2008/09/07

Ett riktigt jävla skitderby

SUPPORTERGÖTEBORG 60 000 kronor på Supporterklubben Änglarnas derbytifo. Det där fjuttiga konfettiregnet kan ju omöjligtvis ha kostat 60 000 kronor. Jag satt och diskuterade det här med tre herrar i BaraBen-sfären, varav två hade skänkt pengar till tifot. Själv hade jag inte det. Men bland dem som slängt in ganska stora summor till "tifofonden" var märkbart irriterade över att det gick att floppa så totalt med så stora resurser till sitt förfogande.

Eller som en av våra läsare skriver i ett mail:
"Antigen så är det fet korruption där Supporterklubben Änglarna snott åt sig en stor del av den insamlade kakan eller så handlar det om fullblodsinkompetens på området läktararrangemang. Det hade varit svårt att misslyckas så brutalt för över 60 papp ens om man försökte medvetet."
_____________________________________
Jag skyller förlusten mot Gais på följande BaraBen-skribent som kaxade upp sig väl mycket i en intervju på GP-tv. Det är ditt fel din jävel!

_____________________________________
Jag funderar kring landslaget på Fotbollsverige.se nu när det är landskampspaus i Allsvenskan: Om Albanien var svåra- då är Ungern vår skräck
_____________________________________
BaraBens buss till AIK har sålt 42 av de 49 platser som finns tillgängliga. Det riktigt intressanta är att vi fått två ganska stora anmälningar från andra supportergrupper, vilket innebär att det är tre olika supportergrupper som enas på BaraBens resa på lördag. Glenn Army on tour!
_____________________________________
En speciell BaraBen-ursäkt riktas till Johan Larsson som fått vänta på sin utlovade t-shirt rekordlänge. Nu ska den äntligen dyka upp hos dig i alla fall. Ursäkta förseningen!

47 kommentarer:

  1. Håller med, all konfetti kan omöjligt ha kostat 60 000 kr! "Mycket luft- lite papper" var min egen reaktion.

    SvaraRadera
  2. 66 000 till och med va? skumt är det i alla fall. man kunde ha fått 150-200 bengaler för det priset.

    SvaraRadera
  3. Jag kan GARANTERA att konfetti-regnet inte kostade i närheten av 60 000. Jag har köpt in liknande de som användes på derbyt och vill man upp i 60 000 får man betydligt mer än det som sköts upp på derbyt!

    SvaraRadera
  4. Det var väl snack om någon slags försening i leverans från leverantör eller något liknande?

    Frågor att svara på:

    Stämmer detta?
    Finns det pengar kvar?

    SvaraRadera
  5. gers- det var ju ultras del av tifot som blev försenat men eftersom det beställdes i förväg så kan de ju inte ha använt dessa pengar. sen var det ju änglarna som samlade in pengar och som genomförde tifot. uselt.

    SvaraRadera
  6. Pinsamt tifo va det ja...Gör om gör rätt!

    SvaraRadera
  7. skulle tippa på att de sparade en del av pengarna till den nya arenan.
    På tåget ner till Malmö förra säsongen så gick de och samla in pengar för tifo till den nya arenan och att de mesta pengarna de fått in de senaste kommer gå dit... Detta var alltså förra säsongen..

    SvaraRadera
  8. Om det inte hade regnat hade det sett helt annorlunda ut.

    Synd...

    SvaraRadera
  9. anonym 20:38- om man är från göteborg och inte har i beräkningen att det kan regna så- är man (som supporterklubbens ordförande) inte från göteborg.

    SvaraRadera
  10. Avgå den där fjanten kom inte ihåg vad han heter men han är ordförande för Änglarna..

    Förskingring är straffbart.

