2008/09/17

Vad är poängen med att köpa ett årskort till Ullevi?

LÄKTARDEBATT Blåvitt och Supporterklubben Änglarna har kommit överens om att ståplatsläktaren ska delas upp i två separata sektioner. Detta som resultat av att ståplatsläktaren blev överfull på derbyt. Nu vill de istället ha en "först till kvarn"- princip som gynnar lösbiljettsköpare före årskortsinnehavare.

Derbysupportrar - som inte synts till under resten av året - dyker upp mot Gais. Gångarna på klackläktaren blir då överfulla. Blåvitts reaktion? Slopa företräde för årskort på ståplats.

I vanlig ordning är det vi med årskort som behandlas extra väl av Blåvitt.
Not.

Tanken är att vem som helst enligt principen "först till kvarn" ska kunna komma in på stora klacksektionen CF. Antalet platser är dock endast 1 200. Kommer det fler människor till ståplats förvisas dessa till GHI. Oavsett om man har årskort eller ej.

Det här innebär rent praktiskt att fans som jobbar till tätt innan matcherna, supportrar som måste greja med familj och barn men även ståplatsfolk som gillar att sitta på puben till en liten stund innan match - nu riskerar att få kraftigt försämrade platser på läktaren. På grund av att det stod folk i gångarna på derbyt.

Först och främst kan vi fråga oss hur stor chansen är att ståplats blir så full som på derbyt under någon av höstens resterande matcher? Vi kan även fråga oss om inte Blåvitt, men även Supporterklubben, borde se värdet i att premiera årskortsinnehavarna framför lösbiljettsköpare? Lär vi oss aldrig att behandla årskortsinnehavarna, den trognaste publiken, som sina viktigaste kunder? Är det så jävla svårt att förstå värdet av denna publikmassa?

Igår fick jag höra från en polare att han funderar på att bojkotta matchen. Han bor en bit utanför staden och åker in först efter barnahämtningar i skolor och liknande. Oftast gillar han att hinna med en bit mat och en öl på puben innan. Men om han nu vill hinna till sina vanliga platser måste han förmodligen göra en rekordtidig ankomst till Ullevi. Något som inte går. Något som gör supportern som betalat för årskort förbannad.

Blåvitt behandlar sina supportrar som boskap. Och så frågar sig folk varför vi inte säljer fler årskort. Tar de med det här beteendet till den nya arenan lär det bara dröja en säsong innan vi har biljettkaos och årskortskatastrof.

40 kommentarer:

  1. Ser man det från den ljusa sidan är även detta en arenafråga, som vi slipper nästa år. Men signalerna ut till oss med årskort är inte roliga.

    Jag kommer sällan till arenan mer än tre minuter före match och får ju skylla mig själv för att jag allt som oftast får dåliga platser.

    Ser egentligen ingen bättre lösning på läktarfrågan...
    Skulle man ha en separat årskortsektion?
    -Nä, man vill ju stå med alla kompisarna, även lamadjuren utan årskort.

    Får hålla ut till nästa säsong, då har förhoppningsvis alla årskort. Och det blir en ärligare "först-till-kvarn-kamp" om bästa platserna.

    SvaraRadera
  2. "När det gäller möjligheten att komma in på CF finns flera tänkbara system, och även om "först till kvarn" gäller på onsdag så är IFK beredda att lyssna på supportrarnas synpunkter när det gäller de avslutande fyra hemmamatcherna. Man skulle kunna tänka sig att tillträde till klackens bästa platser styrs på olika sätt:

    1) Det som kommer att gälla på onsdag - först till kvarn.
    2) En möjlighet att hämta ut en sektionsbiljett, mot kontantbetalning eller uppvisande av årskort i Scandinaviums biljettkassa.
    3) Tillträde till CF ges enbart till årskortsinnehavare.

    Kanske finns det ytterligare varianter?

    Man ska minnas att oavsett vilket man väljer, så kommer folk att bli missnöjda. Personligen lutar jag mest åt version 2) ovan. Normalt tycker jag att årskortsinnehavare ska premieras i så många sammanhang som möjligt, men på klacksektionen tycker jag inte det ska vara den viktigaste faktorn. Det ska sångviljan vara.


