2010/07/16

I morgon: Parkfest och matchtröjans dag!

MATCHTRÖJANS DAG. För nästan två år sedan, 29 juli 2008, spelade IFK Göteborg Champions League-kval mot FC Basel och uppladdningen skedde med en underbar och succéartad "Parkfest" i Kungsparken.
I morgon är det dags igen - dessutom utnämns dagen till "Matchtröjans dag"!

Nu i juli månad rullar den riktiga sommarvärman in över ett soltörstande Göteborg och vad är bättre i det läget än att arrangera utomhusaktiviteter? IFK Göteborg startar om sin allsvenska kamp i ett tufft läge, spelet har inte stämt och det har varit mycket uppgivenhet bland de blåvita supportrarna den senaste tiden. Men i motgång sållas agnarna från vetet och de riktiga vännerna visar sina färger.

Precis detta gör vi den 17 juli 2010 - på matchtröjans dag.

TANKE 1: MATCHTRÖJANS DAG
Vi färgar hela Göteborg i allmänhet, men Gamla Ullevi och centrala staden i synnerhet i de blåvita färgerna genom att ta på oss matchtröjor. Du som inte har en matchtröja knallar ner till BLÅVITTshopen och köper en (ja, nu har Adidas äntligen fixat fram fler tröjor!) och du som äger matchtröja tar på dig den. Det kvittar om det är årets tröja, en Reebok-tröja från 1998 eller en klassisk Adidas från 1982, se bara till att ha matchtröja på dig den här dagen! Både Supporterklubben Änglarna och IFK Göteborg kommer marknadsföra den här matchen som matchtröjans dag, så ladda upp för att ha din blåvitrandiga stolthet redo, redan nu!

TANKE 2: PARKFEST I CENTRUM!
Detta är en lördag och det är mitt i högsommarvärmen, så det blir förhoppningsvis en solig drag för att träffa vänner och okända blåvita över en bira eller lite skumpa i parken. 2008 dök drygt 400 personer upp och stekte i solen tillsammans, drack öl, sjöng, umgicks och tjôtade. Den här gången ska vi bräcka den siffran och dra minst 500 personer till Kungsparken på Parkfesten på matchtröjans dag!

Systembolagen stänger vid 14.00 på lördagar och matchen IFK Göteborg-Halmstads BK börjar vid 16.00 på Gamla Ullevi så Parkfesten lär rulla igång redan från 12.00. Förra gången hade BaraBens crew med sig en uppblåsbar pool, fylld med is från Fiskehamnen - vem bräcker den galna parkidén i år? Det ryktas att klubben kommer blåsta på stora trumman kring parkfesten inom kort - så kom ner, ta med dig din polare, flickvän, bror och jobbarkompis och njut av sommaren!

VÄDRET:
Enligt Yr.no (norska SMHI) som är en tillförlitlig vädersajt, så ska det bli 26 grader varmt och skurar. Det vill säga en stekande hetta och lite regndroppar då och då, vilket knappast skrämmer bort några Göteborgare, eller? Lagom till match på sena eftermiddagen skall det spricka upp helt och bli solsken och 22-24 grader varmt. Stekande sommarhetta med andra ord och ett lysande läge att trä på sig sin matchtröja på!


ÖVER 300 HAR GÅTT MED I FB-EVENTET

3 kommentarer:

 1. Morgon kl 6 – kl 12:

  Regn. Svak vind, 3 m/s frå nord-nordaust. 0,3 – 1,0 mm nedbør.

  Dagtid kl 12 – kl 18:

  Delvis skya. Svak vind, 2 m/s frå vest-nordvest. 0 mm nedbør.

  SvaraRadera
 2. Rapport ifrån skärgården: det börjar klarna upp med lite krussidull-moln och en fin blå himmel. Återstår att se om det spricker upp helt.

  Fler rapporter följer.

  SvaraRadera
 3. Ny rapport: Molntäcket har mycket riktigt lättat. Regnet har slutat och en riktigt fin blå himmel börjar kika fram. Räkna dock med att ljusa moln förhindrar en klarblå himmel resten av dagen, regn kan ni dock se i stjärnorna efter.

  Men vad är det man säger? Molnen är vita, himlen är blå - tack vare Änglarna IFK.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.