2010/07/23

Den största skandalen stod Gothia själv för

GOTHIA CUP? De flesta av er vet säkert vad som hänt vid det här laget när en av Gothia Cups största skandaler någonsin briserade igår och i morse. För er andra kommer här en kort sammanfattning.

IFK Göteborgs P16 mötte det irakiska laget Al Madina i en slutspelsmatch på Heden 4 igår klockan 20.45. Jag skall säga direkt att jag själv inte var på plats, men matchen präglades enligt uppgift av oerhört fult spel från det irakiska laget, och detta renderade i inte mindre än 3 eller 4 röda kort, samtliga för gästerna. Samtidigt skall den irakiska rätt stora klacken ha skanderat "Hata Göteborg" vid multipla tillfällen under matchen. Vad vi vet sedan är att minst en av IFK Göteborgs spelare efter matchen skall ha gått fram till nämnda klack, kysst klubbmärket och gjort något typ av gest mot publiken. De flesta uppgifter pekar mot att grabben har "hyschat" mot dem, men det fanns även vissa tidiga uppgifter att han skulle ha "visat fingret" eller rent av "pekat finger" dvs gjort vad vi brukar kalla "fuck you". När han gör detta bryter helvetet lös då några i publiken tappar fattningen och rusar in på plan för att jaga denne yngling. Fler och fler hoppar över och börjar jaga laget, som nu flyr mot omklädningsrummen bortanför Heden 1 och 2. TV-bilderna från Viasat visar klart och tydligt att en man (ja, en vuxen man) får tag på en av de blåvita killarna och river ner honom med ett slag över nacken. Detta utspelar sig ungefär vid hörnflaggan vid plan 3. Enligt uppgift, nu också från IFK själva, flydde vissa av spelarna ut mot olika delar av stan innan man senare kunde lokalisera dessa igen. De som flydde in i omklädningsrummet kunde inte ta sig ut förrän polisen var på plats, då det hade samlats en arg mob utanför. Till slut skingrades mobben och IFK kunde samla ihop laget och bege sig till Kamratgården.

Allvarligt talat, ni som springer in på plan och jagar ett fotbollslag med 16-åriga grabbar, hur tänker ni? Mestadels vuxna män, många med små barn med sig. Ni är inget annat än djur i mina ögon. Oavsett hur provocerade ni må ha blivit av att någon sätter fingret mot munnen för att hyscha ner era hatramsor. Neandertalare, Cro magnon, välj själva. Och det är oavsett vad man har för hudfärg eller vad man gillar för religion. Riktiga jävla idioter rent ut sagt.

Hur är detta möjligt, kan man fråga sig. Hur kan en sådan här grej få hända våra ungdomar, på något så "oskyldigt" som Gothia Cup? Det märkliga i kråksången är att från vissa delar av media, och framförallt från Gothia Cup själva, är det IFK Göteborg som får bära hundhuvudet. Spelaren som gjorde gesten mot publiken blev nämligen avstängd. Ja, ni läste rätt. Ett 16-årigt barn får alltså ta skulden för att 300 personer springer och jagar ett helt lag och ett domarteam, för att han ska ha "provocerat" fram händelsen. Ni hör ju själva hur bissart det låter. Speciellt som många, många ungdomar i Gothia Cup HELA tiden gör liknande målgester till höger och vänster, influerade av sina idoler i de stora ligorna. Kanske rent av inspirerade av en före detta blåvitt-spelare som numera håller till i arrangerande förening...

Vidare uttalar sig turneringsledare Lena Rönnefors i Aftonbladet om att "det irakiska laget är lika mycket offer som blåvitt". Nej, Lena, det är dom inte. Drar man på sig tre eller fyra röda kort i en match är man inte offer, då är man inte ens där för att spela fotboll. Det smärtar för mig att skriva det här för jag älskar Gothia Cup. Jag har själv spelat i turneringen flera gånger, och jag har också jobbat i flera år på olika platser direkt med arrangemanget. Och även om det är tråkigt för alla oss som älskar fotboll så är det faktiskt IFK Göteborg som är offret den här gången. Då ska vi inte ha en spelare avstängd, det är helt befängt.

