2006/12/05

Tar Blåvitt snart över hela ÖIS elitverksamhet?

SILLY SEASON Kilhberg är klar för Norska Aalesund, Walter Tomas och Boyd Mwila ryktas vara aktuella för Blåvitt och Bobbie Friberg da Cruz säger sig ha fått en förfrågan via sin agent från IFK Göteborg.

Magnus Kilhbergs visit på Kamratgården blev inte ens ettårig när han under tisdagen bekräftades som klar för Aalesund i Norska medier. Enligt Expressen betalar Aalesund 1,7 miljoner kronor för Arne Erlandsens specialförvärv och både IFK som Magnus sägs vara nöjda med att gå skiljda vägar efter ett år tillsammans. Även om Kilhberg från vissa håll kritiserats hårt för att inte hålla tillräcklig nivå för IFK Göteborgs ambitioner, så måste man ifrågasätta hur en spelare som är mer eller mindre ordinarie under hela den gångna säsongen, en spelare som dessutom står under kontrakt- kan släppas för reapriset av 1,7 miljoner kronor.

Bobbie Friberg da Cruz, Gais högerlöpare, berättar för Fotbolldirekt att han via sin agent kontaktats av Blåvitt. Baraben.com har tidigare i höstas kunnat berätta om Blåvitts intresse för yttern som även kan användas som högerback, men sedan dess har ihärdiga rykten sagt att Bobbie är alldeles för festsugen och omotiverad för att kunna slåss om en plats i ett lag med guldambitioner som IFK Göteborg. Dessa rykten verkar dock inte ha avskräckt Håkan Mild helt då man nu verkar ha frågat sig för kring vilken inställning Bobbie har till en flytt till Kamratgården. Men han själv sänder inga direkt imponerande signaler i intervjun med Fotbolldirekt:
Gais har gett sina spelare ledigt till 8 januari, med förbehållet att de måste följa ett program för självträning. Då passar Bobbie på att göra - ingenting.
- Jag sover igenom dagarna. Jag är trött på allt just nu men ska börja träna på torsdag, skrattar han.

Nu går supportrarnas ryktesflora het kring Blåvitt och än hetare blir den för varje dag som det råder total tystnad från Blåvitts sida i medierna. Det senaste ryktet som ploppat upp på internet är någon typ av bytesaffär med Öis om Bowd Mwila och att IFK Norrköping i veckan visat lite mer seriösa ambitioner att få "hem" Tomas Olsson från Blåvitt. Två än så länge obekräftade rykten som vi lär få höra mer om i veckan, eller så lär vi få höra Håkan Mild dementera dem...

Till sist kan vi nämna att Walter Tomas Junior och Ola Toivonen än så länge inte har läkarundersökts av IFK-Klinikens personal och är därmed inte ett dugg närmare färdiga kontrakt med Blåvitt än igår. Faktum är att det i dagsläget börjar bli så många Öis-spelare som det går rykten om till Blåvitt att man börjar undra om det inte är spelarnas agenter som ligger bakom spridandet av en del av dessa rykten. För vad ska IFK Göteborg ha en hel drös av spelare från jumbolaget Örgyte till? Så kallade förstärkningar kan man ju inte hitta många av hos överklassen direkt...

47 kommentarer:

  1. Aik kom 2a och de satsade mest på superettaspelare.. va tvungen att skriva nåt för att vara först :D

    SvaraRadera
  2. Elitverksamhet? Nåja...

    SvaraRadera
  3. aik satsade förvisso på en stomme av spelare som hade rutin från allsvenskan med dulee johnsson, rubarth med flera så det där snacket om "superettaspelare" är inte riktigt rätt. sen är det ju viss skillnad på att vara en superettanspelare som varit framgångsrik under ett år och sedan vinner serien jämfört med spelare som förlorat ett helt år och kommit sist och saknar självförtroende och "medgång".

    SvaraRadera
  4. Jag tycker det börjar låta som efter förra säsongen när man skulle värva halva GIF Sundsvall. Redan då skrev jag här att jag tyckte man var fel ute och med facit i hand har väl Gerba och Wallerstedt inte varit några lysande förvärv direkt. Nu ska det istället fyllas på från ett ÖIS som varit uselt hela säsongen!
    Jag vill se en skärpning och högre ambitioner än att värva spelare som uppenbarligen håller superettanivå.

