2011/01/02

I spåkulan 2011...

NYTT ÅR. Ny säsong. Nya äventyr. Nya skandaler. Ny hets. Ny SM-guldvinnare som vanligt i Allsvenskan. BaraBens spåkula har dammats av och avslöjar att följande händelser, incidenter och drömmar kan slå in 2011...


... Got Event köper in ny gräsmatta till Gamla Ullevi som läggs bara några dagar innan premiären. Ett åtgärdsprogram tas fram som bland annat innebär att Gothia Cup inte skall spelas på Gamla Ullevis gräs och att strålkastarnas lampor även får UV-ljus.

... Blåvitt vinner äntligen över Elfsborg i Borås!

... AIK hamnar tyvärr bara i mitten av tabellen. Publiken fortsätter svika och snittet sjunker ännu mera och AB:ts ekonomisk kris fördjupas. Ett trendbrott inträffar då tränarna inte sparkas förrän efter säsongens slut.

... IFK Göteborg fortsätter sätta stor diplomatisk och politiskt press på Gamla Ullevi/Got Event/Göteborgs kommun för att försöka få till Clean Court. Byggsponsorn SEFA presenterar till och med ritningar och placering av en egen arena. Allt är givetvis bara ett spel för gallerierna men det fungerar och till 2012 har Blåvitt Clean Court.

... Politiker som aldrig rört eller ens vart på fotboll fortsätter att tycka till om fördelarna med plastgräs.

... Malmö missar Champions League och försvarar inte guldet för...

... Gamla Ullevi bjuder återigen på en direkt avgörande guldmatch i sista omgång mellan Blåvitt-MFF.

... Planen stormas som vanligt av guldvinnande lags supportrar. Lars-Åke Lagrell, som nu börjat bli redigt gaggig och agerar mer och mer oförutsett, rasar inte mot planstormningen och tycker att detta faktiskt är en normal och spontan glädjereaktion från allsvenska fotbollsfans.

... Gais hamnar precis ovanför kvalstrecket igen. Publiksnittet hamnar på drygt 4000 trots fullsatt derby mot Blåvitt, fyra gratismatcher samt sju erbjudanden om att alla med årskort får ta med femton kompisar.

... ÖIS förankras i Superettan. Publiksnittet sjunker till under 2000 personer och säsongen 2012 kommer sedan spelas på Valhalla. Den viktigaste kampen för ÖIS blir inte att klara sig kvar i superettan utan att få flygbussarna att stanna vid ÖIS-gården som gjorts om till ett lågprisbackpackerhostel och gräsmattan till en campingplats.

... Markus Allbäck dras till slut in i pappans byggsvindeln mot kommunala bostadsbolag och sportreportrar blir äntligen tvungna ställa kritiska frågor om den härvan. Den spelat oförstående men klart märkbart irriterade assisterande förbundskaptenen försöker få media att "vända blad".

... Häcken stjäl inga poäng av Blåvitt. Hisingens enstöring slutar femma i tabellen och sympatiske tränaren Peter Gerhardsson säger upp sig efter säsongen...

... för att ta över sitt hjärtas lag Hammarby som vinner Superettan.

... En stor gammal svensk förbundspamp går tyvärr ur tiden och AIK eller eventuellt alla allsvenska lag måste spela efterföljande match med gulsvart sorgebindel. Eventuellt måste alla svenska lag i alla serier spela med bindel en månad beroende på vilket humör Lagrell befinner sig på.

... Blåvitt öser in mål. Tobbe vinner Allsvenska skytteligan. Tvåa kommer Robin Söder.

... Drugge
klipper sig först under sommaruppehållet och toppar Allsvenska assistligan ihop med Sella vid säsongens slut.

... Årets nya blåvita stjärnskott blir Joel Allansson.

... Årets comeback står Mikael Dyrestam för.

... Trelleborg och Gefle åker ur allsvenskan.

