2010/07/15

Tobias Hyséns öppna brev till de blåvita fansen

ÖPPET BREV. Alla ni änglar som bryr er om Blåvitt, hör upp och läs mina ord. Nu har vi ett par dagar kvar till uppstarten av höstsäsongen. Jag har läst både det ena och det andra om Blåvitt under en lång tid nu. På grund av min skada har jag inte kunnat hjälpa till. Så än mer tid har ägnats åt att läsa om vårt lag, och det gör ont, ont i hjärtat att läsa om Blåvitt som ett bottenlag i Allsvenskan.

Men det är så det är just nu.
Inga andra än vi spelare och ledare kan ta skulden för det.
Ni fans har varit fantastiska under våren.

Men. Det gör ännu ondare i hjärtat - något mer kan jag inte säga, det går inte att förklara det på ett bättre sätt - när jag läser på Blåvitt-sidor att det snackas om Superettan, hopplöshet, uppgivenhet och diverse andra domedagsprofetior.

Jag skulle vilja be er om en enda sak.

Gör matchen mot HBK till samma fest som 2009, så ska jag i hela mitt liv göra allt jag kan för att hedra, promota och sätta Blåvitt i första hand. Ni fans är det viktigaste vi har. Jag säger inte att vi förtjänat fullt hus, men vi är IFK Göteborg. Antingen börjar vi något färskt och nytt för året den 17 juli, eller så faller vi in i gamla mönster.

För en tid sedan skrev jag på ett nytt kontrakt.
Det gjorde jag för att jag alltid kommer att vara en ängel, en blåvit supporter, en av er som sjunger och lever med på läktaren. Tror ni att det bara är snack kan ni väl fråga dem som var på samma läktare som mig på Gais-matchen.

Nu när sommaruppehållet är slut så väljer vi, ni, väg.

Vi väljer mellan att fortsätta klagandet på en misslyckad vår med dåligt spel och stanna hemma. Eller så gör vi det motsatta valet och sluter upp på Gamla Ullevi på lördag och bär Blåvitt mot en framgångsrik höst.

Jag har redan gjort mitt val, vad väljer du?

Med kamratliga hälsningar, er nummer sju

77 kommentarer:

 1. Komigen nu Blåvitt, kriga!

  SvaraRadera
 2. tobias, fucking, hysen.
  än en gång får dina ord mig att gråta.
  du är så jävla bra.

  tyvärr ska jag jobba på lördag o missar matchen, men mina tankar kommer att vara på gamla ullevi med er. precis som de vart hela våren o som de kommer att vara resten av säsongen o för alltid.

  SvaraRadera
 3. Underbara människa. Vi älskar dig!
  Jag har också gjort mitt val, föralltid.

  SvaraRadera
 4. Kan man boka filtplats i kungsparken eller? kl 12,00 tack

  SvaraRadera
 5. Alla negativa Dysterqvistar borde få denna text uppstucken under näsan varje frukost. Nu jävlar kör vi!

  SvaraRadera
 6. FRAMÅT BLÅVITT!

  SvaraRadera
 7. Vi har förhelevete bara 3 poäng upp till 7:e plats, några segrar så e vi i toppskiktet igen, var så säkra!!

  SvaraRadera
 8. Vilka spelare har kontrakt när vi är i Superettan 2011.Vilka spelare har hjärta för klubben när vi åker ur ?

  SvaraRadera
 9. För helvete, kom igen nu alla! Nu jävlar ska vi visa vilka som har de bästa fansen i Sverige! Tillsammans för IFK Göteborg och Tobias Hysén!

  SvaraRadera
 10. Tobbe, du har mitt hjärta och självklart ska vi alla blåvita stå där på lördag och ge er vårt stöd, jag tror du kommer att bli överraskad av att se att så gott som hela arenan är klädd i blått och vitt. Ses på lördag!
  En för alla, alla för blåvitt.

  SvaraRadera
 11. Säger som jag ALLTID sagt vid avspark och för evigt kommer fortsätta med.
  KOM IGEN NU GUBBAR!!!
  Nu jävlar ska det laddas från östra med!

  SvaraRadera
 12. Blir man inte taggad av dina ord Tobbe, vet jag inte vad.. På lördag kör vi gubbar!!