    SvaraRadera
  5. Namn: Brand New Göteborg » Svara på inlägg
    Sänt: 2006-12-05 23:19:27
    Tycker att Kihlber sett över hela säsongen kan konkurrera med Adam om årets bästa...sen att han inte rosat marknade på slutet beror väl delvis på spelet hela laget presterat...för lite rörlighet osv. Tycker det e otroligt synd att han lämnar för jag tror inte varken wernbloom eller Alex kan ersätta kihlberg, tyvärr


    Haha! Skulle inte Alex kunna ersätta Kilhen som defensiv mittfältare? Driver han med oss eller? Alex spelar ju i en helt annan liga än vad Kihlen någonsin gjort. Snart 100 landskamper, ansedd som en av allsvenskan absolut bästa spelare i flera år, vinnare i assistligan i allsvenskan 2006 osv...

    SvaraRadera
  6. Erling/ Oj, jag menade såklart "skitverksamhet"...

    SvaraRadera
  7. Boyd Mwila är snabb, men inte mycket mer. Gör på tok för få mål. Passar i ett lag som Öjs som backar hem och spelar på kontring, inte i Blåvitt. Och Walter Thomas JR..Det är bara pinsamt. Ge han en provträning och låt Hjalmar få ge tillbaka för sparken mot familjelyckan häromåret så är han förhoppningsvis avskriven.

    SvaraRadera
  8. Jag tycker det pratas för lite om värvningen av Gerba. Vad fan hände?

    SvaraRadera
  9. ...locka hit Sjölund istället...hade varit en kanonvärvning!

    SvaraRadera
  10. 1,7 millioner är realistiskt för en spelare i hans ålder man vill bli av med.

    Man kan inte kräva ett högt pris amtidigt som man är angelägen om att bli av med spelaren.

    Höga prislappar kan man sätta antingen om efterfrågan är stor eller om man helst ser till att spelaren stannar.

    I övrigt anser jag att Wallerstedt varit OK, han har gjort det han värvades för. Varit en komplementspelare och inhoppare. Det har han gjort bra.

    SvaraRadera
  11. Sjöhage menade jag men Sjölund är inte fel heller

    SvaraRadera
  12. Köp Sjöhage och Arneng nu! Glöm Walter Thomas Jr, han är en pajas och passar inte i blåvitt, ingen klassspelade direkt. Dags för styrelsen att visa vad man menar med SPETSKOMPETENS! Bara för att en spelare är (mer eller mindre) ordinarie i ett allsvenskt lag så innebär inte det att han kommer att bli en förstärkning i IFK. Sluta köpa utfyllnadsspelare och spelare med kort bäst-före datum. Tänk hur det var förr i tiden när "alla" ville till IFK och vi värvade Jeppe, Adde, köpte hem Steff... Glory Days...

    SvaraRadera
  13. För att direkt försvara mig mot ev angrepp på tidigare styrelsernas värvningar så är det ju tyvärr så att vi gjorde en hel del dåliga och dyra värvningar också; Andreas H, Christian K, Jocke P, Robban A m.fl. Kanske de svagaste värvningarna de senaste 20 åren sett till kostnaderna och vad de gjorde....?

    SvaraRadera
  14. Pajas Frankie sluta prata om politik!
    Trött på att höra ditt tjat om över och underklass. Jag till hör inte underklassen men har alltid hållit på blåvitt sedan jag var riktigt liten. även mina bröder. Har vi missat hela klasskampen och håller vi på fel lag?
    Om det inte var för att du bloggar mycket om just IFK så hade jag tyckt att du passar bättre i en förening som Prolitären.

    SvaraRadera
  15. ÖIS har några få spelare som helt klart kan vara värda att fånga upp. ÖIS hade en riktigt tunn trupp och det var därför det gick som det gick...

    SvaraRadera
  16. Walter JR kan tillföra försvaret en hel del. Walter har varit den enda i ÖIS försvar som har varit något att ha.