... Thomas Olsson gör sin sista säsong i Blåvitt och avslutar med ett avgörande mål i sista matchen och blir utbytt som odödlig hjälte med några minuter kvar. In kommer Hjalmar Jonsson som får en lika stor hyllning och direkt skruvar in en frispark i krysset i vad som därmed även blir hans sista match.

... Årets dokumentärfilm alla kategorier blir "Filmen om IFK Göteborg på 80-talet" och BaraBen kommer givetvis bevaka den stjärnspäckade galapremiären....Dulee Johnsson döms för sexköp i åtalet där rättegång stundar. Han hamnar sedan i Ungern eller Grekland. Dulees nya klubb får veta om alla hans gamla affärer först när en svensk kvällstidning ringer dem för kommentarer. Det tar sedan bara en månad innan första nya skandalen blir känd. Eventuellt har han i samband med klubbytet hittat på att att hans liv tagit en ny vändning för att han blivit religiös eller liknande, då dröjer det två månader.

... Förnyelsens vindar blåser äntligen på SvFF Lagrell är inne på sista året och diskussionen om att minska till 14 lag i allsvenskan tar fart ordentligt.

... Gun tinar upp pytten som legat i frysen sedan 2009 och inviger därmed köket på nybyggda Kamratgården.

13 kommentarer:

 1. kul skrivet , smaklöst att Fat Cat skulle dö bara :(

  SvaraRadera
 2. kul med ironi men som sagt, smaklöst med Lennart Johansson...

  SvaraRadera
 3. ... Gais hamnar precis ovanför kvalstrecket igen. Publiksnittet hamnar på drygt 4000 trots fullsatt derby mot Blåvitt, fyra gratismatcher samt sju erbjudanden om att alla med årskort får ta med femton kompisar.

  skrattade gott där!

  SvaraRadera
 4. Bra skrivet, roligast var att man skulle få ta med 15 kompisar på gajs matcher.. Ha! Sen börjar jag iof. bli rätt trött på detta promotande av filmen som det har stått att den ska komma i typ 5 månader nu. När fan kommer den egentligen?

  SvaraRadera
 5. "Got Event köper in ny gräsmatta till Gamla Ullevi som läggs bara några dagar innan premiären"

  Det vore det sämsta som kunde hända. Om de lägger den nya gräsmattan några veckor innan premiären kanske den kan vara duglig att spela på.

  SvaraRadera
 6. Bättre med 10 eller 12 lag i allsvenskan:P

  SvaraRadera
 7. Hjalmars sista match asså, det gillar vi :)

  SvaraRadera
 8. Får riktigt sköna rysningar av Svennis "... sista månaderna jag var där behövde ingen tränare". Längtar efter premiär!

  SvaraRadera
 9. Lennart skall fan ha all skit man kan ösa på honom. Dagens genomkommersiella fotboll är resultatet av hans livsverk. Det var under hans regering pengarna började rulla på allvar. Han mutade visserligen EM92 till Sverige, ja mutade för nog är han lika korrupt som Blatter.

  SvaraRadera
 10. Har ni mailadresser till era skribenter? Skulle behöva skicka ett mail.

  SvaraRadera
 11. MrG, du glömde det viktigaste: När ska BlåVitt få fullsatt på Gamla Ullevi?. 18250 pers?????.

  SvaraRadera
 12. Anonym 22:39 - Hade vi inte det på invigningen mot Djurgårn så kommer vi aldrig få det. Vi har haft max antal sålda biljetter flera gånger, men det är alltid några som inte dyker upp. Vi får nog aldrig fullsatt i den meningen.

  SvaraRadera
 13. Fel, blåvitt har inte sålt alla biljetter på någon match ännu. Antingen anpassas reklamen för GU så verlighet och fakta i hur många som går in på GU. Eller så anpassar IFK Göteborg sina förhoppningar till verklighet och fakta. Jag har sagt och skrivit det förut: blåvitt kommer aldrig någonsin få fulla läktare på GU!. Tyvärr.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.