  SvaraRadera
 13. Du é grym Tobbe! Kör på nu, vi backar upp er - alltid, oavsett!

  SvaraRadera
 14. KuNgEn ToBbE!

  SvaraRadera
 15. Jag har också gjort mitt val, för alltid :)

  SvaraRadera
 16. Tack, Tobbe - du är bäst! Kom igen nu, alla Änglar! NU KRIGAR VI!

  SvaraRadera
 17. Går folk inte på matchen efter detta så förtjänar de inte att se fotboll, nånsin.

  SvaraRadera
 18. Klart man är där, tror jag åkte på könssjukdom inatt . Men va fan fokus Halmstadmatchen!!

  SvaraRadera
 19. Så snackar en RIKTIG Ängel !

  Tack "Tobbe" !

  Kan erkänna att jag är en av dom som egentligen "svikit" Er spelare och ledare. Kanske inte genom att direkt ge upp, men genom att försöka hitta olika ursäkter till varför IFK ligger där dom gör. Ja, jag kallar även det "att svika". Nu när jag läst ditt brev, då börjar man tänka lite klarare igen. Nu är nu, då är .... Vaddå ?? Jag menar, skit i det som varit, nu har vi halva sässongen kvar. Vi kan säkert inte trona med vårat 19:e i år, men vi / ni kommer fan ställa till det för många av lagen nu i höst. Vi ses på Lördag mot HBK. Kommer ALLTID ÄLSKA Blåvitt !!!!

  SvaraRadera
 20. Fyfan vad vackert Tobias. Det är helt underbart att du tar dig tiden och visar din kärlek till klubben och vårat stöd. Det behövs nämligen för oss som åkt på matcher sedan 80-talet och lägger mesta våra pengar på IFK som vi älskar över allt.

  Hoppas resten av kamratgården mfl fattar hur jävla grym du är.

  En tårögd Ängel i Majorna!

  NU kör vi!

  SvaraRadera
 21. Guldet det ska hem till Göteborg!

  SvaraRadera
 22. Bra brev! Hoppas att du låter en del killar i omklädningsrummet veta vad som gäller, det där med att vi är Blåvitt och allt. Och att en dag på jobbet i den här klubben är inte som vilket jobb som helst, en halvdan arbetsinsats duger liksom inte. Vi fans kan trots allt inte göra så mycket mer än att sätta oss på läktaren och hurra.

  SvaraRadera
 23. Snälla ALLA, Var inte anonyma. Tobbe är GULD värd, skriv i alla fall dit namn när du skickar inlägg !

  SvaraRadera
 24. det här fixar ni/vi! man kan inte vinna allt jämt, men man kan göra sitt bästa, och när götet gör sitt bästa så är ni jävligt bra! både på plan och på läktaren! Nu börjar vi om på lördag Lycka till, själv sitter jag i norrland och vrålar framför teven :)

  SvaraRadera
 25. Tack Tobbe!
  Det finns bara Blåvitt, för alltid!
  En sann supporter stöttar sitt lag i med och motgång, inget mer gnäll nu. Nu ser vi bara framåt mot nya höjder. :))

  SvaraRadera
 26. Malin i Bålsta2010-07-15 13:57

  Du är Kung Tobbe. Nu ska Guldet hem till Göteborg!

  SvaraRadera
 27. Tack Tobbe att du tar dig tid. Att du dessutom får folk än mer taggade gör inte saken sämre direkt. Ge 100% stöd på lördag hur det än går.
  /Fnyq

  SvaraRadera
 28. Vi alla enade..lyssna på Tobbe!Jag 65 år blev IFKare för 5 år sen!Det är aldrig försent!!!!!

  SvaraRadera
 29. TOBBE IDOLEN HYSEN NU VET JAG varför jag har dig på ryggen på min tröja ÄLSKA TOBBE

  SvaraRadera
 30. Det finns någonting som är större än det som är guldfärgat och det är blått och vitt. Tack Tobbe!

