2010/07/28

Tre man måste försvara mot Hjalmar

TAKTIK. I dagens Göteborgs-Posten berättar Pontus Wernbloom att han blivit inkallad till sin tränare flera gånger den senaste veckan. Där har "Boom-boom" fått berätta Blåvitts taktik och spelfilosofi för sin tränare. Här kan BaraBen chockavslöja precis vad Pontus har sagt...

A. Vänsterbacken Hjalmar Jonsson har den tyngsta vänsterfoten i nordeuropa. Han kan skjuta likt Beckham gjorde som bäst och det krävs minst tre försvarare på honom i alla lägen.

B. Mittfältaren Jakob Johansson är den snabbaste idrottsmannen öster om Usain Bolt. Det är sällan han sticker iväg, men när han gör det går det med sådan speed att omgivningen ser ut att stå och titta på i slow motion. Det krävs minst tre försvarare på honom i alla lägen.

C. Anfallaren Pär Eriksson är ett superförvärv Blåvitt gjorde från lokalkonkurrenten Gais inför året. De betalade den största transfersumman på mer än 12 år för den här killen, vilket betyder att han måste vara något i hästväg och att det krävs minst tre försvarare på honom i alla lägen.

Pontus enorma taktiska kunnande dömde även ut Nederländernas möjligheter i VM nu i sommar. Han sa att inget lag med den typen av försvarsspel skulle kunna lyckas, men holländarna tog sig ända till final, där de trillade på målsnöret. Så Pontus som taktisk hjälpreda? Jo, det har nog sett ut precis som beskrivits här ovan...

47 kommentarer:

 1. Osmakligt att nämna Hjalmar i samma andetag som sengångaren Jakob och halvfiguren Pär.

  SvaraRadera
 2. johan/ Det osmakliga är väl att jämföra två gubbar med vår sämsta back på tio år, där sitter de och tänker "kommer jag aldrig bli bättre än hjalmar"...

  SvaraRadera
 3. Vår sämsta back?
  Du är smaklös.

  SvaraRadera
 4. Quantas/ Det finns inte en chans i helvete att Hjalmar är sämre än Lago eller Schaffer.

  SvaraRadera
 5. Om man tycker att vår käre islänning är en bra fotbollsspelare så bör man man vara ytterst försiktig att uttala sig om fotboll överhuvudtaget.

  Trodde enbart det var tekniken och spelet med den där runda saken som kallas boll han hade problem med, men nu såg vi ju också i förra matchen att han inte behärskar det elementära "möta boll".

  Dyre - se nu fan till o bli bra i knät!

  SvaraRadera
 6. Haha, men vafan... Inte hetsa så mot stackars Pontus...

  SvaraRadera
 7. Bara för att man är bättre än Lago behöver man inte vara en bra fotbollsspelare.

  SvaraRadera
 8. Schaffer petade ju Hjalmar. Dyre petade Hjalmar. Wendt petade Hjalmar. Älskar honom som person, men han är rätt kass faktiskt.

  SvaraRadera
 9. Hjalmar är sämre än Stig Fredriksson - i dagens form.

  SvaraRadera
 10. Men gubbar, Hjalmar petades inte av Dyrestam, det där har ni fått om bakfoten. Hjalmar spelade mittback - och gjorde det JÄVLIGT mycket bättre än klåpare som Turunen och Karl Svensson 2.0.

  SvaraRadera
 11. Hjalmar petades av Dyrestam, med all rätt eftersom Dyre är 10ggr bättre. Men eftersom han skjuter längst långbollar i laget så klämde Jonas in honom som mittback istället.

  SvaraRadera
 12. Alla som har vårt älskade Blåvitt som sin drog vet ju att vår vänsterback tyvärr inte har hållit allsvensk klass någon gång!Den enda spelaren tillsammans med j.j som man skrattar åt på läktaren.Så länge dessa spelare är med i startelvan så måste vår coach ifrågasättas starkt...Byt tränare innan det är för sent.Ps Blåvitt `koncentrerar´ sig på Europa?Koncentrera er på Allsvenskan istället annars spelar vi i superettan nästa år.

  SvaraRadera
 13. Johan 13:23/ Och det är inte smaklöst att kalla Kalle och Turunen för "klåpare"? Kamma daj.