    Frågan är dock: vad tycker NI ska gälla? Säg vad ni tycker, IFK kommer att lyssna på alla åsikter, vi från SÄ kommer att ta ställning först efter att ha kollat vad folk på läktaren tycker."

    Tja, om man läser innantill så ser man att "först till kvarn" gäller idag och att IFK / Änglarna mycket väl kan komma att justera det hela om det absolut inte visar sig funka.

    SvaraRadera
  3. det är så typiskt blåvitt. änglarna försöker förklara på sin sida att de med detta uppmanar alla att sjunga att hamna på CF. själv förstår jag itne varför det skulle vara fler som sjunger bara för att man kommer tidigt? det är väl bara kids som har tid och ork att komma tidigt?

    SvaraRadera
  4. anonym 10:10 Ser inte du att själva grundproblemet är att det aldrig finns någon jävla ordning. Det byts system och platser 10 gånger per säsong och då hjälper det inte att säga "IFK är lyhörda" för slutresultatet är lik förbannat kaos. Speciellt då när man aldrig värderar sina årskortsinnehavare högst. Jag är i alla fall jäääävligt trött på Blåvitts behandling av oss.

    SvaraRadera
  5. Nu är det ju inte IFK som tagit detta initiativ utan det är räddningstjänsten som står bakom det hela eftersom det tydligen blev alledes för trångt på delar av läktaren under gajsderbyt.
    IFK har inte ett skit att säga till om när räddningstjänsten låter berätta "vad det är som gäller".

    SvaraRadera
  6. Jag har själv inte köpt något årskort i år eftersom jag jobbar oregelbundna tider och inte kan gå på alla hemmamatcher.

    Men när jag går, så går jag tillsammans med årskortsinnehavare. Skall vi då tvingas stå på skilda sektioner för att jag har biljett och de årskort?

    SvaraRadera
  7. Men när jag går, så går jag tillsammans med årskortsinnehavare. Skall vi då tvingas stå på skilda sektioner för att jag har biljett och de årskort?

    17/9/08 10:22


    Ja.

    SvaraRadera
  8. anonym 10:18/ Du missuppfattar allt, poängen är inte att läktaren ska delas, det är mycket riktigt en säkerhetsfråga.

    Poängen är ju att de bästa platserna, längst in mot mitten av läktaren, i det här fallet inte ges till ÅRSKORTSINNEHAVARE utan till dem som kommer först till arenan...

    SvaraRadera
  9. det där argumentet om kompisar med årskort är helt sjukt. målet är väl att sälja ut arenan helt som i england? då måste alla ha årskort. tänk på det.

    SvaraRadera
  10. Jag tycker att man skall premiera de som inte har något liv och är på arenan tidigt. Dom behöver det i all sin tristess.

    SvaraRadera
  11. att: optimus
    Visst. Men det är EN match som vi vet att det blir så. Änglarna & IFK öppnar faktiskt för att det kan komma att lösas på annat sätt de sista matcherna, hoppas att det ordnar sig bra.

    Någon mer som längtar till den nya? :)

    SvaraRadera
  12. På nått sätt känns det ändå fel att ha en krönika mot årskort. Även om man känner sig taskigt behandlad. Hade bara alla fått tummen ur och köpt årskort så hade knutarna löst sig. Hajpa för det ist!

    Så, köp era kort och gå på matcherna. Sist från harrys får sämsta platsen, så är det. Och det lever man med...

    SvaraRadera
  13. anonym 10:57- Du har ju inte läst blogginlägget. Läs blogginlägget för fan. Den är inte mot årskort, hur fan kan du få det till det? Man blir så jäääääävla trött på en del som kommenterar här.