    SvaraRadera
  17. Måste säga att jag håller med Charles banan. Jag tillhör inte underklassen men mitt hjärta är och har alltid varit blåvitt. Om IFK skall vara ett sosselag är det väl läge att avskaffa löner, bonusar och spelarköp. Varför sälja en lovande spelare dyrt (kapitalistiskt) när man kan dela med sig av honom till andra klubbar (solidariskt). För övrigt anser jag att mycket är vunnet med en snabb forward som Alex kan lägga smörpass till.

    SvaraRadera
  18. Laban/ Har du sett "Sällskapet" spela någon gång?? Walter PPK får under INGA omständigheter spela i Blåvitt tröjan nästa säsong!!

    SvaraRadera
  19. PPK hade väl kalibern 7.65, dem här totalt sinnessjuke Psykopaten håller en mycket grövre kaliber.

    Så vitt jag vet gör Walter en hysad niomillimeters.

    Ingen Walter Thomas i BLÅVITT

    Vi vill slippa skämmas.

    SvaraRadera
  20. "Adde"

    Robban A sköt tillbaka ekonomin med ett mål så udda blev väl jämt. Vi gick lite plus tom på Robert.A om jag inte missminner mig.

    Minns när R.A kom grabben o jag var uppe på träningen och han blev interjuvad. Han hade gjort 4+1 på Ravva (två matcher). Brittisk media hoppade till när han sa det. Då skrevs det så att det rök i pennorna

    Men inte var han någon succe....inte de andra nämda heller.....

    Men stormatcherna saknas......

    SvaraRadera
  21. Blåvit sen födseln/ Bara en riktig jävla borgarbracka skulle komma på idén att kalla arbetarklassen för "underklassen". Fy fan vilka lågliv det finns i vårt samhälle. Det är knappast frankie som sett till att Öis är ett lag som borgarbrackorna har i sitt hjärta och att de kommer från örgryte, snälla Långedrags och Hovåsfolk, SKAFFA HUMOR ELLER HÅLL ER UNDAN. fan va trött man blir på människor.

    SvaraRadera
  22. charles banan/ Prolitären? Några privatskolor hade ni då fan inte råd med ni där uppe i den fabulösa "överklassen". Skaffa dig en portion humor, snälla. Att Blåvitt är ett arbetarlag och Öis ett överklasslag är historiska epitet som har att göra med att vanligt folk höll på Blåvitt och en liten elit på Öis. Hur någon kan se det upprörande säger väl mer om den personen än om något annat.

    Sedan är det ju nästan tjänstefel (humoristiskt sådant) att ni inte förstått kopplingen mellan frankies länk och bild. Kolla vad organisationen heter som bilden tillhör...

    SvaraRadera
  23. haha frågan är varför folk anser att deras liv är så tragiska att de jämt måste gnälla som barn...

    SvaraRadera
  24. jo blåvitt är ju arbetarnas lag men det är väl inget fel med några borgarsupportrar här och där.

    Ang värvningarna så får det bli ett slut på kortsiktiga lösningar. Mycket snack om hållbarutväckling men om det menas får det bli ett slut på köp av oldtimers.

    SvaraRadera
  25. ingo/ Vi vann ju hemmamatchen med 3-0 så hur vissa får hans mål till avgörande i sammanhanget är ju underligt? Han hade ju ingenting att göra med att vi gick vidare rent matematiskt, sedan kan man ju tävla i "om och men" så länge man vill men det är ju en annan femma.

    charles banan/ Pajas, det vill säga ett as som gillar paj, eller? Har svårt att ta ditt inlägg på allvar med tanke på den låga nivå det håller, men kan väl konstatera att du behöver dels lätta upp dig lite och dessutom inte se texter på en blåvit blogg som personliga angrepp på dig. Att Blåvitt är folkets lag och Öis överklassens är som tidigare nämnts historiska epitet (som till största grad stämmer idag med) och jävligt enkla "nycklar" att använda sig av i supportergnabb. Så get over yourselves please.

    Adda/ Gloory days? Nu plockar vi in Bobbie FDC (han kommer vi se mer på krogen i GBG än på Kamratgården) och Walter Tomas JR (kanske IFK-truppens idag mest avskydda spelare). Det är la en häääärlig satsning...