    SvaraRadera
  11. jag vill ingå i tifogruppen man verkar kunna göra sig en hackaa på det hör av er jag e öppen för att tjäna enkla pengar

    SvaraRadera
  12. Nu får ni tänka om lite.. Har ni ens någon aning om hur mycket det kostar att hyra kanoner? SÄ hyrde ungefär in 10-12 kanoner, med gastubar, bara det kostar en förmögenhet!
    Sedan att det inte såg så mäktigt ut beror mest på att det regnade.

    Baraben, som att ni kunde ha gjort det bättre? Tillför något istället för att skriva ner massvis med klagomål.

    SvaraRadera
  13. leo, varför då bränna så mycket på något så fattigt som kanoner som bara för tankarna till schlagerfestivalen ?

    bränn 60 000 på en mängd stora jävla flaggor istället, t.ex snyggare och kan användas flera gånger

    SvaraRadera
  14. Jovisst håller med dig om att det hade vart mycket snyggare med ms flaggor för 60 papp. Men när informationen kom ut om att Änglarna skulle anordna "konfetti-tifo" så tyckte folk på forum m.m att det var skitbra, för då tänkte man att det skulle bli som 2003 mot ÖIS; http://www.youtube.com/watch?v=o4eC9ta53TU.
    Men då skall ni veta att Änglarna hade över 100.000kr som man använde för detta tifo, d.v.s minst 40.000kr mer än vad det blev iår + att det var fint väder år 2003.
    Dessutom hade SÄ inte den tid man behövde för att göra ms-flaggor för 60.000 papp.

    SvaraRadera
  15. 7/9/08 21:46, Anonym

    En supporterförening är större än ett tifo att lägga skulden på Almgren verkar inte så insiktsfullt..

    Den gubben är helt rätt gubbe som ordförande...sen EN liten liberal så är väl inte födelseort en specialkompetens i:)

    SvaraRadera
  16. Tycker rent allmänt att konfetti Tifo är jävligt B. Jag menar, hur svårt är det att köpa blå och vita papper, klippa sönder dem och kasta iväg det?

    Problemet är väl att i våran klack är det det enda man kan göra, för det finns så jävla många idioter som förstör "fräckare" tifon. Vet några gånger när man försökt göra läktaren blåvitrandig när ett gäng snillen, som man egentligen bara vill ge en smäll på käften när man ser dem byta plats på flaggorna för att de inte vill ha den färgen de fått.
    Typ "Fick du en vit ska jag ha en blå" och så går de och hämtar en blå flagga någon annan stans.

    Eller nu mot gajs, när vi fick påsar med pappersbitar i som skulle kastas när spelarna kom in. Häften var ju borta innan det hela startade på grund av ett större antal snillen.

    SvaraRadera
  17. Vi MÅSTE ha bengaler, annars tror dom andra vi är helt disco ju?
    KÖP BENGALER FÖR PENGARNA.

    SvaraRadera
  18. Ingo: Blåvitt är större än någon jävla gud kan bli.

    Tycker det är en skam att du agerar blåvitts "präst".

    Läs Dawkins, så kanske du kan lätta på illusionerna.

    /Roffe

    SvaraRadera
  19. http://www.tifo.se/webshop/product_info.php?cPath=22&products_id=31

    1200 spänn att KÖPA altså...
    Vad hände med "det kostar en förmögenhet"?

    SvaraRadera
  20. Gå in och läs min blogg och kommentera också gärna, så får ni veta hur en del killat tänker och känner när det har med abort och göra.

    //Om våran abort ur killens synvinkel!

    http://enabort.blogg.se

    SvaraRadera
  21. Änglarna skämmer konstant ut sig och den där jävla bonden som är ordförande han är en sådan äcklig rövslickare så det är pinsamt. Änglarna är det stora SKÄMTET. tifot var bara en i mängden av skit.

    SvaraRadera
  22. Anonym 8/9/08 04:30 är du Sveriges enda överlevande abort? Vafan har du på en fotbollsblogg att göra ditt flarne?

    SvaraRadera
  23. Imponerande ändå att Änglarna med kort varsel kan samla ihop fler slantar än vad "Sveriges största och bästaste blogg" lyckats med under hela det här året.