    SvaraRadera
  14. förjävligt rent ut sagt att folk står igångarna!!

    jag avstod att stå i gångarna mot gajs för ja kom sent för ja bor en bit utanför, och såg även vad som hände mot BASEL!
    ville däröfr inte riskera att komma i krigzonen bland alla guljackor!

    sak dock på matchen idag men förstår mkt väl dom som inte gör de!!

    själv ska ja skaffa årskort till nya arennan och då förväntar ja mej att bli behandlad med respekt.

    SvaraRadera
  15. "Blåvitt och Supporterklubben Änglarna har kommit överens om att ståplatsläktaren ska delas upp i två separata sektioner."
    Ärligt talat Frankie, större vinkling får man fan leta efter. Nog har du varit på tillräckligt många matcher och läst tillräckligt många forum för att veta med 100 % säkerhet att så inte är fallet. Det är helt och hållet Räddningstjänsten som beodrat oss det här. Medans blåvitt och änglarna har arbetat emot det in i det sista!
    Man ska ha kritik för misstag, men det här är inget blåvitt eller SK kan råda över. Krönikan borde kanske heta "Vad är poängen mad att stå i gångarna på Ullevi?"
    Lösningen är ju helt klart acceptabel. Istället för att bara bestämma sig för "så ska det vara" ordnar man en tillfällig lösning för att kunna lyssna på samtliga supportrar. Sluta leta efter fel för fan.
    Bra jobb av SK och blåvitt!

    SvaraRadera
  16. Håller med fullständigt!

    Är själv årskortsinnehavare år efter år på ståplats men jag förstår att vi inte säljer fler årskort när man inte får något extra för det.

    Ge dom bästa platserna till årskortsinnehavarna så ser fler personer fördelen med årskort och då blir det garanterat fler årskort sålda kommande säsonger.

    SvaraRadera
  17. hannes j, du får nog läsa om. du verkar inte ha förstått vad som skrivs här. räddningstjänsten har inte alls beordrat en sådan här lösning utan det är något som arrangören tagit till sig av kritiken från räddningstjänsten.

    dessutom missar du hela poängen med krönikan i ditt dissikerande av en liten detalj: nämligen att årskortsinnehavarna bortprioriteras för lösbiljettsinnehavare.

    bra jobbat? snacka om att stoppa huvudet i sanden. men det är klart, hail to the chief- de ofelbara hjältarna inom supporterklubben.

    SvaraRadera
  18. Blåvitt gör bort sig när de blandar in Supporterklubben som har noll makt eller mandat på läktaren.

    SvaraRadera
  19. Blåvitt borde anställa ett par supportrar för att lösa alla sådana här grejer på förhand så det inte blir meck och kaos jämt.

    SvaraRadera
  20. makt har dom ju iof visst, tollan o joey är du jom som styr och ställer
    allstå gör att det blir lite ordning på klacken

    /B

    SvaraRadera
  21. "Därför har vi nu fått ett ultimatum: se till att hålla gångarna fria - i annat fall kommer Räddningstjänsten kräva att IFK/Ullevi staketerar mitt i klacksektionens övre del."

    Dumma, stygga IFK!

    "När det gäller möjligheten att komma in på CF finns flera tänkbara system, och även om "först till kvarn" gäller på onsdag så är IFK beredda att lyssna på supportrarnas synpunkter när det gäller de avslutande fyra hemmamatcherna."

    Dumma, stygga Änglarna!

    SvaraRadera
  22. Och vad har Joey med SÄ att göra?

    SvaraRadera
  23. Tollan känns ju ändå fruktansvärt mer accepterad av hela klacken än vad diktator-Joey med megafonen, och hans till synes hjärndöda kompanjon även han med megafon, gör?

    SvaraRadera
  24. Vem fan är Joey?

    Hail Tollan!

    SvaraRadera
  25. Tollan har ju hoppat av styrelsen för Änglarna och bor i Stockholm numer. Joey är från Ultras, ingen av dessa har alltså något med Änglarna att göra och därför undrar även jag vad Änglarna egentligen har för rätt att föra ståplatspublikens talan? De har ju inget mandat på själva läktaren...

    SvaraRadera
  26. Dedikera en läktarsektion till endast årskortsinnehavare så slipper vi problemet. Var för övrigt riktigt jobbigt på derbyt när alla skall vi kalla dom "valpar" samlas i klacken.

