2008/09/01

En skandalförlust mot Gais

GÄSTKRÖNIKA Det är svårt att samla sina tankar efter en sådan här skandal, men jag tänkte göra ett försök. Det första jag gjorde när jag kom hem var att skicka ett "roligt" sms till min syster som har haft oturen att träffa en Gaisare. Följande rader skrevs:
"Världens bästa syster! När det väl händer ett mirakel så har han där uppe vart på flaskan och stött på en ensam stackars Gaisare han tycker synd om. Stå på dig, vi är ändå bäst i stan!"
Tråkiga saker händer, men man måste alltid kunna blicka framåt, något vi änglar kan göra med hopp och förväntan! Vi vet redan nu att vi är bättre än Gais, inget snack om saken. Vissa dagar stämmer inte spelet, man kommer inte upp i sin normala standard. Jag kan givetvis inte acceptera en förlust mot ett gäng som Gais, speciellt inte i ett derby! Men 16 långa år har gått utan förlust.

Hur mycket kan man begära av föreningen man älskar? Efter matchen möts laget till stor del av busvisslingar och burop. Kanske borde man istället stötta laget och tacka för den fina traditionen vi har haft genom åren och hjälpa till att starta en ny segertradition?


Ikväll såg jag ett IFK Göteborg som absolut inte kom upp i sin normala standard. För krångligt i många lägen och för lite fart. Eftersom jag numera är bosatt i Norge följde jag kamrat-mötet via TV4. När Blåvitt tog ledningen kunde man höra att det är en fördel att släppa in ett tidigt mål, då har man inget att förlora! Det visade sig att kommentatorn hade rätt, men varför känns det som något sånt aldrig kan hända när man vill? Som nu, i dagens match mot Gais.

Varför kan inte vi lyckas kontra in två skitmål som egentligen borde finnas till lika lite som Basels straffmål? Som sagt, svårt att veta vad man ska tycka, men huvudsaken är iallafall att vi är bäst i stan! Det kommer Gais aldrig kunna ta ifrån oss!

//Mattsson

Gillar du inte krönikan? Skriv en egen gästkrönika.
Maila in den till BaraBen.com här.

54 kommentarer:

  1. Sella var väl den enda som glänste ikväll :(
    Resten av laget måste ju jobba lite!?!

    SvaraRadera
  2. Sella glänste? Du måste driva med mig. Trots att jag tog Sella i försvar innan matchen i försnacket på puben kan jag inte annat än säga att Sella var tragiskt usel idag. Tyvärr var många det, inte minst vårt mittbackspar och Olsson. En inställning som är tajemfan pinsamt usel. Jävlar vad trött man blir på den här skiten, jävla pissinsats.

    SvaraRadera
  3. Sella och Olsson var sämst, sen kom Wernbloom, Ragnar, Söder, Adam och de enda som presterade någorlunda var Alex och Seb!

    SvaraRadera
  4. våldtäkten på ullevi 2008 ! MVH Storebror :)

    SvaraRadera
  5. Jasså du Mattsson? Och sossarna vann valet sist och regerar i skymundan. Jävla pajas! GAIS är bäst i stan. Bara att inse det, din löjd.

    SvaraRadera
  6. Tabellen ljuger aldrig. Där står vilket lag som är bäst.

    SvaraRadera
  7. Gajs målsättning inför säsongen var att vinna minst ett derby och sluta på övre halvan. Lillebrorskomplex som heter duga.

    För övrigt gillar jag itne att kritisera tränare eller så men jag måste ifrågasätta hur blåvitt spelar.
    Pass i sidled i backen till kantspelare som passar anfallare som slår inlägg från hörnflaggan.

    Anfallare ska inte slå inlägg. Anfallare ska göra mål FFS!!! Football 101 liksom.

    Blåvitt har nog inte spelat riktigt bra någon gång den här säsongen vad jag kan minnas. Möjligtvis mot Basel. Fattar inte hur man kan gå och ha en formsvacka över en hel säsong.