  SvaraRadera
 31. Dina ord gör så allt hår jag har på kroppen reser sig rätt upp. För mig är det en självklarhet att stötta Blåvitt i både med o motgång. Det är alltid en fest när Blåvitt spelar för mig. Känslan att gå upp för trappan på sektion H är alltid lika underbar. Jag älskar laget IFK Göteborg, i toppen eller botten. Det spelar ingen roll. Föralltid Blåvitt!

  SvaraRadera
 32. Jävlar va rörd man blir, Tårögd, Gråtfärdig, HYSEN HYSEN TOBIAS HYSEN!
  KÖR NU ÄNGLAR!

  SvaraRadera
 33. Vi ses där, OCH vi ses på ifk-kalmar! kör ifk<3

  SvaraRadera
 34. Ja! Låt oss dra ett stort fett streck över våren och börja om på nytt. Lördag samlas vi alla änglar och sjunger fram vårt älskade Blåvitt. På med tröjorna, fram med halsdukarna och låt era röster mullra över Gamla Ullevis (förhoppningsvis) gröna matta!

  Så, Tobbe, kommer ni mötas när ni går ut på planen. Vi är med, ni är med, solen skiner och snart skiner tamefan också Poseidon!

  Tack för ditt brev, Tobbe. Det betyder så mycket för våra ömmande hjärtan.

  Ses på lördag!
  /Sara

  SvaraRadera
 35. Kan ju säga att jag va påväg att ge upp efter cupslutet å har inte direkt haft orken att stå å sjunga en hel match när det sett ut som det gjort, men på lördag lovar jag att göra ALLT jag kan för att stödja Blåvitt efter Tobbes fina ord !!

  SvaraRadera
 36. Till alla spelare och ledare, om ni läser här, ni har vårt stöd! Och det ska synas och det ska höras. Alle man mot GU på lördag!!
  /Sara

  SvaraRadera
 37. Heja Blåvitt! Det är bara framtid o uppåt som gäller! Bor i Dalom så tyvärr inge Ullevibesök! Men är blåvitt sen barnsben...Min morfar gick på alla hemmamatcher tills han gick hädan strax före 93 årsdan! Åkte på bortamatcher tills han blev 90! Det är BLÅVITT det!

  SvaraRadera
 38. Tack för de orden, Tobbe! Jag är i USA och missar matchen, men håller med dig, vi sågs på läktaren under gaisderbyt. 6 mot HBK är allt som gäller nu!
  /Köhler.

  SvaraRadera
 39. 6 POÄNG mot HBK skall det vara. Sorry...

  SvaraRadera
 40. nu fan om vi slår hbk så går vi om dom!!!!! KOM IGEN NU BLÅVITT!!

  SvaraRadera
 41. Gjorde mitt val, innan dagens spelare ens var födda. Jag står kvar under den blåvita fanan, som fastspikad. Tack Tobbe. Elisabet.

  SvaraRadera
 42. Jag har dragit med mig mina svärföräldrar från Östra delarna av Sverige för att gå på den här matchen. ALLA TILL GU!!!!

  SvaraRadera
 43. Det är blåvitt som får mig att orka leva. Det är därför jag är med er och det kommer jag alltid att vara. Det spelar ingen roll om det är Champions Leauge final eller en röten match i divison 4. Vi gör det här tillsammans!

  SvaraRadera
 44. Fan Tobbe borde bli tränare. Han är en inspiration!!!

  SvaraRadera
 45. På lördag kör vi !!

  SvaraRadera
 46. Du är fan bäst Tobbe! Ge järnet på lördag för fa an!

  SvaraRadera
 47. Har inte en sekund tvivlat på att BlåVitts patenterade höstform även kommer att infinna sig även detta år. Vad som däremot fick mig att snea till var när det skulle provspelas brassar uppe på KG, med den truppen vi har skall det inte behövas. Men vad vet jag måhända det var ett knep av Mild för att få vissa att vakna till.

  Kom igen nu ser vi fram emot en segerviss höst, guldet lär vara utom räckhåll men vi skall i vart fall visa vad BlåVitt står !!
  BlåVitt får aldrid dö !!!

  SvaraRadera
 48. föralltidängel2010-07-15 16:30

  helt seriöst... Jag fällde en och annan tår när jag läste detta!