    Jag tycker alla borde äga ett årskort, med dom priserna blåvitt har på årskort i klacken är det inte försvarbart att inte äga något. Hur mycket är 1200 kr på ett helt år, 100 kr i månaden, det tror jag dom flesta har råd med idag.

    Tack för mig.

    SvaraRadera
  27. Håller med i kritiken.. Finns ingen otimal lösning på problemet men ge iaf årskortsinnehavare tillgång till LM under de återstående matcherna. Då får de som väljer att se bra framför att sjunga som de vill, samt att de som önskar kan gå med en kompis som ej har årskort.
    Dessutom kostar sektionerna lika mycket i löspris så jag ser egentligen ingen anledningen till att inte tillåta detta.

    SvaraRadera
  28. Bra skrivet.. Håller med till 100%

    SvaraRadera
  29. Casper det är nog snarare du som behöver tänka om. Om du hade hängt med i debatten så hade du vetat att den pågått såhär:
    Vi byter till CFGHI.
    Redan då var det problem då CF egentligen tillhör andra sektioner (ABC, DEF). Det löstes genom att sätta upp staket i trapor och gångar. (som syns när man går upp till C.
    Vid dom inledande matcherna upptäckte räddningstjänsten att folk står i gångarna på C eftersom folk gick från GHI till C, och alltså inte fick plats i raderna. Det gör så att Räddningstjänsten inte kan garantera säkerheten för publiken ifall sektionerna skulle behöva utrymmas. Man påpekade det för IFK och änglarna. Då började Änglarna och IFK jobba med räddningstjänsten för att få hålla sektionerna öppna (så man kan gå emellan dom).
    Det påpekades extra mycket inför några matcher, t. ex Basel och Gais, med artiklar på anglarna.se och även genom att anders (odfr SK) gick upp på räcket tillsammans med joey och berättade att vi var tvugna att flytta på oss från gången, annars skulle man sära på sektionerna.
    Det är exakt det som har hänt. Vi löd inte räddningstjänsten, som faktiskt har sådant makt att man kan beordra IFK, oavsett vad du tror. Och det är anledningen till särningen på sektionerna.

    Men okej om vi bortser från den "lilla detaljen" (som egentligen är anledningen till hela krönikan)

    Årskortsinnehavare bortprioriteras inte, utan jämställs med lösbiljetterna I EN MATCH.

    Anledningen att man har så svårt att bestämma sig är att det är många saker man måste tänka på, t.ex. kan inte ens alla årskortsinnehavare komma in på CF även om man får företräde. Dessutom är det flera årskortsinnehavare som går med folk som köper löst.
    Känns det då inte bäst att låta det vara såhär i en match, för att sen införa det alternativ som flest tycker passar?
    Även om den allmäna uppfattningen är att årskortsinnehavare är "de trogna" så får man väl ändå hålla med om att ett beslut som ska gälla för samtliga på klackläktarn även bör beslutas av alla?

    Även ifall jag inte har bestämt mig i själva frågan (vilket alternativ som ska införas) så blir jag helt föbryllad av alla er som ÄLSKAR att klaga.
    För tänk igenom lite nu. När hela resten av allsvenskan beslutar och arbetar emot sina fans, så gör blåvitt det som vi fans har bönat efter i fem år nu.
    Man frågar oss, vi är en del av beslutprocessen! Varför inte glädjas åt det istället för att klaga på "näää... nu frågar dom oss, dom borde ju fan fatta vad vi vill!"

    "Hail to the chief - de ofelbara bloggarna på baraben!"

    Supporterklubben Änglarna har rätt att föra talan för resten av supportrarna genom den enkla anledningen att man är IFK Göteborgs officiella supporterklubb. Gillar man inte hur det sköts är det helt fritt att kontakta Änglarna. Personligen tror jag att Änglarna hade uppskattat det.