    Tomas Olsson har slått boll efter boll hela året. Dags för en ny gubbe där. Killen kanske har mycket boll i sig och så men fan, han slår ju övervägande felpass nu för tiden.

    Fan va besviken jag är. Fick fan 7 jävla SMS mellan 21.50 och 22.00. Jävla alkisar.

    SvaraRadera
  8. Helvete va besviken man e nu...citerar en kille som stod bakom mig på klacksektionen "Här på läktan sjunger vi som om livet står på spel men spelarna verkar inte kämpa på samma sätt"

    SvaraRadera
  9. Blåvitt är regerande mästare. Sug på den Gais.

    SvaraRadera
  10. ifk 00:00, men du, sällan har väl så många sjungit så lite. vi måste varit 3 000 pers i klacken men lät som 500. jävla medgångssvin som dyker upp på derbyn men inte har någon inställning och stöttar inte laget. lika jävla lama som spelarna på plan.

    SvaraRadera
  11. Koldish 00:03, Då kan du inte ha stått i närheten av oss iallafall.

    SvaraRadera
  12. Anonym 23:54

    prova antabus jävla idiot...

    SvaraRadera
  13. Jag tycker att Kim (som oftast) var bra. Resten var fanimej genomrötna. Fan att man tvingas uppleva sån här skit. Det var de gulddrömmarna, det.. Men nästa år..

    SvaraRadera
  14. "Här på läktan sjunger vi som om livet står på spel men spelarna verkar inte kämpa på samma sätt"

    Sällan har så många kunnat låta så lite. Hoppas på ändring på den nya arenan!

    SvaraRadera
  15. Ok... Låååångt inlägg på g, men nu är det jävlarimig nog.

    Något som slår mig, år efter år... Varför är blåvitt så fullt av kassa fotbollsspelare? Vi har förtvivlat svårt att slå enkla passningar, få kontroll på bollen med en bra förstatouch, att "göra vår gubbe". Man skulle kunna skylla på vädret, men jag såg inga problem att få fram passningar från gais sida. Jag såg ingen gaisare som hade problem att ta sig förbi sin försvarare.

    Nej, sanningen är att blåvitt länge odlat ett spel där man inte vill ha bollen. Man vill inte ha bollen som lag, för man vet inte vad man ska göra med den. Helst ska den vidare så fort som möjligt, och en långboll med 40-50% chans att nå en blåvit verkar alltid vara att föredra framför en djärv passningskombination som kan öppna upp mittfältet. Safety first, även om det innebär endast två skapade chanser på 90 minuter.

    På ett individuellt plan vill vi inte heller hålla i bollen. Den som tror sig kunna dra en motståndare eller två vänjer sig snabbt av med det i blåvitt. Dels är det ändå ingen jävel som löper sig fri och kan dra fördel av en lyckad fint, dels så passar det inte in i Systemet, det system som innebär att man ska mala ner motståndarna genom överlappning och inlägg i 90 min, alternativt långbollar från ensam ytterback till en Wernbloom med två mittbackar i ryggen och ingen som löper i djupled.

    Defensivt är det lika illa. Jag blir deprimerad av att se blåvitts s.k zonförsvar. Varför, varför, VARFÖR släpper vi motståndarlagets offmittar 2-3 meter utanför straffområdeslinjen, och låter dom ta skott? Ishizaki är en bra exempel. Alla vet att han har en överjävlig högerfot, ändå får han stå och skjuta in sig när blåvitt möter elfsborg. Visst, man hoppas att Kim ska plocka dom. Men när det är blött och jävligt, och minst 4 par ben i vägen? Jag skulle också släppt skott från 20 meter, men på linjen och i straffområdet? Kom igen! Är man 3 försvarare som står i skyttens väg så kan ju en av dom faktiskt gå ut och förhindra välplacerade vristskott. Det kallas att täcka skott, och jag minns att jag själv provade det ett antal gånger när jag lirade fotboll som ung. Varför håller man fast vid zontänkandet så till den milda grad att man utan att tveka låter motståndarnas yttermitt få ner bollen och ha den under kontroll, och vänta in sin anfallare? Om man har två backkollegor som täcker av bakom, varför är det då så förbjudet att utmana, plocka bollen?

