2010/07/06

Svenska Cupen - surt sa räven...

Sandsäters små funderingar är ett återkommande blogginlägg där skribentens många funderingar kommer fram i ett kortare format och en eller två per tillfälle. Funderingarna är många och tar upp vitt spridda ämnen.


RETLIGT. Man var inte nöjd efter cupmatchen och det retliga slutet. Jag är inte gladare idag.

Örebro - Mjällby
Hammarby - BP
Kalmar - Gefle
Helsingborg - AIK

Ta en titt på den kvartsfinallottningen (som var gjord innan omgångens matcher spelades). Nog fan hade vi kunnat hanka oss fram till en final där? Gefle borta (De vann borta, vi hade vunnit hemma) hade nästan varit en överkomlig uppgift för laget. Lite tur i lottningen och vi hade fått vinnaren mellan Bajen och BP. Sen hade vi kunnat förlora mot Helsingborg i finalen och ändå knipa Europaplatsen då de förmodligen vinner allsvenskan. Surt sa Räven.

7 kommentarer:

 1. Sandsäter: det är lugnt vi tar hem EL istället!

  SvaraRadera
 2. Självklart! Om vi slår Liverpool i första matchen så finns det ju inte så mycket svårare lag sedan, eller hur? :)

  SvaraRadera
 3. Vadå hanka oss fram? Vi förlorade ju mot Kalmar, varför skulle vi slå nåt annat lag?

  SvaraRadera
 4. Nej som det ser ut nu slår vi ju knappt någon. Men det blev ändå lika och sen var det på håret att det blev straffar, så vi hade ju kunnat vinna. Och Gefle är trots allt inte lika bra som Kalmar så vi hade kanske kunnat mäkta med en turlig seger där. Lagom till hösten hade vi kanske blivit så bra så vi slagit Bajen/BP.

  SvaraRadera
 5. Har dom inte ändrat reglerna så att den som kommer på andraplats i cupen INTE får Europa-äventyr? Istället går platsen till laget på fjärdeplats i Allsvenska tabellen, har jag för mig

  SvaraRadera
 6. Simon. Har väl aldrig varit så? iallafall inte de senaste 10 åren, vet inte vart artikelförfattaren har fått något annat ifrån?

  SvaraRadera
 7. Fattar inte den här ambitionen att få en Europa-plats... Vi får möta nåt mediokert bulgariskt lag och åker ur direkt. 2400 åskådare och en dyr bortaresa för laget. Vad har vi vunnit på det?

  Skit i Europa tills vi är mogna (kunskaps-, ålders- och mognadsmässigt) att göra något av ett Europaäventyr. Fokusera allsvenskan och kontinuitet i spelartruppen fram till dess.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.