2010/07/30

Inför: IFK Göteborg - Landskrona BoIS (U19)

En rätt så ohotad Joel Allansson på innermittfältet
INFÖR. Efter en dryg månads uppehåll i Juniorallsvenskan Elit Södra är det dags för match igen. Imorgon tar serietvåan IFK Göteborg emot Landskrona BoIS på Gamlestadsvallen* med start kl 14.00.

Uppdaterat: Matchen blir på Gamlestadsvallen.

Det är rätt påfrestande att vara blåvit i dessa dagar med knackiga insatser och föga trovärdiga bortförklaringar från A-lagets sida. Då är det befriande att det finns något av en oas av framgång i Blåvitts juniorlag att använda som skygglappar för att gömma sig från kräftgången i Allsvenskan. 2002 hade jag mitt oerhört framgångsrika Blåvitt i Football Manager (eller om det hette Championship Manager på den tiden) att gömma mig bakom. Visst var IFK Göteborg a´la verkligheten uselt men Football Manager-varianten vann allt som gick att vinna (förvisso genom en rejäl dos fusk, hrm...) och det gjorde att man på nåt vis mådde bättre.

I år spelar jag inte Football Manager - i år är mitt strutshål IFK Göteborgs juniorlag och i morgon är det dags för match igen.


I Blåvitt har man valt att vila sommarförvärvet David Moberg-Karlsson som känner av lite småskador efter Gothia Cup förra veckan. Det är inte värre än att han bara behöver vila några dagar och är med igen nästa vecka.

Landskrona BoIS håller till i mittenskiktet av tabellen och har blandat och gett lite under året. Man har tagit stora segrar mot Åtvidaberg, Gais och Öster men även åkt på pumpen mot Elfsborg med stora siffror. I senaste mötet mot IFK Göteborg klarade man att hämta upp ett 2-0-underläge i paus till 2-2 där Marcus Lewicki gjorde båda målen. Just Lewicki leder interna skytteligan med 7 mål och är därför en spelare som Blåvitt bör hålla extra koll på imorgon.

Under våren hade IFK Göteborg en lång förlustfri svit på hela 10 matcher och var uppe i serieledning inför sista matchen innan sommaruppehållet borta mot Malmö FF. Trots en drömstart med mål efter bara nån minut av Andreas Petersson kunde de ljusblå vända och till slut vinna med 3-1. Så det är bara att ta upp jakten på Malmö FF igen och inleda en ny förlustfri svit i morgon.

IFK Göteborg - Landskrona BoIS
Juniorallsvenskan Elit Södra
Gamlestadsvallen*, lördag kl 14.00* Matchen kan flyttas till konstgräset på Kviberg 1 om regnet fortsätter. Beslut tas imorgon kl 13.00 i samförstånd med domarna och Landskrona BoIS.

15 kommentarer:

 1. Finns en del talanger som nog kan nå Superettan här. Tycker själv Sam Larsson är bäst.

  SvaraRadera
 2. Ingen Dizdar på plan? Killen känns som en ny Wernbloom vidare är jag förtjust i Lawal, skulle gärna se han på topp i alaget ihop med Söder.

  SvaraRadera
 3. Jag har ingen närmare information kring Dizdar mer än att han hade knäbekymmer i början av sommaren och det kan vara därför han får börja på bänken.

  Men det kan lika gärna bero på att man bedömer att Sam Larsson och Lawal Ismail skall gå före. De två har varit visat grym form den sista tiden.

  Även Bragi Bergsson är ett namn som gärna fått starta, men det är trångt i startelvan....

  SvaraRadera
 4. Tror det var mot Trelleborg i gothia som David Moberg-Karlsson verkligen imponerade på mig. Laget är det roligaste vi har i Blåvitt för tillfället. Gå och se

  SvaraRadera
 5. CM funkar rätt bra att gömma sig i nu också. Synd att det är så svårt i verkligheten.

  SvaraRadera
 6. Hur ser IFKs interna skytteliga ut i Juniorlaget?

  SvaraRadera
 7. Tack för införrapporten och ett extra tack för att den kommer så tidigt att man hinner se matchen.

  SvaraRadera
 8. Med all respekt för ett gediget inlägg, dagen efter tung förlust i Europa ägnas all tid åt U-laget? Vem fan bryr sig ärligt talat?

  SvaraRadera
 9. väntad förlust i Europa skulle jag säga ...

  SvaraRadera
 10. Har du käkat något i dag?
  M...bamba.

  SvaraRadera
 11. Frankies humor är officiellt i klass med en femårings nu -.- x)

  SvaraRadera
 12. IFK vann med 3-1 efter två klassmål av Lawal Ismail.

  Rapport kommer under kvällen.

  SvaraRadera
 13. Tack Olof!

  Btw, skriva om missären?!? Finns det något mer att säga och skriva om skiten? Jag har min åsikt klar, och ingen destruktiv artikel eller insändare ändrar på den. Bättre att koncentrera sig på killarna som gör ett bra jobb istället.

  //Daniel

  SvaraRadera
 14. tramsgrej men borde inte landskronamatchen från den 10/6 stå med på blåvitts 5 senaste? Bois kan la inte ha mött oss utan vi mött dom :)

  SvaraRadera
 15. 00:02: Sant. Jäkla klantskalle som satt ihop den där listan!

  Tack för påpekandet.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.