    Det känns som att blåvitts spelare lider av dåligt självförtroende. Man vet med sig att "blåvitt inte är så tekniska", och det blir till en självuppfyllande profetia när vi spelar som vi gör. En gång vart tionde år kommer nån som Hasse B. eller Jeppe B. och visar att det är tillåtet att vara duktig med boll, men det glöms snart bort i långbolls- och hög press-psykosen som vilar som en haschdimma över Kamratgården.

    Vi är offer för vår egen identitet. Våga SPELA boll! Jag kan inte, vill inte tro att blåvita spelare tappar allt vad bollkänsla heter när de skriver kontrakt med klubben. Men man måste ta det på allvar. För 15-20 år sen räckte det att ha en bra backlinje, två snabba anfallare och sedan bolla långt mellan dessa två lagdelar. Idag har vi en allsvenska där mer än hälften av lagen kan rulla oss åt helvete om vi inte är på tå. Vi MÅSTE vilja föra spelet. Vi MÅSTE våga försöka utveckla ett grundspel där vi sätter tempot, äger bollen och där vi rullar ut motståndarna. Enda sättet att vinna med vår fotboll nuförtiden, det är att göra som Italien 2006 i VM, och som italienska lag i CL. Dvs att göra nästintill inga misstag på egen planhalva, samtidigt som man har en anfallare som sätter den enda målchans man får under en match. Där är vi inte idag. Vi bjuder alltid på 3-4 jättelägen bakåt, samtidigt som våra anfallare bränner 4 av 5 frilägen.

    Nä, jag vill se krav på kvalitet. Jag vill ha ett blåvitt där man strävar efter excellens. Köp in (och för all del, fortsätt att utveckla bland våra egna juniorer) spelare som sätter bollkontroll och spelintelligens före sparka-och-spring-det-ordnar-sig-mentaliteten. Anställ en hjälptränare som enbart jobbar med att analysera och utveckla passningsspel och teknik. Se på Mourinho, som varje vecka filmar varje spelare och diskuterar med denne vad han kan bli bättre på och hur. I de bästa ligorna ses det som en självklarhet att professionella fotbollsspelare behärskar alla underlag och väder, att man besitter nog med teknik för att ta sig förbi en motståndare, och att man kontinuerligt jobbar med att bli bättre på detta. I Sverige blir såna spelare attraktioner, som säljer extra biljetter. ”Å, Kalmar, dom har ju den där duktiga brassen, han som kan finta! Den matchen borde vi gå och se!” Varför ska det ses som ett sånt jävla under att man kan hantera bollen? Jag blir mörkrädd ibland när jag ser vilken nivå det är på passningsspelet i allsvenskan, och blåvitt är värre än de flesta. Ta det här på allvar. Det känns som att "det får bli som det blir", och jag kan inte fatta det. Jag är själv musiker, och skulle aldrig i livet kunna försörja mig på det om jag inte övade och övade för att ha järnkoll på att det blev rätt VARJE gång jag spelar. Jag kan inte lita på att det "blir vad det blir". Grunden måste finnas där, fallerar den så blir man utskrattad och där är blåvitt idag. När tänker någon ställa sig upp och kräva kvalitet?

    SvaraRadera
  16. GAIS var laget för kvällen, de grönsvarta spelar verkligen fin fotboll-2008, bättre än på mycket mycket länge, oroväckande bra?
    IFK verkade sega och hann inte med de för kvällen heltaggade Gaisarna.
    GAIS-blomman gav ett snabbt resultat, alltför snabbt kanske?
    Hellre GAIS än ÖIS trots allt.
    Bara att bryta ihop och komma igen.

