2010/07/01

Kommer självinsikten i tid, eller för sent?

SILLY SEASON. Det blev en brasse i Blåvitt, till och med två. Vanderson kom aldrig trots allt surr i Brasilien om att "det svenska laget" ville ha honom och nu blir det istället två defensiva spelare som provtränar på Kamratgården.

Tydligt är i alla fall en sak - Blåvitt letar med ljus och lykta efter något som kan vända den negativa sportsliga trend som föreningen hamnat i. Punkt efter punkt visar att Blåvitt söker nya alternativ:

1. Först blev det omflyttningar i tränarstaben, Stefan Rehn petades och Jonas Olsson fick huvudansvaret. Än så länge är det oklart för dem utanför A-truppen om vilken effekt det här kan ge - om någon - för spelet i sommar och höst.

2. Kim Christensen såldes till FCK, vilket gjort att Blåvitt prövat bägge sina unga målvakter i de senaste matcherna i ett sökande efter sin nya förstemålvakt. Trots att föreningen åter och åter säger att de har fullt förtroende för sina unga killar, så förstår alla att det vore tjänstefel av Mild att inte samtidigt se över vilka etablerade alternativ som finns tillgängliga.

3. Det kommer brassar på provspel i nästa vecka. BaraBen avslöjade surret om att Blåvitt högg på en central brasse som var utlånad för närvarande, men nu visade det sig vara en annan brasse som stod på agendan vid det här tillfället. Eller ja, som blev klar för provspel det vill säga. Det pågår ju mycket i kulisserna som aldrig läcker ut, men det som läcker ut är ett tydligt besked: Blåvitt frångår sin filosofi att värva lokalt för att testa oprövade utlänningar. Det här är något som Blåvitt inte gjort på ett flertal år nu och visar även att situationen förmodligen anses mycket tuffare än vad som ges sken av utåt.

De tre punkterna tillsammans ger oss en bild av självinsikt. Blåvitt fattar att något måste göras och agerar på olika sätt för att vända trenden, men frågan är nu om det här är rätt väg att gå - eller för lite, för sent. I de senaste matcherna har det tyvärr radats upp förluster vilket lett till en osäkerhet på om den så kallade psykologiska spärren hos våra spelare kan spräckas till hösten.

För oavsett vad alla intalar sig - så är det resultat som räknas. Vunna fotbollsmatcher.
Sådana är tyvärr sällsynta för Blåvitt den senaste tiden.

28 kommentarer:

 1. Ingen samba i blåvitt har aldrig funkat kommer aldrig funka!

  Killarna är födda 92 & 90, hade styrelsen gjort något skulle dom inte skickat iväg Niclas Martinsson, Johan Lundgren, Mikael Andersson , Niclas Andersen (kvar), "Fox". IFK Göteborg har alltid och kommer alltid vara ett lag där man spelar från hjärtat där man är en lagspelare, där man ger allt för klubben, vad har då dessa spelare gemensamt som jag nämnde?
  Niclas - uppvuxen med blåvitt, vart på kamratgården sedan barnsben, hjärta för klubben
  Andersen- spelat i Blåvitt nästintill hela sitt liv, otroligt viktigt i sådanna här situationer vi befinner oss i nu, spela inte fint, överlev!
  Mikael- Enda klubben har representerat som ungdom: IFK Göteborg
  Fox - 10-11 år i klubben

  Vissa kommer hävda att jag har fel, vissa kommer säga att jag har rätt, vissa säger inte någonting

  Det är i sådanna här "lägen" vi befinner oss i nu som karaktärspelare behövs jag säger inte att man skulle haft kvar alla med någon av dessa.

  Det måste hända något, ingen trollhätte pojk ingen brasse, ta fram något eget våga !

  SvaraRadera
 2. Superettan här kommer tyvärr "vi"...

  SvaraRadera
 3. Brassar känns så jäkla klyschigt.
  Jag ogillar starkt när vi går ifrån våra principer.
  Leta på Island, eller något gammalt östland om vi inte kan hitta något i närområdet.

  SvaraRadera
 4. Det blåvitt sagt är att man i första han värvar lokalt men om inte det finns så kan man absolut värva från utlandet.
  Grymma vänsterspringare kryllar det väl inte av lokalt?

  SvaraRadera
 5. Kamal Mustafa, Robin Söder, Andreas Petersson, de kryllar av bra vänsterspringare i blåvitts egna organisation . . .

  SvaraRadera
 6. Inga jävla brassar till vår kära klubb! Och bara för att jag skrev så är dessa pojkar de nya superstjärnorna som leder blåvitt till Europa segrar under de kommande tre åren för att sedan säljas för snuskigt mycket pengar och säkra klubbens ekonomi under de kommande 20 åren.

  SvaraRadera
 7. Nån mer än jag som inte är så sugen att gå från att se Spanien-Portugal, Brasilien-Holland och Tyskland-Argentina till att se Blåvitt vs. HBK?:)

  SvaraRadera
 8. Något som inte gjorts på flera år? Ismail Lawal värvades till U-truppen inför detta året och är från Nigeria, dessa två spelarna är ungefär i samma ålder...

  SvaraRadera
 9. Oj vad glad jag blir när snubben längst upp nämner Mikael Andersson. Varför i helvete fick han inget kontrakt? Han är en riktigt duktig vänsterback, modern back som gärna följde med i anfallen, bra kroppsspråk och bra karaktär. Han skulle ersatt Hjalmar tycker jag. Men antar att det var Dyrestam som tog hans plats.