    SvaraRadera
  30. Djurgården har ett system där årskortsinnehavare får biljett till varje match. På biljettenstår det kan du inte gå själv ge biljetten till någon annan så vi inte tappar stöd. Rätt tänkt enligt mig! Platsen är ju redan betald och det kan även hjälpa oss med oregelbundna arbetstider etc att handla årskort och bära föreningen och stödet mera långsiktigt o kanske även en tändning att börja gå på matcherna för den som är lite ovan.

    Suporterklubben gör ett bra arbete och konstruktiv kritik är välkommet det vetr jag efter att ha fört samtal själv med ansvariga där. Att man inte har manadat är bland det fånigaste som jag läst på bloggen snacka om omoget!! Väx upp!!

    SvaraRadera
  31. hannes j- du kan kika på andrej häggblads svar nu och se att beslutet är redan taget från IFK:s sida vad som sker framöver. verkar bara varit änglarna som trott att de kunde leka riksdag eller något...

    SvaraRadera
  32. blåvitt har en snittpublik på 15 000 (cirka) förra året. änglarna har väl cirka 2 000 medlemmar, vem talar för de 80% som inte är med i änglarna då?

    änglarna har mandat, men för sina egna. det är dags att det dyker upp ett alternativ för oss andra.

    SvaraRadera
  33. Tycker det är så tråkigt att höra när det gnälls om folk som dyker upp på derbyn men inte annars. Ja menar va fan e det? Är det lite folk då buas det år publik siffran. Har nästan aldrig varit på ett derby där det inte tisslas och tasslas om medgångs supportrar....

    SvaraRadera
  34. Fan va bitter du börjar bli Frankie. Börjar du bli gammal?

    Jaja, bättre såna här artiklar än bilder på halvnakna avdäckade flickor... För det är ju stort av dig att lägga ut såna...

    SvaraRadera
  35. Nyfiken:
    Underbar matematik, tillbaka till skolbänken!

    SvaraRadera
  36. Gott Almgren förtydliga

    SvaraRadera
  37. almgren är ju inte ens göteborgare. vem fan är den den clownen egentligen?

    SvaraRadera
  38. s/ Din reaktion när något suger är att krama din omgivning och sjunga hyllningsvisor antar man? Hur en frisk människa kan klaga på att det sätts press på Blåvitt när de gör bort sig är för mig helt omöjligt att förstå. den här jantementaliteten som säger "ifk är alltid bäst vad de än gör sådeså" som ligger på en femårings mentala nivå är direkt livsfarlig för vår förenings utveckling.

    SvaraRadera
  39. "Wisemen": Du kan väl kolla med några av dina äldre kompisar som är göteborgare, om du nu vill veta.

    SvaraRadera
  40. Ang. Almgrens förtydligande..

    Jag hoppade matchen igår..

    Behandlingen av årskortsinnehavare är under all kritik och har varit det i många år, sedan den nya arenan kom på tapeten har det blivit ännu sämre, jag använder mej av uttrycket "det är lätt att skita när röven är full"

    Jag förstår att du försökt komma på olika slags lösningar - PROBLEMET än värre - Blåvitt skiter inte bara på oss "vanliga" årskortsinnehavare..

    Då jag antagligen är den där "killen" som inte hann med allt igår och därför gav fan i att stressa ner till stan från Stenungsund och därmed skriver under på allt som Hankins har med i inlägget så ska jag ge er en hjälpande hand för är det något som gör mej förbannad så är det den lamhet som visas upp gång på gång av Gotevent, Blåvitt..Hoppborgar, köer, skitplatser mm. hade det funnits en gnutta proffsighet och framförallt ett intresse att lösa sådana här problem skulle denna situation aldrig uppstått!

    Min morsa och tanterna på fritids frågade innan matchen mot Gais: -nu blir det väl mycket folk..
    Ja, svarade jag naturligtvis för jag visste!! Så enklast hade varit att stoppa supportrarna DEN matchen och jag lovar er att hör ni av er ett par dagar innan match så ska jag hjälp er..att folk står i gångarna beror på att läktaren är full det förstår vi alla men varför läktaren blir full förstår endast ett fåtal av oss tydligen..

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.