    SvaraRadera
  17. Tycker faktiskt Pontus var den enda som var bra idag (förutom Kim då). Pontus får jävligt svåra bollar men var riktigt stark idag och lyckas ofta suga in bollarna. Sämst idag? Att vi fortfarande inte fattat att Walle inte är något bra komplement till Wernbloom.

    SvaraRadera
  18. Allt är åt helvete!... Ska man behöva åka 7 mil när det nalkas match för att se vilsna jävla hönor yra omkring? DE HAR JU KAPACITETEN - SLÄPP UT DEN FÖR HELVETE!!

    Den enda jag tar i någon form av försvar ikväll är Seb.. Den grabben har fan potential, även om det gjordes mindre misstag.

    Nu är det Kalmar som ska se till att vinna varje match för jag står fan inte ut med ett år till av sytliga småflinande taco-älskare som trodde de vunnit CL förra gången!

    /Roffe

    SvaraRadera
  19. Word, anonym 01:28!

    Dessutom:

    - Varför har ingen påpekat för Stereo att den där nya hörntekniken inte funkat en enda gång? Och det där klung-springet funkar ju ännu sämre på frisparkar - idag gick varenda frispark rakt i dimes händer! För några år sen var vi farligast i sverige på fasta, så är det inte nu...

    - Däremot är vi nog fan sämst i sverige på defensiva fasta - det är ju ingen som kan nicka!

    - TO var verkligen helt under isen idag. Han gick omkring med ryggen mot bollen, slog helt vansiniga lyror helt utan adress och gjorde egentligen bara en enda lyckad insats - och då blev han varnad.

    - Som 01:28 sa; det finns ju ingen som kan hantera en boll! Man borde kunna kräva av en sån som Tobbe att han nån gång ibland drog till med ett par överstegare eller nått liknande. Av resten av laget borde man åtminstone kunna kräva att de klarar av en enkel mottagning och att deras rensningar inte går rakt in i banan...

    - Hur jävla svårt kan det vara att få fram en vettig vänsterback!?

    - Man måste springa när man spelar fotboll. Man måste våga slå bollar i djupled. Man måste visa lite jävlar-anamma, utan att för den sakens skulle bli helt övertänd och dra på sej varningar.

    - FAN, jag kommer inte kunna somna, jag är fortfarande alldeles för pissed på den värdelösa insatsen idag!

    SvaraRadera
  20. Där fick ni, era jävlar!

    SvaraRadera
  21. hahahahaha... hahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahahah...hahahahahhahahahahahhahahahahahahah...

    SvaraRadera
  22. Amen 01:28!!

    Forza blåvitt, för alltid!

    SvaraRadera
  23. Fan va pinsamt. Nu får man skämmas som en hund på jobbet. Hur i h-e kan man vika ned sig mot detta korpgäng. Kan man inte spela så kam man väl kämpa åtminstone. Satana.......

    SvaraRadera
  24. Se det positivt.

    Vi är i stort sett klara för Europaspel nästa säsong. Kalmar lär ju knappast tappa topp-tre.

    Sedan kanske vi ska låna ut Hysén till Halmstad, så att vi också kan få tillbaks "en Rosenberg"? Känns lite Ijeh över den värvningen i dagsläget(förutom skattefifflet då).

    SvaraRadera
  25. anonym
    ...de enda som presterade någorlunda var Alex och Seb!

    1/9/08 23:50


    Allvarligt eller är du ironisk? Om inte, du har inte fattat något om fotboll. Seb var en katastrof. Katafuckingjävlastrof!

    SvaraRadera
  26. KROSSA GNAGET!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  27. Tredje världskriget verkar vara här om man läser alla välbalanserade kommentarer. Inse att makrillar trivs bäst i vatten- rörliga, taggade, svårfångade! Blåvitt är inte bättre nu- Stereo hade maxflyt förra året, det får man bara en gång. Dalex, Ranegie, Karisik, Hyse´n- vilka toppenvärvningar!
    Nya kvastar!