    Blåvitt jagar Bobbie och AIK jagar norges bästa spelare Koren, vad ska man säga.

    SvaraRadera
  26. hahaha "underklassen", jag visste inte att familjen Bonnier och Wallenberg höll på Blåvitt och såg ner på oss andra på det viset. Det va som fan...

    SvaraRadera
  27. Ni skrev:

    "Faktum är att det i dagsläget börjar bli så många Öis-spelare som det går rykten om till Blåvitt att man börjar undra om det inte är spelarnas agenter som ligger bakom spridandet av en del av dessa rykten."


    Kanske är så att det är baraben som skapar rykten? Kan ju inte läsa om det någon annastans än här! Men, det är bara roligt! Ni spekulerar ju bara på något som ni själva tar helt ur luften! Keep the good work up!!

    SvaraRadera
  28. Att folk tar åt sig så... Det var inte riktigt att förolämpa supportrarna som var poängen utan att IFK inte längre är ett arbetarlag. Då tycker jag det krävs att föreningen drivs mer på samma sätt som Prolitären. Betalar du de löner och har den omsättningen som Blåvitt eller har en ordförande med den förmögenheten är det dags att sluta med "historiska epitet (som till största grad stämmer idag med)". Speciellt jämfört med lillebror ÖIS (både på plan och på banken).

    SvaraRadera
  29. Oj, vad mycket nytt.

    SvaraRadera
  30. Frankie skriver numera inte ett inlägg utan att blanda in politik så vem e förvånad?
    Bloggen höll bra klass för ett halvår sen. Riktigt bra klass. Nu e den ett stort skämt.

    SvaraRadera
  31. Sparka Håkan innan det är försent!

    SvaraRadera
  32. Om vi sparkar Håkan är det försent.

    SvaraRadera
  33. "Bloggen höll bra klass för ett halvår sen. Riktigt bra klass. Nu e den ett stort skämt"

    Gå till en annan blogg då, pucko!

    Har inte moddarna någon där du kan vältra dig i borgarpropaganda.

    SvaraRadera
  34. Jag är absolut inte borgare, jag håller på blåvitt och förstår inte det här med att blanda in politik i varje inlägg.

    Pucko? Modigt

    SvaraRadera
  35. Är du säker på att det är inblandat politik i VARJE inlägg.

    Du måste ha en extremt låg toleranströskel.


    Kom ihåg att det är är Frankies blogg.

    Om du vill ha en borgarblogg så starta en.

    SvaraRadera
  36. Frankie/ "Gloory days? Nu plockar vi in Bobbie FDC (han kommer vi se mer på krogen i GBG än på Kamratgården) och Walter Tomas JR (kanske IFK-truppens idag mest avskydda spelare). Det är la en häääärlig satsning..."

    Tragiskt var ordet... Varför kan Elfsborg (bland andra) och inte vi? Var finns VISIONERNA? Ingen kan väl säga att IFE har fler supportrar och rika personer som vill ge några miljoner i gåvor (ej som Plånbok tack...) Nu "snodde" de James Keene framför Hammarby, kan bli lite pengar när han säljs vidare. VÅGA BLÅVITT! Inga fler medelmåttor! Talanger som stomme och s.k. spetskompetens var det sagt, dags att visa vart skåpet skall stå. IFK Göteborg SM-Guld 2107?

    SvaraRadera
  37. BlåVitt=Hetero:
    Bara för att han tyckte att bloggen blivit dålig så behöver han la inte vara borgare.
    Är du Frankies lillebror eller?

    SvaraRadera
  38. Fredrik Reinfelt!!! klapp klapp klapp

    SvaraRadera
  39. Klarar folk inte av att läsa hela bloggidén (folk som uttrycker sina åsikter) utan vill ha en specifik (sin egen) åsikt att läsa så kan man ju lika gärna strunta i att ha bloggar och läsa på www.tt.se

    skillnaden på den här bloggen för ett halvår sedan och idag är att det finns ett par stycken gnälliga jävlar som i nästan varje tråd har problem med allt från himmel till helvete, är det inte det hemska i att ha en bengalbild i en bildtävling så är det för mycket av det ena eller för lite av det andra och "vad har politik att göra med fotboll".

    det är ju MÄNNISKORS åsikter som kommer fram på en blogg, inte sterila maskiners som bara rapporterar helt neutrala saker.

