2006/12/17

Vad väljer du?

FÖRENINGSEKONOMI I tider av namninsamlingar uppmanas till en såväl viktig som genomvettig aktion. Det här med att köpa årskort...
Det är otroligt fördelaktigt för oss som supportrar. Dessutom ger du klubben ett oerhört bra läge att säkerställa ännu mer medel till sin budget. Att betala sina biljetter i förskott må ge mindre pengar i slutändan per billjet tilll föreningen, men samtidgt säkerställer det mer garanterade likvida medel redan innan säsongen dragit igång. Detta innebär ju i sin tur större chans till riktigt bra värvningar plus ett mer positivt kassaflöde.

Dessutom har det visat sig att bra årskortförsäljning står i direkt paritet med större medieutrymme och bättre allmän publiktillströmmning under resten av säsongen.
En liten jämförelse mot hockeyvärlden av vad man får för samma peng:

Frölunda-Malmö
Frölunda-Skellefteå
Frölunda-Mora
Frölunda-Brynäs
Frölunda-Mora

Eller:

Göteborg - Trelleborg
Göteborg - Halmstad
Göteborg - Kalmar
Göteborg - Djurgården
Göteborg - GAIS
Göteborg - Elfsborg
Göteborg - Gefle
Göteborg - AIK
Göteborg - Malmö
Göteborg - Örebro
Göteborg - Bromma Pojkarna
Göteborg - Hammarby
Göteborg - Helsingborg
+ Alla matcher i Svenska Cupen samt ev. Royal Leauge

Kamratgården jobbar alldeles för lite för att promota årskortet själva. Detta är synd då vi har ett ojämförligt bra pris på denna produkt. Att sälja över 5000 årskort borde vara ett mål som är möjligt att uppnå redan i år.
IFK Ankan uppmanar därför alla härmed att signa sitt egna årskort. Så fort som möjligt dessutom.
För din egen skull, såväl som Blåvitts!

Don´t belive the hype!
Start it!

26 kommentarer:

 1. Grejen är den, att iaf min son trivs bättre på en frölunda match en att antigen sita och frysa, eller stå och inte se så mycket på gamla ullevi. Försöker få vet på honom inte så lätt, ungdomen bekväm? kanske, men något måste göras!

  SvaraRadera
 2. glömde visst dubbelbokstavera lite där, kanske min son som skrev, hm..

  SvaraRadera
 3. Hade jag bott i Götet hade jag helt klart köpt årskort, men nu bor jag ett antal mil utanför så ja går på 6-7 matcher per år...

  SvaraRadera
 4. lätt årskort för Blåvitt! har allsvenska spelschemat spikats för nästa år? skulle vara kul med lite datum isf...

  SvaraRadera
 5. Anonymous said...

  Grejen är den, att iaf min son trivs bättre på en frölunda match en att antigen sita och frysa, eller stå och inte se så mycket på gamla ullevi. Försöker få vet på honom inte så lätt, ungdomen bekväm? kanske, men något måste göras!

  17/12/06 10:04


  Det är ju precis det här som är knäckefrågan med hela den nya arenan. Supporterklubben verkar vilja bygga en arena där bara de trivs och får störst möjliga komfort. Kommunen går gärna med på detta då det i stort sett bara behövs ett "skal" och att supportrarna får igenom sina krav på ståplats. Det blir ju dessutom en fördel för dem ekonomiskt.

  Jag vill bygga en arena där vi kan locka fler åskådare som dig, och din son. Mer evenemang, mer komfort och bekvämlighet för alla åskådare. En arena man faktiskt vill vara på, och inte satsar på att komma så sent som möjligt innnan matchen startar, som det är idag.

  För att göra detta resonemang relevant med artikeln så borde ju föjdaktligen vem som helst kunna lista ut att ju större komfort vi kan erbjuda alla sorters åskådare - desto fler årskort kommer vi sälja.

