2010/07/02

17 juli: Matchtröjans dag i Göteborg + Parkfest!

MATCHTRÖJANS DAG. För nästan två år sedan, 29 juli 2008, spelade IFK Göteborg Champions League-kval mot FC Basel och uppladdningen skedde med en underbar och succéartad "Parkfest" i Kungsparken.
Nu är det dags igen - dessutom utnämns dagen till "Matchtröjans dag"!

Nu i juli månad rullar den riktiga sommarvärman in över ett soltörstande Göteborg och vad är bättre i det läget än att arrangera utomhusaktiviteter? IFK Göteborg startar om sin allsvenska kamp i ett tufft läge, spelet har inte stämt och det har varit mycket uppgivenhet bland de blåvita supportrarna den senaste tiden. Men i motgång sållas agnarna från vetet och de riktiga vännerna visar sina färger.

Precis detta gör vi den 17 juli 2010 - på matchtröjans dag.

TANKE 1: MATCHTRÖJANS DAG
Vi färgar hela Göteborg i allmänhet, men Gamla Ullevi och centrala staden i synnerhet i de blåvita färgerna genom att ta på oss matchtröjor. Du som inte har en matchtröja knallar ner till BLÅVITTshopen och köper en (ja, nu har Adidas äntligen fixat fram fler tröjor!) och du som äger matchtröja tar på dig den. Det kvittar om det är årets tröja, en Reebok-tröja från 1998 eller en klassisk Adidas från 1982, se bara till att ha matchtröja på dig den här dagen! Både Supporterklubben Änglarna och IFK Göteborg kommer marknadsföra den här matchen som matchtröjans dag, så ladda upp för att ha din blåvitrandiga stolthet redo, redan nu!

TANKE 2: BLÅVIT PARKFEST I KUNGSPARKEN!
Detta är en lördag och det är mitt i högsommarvärmen, så det blir förhoppningsvis en solig drag för att träffa vänner och okända blåvita över en bira eller lite skumpa i parken. 2008 dök drygt 400 personer upp och stekte i solen tillsammans, drack öl, sjöng, umgicks och tjôtade. Den här gången ska vi bräcka den siffran och dra minst 500 personer till Kungsparken på Parkfesten på matchtröjans dag! Systembolagen stänger vid 14.00 på lördagar och matchen IFK Göteborg-Halmstads BK börjar vid 16.00 på Gamla Ullevi så Parkfesten lär rulla igång redan från 12.00. Förra gången hade BaraBens crew med sig en uppblåsbar pool, fylld med is från Fiskehamnen - vem bräcker den galna parkidén i år? Det ryktas att klubben kommer blåsta på stora trumman kring parkfesten inom kort - så kom ner, ta med dig din polare, flickvän, bror och jobbarkompis och njut av sommaren!


GÅ MED I FACEBOOKEVENTET -

14 kommentarer:

 1. Hoppas alla tar på sig HEMMA-tröjor nu med när det är matchtröjans dag på HEMMAplan...

  SvaraRadera
 2. Fan vad najs initiativ! Detta missar man änna itte! Glöm inte köra uppdateringar här på baraben också för oss som vägrar Facebook. Nu jävlar gör vi vad vi kan för att vända den här skiten!
  / Nemo

  SvaraRadera
 3. änglarna, blåvitt och(!) baraben står bakom samma grej alltså? kan blåvitt äntligen ha fattat att man ska underlätta för supporterkrafter istället för att motverka dem tro??

  ...även om jag inte tror på att blåvitt stöttar något supportrar gör före jag sett det med egna ögon...

  SvaraRadera
 4. fixa facebook grupp då så vi får med oss marginalarna

  SvaraRadera
 5. anonym 23:57/ Men snälla rara du, längst ner i bloggposten är det en GIGANTISK TEXTLÄNK till Facebook-eventet. Du läser alltså inte ens det som står i inlägget men tänkte ändå kommentera lite? Smart.

  SvaraRadera
 6. Vad är ni för göteborgare egentligen? Det kallas allén för oss som är födda och uppväxta här, inte kungsparken.

  SvaraRadera
 7. anonym 00:14/ Allén är mer än Kungsparken. Allén börjar vid Gamla Ullevi och går bort via Kungsparken till Feskekôrka och till Järntorget.

  Så för den som har lite geografiskt sinne kan man skilja på det som är Nya Allén och det som är Kungsparken, samlingsplatsen bakom Storan, tvärs över kanalen från Saluhallen/Kungstorget sett.

  SvaraRadera
 8. Ja baraben, jag vet det. Men det heter fortfarande att man sitter/är i allén, inte kungsparken om man är göteborgare.

  SvaraRadera
 9. 3/7/10 08:56:
  Är du inte riktigt frisk grabben? Är detta ngt du vill lägga din energi på? Haha, jösses.

  Jag vill på förhand betacka mig för dina vägbeskrivningar.
  -och så svänger du av vid E6.
  -Var?
  -E6!
  -Ja men var. Liseberg? Tingstad? Kallebäck?
  -E6! För det är så vi Göteborgare säger.

  SvaraRadera
 10. Lite info Bolaget på Kungstorget stänger kl 15 på Lördagar.

  SvaraRadera
 11. 10:05

  Riktigt dålig jämförelse...

  SvaraRadera
 12. "så kom ner, ta med dig din polare, flickvän, bror och jobbarkompis och njut av sommaren!"

  om man är tjej och inte lesbisk och läser detta då, får man inte ta med sin pojkvän då? Kanske ska tänka liiite på vad man skriver, inte bara killar som gillar sånt här vettu!
  Men jag kommer ändå!

  SvaraRadera
 13. Jävla lipande2010-07-04 17:01

  Elisabeth/ De skrev inte kusin, mamma eller granne heller, tror du inte de är välkomna för det? Alltså vissa människors allmänna gnällande är helt otroligt.

  SvaraRadera
 14. Lättöl är drycken som gäller!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.