Vad som är nästan lika märkligt är att det tog föreningen IFK Göteborg fram tills för bara cirka en halvtimme sedan (15.30) att reagera. Och då reagerar man knappt alls. I min värld är avstängnigen så oacceptabel att jag utan tvekan hade gått med på om laget hade velat dra sig ur turneringen, som en markering. Jag hade rent av applåderat ett sådant initiativ, även om jag givetvis förstår att grabbarna vill fortsätta spela boll.

Och fortsätta spela boll det gjorde dom. Idag vann man den något uppskjutna åttondelsfinalen mot ATL Roma på straffar efter att matchen slutat 1-1. Den spelades på Överåsvallen och där spelas även kvartsfinalen som går av stapeln mindre än en timme från att jag skriver detta. Jag kommer försöka vara på plats och hoppas att fler är med mig för att ge grabbarna sitt stöd. Det är dags att lägga undan aggressionerna, iaf för en liten stund, för att åter koncentrera sig på fotbollen.

60 kommentarer:

 1. så jävla gött att dom piska skiten ur dom igår! vissa kan inte ta en förlust.

  SvaraRadera
 2. Det hela är pinsamt, tror ingen av de 16-åringarna i det Irakiska laget ville att deras publik skulle springa in och börja slåss heller, men vad vet jag. Oturligt nog så blev laget antagligen en symbol för Iraks heder och det var väl samma heder som skulle "respekteras" när dom åkte på däng plus blev retade av en underbart kaxig blåvit. Pinsamt för den Irakiska publiken, pinsamt för Gothia.

  SvaraRadera
 3. Fy fan vad bra skrivit!

  Dock inte klokt att något sånt här ska kunna hända. Hoppas dom går och vinner hela skiten nu. Det förtjänar dom verkligen efter det som hände!

  Kan bli dubbelt blåvitt imon på gamla alltså med start vid 15 tiden. ALLA TILL GAMLA!:D

  SvaraRadera
 4. FRAMÅT KAMRATER!

  SvaraRadera
 5. Vill inte låta rasistisk nu, men vafan räknar man med när man låter så många olika och ibland fientliga kulturer(gentemot varandras kulturer) samsas på heden? Någon gång smäller det, vilket vi såg nu.
  Hoppas verkligen att Gothia tar tag i detta nu och står upp för spelaren som blev slagen, alltså misshandlad, PÅ PLAN!!

  SvaraRadera
 6. Inte så konstigt att media reagerar som dom gör. Det är vida känt att man håller minoriteter om ryggen för man vill inte "stöta sig" med någon. Det är också vida känt att man kan skriva vad som helst om fotbolls-spelare och -supportrar, som man i media hatar.

  SvaraRadera
 7. va fan är detta!!?? http://www.gp.se/sport/1.414167-ifk-spelaren-stangs-av-hela-cupen

  SvaraRadera
 8. Lite off topic men tycker att det är pinsamt att ett lag som Ifk Göteborg inte har ett enda tjejlag med. För övrigt så hoppas jag att grabbarna vinner semin nu...

  Forza Blåvitt!!

  SvaraRadera
 9. För att citera Jocke Karlsson: FEGA KRÄK OCH YNKLIGA PARASITER! VI ÄLSKAR BLÅVITT

  SvaraRadera
 10. Media Säger:
  Detta är IFK Göteborgs fel då IFK motarbetar mänskliga rättigheter eftersom de inte överhuvud taget gör något för att få USA ut ur irak. AVGÅ

  SvaraRadera
 11. Snyggt att skuldbelägga offren, tur de inte hade kort kjol på sig också, för då hade de väl förtjänat att bli våldtagna också utöver att bli jagade och nerslagna.

  SvaraRadera
 12. Det skulle aldrig hänt om vi mötte ett svenskt lag, I rest my case...

  SvaraRadera
 13. Bra skirvet!

  SvaraRadera
 14. Tydligen gäller samma regler för såväl div 6 som allsvenskan. Så då vet vi, nästa gång någon pekar finger mot publiken på Ullevi så har vi rätt att rusa in o klappa på aset...

  SvaraRadera
 15. tror de var förra året aik borta, en mörk spelare i aik värmde upp framför blåvittklacken hela tiden och brydde sig mer om att hetsa oss än att värma upp, va fick han för de?? NAAADA, va fick blåvittsupportern som ropade apa till honom? 2 års avstängning.

  dubbelmoral istehshit

  SvaraRadera
 16. Nu vill jag ha konsekvens. Jag vill att alla spelare i Gothia Cup som med sin målgest (eller "provocerande placering" vid utförandet av målgesten) orsakar kränkning omedelbart stängs av. Detta kan ej begränsas till målskyttar, rimligtvis borde alla som på något sätt vållar närvarande åskådare kränkning stängas av. Detta gäller naturligtvis allsvenskan och neråt. Flavio skulle åkt ut 1 nov, t.ex.