    SvaraRadera
  40. Vissa är lite för hysteriska för sitt eget bästa tycker jag själv. Tål man inte lite skämt undrar jag om man kommer från Göteborg eller Stockholm, de förstnämnda brukade ju i alla fall vara kungar på att ta och dela ut tråkningar av olika slag. Tydligen är det lite känsligare i "dagens samhälle."

    Riktigt urtråkigt att höra att någon av er tycker bloggen är sämre idag än ett halvår sedan. Men det går inte att avslöja internationellt uppmärksammade nyheter varje dag som vi gjorde under VM heller, det går i vågor och är det lugn och ro kring Blåvitt finns det mindre att avslöja och skriva kring. Men med er läsares hjälp kommer vi nog allt igen lagom till Allsvensk start nästa år...

    SvaraRadera
  41. frankie, jag tycker personligen ni gör ett helt grymt jobb med sidan och har gjort det hela året. sveriges mest intressanta sportblogg.

    SvaraRadera
  42. Bloggen är den bästa av sitt slag, inget snack. Men sen tycker folk olika, det är ju självklart. Även när det kommenteras och det är bara att inse och acceptera. Vi är ju alla individer som tycker olika om allt mellan himmel och jord.

    Sen att det blivit mer politiksnack sista månaderna kan jag hålla med om. Politik är intressant men det här kanske inte är rätt forum om det nu ska vara en blåvittblogg för supportrarna (även om Frankie startat upp den så nischas den som en supporterblogg om blåvitt). Politiksnacket gör också att allt blir mer negativt, splittrat och aggressivt. Som kommentarerna här t.ex. Det skadar bloggen och hela tanken med den.
    Det är i alla fall min åsikt.

    Älska blåvitt!

    SvaraRadera
  43. permobil/ Jag tycker det är konstigt att man inte ska kunna diskutera och debattera saker (oavsett ämne) utan att folk ska falla till en så låg nivå med pajkastning och idiotier. Att svenskar blir bajsnödiga direkt politik ska diskuteras är väl inte någon hemlighet men om man nu tycker att det är irriterande eller jobbigt kan man väl låta bli att ge sig in i sådana diskussioner? Du själv skrev ju ett par minst sagt oigenomtänkta inlägg i en tidigare tråd som berörde politik. Trots att blogginlägget inte hade för fem öre att göra med det du (och andra, bland annat frankie) debatterade.

    Så lite självdistans efterlyses. Detta är en blogg, inte någon bibel.

    SvaraRadera
  44. Förresten: Sen att det blivit mer politiksnack sista månaderna kan jag hålla med om.

    Hur konstigt är det med tanke på val och annat som skett i världen? Snarare kan man väl säga att politik ligger rätt i tiden just nu, när politiker snackar fotbollsregler och politiker avgör arenabeslut och när politiker med ansvar för idrott byts ut mot nya osv osv. Att då stoppa huvudet i sanden och säga "fotboll och politik hör inte ihop" tror jag de flesta vuxna människor kan räkna ut- att den ekvationen funkar inte.

    Som Palme (?) sa: Allt är politik.

    SvaraRadera
  45. supportrar är ju experter på att dikta ihop saker, ingen som minns alla klassiska rykten om allt från jonnie rödlund till teddy sheringham.

    supportrar är bindgalna lögnare. hehe

    jag med...

    SvaraRadera
  46. deep t:
    Den tråden spårade ur om man ser till vad den handlade om, det blev mer en "politisk tråd" än nånting som de facto inlägget handlade om. Sen sysslade inte jag med nån (större i alla fall) pajkastning, det är nog det lägsta man kan göra, Speciellt anonymt på nätet. Det jag gjorde var att lägga fram det jag tyckte om det som diskuterades.
    Folk kallades för både det ena och det andra och det är självklart tråkigt.
    Politik ska kunna diskuteras utan att man börjar kasta skit på varandra och kalla nån för div. öknamn..

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.