    SvaraRadera
  28. Jag är så jävla trött på Blåvitt nu. Först Basel sen Örebro, Norrköping och nu fucking jävla Gais. Någonting är ruttet in the state of Blåvitt. Hata allt.

    SvaraRadera
  29. Gais har ju varit det bättre laget ett par derbyn i rad nu. Deras seger igår var kanske inte lika välförtjänt som om de vunnit redan i våras. Men handen på hjärtat, visst var det bara en tidsfråga?

    16 år eller inte, allt har ett slut.

    SvaraRadera
  30. Äntligen är Göteborgs Atlet & Idrotts Sällskap bäst i Götet igen!

    Sanslöst välförtjänt seger igår om man ser till de senaste derbyna.

    Blåvitt spelar den mest oattraktiva fotbollen i norra Europa - skönt att det straffar sig till slut.

    Byt Era tränare och börja spela offensiv fotboll efter marken.

    SvaraRadera
  31. Pinsamt är bara förnamnet. Jag blir så jävla lack på de här pissmatcherna. Man var ju medveten om att IFK inte är bra för tillfället. Men att åka på det mot fucking jävla GAIS. Det är inget annat än en präktig skandal.

    Att sen IQ-befriade idioter ställer sig och applåderar spelarna efter matchen är ännu mer pinsamt!

    JAG BLIR SÅ JÄVLA TRÖTT!

    SvaraRadera
  32. Senast var -92, året efter vann vi guldet, två år senare vann vi matcher som vi aldrig trodde vi skulle vinna. Så bit ihop, ta den här förlusten för om två år så piskar vi förmodligen Man U och Barca igen. Då kommer en snöplig och sur GAIS vinst inte vara mycket värd längre...

    SvaraRadera
  33. Anledningen till att det sjöngs så dåligt var att när vi kom in från marschen fanns inga bra platser kvar. Där folk som sjunger brukar stå satt nu finniga 14-åringar som inte kunde sjunga med i några ramsor då de aldrig sett en match förut. Det blev helt enkelt för stora avstånd.

    Antingen får man fixa en marsch som avgår tidigare, alternativt får man spärra av en del av läktarn åt de som går marschen. detta på samma sätt som ultras alltid gör med sina platser.

    SvaraRadera
  34. pontus g:
    Vi ligger femma, ni tia. Hur blev ni bäst i stan på det?

    Dessutom är ju era långa bollar på Björn askul att se på. Verkligen underhållande. Har ni inga krav på attraktiv fotboll själva så skall ni fan inte klaga på oss.

    SvaraRadera
  35. Krönikan va det sämsta jag läst. Ska man inte kunna kräva att spelarna ger 100% i närkamper när det är 30000 på läktarna och alla har betalt 170 spänn. Jag brukar ha mkt tålamod med dåliga matcher och tappade poänger, det brukar jag verkligen. Men får man inte spelet att stämma så är man faan skyldig publiken att kämpa tills man svimmar.

    Pontus gjorde nog sitt livs sämsta match, såg verkligen inte en bra aktion. Dessutom slänger han sig värre än Inzaghi. Walle är ingen bra spelare men mycket bättre än PW i 2008 års form.

    /Magnus

    SvaraRadera
  36. 3 matcher, 3 "förluster", mot 3 SKIT lag! dags att visa hjärta blåvitt!!! eller det kanse är svårt när det inte finns något!? pinsamt! någonting måste hända!

    SvaraRadera
  37. Ganska slarvig krönika.

    Men anonym 01:28:s inlägg var mycket sant tycker jag.

    Konstigt att det ser ut som det gör med Rehn vid rodret. Det känns ju som att han borde uppmuntra individuella prestationer och ett mer irrationellt spel.

    Men å andra sidan... Det kanske är Mild/Gustafsson som styr egentligen.

    SvaraRadera
  38. Väldigt off topic, men ändå:

    Göran Johansson slutar snart som ledare för sossarna i stan. Skulle inte han bli en perfekt klubbordförande?