  Om inte annat borde wm och andra grupperingar kunna bidra till att få motståndare avstängda, då det tydligen räcker att man tycker sig ha sett en kränkande gest, för att få storma plan och misshandla spelare. Blåtira OCH fyra matchers avstängning, det måste svida för de spelare som vågar göra mål på oss.

  Eller har jag missuppfattat nåt? Var gårdagens slipning av "rättvisa" endast ett sätt att hitta en lämplig scapegoat? Jag förväntar mig sånt i Nordkorea och Saudiarabien, men här trodde jag att vi körde med öppna kort.

  Who am I kidding...

  SvaraRadera
 17. En helt vanlig dag i gangsterstaden Göteborg...2010-07-23 17:52

  Det är bara att vänja sig...
  *Gäsp*

  SvaraRadera
 18. Helt sjukt att killen blev avstängd! Trodde att det var ett dåligt skämt när jag hörde det...

  För övrigt grymt bra skrivet Erling!

  SvaraRadera
 19. Vilken sablans katastrof! Var är gp malin lernfeldts moralkrönika?

  SvaraRadera
 20. Inte det minsta förvånad över det som hände. Visar man inte respekt för djuren så tar det sig rätten att göra vad de vill. Har själv blivit nedslagen av en hel drös för att jag frågade fel tjej om tändare på krogen. I högstadiet så kom det en hel drös och tvinga en kille att slicka hans fotsula. efter han gjorde det så blev han sparkad i huvudet. Hur många har inte upplevt samma sak i härlig Gbg?

  SvaraRadera
 21. Gerhard Sager, ordförande i tävlingsjuryn: "Det är samma regler som i all annan fotboll, vare sig det gäller allsvenskan eller division sex."

  >>>>>> YEAH RIGHT! <<<<<<

  SvaraRadera
 22. Om Blåvitts spelare har hetsat publiken är det absolut inte konstigt om han blir avstängd.

  Om Irakiska laget spelat fult så var det bra att de fick röda kort. De lär väl bli avstängningar på dessa spelare oxå...

  Det pinsamma är ju publikens agerande... Påminner om vissa element i den 'svenska' publiken i allsvenskan....

  SvaraRadera
 23. Änglarna vann på straffar efter att spelat med en mindre större delen av andra halvlek.

  SvaraRadera
 24. Då menar jag matchen mot Cuckfield Cosmos Athletic som slutade för några minuter sedan. Såg illa ut då Engelsmännen bara behövde sätta sin sista straff för att vinna. Men målvakten räddade och IFK kunde sedan avgöra ett par omgångar senare.

  SvaraRadera
 25. Vissa uttalande här inne är så jävla gräsliga att man knappt tror det är sant.

  SvaraRadera
 26. Senaste anonym:
  De gräsliga inläggen återspeglar den gräsliga verkligheten. Som tur är vaknar svenskarna sakta men säkert upp. Med lite tur har vi ett nytt parti i riksdagen snart som väljer att inte blunda för invandrarproblemen.

  SvaraRadera
 27. Ironiske Leffe2010-07-23 18:59

  Det irakiska laget blev kränkta av att blåvitt inte visade dom respekt. Jag hoppas DO kommer utbetala ett skadestånd till de stackars irakiska spelarna och fansen som fick utstå en sådan här behandling.

  SvaraRadera
 28. Håller med 100% i det du skriver !

  SvaraRadera
 29. Städa nu BB! Vart är saxen? Inga rasistiska formationer i våra blåvita färger tack - det tillhör det nedsvärtade 90-talet vilket fick många av oss att ta avstånd från klacken. Nu är det ny era, ny arena, nya guld och nya spelare och supportrar, många med annan etnisk bakgrund än svensk.

  Utfallen bör riktas mot de supportrar som uppenbarligen tappade förståndet igår, men detta behöver inte kläs i rännstenslogikens rasistiska språkdräkt...