    Synd bara att utförandet av pengarna inte var något vidare.

    SvaraRadera
  24. leo/ ditt resonemang är helt idiotiskt. ungefär som att de som kritiserar regeringen borde ta över landet och regera själva eller de supportrar som kritiserar laget efter skitinsatser borde hoppa in och spela själva. hör du själv hur korkat ditt resonemang är?

    änglarna ska tåla att kritiseras när de gör bort sig, det är väl för fan inte nordkorea vi lever i?

    SvaraRadera
  25. anonym 09:32- om du hade haft någon koll alls hade du vetat att Supporterfonden varit inaktiv i princip hela förra hösten och hela 2008 på grund av bristande tid för projektledningen. Kolla bara på www.supporterfonden.se så ser du att den inte uppdaterats på en evighet. (Ryktas att de ska omfomera den till en mer sjävlgående grej framöver)

    SvaraRadera
  26. anonym 09:32, det skrämmande är väl tvärtom att så många vill ösa ur fickorna för att betala papperslappar. visar väl vilken iq-nivå vår supporterskara ligger på.

    SvaraRadera
  27. At 8/9/08 00:36, Anonymous Anonym
    - Väntar fortfarande på ditt samtal....

    - Ang Almgren och perspektiv så är han nog det bästa vi kan skaka fram självklart kan man ha synpunkter på ett enskilt tifo och JA det satt inte så bra.
    Men att vräka ur sig avgång, bonde m.m tyder väl inte på ett helhetsperspektiv direkt. Dock verkar det finnas kunskap om tifo som inte utväxlas praktiskt här på bloggen. Inte som en pik nu utan konstruktivt kan inte alla med så starka insikter/åsikter göra en intresseanmälan till änglarna för tifoarbete? Dessutom vore det väl bra om m n redan nu kunde få ihop en stark tifogrupp med tanke på nya arenan.

    SvaraRadera
  28. 08:orna garvar åt våra taskiga tifon. Ska vi kunna tävla med dom måste vi ha mycket vassar tifon.

    SvaraRadera
  29. ingo söderlund, alla vet att du är kär i perspektivet en allsmäktig ledare. men vi som tänker själva tycker inte så, almgren är en clown. men vad är nytt? änglarna har oftast haft clowner som ledare, tollan är väl enda undantaget.

    SvaraRadera
  30. Bryr mig inte så mycket om det var 100 kr eller 60000 kr som lades på detta tifot, det var några som försökte göra något och inte bara satt och klagade på ett internetforum.

    Nu vet jag inte hur många av er som var på matchen men det regnade en hel del då de sköt ut konfettit så det verkade som att regnet drog ner konfettibitarna ganska snabb till marken istället för att flyga länge i luften som vid öis-derbyt.

    SvaraRadera
  31. Faan vad alla är arga här då!!! Är det derbyförlusten som spökar ännu?

    Förresten, att ha sett IFK 300 gånger är väl bara en piss i havet. Det har väl vem som helst med lite intresse för Blåvitt gjort...om man nu inte är en junior förstås.

    SvaraRadera
  32. hankins för HELVETE ta omedelbart bort den där bilden, ställa upp i GP-tv är fanimig det största taktiska misstaget jag gjort i hela mitt liv. kan du inte bara låta mig glömma?

    SvaraRadera
  33. At 8/9/08 10:40, Anonymous Anonym sa...
    - Nää Håkan Mild ä inte den enda ledaren för mig:) - det är naturligtvis viktigt att vi alla bidrar konstruktivt..som någon skrev vi är nog väldigt frustrerade lite till mans både över derbyförlusten och andra uteblivna resultat. Inget fel i det dock är det väl bra om det blir konstruktivt tänk och agerande istället för pajkastning och gnäll.

    SvaraRadera
  34. hur konstruktivt är det att bränna 66 000 på papperslappar i ett regnigt höstgöteborg. man behöver inte vara synsk för att se att det skulle bli fiasko...