  Tyvärr är inte alla eniga med mig på den här punkten och därför är jag rädd att vi första året på nya arenan kommer sälja fler årskort, men att det sedan kommer minska igen.

  SvaraRadera
 6. Bra initiativ!

  Årskort inhandlades förövrigt i fredags.

  SvaraRadera
 7. Skitarena. Kom tillbaka när ni faktiskt kan erbjuda mervärde, mer än bara se en match. Nu talar jag för att man ska sälja volymer av årskort och inte bara till baraben-besökare.

  SvaraRadera
 8. ok kanske fel tråd men iaf.. helt seriöst så ger ståplats bättre stämning och att bevara ett antal platser som ståplats är inte alls fel utan helt rätt i mina ögon! sen att arenan inte motsvarar förväntningarna i andra avseenden är en grej.

  men att som ni generalisera att alla blåvita som skriver på listan bara vill ha sitt eller såkallade kombiplatser som enbart kommer leda till att surjävlar vill att man ska sätta sig och inte stå i vägen för dem, är FEL!

  bevara ståplats men enbart för klacken och se sedan till att göar resten av arenan i toppklass så man faktiskt kan ta med sin son eller liknande och njuta av blåvitts matcher!

  forza blåvitt 2007

  SvaraRadera
 9. för mig verkar det som att de som är skribenter på baraben aldrig eller väldigt sällan befinner sig på ståplats och i klacken på blåvitts matcher?

  kanske därför det finns ett sådant motstånd mot allt som kan vara främjande för vår klack och se till att den faktiskt får ett ryckte som den största och livligaste i sverige, något som får spelare att vilja spela för oss om något.

  SvaraRadera
 10. Visst är det bra med olika aktiviteter för barnfamiljerna. Det är ett steg i rätt riktning givetvis. Den kommande generation skall ha hög prijoritet. Det är basen för framtidens supportrar.

  Men frågan är om det är så lyckat att inte ha en ståplatsläktare? Själv tror jag inte alls på det. Viktigt är väl dock att det skall vara lätt att montera in symboliska sittplatser vid Europaspel.

  Någon nämde att är det sittplatser blir det problem att stå där och förvirring. Från landskamperna på Råsunda kan jag meddela att erfarenheten är precis den. Det har tagit flera år att få bort utskällningarana från ovana åskådare som gärna söker sig till klackbiljetterna. Skälet är att det är billigt. Har man dessutom barn klipper man till o köper biljetter där klacken skall vara.

  Nästa dilemma landslagsuportrarna råkat ut för är: Nu när det allmänt sett accepteras att folk står kräver man istället sin biljettplats....

  Tror att det här kan vara viktiga lärdomar i tänkandet. Självklart finns det skillnader vid en landskamp och en match i allsvenskan
  Men folk som är ovana tänker praktiskt och billigt.

  Även om jag 2006+2007 har haft årskort på sittplats så vill jag verkligen slå ett slag för ståplats.

  SvaraRadera
 11. " Anonymous said...

  för mig verkar det som att de som är skribenter på baraben aldrig eller väldigt sällan befinner sig på ståplats och i klacken på blåvitts matcher?"


  Fel, fel, fel. Jag själv och många barabenare med mig är genuina ståplatsare. Dock finns det trots detta stora poänger med att promota sittplats, vilket jag återkommer till i en krönika närmsta dagarna.

  SvaraRadera
 12. Bromma Pojkarna - menar du inte Fromma Pojkarna =/

  SvaraRadera
 13. Jag, Homer & Borat2006-12-17 18:41

  nästa säsong på friidrottsarenan Ullevi känns väl sådär upphetsande...jag kommer nog inte gå på lika många hemmamatcher som jag brukar..undrar om fler tänker som jag?

  SvaraRadera
 14. Jag, Homer & Borat said...

  Nej!