  SvaraRadera
 10. Inget fel att värva utifrån men då ska spelaren ha riktiga spetskvaliteer och gå direkt in i startelvan utan problem. Presterar dom bra på provträningarna och har någorlunda bra karaktär och inte är för dyra så ser ja inga hinder. Men som sagt ska dom va toppspelare om vi ska signa dom om inte skicka dom åt fanders och satsa på egna spelare.

  Mvh Nisse

  SvaraRadera
 11. 100 gånger hellre brassar än afrikaner i ala fall.

  SvaraRadera
 12. @anonym 1/7/10 23:17
  amenhallå.. för visst är det nationaliteten/del av klotet man kommer ifrån som spelar roll, pucko!

  /elmaco

  SvaraRadera
 13. en central mittf och en vänster mittf. Undra vad Jonas ska göra om dom till? Tror han gör dom till högerbackar båda två!

  SvaraRadera
 14. "Brasiliansk fotboll är skit"

  Skämt åsido så är det la bra att man i alla fall försöker vända trenden. Betyder inte att vi på längre sikt behöver överge våra ideal med lokala värvningar

  SvaraRadera
 15. Blåvitt frångår inte på något sätt sin filosofi. Har ni redan glömt att vi har Lawal i U-laget?

  Nej, det här har ingenting med denna säsong att göra utan istället handlar det om att knyta samarbete med Sao Paolo.

  SvaraRadera
 16. Den som kan nämna en utländsk spelare utanför norra europa som gjort det bra i blåvitt räcker upp en hand!!
  Visst var E.T. en hjälte men succé? Nja...
  Shaffer och Legogubben någon?

  SvaraRadera
 17. Jesper Blomqvists mustasch2010-07-02 10:29

  Jéferson spelar i Saõ Paulos juniorlag.
  Bruno Silva kan jag inte ens hitta någonstans.
  Ingen av dem ingår i A-truppen.

  Vi får väl se om de är mer lovande än våra egna unga spelare.

  SvaraRadera
 18. Det spelar väl ingen roll om dom kommer från brasilien eller nigeria så länge dom har spetskvaliteter och en bra karaktär

  SvaraRadera
 19. Blåvitt ska naturligtvis undersöka alla möjligheter. Det har inget med "självinsikt" att göra, bah. Det förändrar inte heller den långsiktiga målsättningen att ta fram många egna talanger. Nä, det viktigaste med brasse-kontakterna är möjligheten att etablera ett samarbete. Och det är väl inte omöjligt att någon ung spelare kan gå andra vägen och spela ett år i Brasilien?

  SvaraRadera
 20. Haha. Det är så roligt med kommentarer som "inga jävla brassar" och "frångå inte vår filosofi". Den filosofi som innebär att blowit i princip aldrig värvar utanför Norden. Det är för fanken en totalt medveten strategi från propagandaminister Mild.

  SvaraRadera
 21. Glömde toppnoteringen "100 gånger hellre brassar än afrikaner i ala fall". Varför? I ala fall? Vilka fall är det?

  SvaraRadera
 22. Lite knepig signal till de egna spelarna i U-truppen som är i samma ålder och utbildade under många år i den egna akademien enligt "Fotbollen Hemligheter". Det blåvita hjärtat och motivationen hos dessa spelare samt de som är på väg upp, äventyras för vadå ?
  Många spelare i årets upplaga av U-laget har "brasse-teknik" och spelar redan "samba-fotboll" !

  SvaraRadera
 23. hoho. sambafotboll? blåvitt spelar ju en långboll från hjalmar i alla lägen det går, och gör det inte det så sköter någon annan långbollen. vad är då poängen med tekniska mittfältare?

  SvaraRadera
 24. Skall det värvas brassar från Sao Paoulo , så får de komma från A-laget med meriter från spel i högsta divisionen. Värva brasilianska tonåringar som inte platsar i sitt eget A-lag, skall inte duga åt oss.

  SvaraRadera
 25. Vafan! Är bilderna på spelarna i Sao Paulo FC på riktigt?

  Några av deras spelare ser ut som seriefigurer med alldeles för stora huvuden, stora hakor, runda kinder osv osv =)

  http://www.saopaulofc.net/v4/1novo2.asp?PLC_map_001_c=03.01.01

  (Se länken)

  SvaraRadera
 26. Visst leta talanger i fjärran land och varför inte passa på att söka efter supportrar från samma länder, byta namn på klubben, och kanske färgerna på tröjan..

  SvaraRadera
 27. Vad har de mer gemensamt?
  De är inga bra fotbollspelare.
  Dessutom konstigt att blåvitt söker sig till en marknad man länge har fördömt. Man har ju näst in till ( ifrån fansens sida) sett ner på klubbar som värvat utländskt. Jag vet inte om detta har att göra med någon underliggande rädsla för Afonsa a la 2002 eller om man helt enkelt inte vill satsa utländskt. Varför inte? - säger jag. Är de tillräckligt bra så är de värda en chans.

  SvaraRadera
 28. Anonym sa...
  Oj vad glad jag blir när snubben längst upp nämner Mikael Andersson. Varför i helvete fick han inget kontrakt? Han är en riktigt duktig vänsterback, modern back som gärna följde med i anfallen, bra kroppsspråk och bra karaktär. Han skulle ersatt Hjalmar tycker jag. Men antar att det var Dyrestam som tog hans plats.

  1/7/10 22:12

  En fråga till dig nu som kanske har lite bättre koll nu, var spelar Mikael Andersson nu, han var i Jönköping tillsammans med Eteus eller är jag ute & cyklar?

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.