2008/09/13

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA Säsongens näst sista match av någon som helst betydelse. Nu är det bara cupfinalen kvar och sen kan man börja se fram emot en ny stadion och förhoppningsvis ett nytänt lag som åtminstone får spela Uefacup. Därför skönt att det inte blev stryk, även om 0–0 inte var det mest spännande resultatet som uppfyller det kriteriet... Positivt var dock att vi i dag faktiskt såg intentioner till ett snabbt passningsspel utan allt för många långbollar. Men framåt väger Söder och Hysén aldeles för lätt, speciellt när Hysén verkar ha gått ner sig totalt. Nu tar vi nya krafter och tar första cupguldet på ett bra tag.

AIK, borta
5 poäng: Pontus Wernbloom - Visst. Han drar på sig ett onödigt gult kort som innebär att det andra, kanske mer nödvändiga gula kortet innebär en utvisning. Men vi förlorade inte och Wernbloom spelade faktiskt riktigt bra som innermitt i dag.
3 poäng: Kim Christensen - Stod för ett par svettiga parader och känns stabil i målet, om än lite väl våghalsig vid vissa situationer där han har bollen vid fötterna.
2 poäng: Erik Lund - En oslipad diamant. Jag älskar killens inställning, full satsning i varje duell och vågar ta för sig även offensivt. I bland blir det fel men jag tolererar det, till en början.
1 poäng: Robin Söder - Har tyvärr inte kunnat följa upp succéperioden så som man hoppades, men glimtar till i vissa lägen i dag och snurrar t ex upp NEJ rejält. Har dock inte den sista lilla procenten flyt i dag som krävs för att hans aktioner ska mynna ut i något.

Totalt efter 22 omgångar (exklusive Halmstads BK hemma)
1. Kim Christensen - 35 poäng
2. Ragnar Sigurdsson - 25 poäng
3. Gustav Svensson - 18 poäng
4. Tobias Hysén - 17 poäng
5. Pontus Wernbloom - 16 poäng
6. Robin Söder - 15 poäng
7. Mattias Bjärsmyr - 11 poäng
7. Sebastian Eriksson - 11 poäng
9. Niclas Alexandersson - 10 poäng
9. Adam Johansson - 10 poäng
11. Stefan Selakovic - 6 poäng
12. Killen i halvtid - 5 poäng
12. Jonas Wallerstedt - 5 poäng
14. Hjalmar Jonsson - 4 poäng
15. Klacken - 3 poäng
15. Thomas Olsson - 3 poäng
15. Publiksiffran - 3 poäng
15. Martin Smedberg - 3 poäng
19. Erik Lund - 2 poäng
20. Daniel Alexandersson - 1 poäng
20. Nicklas Carlsson - 1 poäng
20. Jakob Johansson - 1 poäng

13 kommentarer:

  1. vete fan om inte kim borde kommit över wernbloom idag!

    /B

    SvaraRadera
  2. Söders dragning på Nils eric var fan GROV!.. Robin borde vara fast i startelvan bara pga att ingen annan i laget kan göra sånt..tyvärr

    SvaraRadera
  3. Femman borde gå till Baraben-busschaffisen. Sikken underbar gubbe han var!

    SvaraRadera
  4. langa upp lite highlights. Det hade varit riktigt najs. Hade t.ex. velat se söders fint nu när den nämndes. Missade matchen pga egen match :(

    SvaraRadera
  5. BARA BEN BUSSEN<3 Klockrent längtar redan till er nästa ^^ se till o få samma chaffis med han va grymm!

    SvaraRadera
  6. Någon annan än jag som tycker Seb kladdar väl mycket, och ställer sig själv i kniviga situationer?

    SvaraRadera
  7. Kändes nästan som en seger med det bortdömda målet i slutet.. Intressant att aik-klacken använde ordet Göteborg oftare än Blåvitts dito.Komplex tror jag det kallas.

    SvaraRadera
  8. Tycker att söder var rätt kass igår. Det var han som var för klen där framme. Han värderade situtionerna dåligt när vi kom i snabba vändningar och tappade bollen tre meter ifrån sig i många första touchar.

    Söder kommer att bli riktigt bra.

    Om blåvitt skulle varit mer konsekventa iår med spelet. Wernbloom och Walle på topp och matat in inlägg. Malt ner motståndet som i fjol. Så skulle vi haft fler poäng i serien.

    Förhoppningsvis finns det dock en tanke med det som görs nu. Att vi skall bli ännu bättre till nästa säsong.

    SvaraRadera
  9. 5p - Busschauffören, goare gubbe får man leta efter. "Är det någon som kan chippa bussen så att vi kan köra lite fortare?"

    3p - Bollnäsbruden, egentligen -4p, men pga den fascinerande prestationen att överleva 17 timmar i en buss, förmodligen full/bakfull som ett ägg (och dessutom ointreserad av fotboll) bör premieras.

    2p - Personalen på McD i Norrköping, effektivare produktion har nog världen aldrig skådat. Ett hundratal brölande fotbollsfans blir betjänade på typ 10 minuter.

    1p - Polisinsatsen mot BaraBens buss i Nkpg, dagens roligaste händelse. Någon hade tydligen stulit(?) den röda mattan av McD. Detta får till följd att snuten skickar nästan lika mycket folk som det var utanför Råsunda. Jag räknade till tre polispatruller, kanske var det fler. Hon som kom ombord på bussen får poängen enbart på grund av sitt utseende :)

    SvaraRadera
  10. Jag tycker verkligen att Blåvitt Anno 2008 suger. Tyvärr men jag ser inte det som är bra???!!

    Vi är ju så förutsägbara att det inte finns på kartan. Vi kan stå 2 meter utanför straffområdet..för att inte där våga ta skott utan spela ut den på kanten för att komma på inlägg. Avgå Olsson och Rehn.Er fotbollsfilosofi suger.

    /Commando Ultras

    SvaraRadera
  11. @ anonym 10:44

    Haha, oja... polisen tar seriöst på det där med mattor. Men har för mig att det faktiskt kom en till polisbil dit precis när bussarna rullade därifrån.

    SvaraRadera
  12. så jävla typiskt, wernbloom på mitten och så åker han givetvis ut!!!!

    Antar att han lirade fullt godkänt under sin tid på planen dock, AIK hade ju inte mycket mittfält nu när Dulee inte var där och dominerade som han alltid gjort mot blåvitt tidigare.

    SvaraRadera
  13. Anonym 10:44/ Haha, perfekt femma! ;) Det var två polisbilar samt en piketbuss (eller ja, en polisvan snarare) som kom direkt, sen kom en bil till när vi börjat rulla. Nkpg-polisen måste fan vara överbemannade till tusen för att kunna skicka fyra patruller för en mattstöld en lördagseftermiddag.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.