    SvaraRadera
  35. Nu har jag inte följt tifo arbetet inifrån men uppenbarligen tycks man gått lite på chans antagligen för att få större effekt. Det kan diskuteras hur man skall förhålla sig givetvis. Som jag uppfattade det så tog regnet tifot och det blev klent mot den förhoppning som fanns. Det blev till ett vardagstifo om man säger så..

    Visst kan man fundera på om det är värt och chansa eller inte (om nu min bedömning är rätt). Är det exempelvis värt att chansa vid invigningsmatchen av nya arenan eller skall man "sejfa"?

    SvaraRadera
  36. Visst tifot var väl ingen höjdare men Almgren är ändock en mycket bra ordförande för Änglarna.

    Känns som det är lite mer energi och positivt tänkande i Änglarna jämfört med exempelvis BA.

    SvaraRadera
  37. aaaaahahahahahaha garvar mig till döds!!!! blåvitt är och kommer för alltid att vara en jävla disco/schlager klubb med Gyllenetider som förband!! dessutom är ni skattesmitare!! inte konstigt pengarna för erat patetiska försök till tifo försvann!!! inte nog at ni fick stryk på planen ni fick stryk på läktarn och gatan också!!! glöm inte bort detta era äckliga disco råtter!

    SvaraRadera
  38. Gårdapöjk, dags att vakna nu?? Missar du inte ditt dagliga möte med arbetsförmedlingen eller är du fortfarande på behandlingshem?

    SvaraRadera
  39. Vill bara påpeka att tifofonden hade inget att göra med de pinsamma tifot på derbyt. Utan Änglarna stog för hela skit.

    SvaraRadera
  40. Tråkigt med vädret. Väderfolket hävdade att det skulle vara åtminstone 24 grader i götet under måndagskvällen.

    Ack så fel det kan bli.

    SvaraRadera
  41. Hhheeh gårdapöjk.....skulle Blåvitt fått stryk på läktarn och på gatan...skulle inte tro det ..Wm och våran klack manglar er varje dag....glöm inte det pissluffare.

    SvaraRadera
  42. Varje dag utom på derbyt då eller sötnos? att ni lyckas slarva bort 66.000 på papper? herrejävlar ni är som en gåva som bara fortsätter att ge. Kom tillbaka när ni har en läktarkultur med stolthet och tradition och inte ett gäng jävla idioter bakom en trumma

    SvaraRadera
  43. Mangla hit & dig, tröttsamt värre.
    Nu skall vi vara, nu skall vi var snälla!, i Götet är vi alla bröder.
    GAIS vann derbyt men IFK jobbar vidare och tränar hårt inför nästa klassiska göteborgsderby, hej hopp.

    SvaraRadera
  44. Laphroaig BaraBen - Jag tycker dock inte att det är idiotiskt, jag står för det jag tycker, du får gärna kalla mig idiot, men om efterfrågan är stor för att anordna "konfetti-tifo", och att man har 60 papp i kassan så tycker jag att det var bra jobbat av Änglarna.

    Det är INTE konfettin som kostar en förmögenhet, som många av er tror att det var det jag menade, utan det är KANONERNA som kostar en förmögenhet att hyra.
    Visst ska man kritisera när något är dåligt, men enligt mig så gjorde inte Änglarna dåligt ifrån sig, ville ni se nått mer maffigt? SÄNK MER FÖR IN I....
    Jag har full förtroende för Änglarna och jag litar till 100% på det dom säger.

    SvaraRadera
  45. bröder me gajsare...aldrig. aja de kan få vinna en match på 16 år om de vill. på läktaren har de aldrig haft en chans, trots att de tog ledningen i 7 minuten. Jemnar det räcker att WM tittar på brottsoffren så springer de mil..heheh

    SvaraRadera
  46. Bröder?, nja... KROSSA AiK.
    Alltid hellre GAIS än öis.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.