2010/07/23

P16 vann igen efter ny dramatisk straffläggning

GOTHIA CUP Efter att ha fått sin morgonmatch som egentligen skulle spelats klockan 08.00 framflyttad till 11.45, med anledning av det ni kan läsa om här nedan, blev det inte många timmars vila innan nästa match för Blåvitts numera mycket omskrivna pojkar 16 år. Man vann alltså den matchen vid lunchtid och kom därför att få möta ett brittiskt lag, återigen på Överåsvallen, redan 16.45. Kanske borde grabbarna varit lite trötta i benen då kunde man tro.


Det var man dock inte utan man gick direkt ut och tog tag i taktpinnen och skapade flera bra chanser i matchinledningen. Dock utan resultat. Den stora publiken på Överås fick sedan se IFK fortsatt rada upp chanser mot de något mindre spelskickliga engelsmännen i första halvlek. Effektiviteten framför mål saknades dock. De gulklädda britterna kom upp i några farligheter men det kändes rätt stabilt hela tiden då IFK även i den här årgången har en fantastiskt duktig målvakt.

"For once in my life, i have someone who needs me..."

I andra halvlek blir en av våra ungdomar utvisad när han gör en fullständigt vansinnig chansbrytning i ett läge när han redan har ett gult kort. Chansbrytningen gick inte hem, utan blev en rå kapning och det var bara att vandra av planen. IFK spelar nu cirka 20 minuter i andra med en man mindre. Trots det fortsätter man att anfalla och komma till en del lägen. De högljudda britterna kommer nu upp i något farligare lägen men även denna halvlek slutar alltså 0-0.


Straffläggning så. Efter två mål av vardera lag räddar Blåvitts målvakt (Felix?) sin första straff och lagkamraten sätter. 3-2 och det kändes rätt säkert. Sen blir det dock inte mindre än två missar i rad av de blåvita grabbarna och därmed guldläge för britten av avgöra. Han missar dock. Eller rättare sagt, målvakten gör en ny riktigt bra räddning. Efter detta sätter de blåvita sina resterande straffar så när vår blåvita målvakt gör ännu en räddning är saken klar. Det kan vara lite fel på ordningen här men ni fattar grejen, otrolig dramatik med ett lyckligt slut!


Nästa match för P16 är nu följaktligen semifinal och den spelas preliminärt på Heden 1 klockan 21.00. Med tanke på hur de övriga matcherna flyttats så får man väl dock hålla ett öga öppet för en ny eventuell flytt.

6 kommentarer:

 1. Bra sammanfattning! Engelsmännen var mycket tjôt och lite bollbehandling, tvärt om för oss. Det var något anfall på kanten i andra halvlek där killarna verkligen spelade runt britterna. Angående målvakterna; som jag förstår det [efter att ha tjuvlyssnat på två föräldrar i förmiddags] så växlar P16 mellan två målvakter som står varannan match var.

  Kul parentes, Tobbe var och kollade på matchen också! :-)

  Lycka till i finalen gubbar.
  / Nemo

  SvaraRadera
 2. (Förlåt, "Lycka till i semifinalen" menar jag tydligen :^)

  SvaraRadera
 3. Noterade ni att det var flera av de engelska spelarna som hånade publiken efter att de satt sina straffar. Jag förväntar mig att Gothia agerar med kraft mot detta eller gäller det bara när publiken springer in och beter sig som en flock grottmänniskor?

  SvaraRadera
 4. Starkt att vinna med en man mindre. Starkt att visa att Ap-attacken från djuren inte satte griller i huvudet på grabbarna!

  SvaraRadera
 5. Underbart!! Hoppas på Guld för både p16 och p17 de hade varit riktigt skoj. INGEN RÖR IFK!

  SvaraRadera
 6. BRA SAGT JEPPE, BRA SAGT ;)

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.