2006/12/30

Baraben-bloggarna summerar säsongen 2006!

SUMMERING AV 2006 Som en summering av året 2006 bad vi tolv av våra egna aktiva bloggare att lista sin höjdpunkt och sitt bottennapp för säsongen 2006. Här delas både kängor och hyllningar ut från våra kära bloggare åt höger och vänster. Håll i hatten för nu tar äntligen skitåret 2006 slut och så här skickar vi på Baraben.com av det:

Frankie
Årets höjdpunkt: "Andra halvlek av finalen i rikets änglar, när grabbarna i YCG pressade tillbaka ett tröttkört Baraben-gäng, som kämpande fredar sitt mål och klarar av att hålla kvar siffrorna vid 1-1 för att sedan avgöra på straffsparkar. Kan inte bli mycket vackrare... "
Årets bottennapp: "Samuel Wowoah som i GT kritiserade Arne Erlandsen för att han inte fick speltid. Arne må inte ha varit den populäraste av Blåvitts tränare genom tiderna, men att kritisera honom för att man inte får speltid när man spelar lika bra som en halv kålrot hade gjort på vänsterkanten- då tappar man trovärdigheten."

Genrich

Årets bästa: "HBK borta. Toppen är den lycka som Hjalmar utstrålar, efter sitt livs fotbollsmatch."
Årets botten: "Tabellplaceringen. Fallet efter Arne."

Uppström
Årets bästa: "Andrés Vasquez visade att han är på väg att utvecklas till den nye Bebben."
Årets sämsta: "Att supportrarna inte får veta någonting. Sparkade Blåvitt Arne? Valde Arne att gå? Skickade Blåvitt iväg Kihlberg? Valde Kihlberg att gå? Och så vidare..."

Larz
Årets bästa: "Den fantastiska matchen borta mot HBK, håller med."
Årets fiasko: Ali Gerba
Årets spelare: Adam Johansson

Erling
Årets bästa: "HBK borta. Spelarna som trotsade Arnes taktik och vågade spela sitt eget spel. George comeback med två strutar. Det surrealistiska att Hjalmar faktiskt är bra och dessutom gör mål(!). En livs levande kräfta på räcket. Kort sagt, en match som hade det mesta. "
Årets sämsta: "Fuskbygget. Förhoppningar och förväntningar som försvann över en dag när sanningen bakom bygget kom fram."

Jolly
Årets bästa: "Adam Johansson. Enorm utveckling i år."
Årets sämsta: "Konan. Ni vet alla vem jag pratar om. Kanske lite väl lätt att välja honom, men någon måste göra det. I min bok är han på samma nivå som Jimmy Svensson. Och jag tycker gott nog att han kan starta en ny karriär i Skene han med."

Becka

Årets bästa: "Georges comeback-form fram till skadan"
Årets sämsta: "AIK borta"

Danne
Bästa: "Halmstad borta. Mourad, sommar, Hjalmar och en massa änglar på plats."
Sämsta: "Ledningen. Backar säljs, Arne lämnar och allt bara faller ihop som vanligt."

Sandsäter
Bästa: "Halmstadshelgen och TÅGRESAN Aik borta."
Sämsta: "Åttondeplats och RÅSUNDA Aik borta."

Feldgrau
Bästa: "Jag har ärligt talat svårt att hitta något bra från i år om man bara tar grejer som direkt berör IFK. Var ute i sommarstugan i de djupa norrländska skogarna när vi spelade mot Halmstad borta, som brukar vara en höjdpunkt, så det missade jag. Och Helsingborg borta som brukar vara kul var ju skit i år. Så jag får nog säga att Rikets Änglar med efterföljande quiz, och målningen av Gaisgården, var årets höjdpunkter. Som en extragrej kan ju nämnas AIK:s usla publiksnitt i RL. 30 000 mot MFF i sista allsvenska omgången byttes mot 4500 mot Vålerenga 20 dagar senare. Medgångare? Skadeglädjen är den enda sanna glädjen."
Sämsta: "Allsvenskan överlag. Ett lag som byggts på postordermiljoner och ett lag med superettaspelare och disträ tränare, slutar etta och tvåa. Dåliga planer och dåligt spel med dåliga lag. Usch. "