  SvaraRadera
 49. Superettan väntar på Tobbe,
  Superettan väntar på Tobbe,
  Superettan väntar på Tobbe,
  Superettan väntar på Tobbe,
  Superettan väntar på Tobbe,
  Superettan väntar på Tobbe!

  SvaraRadera
 50. Nu kör vi över Halmstad!


  Blåvitt tåget har börjar rulla!

  SvaraRadera
 51. Jag är så stolt över att det finns spelare som dig i vårt lag Tobbe. Det gör mig helt varm i själen och jag tänker på hur jobbigt det hade varit att vara aikare och bara ha massa pengakåta legoknektar i laget (läs flavio m.m)

  / IFK- idag, imorgon, för alltid

  SvaraRadera
 52. Nu lägger vi våren bakom oss, vinner Europa League och stannar kvar i Allsvenskan. Jag kommer stötta änglarna ända in i graven...


  Ses på Ullevi.

  SvaraRadera
 53. Det är ju baraben som står för det negativa! maken till krigrubriker får man ju leta efter. Värre än aftonbladet

  SvaraRadera
 54. Sven otto/ Ska du inte leta horor?

  SvaraRadera
 55. Jaså Littorin. Det är konstigt att när Baraben publicerar något bra, då är folk snabba med att hylla. Men när det publiceras något som är kritiskt så är de bara "negativa"! Kamma dig!

  Bra skrivet Tobbe, vi håller på er. Visa nu att det inte bara är ord utan krossa Halmstad också. Don't just talk the talk, walk the walk aswell!!

  SvaraRadera
 56. En för alla, ALLA FÖR BLÅVITT!!

  SvaraRadera
 57. Blåvit igår, idag, imorgon.

  Kvalträsk, UEFA-cup eller allsvenskan. Ses på lördag.

  SvaraRadera
 58. Fan va taggad man blir av att läsa sånt här! KROSSA HBK! FRAMÅT BLÅVITT!!!

  SvaraRadera
 59. Fan va taggad man blir av att läsa sånt här! KROSSA HBK! FRAMÅT BLÅVITT!!!

  SvaraRadera
 60. blå vitt kommer igen kekke

  SvaraRadera
 61. guden har talat.

  SvaraRadera
 62. Heja blå vitt heja blå vitt from USA

  SvaraRadera
 63. öppet brev till Tobbe

  Vinn och bli hyllade.
  Förlora och bli utbuade.

  Mvh Mattias H.

  SvaraRadera
 64. Älskar dig Tobbe!!

  SvaraRadera
 65. Tobbe är en äkta ängel,stöd honom och övriga laget på lördag. Hoppas att nye mål-Marcus får en bra start! Glenn nr 5 får hjälpa till så in i helvete också! Många bärs till alla änglar.

  SvaraRadera
 66. Vem bryr sig var vi ligger i serien?
  Personligen går jag inte på blåvitt för att se bra fotboll och således kräver vinst, jag går dit för att det är blåvitt.

  Du e stor Tobbe

  SvaraRadera
 67. Är bara Tobbe hel kan det ju banne bli ett SM-GULD trots allt -2010?
  Blir Tobbe skadad faller vi som en sten ner till superettan eller kanske ett kvalfyllt kval mot öis?

  SvaraRadera
 68. Tryck upp denna text och dela ut till alla på lördag runt hela GU.
  NU JÄVLAR KÖR VI!!!!!

  SvaraRadera
 69. Har tyvärr ingen möjlighet att se matchen live då jag är helt luspank för tillfället, men kommer sitta som klistrad och hoppas på 3 goa pinnar.

  Härligt tobbe!

  SvaraRadera
 70. gött Tobbe! fokus på fjärdeplatsen och ett bra resultat i euro leage, sedan lyfter vi igen.

  SvaraRadera
 71. Jag har varit Blåvitare sedan pappa tog med mig på min första match för 35 år sedan. Både i vått och torrt ska vi älska våra Änglar! Det är inte läge att förlora hoppet, vi ska tillsammans sträva att nå toppen.

  SvaraRadera
 72. Kom igen nu killar nu kollar vi om nya stötdämparna funkar...? Hoppa Blåvitt!!!

  SvaraRadera
 73. Vi älskar dig Tobbe !
  Alltid trogen Blåvitare

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.