    SvaraRadera
  39. Göran J - ALDRIG!

    Vi lider ju fortfarande efter åren med Galne-Gunnar. Inte en sossepamp till vi rodret.

    SvaraRadera
  40. Bästa laget i stan avgörs när serien är färdigspelad,eller????

    Jag tror nog samtliga spelare kämpade och tog i allt vad de kunde (för tillfället).
    Blåvitt jobbar efter en långsiktig plan för att ta över och de kommer att lyckas.
    Att bygga sitt spel på 1 forward och 9 försvarsspelare har aldrig varit och kommer aldrig att bli blåvitts modell.

    Ta det lugnt vårat unga lag kommer förmodligen att bli bättre än de unga som regerade för 27 år sedan!

    Och ni alla: Varför bry sig om en och annan som tror att man är bäst för att man vunnit en match.De vet ju inte bättre och kan egentligen inte hjälpa att de blivit felnavlade ;)

    SvaraRadera
  41. Fan, vi kanske skulle kunna göra som landslaget och helt enkelt fimpa vänsterbacken helt och hållet!? Det lär ju inte märkas nå större skillnad, eller!?

    SvaraRadera
  42. Jag buade ut laget igår. Det enda rätta. Varför skall jag applådera en dålig insats?

    BBUUUUUUU!

    SvaraRadera
  43. Bortsett från de fyra sista raderna så var krönikan jävligt intetsägande!

    SvaraRadera
  44. Klart att Gais kan ta ifrån er att vara bäst i stan. Det är bara att komma före i tabellen så är dom bäst i stan. Forza gulsvart!

    SvaraRadera
  45. Nu fick ni allt bajs av GAIS era jävla sillknullare! Hur känns det era satans måsskitar?

    SvaraRadera
  46. Hitta lite sans och balans. Vi vinner SM-guld, Söder dyker upp och lyser, Basel tror de är Barca och vi står upp mot dem i 2 BRA matcher, har tätkänning i allsvenskan.
    Vi har fortfarande Cupchans FINAL FÖR HELVETE och en massa matcher kvar att skapa ett segertåg inför 2009 och med ny arena.
    Fall för faen inte in i motståndarklackaranas häckel, avundsjuka och börja bete er som medgångssupporters. Rena idioter som slår sönder stolar efter en förlust, buar coh tror det gör att det blir bättre. Riktiga medgångssupporters som sprider dålig stämning när vi som mest borde inse att BYGGA för få framgång, inte hjälpa till och rasera.
    Vi är för faen supporters som ska stödja, inte sänka. Passar det inte så dra....
    Sen kan man nyanserat konstatera att det inte fungerar just nu. Men tro att spelarna inte vill och är slöa. Då har ni dålig koll på vad som påverkar ett bra resultat mot ett dåligt för den enskilde. Inställningen har de!! Men vi kan konstatera att Basel knäckte oss och jag tänker inte göra det värre.
    FORZA Kom igen blåvitt, vi kan och ska bli bättre.
    Sen är man jävligt stolt att vi skötte oss på läktaren. Man njuter av att tillhöra en stämning av sjungande änglar som älskar fotboll, även om spelet var bedrövligt igår.
    Oavsett vad man tycker om marginalare vill man de ska komma tillbaka och är vi en del av matchen och hur de upplever den. Jag tänker fortsätta ge STÖD, gav resultat förra året. Och gjort det tidigare för alla lag, vem faen vinnar SMguld med en massa gnällspikar. Det handlar om att kunna ta förluster rätt för att bli bättre och börja vinna istället. Och det gör man inte genom negativa kommentarer och drev mot spelare. Häng med istället i en jävlaranamma-anda att vi ska bli bättre, där vi hör hemma. Vi är för faen I F K. Och det ska vara glädje och kul, inte nån jävla gajsnivå med hur dåligt allt är och alltid varit

    SvaraRadera
  47. Nån mer som tyckte Leif Nilsson var lite väl förfriskad på innerplan i paus?