  SvaraRadera
 15. Varför inte ett årskort för vuxen+2-3 barn på sittplats. Gnaget har detta för 900kr. Detta skulle hjälpa till att fylla Nya under kommande säsong.
  Jag har betalningsviljan att pröjsa in mina ungar oavsett kostnaden, men många av mina vänner och grannar tycker att det blir för dyrt.
  //Norsk skalle-blåvitt hjärta

  SvaraRadera
 16. "Varför inte ett årskort för vuxen+2-3 barn på sittplats. Gnaget har detta för 900kr. Detta skulle hjälpa till att fylla Nya under kommande säsong."

  exakt! dessutom uppfostrar man en ny generation blåvita genom att ungarna blir vana vid att gå på match och vill komma tillbaka. tror blåvitt får tänka till lite grann och pressa priserna ganska rejält om dom vill ha mer än 5-6 000/match nästa år.

  SvaraRadera
 17. det hör iofs inte till det här ämnet, men:
  gif sundsvall (som tappar anfallarna mikael dahlberg och andreas hermansson) säger sig ha en "etablerad" forward på gång.
  vad är oddsen för att det ali g på lån?

  SvaraRadera
 18. kommer köpa2006-12-18 01:41

  tror publiksiffrorna kommer sjunka rejält på nya ullevi, årskortsförsäljning detsamma.

  SvaraRadera
 19. OM jag inte har helt fel, så var det en kille som frågade Toll i TV (i Klubb-TV Blåvitt) om IFK Gbg skulle göra något åt priserna på biljetter/årskort till detta året. Han svarade då "JA". Frågan var väl om jag inte minns helt fel något i stil med "Kommer ni att göra något åt priserna för att kunna kompensera för den eventuella förlust av publik som annars kommer att bli". Svaret på den frågan var som sagt "JA...".
  Nu visar det sig att årskortet kostar exakt lika mycket som det brukar. Ingen kompensation gjord med andra ord. Trist...

  SvaraRadera
 20. Det går ju att ifrågasätta sig själv som supporter när man slutar gå o kolla på sitt lag p.g.a en arena

  SvaraRadera
 21. Permobil: WORD!

  SvaraRadera
 22. Permobil:
  Grejen är ju den att jag i sak håller med dig, men vad tjänar vi på att kategorisera supportrar på det sättet?
  Själv kommer jag självklart gå "trots" arenan, skiter egentligen högaktningsfullt i den, men många bryr ju sig och är inte lika trogna som "vi".
  Det är ju dessa supportrar vi vill åt, eller?
  Därför är ju ett inlägg som ditt bara korkat och dessutom kontraproduktivt. Vi måste se till att få FLER åskådare, oavsett vad man kallar dem.

  SvaraRadera
 23. Kan vi locka NYTT folk att gå och kolla på fotboll med en ny bekväm arena är det såklart bra men det man kan ifrågasätta är varför man slutar kolla på blåvitt för att vi flyttar till Ullevi.
  När Gamla dessutom var/är en kass arena, Ullevi e ju mångt mycket bättre förutom löparbanorna och att den e i största laget.
  Komfortmässigt är den ju bättre.

  SvaraRadera
 24. Tycker personligen att man kan köpa årskort även om man bor i en annnan stad. Lojaliteten mot klubben är väl ändå överordnad ens egen förmåga att gå på alla matcher?

  Sen kan jag tycka att det ren principiellt är lite ... vad skall jag säga ... märkligt? att priset på ett årskort är högre i Sverige än i tyska Bundesligalag. Det säger en del om hur lite inflytande våra supporterklubbar har över föreningarna egentligen. Det är alldeles för dyrt att gå på fotboll idag och då menar jag inte för oss som älskar sporten och laget utan för alla de som tycker att sporten och laget är eller skulle vara "helt ok". Man riskerar nog att tappa publik genom att låta bli att sänka priset tror jag.

  SvaraRadera
 25. De är illa att hockeyn skall vara så dyr o så många omgångar.

  Särskilt när ni i Göteborg inte har mycket till hockeylag att komma med..

  Saknar dock IFK storhetstid i fotbollen...då man kunde följa Sverige i Europa.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.