgardsson vid ett flertal tillfällen, utan att få till en affär. Om denna initierade spekulation stämmer är det ett våghalsigt spel som Blåvitt valt att lira, men när slutresultatet blir framgångsrikt kan man inte annat än applådera initiativet!

Uppmärksamma bloggläsare kunde redan tidigt i natt se att Blåvitt gjort klart med sin fjärde islänning, Valgardsson - redan före det att officiella bekräftade nyheten. Och nu ska det bli väldigt spännande att se den vänsterback som Tobias Hysén refererat till som ett "offensivt yrväder" i den blåvita tröjan under de närmaste fyra åren! Även om veckans riktiga bomb i Allsvenskan kan bli att David Elm hamnar i Elfsborg...

21 kommentarer:

 1. Undrar om han får mat och logi? :D

  SvaraRadera
 2. Optimus Prime2011-01-18 10:30

  Vänta bara tills första matchen där han tvingats skolas om till en defensiv kona och tappat all offensivlusta. Jag lovar er att Jonas Olsson kan förstöra den bästa ambition till att vara kreativ.

  SvaraRadera
 3. ÄNTLIGEEEN!
  Lycka är ordet. Verkar lovande, nu gäller det bara att han får den tid han behöver.
  P.S Mikael Dyrestam är fem gånger bättre som mittback än vänsterback, det är alltså där han ska spela.

  SvaraRadera
 4. Det roliga är att folk säger ditten och datten om Dyre, men hur många har faktiskt sett honom spela i Allsvenskan i den rollen? Han har väl gjort en match? All logik säger att Ragnar och Hjalmar börjar säsongen som mittbackar...

  SvaraRadera
 5. Hur kan en mittfältare från Argentina bli till en vänsterback från Island? Inget fel på värvningen, men känns lite märkligt om man skiter i mittfältsspåret och värvar en back istället.

  Jag vill se bollhållare/trollare centralt i år!!! Någon som fördelar lite goa bollar till Drugge och Hysén.

  SvaraRadera
 6. Mot bakgrund av hur det sett ut på vänsterbacken kanske man kan kalla värvningen LOGIsk?

  SvaraRadera
 7. Anonym 11:14

  Troligtvis ville man inte värva en ensam argentinare, man ville värva två för att det skulle bli lättare socialt. Argentinaspåret var både en mittfältare och en vänsterback.

  När det sket sig blev det "bara" en vänsterback.

  SvaraRadera
 8. Haha, förvänta dig inte att någon såg ditt inlägg på "Frankie´s GBG" i natt då du uppdaterar den en gång vart tredje år vilket gör att man tappat intresset rätt snabbt... :p

  SvaraRadera
 9. Det var la gött, änna.

  Välkommen Logi!

  SvaraRadera
 10. 18/1/11 11:14
  Nu får du nog ta av dig nattmössan och komma in i matchen här =) Första prioritet har varit en vänsterback hela tiden. Mild har ju tom sagt om mittfältare att det har vi redan så många (förutom när det gäller Argentina spåret då) så om det inte skulle bli en argentinare så har det stått ganska klart att vi nog inte kommer värva någon mer till mitten (Drugge är ju mittfältare) iår.

  Inget är ju dock skrivet i sten och ett eller två nyförvärv till är ju ingen omöjlighet men så länge Ragge, Kalle och Adam stannar så blir det nog inte mer än max ett nyförvärv till.

  SvaraRadera
 11. Henke/ Well, nu fick du väl en anledning att följa den. Först ut med nyheten om att det skulle bli klart...

  SvaraRadera
 12. Anonym 12:49, du har så rätt. Mild har inte prioriterat mittfältare. Jag kanske verkar ha nattmössan på mig fortfarande. Men visst är det väl så att Logi beskrivs som ett alternativ till argentinarna, bl.a. i den här artikeln. Om nu Argentina-spåret verkligen handlade om mittfältare så ter det sig konstigt att alternativet blir att värva en back.

  SvaraRadera
 13. Leman intervjuar på Sportsday.se. Han fortsätter att leverera! Grymt! Logi (Loji) från start imorgon?

  SvaraRadera
 14. JAAAAAAAAAAAAAAAAAA ÄNTLIGEN!

  In med han den andra också nu Mild. Annars avgå! ;)

  SvaraRadera
 15. Vi har en vänsterback la la la la la laaaaaaa !!
  Adam Johansson säljs Elmar skolas om till högerback och ett komplett Ragnarök sätter stopp för alla eventuella anfallsförsök från motståndarhåll (avd dåligt skämt)

  SvaraRadera
 16. Frankie - ska du verkligen gräva Barabens egen grav genom att presentera sånt här på din egen nyheter24 blogg?

  Baraben har bara blivit sämre och sämre. Kan du inte dra in stålar på Baraben istället, jag orkar inte läsa en skittidning som nyheter24.

  SvaraRadera
 17. Spännande! Nu känns AS2011 riktigt skoj! Skall bli intressant att se vilken nivå Drugge & Logi håller. Går de rakt in i startelvan?

  SvaraRadera
 18. därför, varför?

  SvaraRadera
 19. Bra, vänsterbacken har varit vår svagaste position. Tok Erik har sålt sig billigt i duellerna och kostade oss sm guldet när mutumba skojade bort honom.

  SvaraRadera
 20. han är faktiskt rätt söt... date? höhöh

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.