    SvaraRadera
  48. hade det inte regnat hade Blåvitt vunnit..

    SvaraRadera
  49. PISSA PÅ, PISSA PÅ IFK!!!!!
    Hahaha, änglasketarna med brallorna nere! Hoho.

    GAIS härskar i Götet!

    SvaraRadera
  50. "PISSA PÅ, PISSA PÅ IFK!!!!!
    Hahaha, änglasketarna med brallorna nere! Hoho.

    GAIS härskar i Götet!"
    Försök gör läxan grabben så du slipper sälja faktum med farsan efter grundskolan. Även om du alltid svarar fel på skolfrökens frågor så blir dina inlägg inte mer rätt på nätet och långt ifrån intelligenta(smarta kloka)bara du använder en dator. Den hjälper dig inte tänka, det måste du göra själv. Och FYRA SM-guld i forntiden innebär inte att man får ha en stjärna ovan klubbmärket. Och Sten Pålsson var inte i närheten av Torbjörn Nilsson på fotbollsplan, han råkade bara få en slant av Torbjörn till en pilsner när Pålle vaknade på parkbänken. För övrigt finns det vattenklosset(toa) i de flesta svenska hem utom hos gajsare. Där pissar vi andra som inte har gårdstoa med grannarna.

    SvaraRadera
  51. Intressant. Så sportslig och ekonomisk motgång innebär att de som är gaissupporters automatiskt är likadana loosers som den klubb vi håller på?

    Om jag nu tittar på er publik så kan jag dra ett antal slutsatser som kanske inte är direkt smickrande.

    Råkar sitta två matcher om året i en publik som till största delena (japp, ni är fler än oss, jag kan erkänna det. Det är bland annat det som är skillnaden mellan er och oss - vi har förmågan att emellanåt erkänna våra egna tillkortakommanden) består av iefkå:s makalöst korkade publik. Den är så enormt svennebananmässig så inte ens hälften hade kunnat få mig att stå ut. Familjer som ser ut att vara resultat av en omfattande inavel.

    Kranskommunspack brukar vi gaisare svara era kommentarer om skinnväst och faktumförsäljare.

    Men faktum (japp, en ordvits) är att jag tar det tio gånger av tio. I måndags strösslades det ju ut dumheter av folk runtomkring en. Om vi nu ska återkomma till era uppfattningar om gaisarens intelligens nivå så är ju er publiks dito inte direkt hög den heller.

    Radhusägare i Nödinge med tveksamma åsikter och som ogillar bidragstagare, gillar att kolla på Dobidoo och dricka en och annan grogg på fredagen för att kravla sig upp på lördagsförmiddagen och ge sig ut och kratta rabatten på gemensamma städdagen i området. Och sedan gnälla på...ja just det, kan ju ingen som spelar i ooitt längre. Jesper Blomqvist?
    Mongon!

    SvaraRadera
  52. Den sista var bra. Nödingesvennar och Backaplans-lisebergskaniner. Om nu gais är så socialt utslagna? Hur kommer det sig då att i princip alla göteborgska författare av vikt, rockstjärnor o andra som kan formulera sig i ord är gaisare? Jämför Wernbloms blogg med Lundgrens. Jämför Bengt Anderberg med Viveca Lärn, Sture Allen med Ragnar Strömberg o s v om ni nu har någon aning om vilka det är.

    SvaraRadera
  53. Sorry, men allmänbildning och intellektuellt tänkande är inte änglapackets starkaste grenar. Hat, fyllevrål och storhetsvansinne däremot, där är dom oslagbara.

    GAIS är kungar i Götet!

    SvaraRadera
  54. "Fattar inte hur man kan gå och ha en formsvacka över en hel säsong."

    Nej, man kan inte ha en fornmsvacka så länge. Det betyder att ni är såhär dåliga och hade maximal flyt förra året.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.