  Visa spelare och fans respekt - under den blåvita fanan stegar vi som EN stad ETT lag - framåt kära blåvitt!

  SvaraRadera
 30. Väldigt bra skrivit Erling! Du slår hövvet på spiken

  SvaraRadera
 31. Men seriöst. Skulle aldrig hänt med ett svenskt lag. Är jag rasse då. Ngt j-a fel är det på dessa araber. Ungdomsturnering. Det är ju för f-n inte VM. Heder. kränkt o sån j-a skit.Skicka hem dom.

  SvaraRadera
 32. Hoppas verkligen att Gothia Cup får pröjsa för ev. polisinsatser i framtiden..

  SvaraRadera
 33. BB, saxa NU!

  Var är det för idioter som skriver här just nu? Kamma er för fan!!

  Om en svensk misshandlar någon, antar vi då att alla svenskar är misshandlande idioter?

  Om en grupp svenskar misshandlar någon, ska jag då anta att ni är likadana?

  Nä nu får ni ge er med dessa idiotiska uttalanden.
  Sansa er!

  SvaraRadera
 34. Circus 300 st stollar. Inte 1 dåre. va f-n vad skall man sansa?????

  SvaraRadera
 35. "BB saxa nu!", haha vilka jävla muppar ni är! Så jävla PK. Så jävla kräkvitt.

  SvaraRadera
 36. – Han gör att de invaderar planen, säger Gerhard Sager i Gothia Cups tävlingsjury.

  Bögjäveln finns bla på facebook...Spamma honom som fan!

  SvaraRadera
 37. Knulla Mohammed!2010-07-23 23:57

  Hoppas USA dödar några extra iraker för detta men d läs ju inte hända.....

  SvaraRadera
 38. och där vann SD ännu mer väljare. Kan ni inte sköta er så stick hem till ert jävla sönderbombade skithål.

  SvaraRadera
 39. Hata svensk media2010-07-24 00:13

  Bara för skojs skull, lek med tanken att det varit AIK supporters som jagade blåvita spelare - hur hade tidningsrubrikerna sett ut??? *Fotbollsmördare*

  Nu var det bara ett gulligt litet busstreck utfört av pojkar...Ååh vad sött sa hela svenska mediakåren i kör..!

  SvaraRadera
 40. "renderade i tre eller fyra röda kort"???? Vadå får man välja antal röda kort?! Ta reda på fakta för fan!

  Detta var ju väntat att hända för eller senare när snorungar utan ödmjukhet och respekt för varandra spelar s.k fotboll och påhejas av 500 grottmänniskor.

  Vad är det för horunge som ger fingret till publiken?

  Vad är det för pack som sedan stormar planen?

  Idioter allihopa!

  SvaraRadera
 41. "renderade i tre eller fyra röda kort"???? Vadå får man välja antal röda kort?! Ta reda på fakta för fan!

  Detta var ju väntat att hända för eller senare när snorungar utan ödmjukhet och respekt för varandra spelar s.k fotboll och påhejas av 500 grottmänniskor.

  Vad är det för horunge som ger fingret till publiken?

  Vad är det för pack som sedan stormar planen?

  Idioter allihopa!

  SvaraRadera
 42. Ja, då var det avgjort; det blir att lägga sin röst på Sverigedemokraterna i årets val!! Jag valde mellan dem och Moderaterna, men efter detta är det inget snack om saken, det blir SD!

  SvaraRadera
 43. Även ni som skriker om saxen. Ni vet lika väl som vi andra att det dessvärre sorglig nog har en stor del i deras ursprung att göra.

  Handen på hjärtat, hade vuxna fans till ett nordiskt gothia cup lag sprungit in på planen?

  SvaraRadera
 44. "Handen på hjärtat, hade vuxna fans till ett nordiskt gothia cup lag sprungit in på planen?"

  Jag har inga problem att se till exempel aikfans göra exakt samma sak. skulle de gjort det skulle blåvittspelarna dessutom varit tvungna att springa mycket fortare... Så att irakierna som stormade är idioter som borde få kompanistryk håller jag helt med om, dock tror jag inte detta beror på att det var just irakier.
  300 råttjävlar hade kunnat göra exakt samma sak, det räcker med att nån idiot tar första intiativet så följer packet med.

  För övrigt är det vidrigt av gothia att stänga av blåvittspelaren. Sa nån kompanistryk?