Disco
Bäst: "Häcken borta. Busenkel 4-1-seger med mersmak. Sella gjorde ett av årets snyggaste mål Plötsligt kändes tränarbytet som en strålande idé. Den sista gången man faktiskt tänkte "det kan bli guld det här" på allvar. "
Sämst: "Jag var på Råsunda. Jag stod inte på bortaläktaren. Jag gick på Råsunda med min Gnaget-kompis, som hade bokat platser så nära hemmaklacken som möjligt. Att sitta bland tusentals jublande gnagare och se på årets i särklass värsta förnedring kan ha varit mitt fotbollslivs mörkaste stund."
Årets spelare: "Adam Johansson. Oddsen på att den killen har en MP-klausul känns pessimistiskt höga."
Årets konstigaste förlust: "Höstderbyt mot ÖIS. 2-3? Vad fan hände? Jag var inte ens arg, bara...förvånad."
Årets bortaklack: "Derry. Munspel och "Teenage Kicks" - världsklass."
Årets släkt: "Min kvinnliga jämnåriga kusin är numera den första kvinnliga styrelsemedlemmen i Grönsvart Göteborg. Jippie."
Årets vrede: "Nya arenan. Fan vad arg man blir."
Årets jaha: "Elfsborg vann SM-guld. Nu fattas bara att Kalmar eller Gefle tar det nästa år."
Årets motto: "2008, då jävlar!"

Ludovic
Årets bästa: "1904 startar - ett steg i rätt riktning!"
Årets sämsta: "Bengan låter Kalmariterna lobba?! bollen både en och två gånger över honom och in i mål! - Pinsamt!"

10 kommentarer:

  1. Bäst: Lättnaden av att säsongen slutade och vetskapen att det kommer en ny nästa år.
    Sämst: Att jag återigen får guldförhoppningar hänsynslöst mosade under de avslutande 9 omgångarna.

    SvaraRadera
  2. tack för i år! kör på ännu hårdare 2007!

    SvaraRadera
  3. 2006, fy FAAAAN VILKET SKITÅR. tack gode gud att det är slut. alvå alla var en paroll man kom att tänka på, ändå avgick bara en person. styrelsen är ju så jävla flata att man skäms.

    SvaraRadera
  4. Bäst: ? känns svårt att hitta något ett år som detta.

    Sämst: Att vi supportrar hålls utanför vad som händer i klubben. Att vi borde få reda på sanningen gällande Arne/kilen. Att vår största nyhet under silly season är en 14-åring och skriverier huruvida ölme ska stanna eller inte. Detta känns inte bra. Vi hoppas och åter hoppas men jag får nog sälla mig till gänget som lägger förhoppningarna om sm-guld inom snar framtid på is.

    SvaraRadera
  5. Bäst: Att Rehn är tillbaka.
    Sämst: Idioten som slängde in bengalen på våra egna spelare.

    SvaraRadera
  6. Bästa: Hade ju hoppats att den usla placeringen och den grymt dåliga underhållningen skulle få Blåvitt att rusta upp ordentligt inför 2007 och att det skulle vara det bästa. Att detta skulle få sponsorer och ledningen att inse att Blåvitt har långt kvar till guld. Men det verkar inte ha berört lednigen nämnvärt? Men tydligen skall guldet tillbaka till Göteborg denna säsong enligt deras hemsidan. Tydligen är det enkelt att vinna allsvenskan? För det behövs inte värvas några namnkunniga spelare efter en usel säsong.

    Sämsta: När jag har svårt att glädjas åt 3 poäng. För i de flesta matcherna händer det på tok för lite för att man skall kunna kalla det en bra fotbollsmatch. Hoppas verkligen att de nya tränarna satsar på ett mer varierat och kreativt anfallsspel? Kräver inte att Blåvitt skall ta guld. Men jag kräver at man försöker spela en mer underhållande fotboll.

    SvaraRadera
  7. bäst:Vasquez inlägg/uppspel/bollkänsla
    smämst:Hjalmars inlägg/uppspel/bollkänsla

    SvaraRadera
  8. Bäst: Kanal 1904 samt att IFK ett tag vände underlägen, inte helt vanligt

    Sämst: Hösten

    SvaraRadera
  9. Jimmy Svensson har aldrig spelat i Skene...

    SvaraRadera
  10. Bäst: Att det äntligen är dags att lämna Gamla Ullevi till förmån för en ny arena (fuskbygge eller ej). Segern mot Häcken var fotbollsmässigt den roligaste jag varit med om i år.

    Sämst: Att vi nu tvingas ta lärdom av Elfsborg. Elfsborg! Att Håkan Mild trots sina kvaliteter på plan verkar vara fel man på fel plats som sportchef...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.