  SvaraRadera
 14. Johan 13:23 :
  Jag tror inte du kan så mcyket om fotboll. sitter du och säger att hjalmar tjong jonsson är en bättre mittback än både muki och kalle.. Då är de ta mig fan pinsamt för oss övriga blåvita att ha dig med oss.

  SvaraRadera
 15. Om man skall säga nåt gott om den gode Hjalmar, är väl att han han är bättre som mittback, då det därifrån är avsevärt längre till sidolinjen och därmed inkast för våra motståndare...Vad gäller JJ så har jag skrivit det förut och jämförelsen med en havande kossa och dennes rörelsemänster, faller ut till förmån för kossan !

  SvaraRadera
 16. Allvarligt talat... När det går bra för gubbarna på plan så sjunger vi deras namn i sånger som vi tillägnat dem. På nätet snackar vi sen ner dem inför match... Känns seriöst, not!

  SvaraRadera
 17. Vicket skit det var här då. Inte blir väl gubbarna bättre av det här ! Visst kan man frustrerad men sån här artikel va ska de va bra för?

  SvaraRadera
 18. Jimmy Svensson var i en klass för sig...

  SvaraRadera
 19. Det är väl inget fel med att påpeka att vi borde ha bättre spelare? Visserligen är de vi har inte s-å dåliga men vi bör kräva mer.

  SvaraRadera
 20. Giuani och alla andra som sågar José Schaffer: är ni medvetna om att han såldes till Benfica för 17 miljoner 2009?

  SvaraRadera
 21. jag gråter när jag hör Pär Ericsson

  SvaraRadera
 22. Man ska nog inte vara så snabb att såga Alejandro Lago heller, han spelar ju numera återigen i Rosenborg sen några år tillbaka & vår nuvarande förbundskapten spelade med honom i startelvan rätt ofta både i Norge & Europaspel 2008 & 2009, så han e nog inte jätte dålig..

  SvaraRadera
 23. Mycket rolig läsning, korrekt dessutom. Men tror mycket väl att Pär skulle gjort bättre från sej vid ett 4-4-2. Han har inte haft det lätt att springa totalt isolerad i 70 min. Men J.J trodde man mycket på men frågan är om han inte får fetare o fetare röv för varje år. Hjalle har blivit smått idol pga av sitt bristande i fotbollskunskap. Har man varit kvar sen 02 och aldrig varit direkt bra är en stor gåta. J.J är en stor FanClub på SF, man får inte skriva nåt negativt om JJ där.:-).
  /Elmar som Central MF, Ja Tack!

  SvaraRadera
 24. Jag tycker Korven lyckades väl med ironin i inlägget!
  Hoppas verkligen att boom-boom sa detta;)

  Detta var ett Ironiskt inlägg, och tycker därför inte diskussionen om nämnda spelare behövs.

  Vi som sett blåvitt i många år, och har då kunnat skapa hackkycklingar och favoriter.
  Alla vet vem som oftast får skället och berömet, oavsett prestation egentligen.

  SvaraRadera
 25. Hjalmar sliter iallafall, och han vet sina begränsningar. guldgubbe.

  SvaraRadera
 26. Adam/ haha, jimmy svensson, det var klass det.

  SvaraRadera
 27. Innehållet i den här bloggposten och kommentarerna till denna är väl i princip så nära mobbning man kan komma, i alla fall vad gäller kommentarerna kring JJ.

  Är det så vi vill ha det?

  Ja, tydligen. Blåvitts fans har rask omvandlats till en hop Råsundafetton. Kvack!

  SvaraRadera
 28. Ni e la för goa..

  Sitta bakom era datorer och skriva skit om killar som spelar i laget vi alla älskar.

  Ta Hjalmar, killen e den enda som är kvar sen kvalet 02. Han e ju fan en legend.

  Dom andra ni klankar på är inte mycket att säga om men så länge dom är i blåvitt kommer iaf jag stötta dom. Spelare i Blåvitt älskar man, motståndarna däremot ska hatas.

  På Torsdag och nästa Torsdag är Pontus ett större hatobjekt än både Hjalmar och JJ..

  SvaraRadera
 29. tyvärr kommer vi bli varse om att den är ganska långt upp till holländska topplag.Jag hoppas verkligen jag har fel i morgon.

  SvaraRadera
 30. Vilken Kalle?

  SvaraRadera
 31. Fullt med gaisare här som vanligt jag.
  FU!!
  Ses i Alkmaar!