  SvaraRadera
 45. Välkommen till "Nya Sverige"..
  Pinsamt utav Gothia Cup ledningen..

  SvaraRadera
 46. AIK, Djugården & Hammarby har stormat planer och fått matcher avbrutna i allsvevenskan.

  Så nu är jag jättearg och då ska jag inte rösta på något parti som har en massa stockholmare.

  SvaraRadera
 47. haha underbart att läsa alla smårasistiska kommentarer från blåvita bonnsupportrar. Ni har ingen stil och ingen klass!

  SvaraRadera
 48. Hur fan får man en gest som att kyssa sitt klubbmärke och segergest med armarna uppåt till ett "fuck you" finger?
  Stod inte långt ifrån händelsen och inget hände, isf skulle vi själva tokstormat när italienaren gjorde mål igår förmiddags i åttondelen när han firade med händerna bakom öronen...
  Att inte skicka ut irakierna i tid och evighet är skandal, vartenda lag vars fans missköter sig får sota för det.

  SvaraRadera
 49. STOLT SVENSK MÄSTARE2010-07-24 14:55

  Sätt stopp för det svenskfientliga våldet! Ni har mitt 100 %-iga stöd trots att jag är fanatisk AIK-supporter som normalt sett avskyr erat lag men i den här frågan går mitt tveklösa stöd till er.

  SvaraRadera
 50. "Jag har inga problem att se till exempel aikfans göra exakt samma sak."

  när aikarna stormade planen vid guldet så var det ingen som hoppade på och slog/brottade ner våra spelare så gör inte ens en sådan jämförelse. Inget svenskt lags supportrar hade gjort samma sak, de är 16åringar, lite heder har vi iaf.

  SvaraRadera
 51. el mero mero2010-07-24 18:42

  ett litet fel i texten bara...när man är 16 år så är man inget barn..

  SvaraRadera
 52. Varför inte samla alla irakier runt om i världen och sedan frakta hem skiten! sedan släppa en bomb över irak så... Snipp Snapp Slut på alla problem!

  /bg

  SvaraRadera
 53. Jag spelade fotboll i 20 år och de gånger det spårade ur var det undantagslöst när man spelade mot "invandrarlag". De gånger man läser om planstormningar (med syfte att jaga spelare och domare) är det undantagslöst när ena laget är invandrartätt.
  Ni som gapar efter censuren och inte ser kopplingen mellan kultur och obefintlig självbehärskning är pinsamt naiva strutsar med huvudet i sanden.

  SvaraRadera
 54. Sluta blaja om ”rasism” så fort någon talar om hur det är i verkligheten eller kritiserar invandrargrupper.

  Man blir inte förvånad när detta händer mot just ett Irakiskt lag. Lägg märket till hur pressen av den anledningen vill banalisera händelsen. Tänk ett sådant liv det hade blivit om Blåvitts ”huliganer” hade stormat in och bonkat ner Irakierna.

  olle w

  SvaraRadera
 55. Nej, vi ska FORTFARANDE inte rösta på SD för att en grupp nationalistiska irakier saknar vett och etikett. Era slutsatser är felaktiga och ni är minst lika hatiska och ignoranta som planstormarna.

  SvaraRadera
 56. Goa rasistiska gubbar allihoppa. Forza SD!

  SvaraRadera
 57. ...ni vet alla att dessa fran irak har svart att hantera sina kanslor. Endast en starkare overmakt som slar tillbaka med vald kan hindra dessa djur fran att leva rovare i var stad! Nu har jag fatt det sagt...

  SvaraRadera
 58. FAN vad man får skämmas över alla er rasister. Ni är riktigt jävla korkade. Försöker ta poäng på minsta lilla händelse. Klart som fan dom som stormade plan borde få stryk. Klart som fan ATT DJURGÅRDARNA som slog ner en assyrisk spelare borde får stryk. MEn det har inget med att Djurgårdarna var svenskar eller att idioterna på Gothia var irakier. Jag undrar när ni rasistjävlar kommer börja bry er om alla SVENSKA KVINNOR som blir misshandlade i sina hem av SVENSKA MÄN. Inte ett ord om det. Eller det faktum att de flesta våldtäkterna faktiskt sker i hemmen. Inte ett ord om det. Jävla dubbelmoral har ni.

  FORZA BLÅVITT! UT MED RASISTERNA!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.