2010/07/18

Sex besked som Håkan Mild längtat efter!

ANALYS. Det var inte bara drygt 10 000 fans på Gamla Ullevi som pustade ut efter storsegern mot Halmstad i går. Även sportchefen Håkan Mild hade ett flertal anledningar att vara lättad över. Här är beskeden som fick sportchefen, "HSB i GBG", att le brett vid slutsignalen:

1. Målvakten höll
Sandberg var kritiserad och ifrågasatt efter en svajjig insats i cupmatchen mot Kalmar och en samlad mediekår talade om Håkan Milds målvakts-shortlist. Nu slapp spekulationskvarnen få mer vatten på sig, eftersom Tjörn-sonen gjorde ett par rejäla räddningar, med frilägesräddningen vid 1-0 som mest praktfulla fjäder i hatten. Mild har konsekvent tystat snacket om målvaktsförvärv för att backa sina unga killar och fick rätt, i alla fall tillfälligt.

2. Gustav fungerar som mittback
Han har haft en tuff vår som defensiv innermittfältare, börjat skruva på sig och hoppats på en flytt till någon större liga, så att han var stabil - dessutom målskytt med en go rökare - var viktigt för att återetablera hans lite sargade självförtroende. Men därmed inte sagt att vi sett "Gurra" som mittfältare för sista gången, tvärtom är det den position han har absolut störst potential i.

3. Tobbe blev målskytt
I våras klickade målskyttet både en och två gånger, speciellt efter att Tobias Hysén skadade sig. I går visade han att skärpan finns kvar och var dessutom hårresande nära att bli tvåmålsskytt, med ett stolpskott som han faktiskt borde ha gjort mål på. Nu var han tillbaka i god form efter sin långa skada och visade än en gång vilken viktig spelare han är för Blåvitt som lag. För en Hysén i målform gör Blåvitt till ett topplag - hur uselt eller instabilt det övriga laget än skulle vara på en dålig dag. Mål vinner fotbollsmatcher och mål det kan Tobbe leverera.

4. Gräset är grönare
Den nya gräsmattan på Gamla Ullevi var inte i ett magiskt skick, trots att den är nylagd, eller kanske just beroende på det. Det har helt enkelt inte satt sig ordentligt och stora flagor rivs upp i närkamperna. Men fräscht gräs som inte innebär matcher på en åkerliknande plan innebär att allt snack om att byta till plastgräs upphör för stunden. Som alla vet är Håkan Mild den stora förespråkaren för fortsatt naturgräs i fotbollsgöteborg och det finns inte mycket bättre reklampelare för den ståndpunkten än segermatcher som liras på soliga hemmaplaner - som dessutom är färskt nyplanterade.

5. Ragnar blev målskytt
Under flera månader har det tisslats och tasslats om Ragnars så kallande växtvärk, att han just nu helst hade sett sig själv i någon lite större klubb, i stil med snacket kring Gustav Svensson. Därför är det positivt för Ragnar som spelare, men även för backlinjens långsiktiga stabilitet, att Blåvitt håller nollan samtidigt som Ragnar gör mål. Ett mål som var rent isländskt dessutom, med Hjalle i den assisterande positionen.

6. Comebacker till höger och vänster
Robin Söder har varit tillbaka ett tag nu men tar för sig successivt match efter match. Selakovic gjorde en efterlängtad återkomst, men framför allt så skapar Hannes Stiller huvudbry för stjärnförvärvet Pär Eriksson, genom att vara tillbaka i matchform och därmed toppa tränarnas rankinglista över inhoppande anfallsspelare. När Stiller kom in i matchen spelade Blåvitt dessutom med ett mer renodlat 4-4-2 då Sebastian Eriksson drogs ner från sin offensiva roll i 4-2-3-1 uppställningen. Med fullt lag ökar konkurrensen på ett sätt som förbättrar Blåvitts tabellposition, allt annat vore en chock.

10 kommentarer:

 1. jag tycker det såg sjukt dåligt ut även vid 1-0, hbk hade mycket bättre spel. men som du säger, mål är det som räknas...

  SvaraRadera
 2. Tycker att Seb vuxit som spelare, att Marcus var skillnaden igår samt att Ragnar behöver träna långpass,allt för många bollar ut över sidlinjen. Annars ser framtiden ljus ut och äntligen vart det kul att gå på match igen.

  SvaraRadera
 3. Punkt nr sex dålig analys... vi spelade INTE ett renodlat 4-4-2 utan som vi gjorde förra året med en target bakom Hysen.

  /Mattias

  SvaraRadera
 4. Nån som vet hur Dyre ligger till i rehaben?? lite bortglömd..

  SvaraRadera
 5. Kvällspressen?

  SvaraRadera
 6. Undrar just hur GU´s gräsmatta ser ut på lördag kväll efter typ 24 timmars Gothia Cup-finaler..

  SvaraRadera
 7. anonym 16:14/ Jo vi spelade 4-4-2, för även om du väljer att kalla det för 4-4-1-1 så är det de facto fyra mittfältare och två forwards.

  SvaraRadera
 8. Med tanke på att gräset på GU är fullkomlig katastrof med tanke på att det har haft ganska många veckor på sig att sätta sig (samt ett bra väder), så lutar allt åt att gräset kommer att vara ännu sämre i slutet av augusti. När det sedan börjar regna ordentligt i september, så är snacket om plastgräs igång igen.

  Att gräset är bra nu, det stämmer inte för fem öre. Så många fläckar där det bara är sand, och många gropar kring hörnflaggor och på andra ställen.
  Gothia Cup borde flyttas till Nya Ullevi, där man precis har spelat Partille Cup-matcher. Det verkade funka, så flytta Gothia dit med!

  SvaraRadera
 9. Karim, eller 4-2-4 selakovic och söder är väl också anfallare egentligen?

  //Mattias

  SvaraRadera
 10. Mattias/ Det spelar väl ingen roll om man är anfallare om man spelar på en mittfältsposition? Enligt ditt sätt att resonera hade ju Gurra en mittfältsplats trots att han spelade mittback.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.