  SvaraRadera
 32. // 28/7/10 16:25

  Instämmer till fullo!

  Och, alla olyckskorpar, än är inte matchen spelad. För er som inte var med eller var för små; IFK hade det periodvis tungt i allsvenskan även under 90-talet när vi tvingades föra matcherna mot halvkassa allsvenska lag, för att sedan, samma vecka, spela jämt och till och med vinna mot många av de bästa i Europa. Det är ingen hemlighet att Roger byggde ett spel anpassat för Champions League, och som han gjorde det! Istället för att gå och hoppas att vi klarar oss ifrån tvåsiffrigt i baken, tänk istället att imorgon - då jävlar har vi chansen att börja bygga nått stort, och att vi precis spelat kasst mot Halmstad behöver inte betyda ett skit.

  Lycka till alla änglar där nere, både på och utanför plan!

  / Nemo, obotlig blåvit optimist.

  SvaraRadera
 33. http://www.youtube.com/watch?v=epiALlNQfKM

  GAISARE

  SvaraRadera
 34. Den dagen Olsson/Mild försvinner ska jag fira med bubbel. Då ska man ändå veta att jag högaktar dem som spelare och människor. Att se Blåvitt spela nu för tiden får mig att vilja skjuta mig.

  SvaraRadera
 35. Ni som är så jäkla duktiga på fotboll, borde då ha fattat hur det kommer sig att Hjalmar tjongar hela tiden.
  Har ni överhuvudtaget varit på en enda träning, eller suttit så att ni hör instruktionerna från bänken?

  Det enda som ropas därifrån är "slå låååångt", "upp med bollen på Tobbe" och liknande.
  Kan det helt enkelt vara så att han helt enkelt följer de order som han får av tränaren (Jonas Olsson) och den spelidé (???) som laget har?

  Skall fanimej döpa min son till Hjalmar! ;)

  SvaraRadera
 36. Sirlando:

  Tacka fan för att dem ber honom slå långt. Skulle du våga ta risken att låta Hjalle leka fotbollsspelare?

  SvaraRadera
 37. 28/7/10 16:25 och Sirlando


  Håller med fullständigt...

  kollade bortamatchen på tv senast. Första halvlek ingen hjälp från en totalt osynlig Söder...vem får skit? Jo Hjalmar... och det ända man hörde från Olsson var precis det som Sirlando sa.

  //D-Day

  SvaraRadera
 38. Orkar inte läsa övriga kommentarer men jag gissar att de flesta påpekar att det är idiotiskt att hänga ut egna spelare, särskilt när det görs i ett så obegåvat och totalt misslyckat försök att vara rolig. Och nej, det här är inte ironi, inte ens dålig ironi.

  SvaraRadera
 39. Lägg dig Pontus. 3 självmål. Minst

  SvaraRadera
 40. D-Day:

  Gissar att Hjalles "bollmottagning" där han stod som förstenad och väntade på bollen tills HBK:s anfallare nöp den istället eller när han duttade bollen över sidlinjen på offensiv planhalva i en helt ohotad sitution också var Söders fel? Fan alla hjalmarkramare, så här har det sett ut i 7 jävla år. Han må vara världens goaste kille privat, men det gör honom inte till en bättre fotbollsspelare.

  SvaraRadera
 41. Vet nagon om/vart man kan kopa matchen via natet?

  SvaraRadera
 42. Re: 20.08

  Men att söder missade markering typ 25 ggr i första halvlek, att Adam missade flera uppspel, att Seb va genomkass spelar mindre roll då elr? har aldrig sagt att han e bäst i Blåvitt men det blir på något underligt sätt hans fel när man klagar. Kan nämna minst 5-6 man som va sämre senast...

  Finns till och med folk här som tror att de va hans inte existerande hands som avgjorde matchen mot basel...

  //D-Day

  SvaraRadera
 43. Fan vilken mobbning. Det är ju Hjalles 30-årsdag idag.

  SvaraRadera
 44. Quantas,

  Vem i blåvitt var sämre för tio år sedan? Jimmy?

  SvaraRadera
 45. Rykten gör gällande att man på GAIS-gården firade i Champagne i samband med att blåvitt värvade PE.

  Man fick bättre betalt än man vågat drömma om.

  SvaraRadera
 46. Anonym, 28/7/10 17:55
  Kan inte säga det bättre.
  /SFAC

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.