2006/12/02

Årets Blåvittbild: Semifinal 1

ÅRETS BLÅVITTBILD Så är första av två semifinaler i "Årets Blåvittbild" här! Rösta på din favorit till höger och tycker du dig ha en bild som är bättre än dessa- ta chansen att vara med i semifinal två av tävlingen! Maila in DIN BLÅVITTBILD till Baraben (kontakt@baraben.com)!

Den framröstade vinnaren får en gratis souvenir från Alternativa Shopen!

Bild 1- "Råsunda bengalinferno" (Foto: CA)

Bild 2- "Sug på den du" (Foto: CS)

Bild 3- "Hjälte på läktaren?" (Foto: EC)

Bild 4- "Stockholms finaste affär" (Foto: EN)

Bild 5- "Alliansen?" (Foto: JH)

Bild 6- "Robbie" (Inskickad av JJ, Foto: IFK Göteborg)

Bild 7- "Höstgryning med Kjell och Lampan" (Foto: KB)

Bild 8- "Jonathan får hjälp" (Foto: NL)

45 kommentarer:

  1. Robbie Williams - Den ende stjärnan på kamratgården i år...

    SvaraRadera
  2. Hur länge pågår omröstningen för semi 1 och när måste bilderna för semi 2 vara inskickade?

    SvaraRadera
  3. Hur ni kan ta med en Bengalbild som ger oss böter är helt otroligt! Ni uppmuntrar detta beteende. Kom inte och säg att de "äkta" fansen inte sysslar med detta! Ta bort den direkt om ni menar allvar

    SvaraRadera
  4. Semifinal 1 kommer finnas uppe för omröstning till på måndag kväll, sedan kommer semifinal 2 upp på tisdag och ligger uppe till på torsdag kväll. (Cirka)

    Så fram till och med Tisdag kan man skicka in sina bidrag till tävlingen och ta chansen att vinna en gratis souvenir från Alternativa Shopen!

    SvaraRadera
  5. Bengalbild som ger oss böter

    Bilder ger ingen böter, detta är en bildtävling så tagga ner och sluta vara hysterisk eller acceptera att bli saxad.

    SvaraRadera
  6. Anonymous said...

    Hur ni kan ta med en Bengalbild som ger oss böter är helt otroligt! Ni uppmuntrar detta beteende. Kom inte och säg att de "äkta" fansen inte sysslar med detta! Ta bort den direkt om ni menar allvar

    2/12/06 16:16


    På vilket sätt är den uppmuntrande? Alla har olika sätt att se på en bild, enligt mig kan den lika gärna vara avskräckande när man ser hur tätt alla står runt "bengalinfernot." Sen är det ingen som sagt att "äkta fans" sysslar med det heller, snarare har vi ofta den motsatta åsikten kring det här på baraben.

    SvaraRadera
  7. Erling/ Sen ska väl även poängteras att vi inte väljer ut vissa bilder som ska framkalla ett visst budskap eller bilder som passar "Barabens agenda" utan istället låter läsarna avgöra vilken bild som är bäst. Sedan är det ju upp till läsarna att värdera vad som är "bra" enligt deras egna värderingar och åsikter om hur en bild ska se ut och vad den ska förmdela.

    SvaraRadera
  8. Hur ni kan ta med en Bengalbild som ger oss böter är helt otroligt! Ni uppmuntrar detta beteende. Kom inte och säg att de "äkta" fansen inte sysslar med detta! Ta bort den direkt om ni menar allvar

    2/12/06 16:16


    Ett råd: Sök psykiatrisk hjälp.

    SvaraRadera
  9. haha bengalbilden gick från noll till 10 röster på 20 minuter, organiserat valfusk? ;)

    SvaraRadera
  10. Alliansarena är bästa bilden.

    Fram med lite brudar nu bara!

    SvaraRadera
  11. Saxa den där Frankie, jag tycker han sprider dålig stämning här på bloggen.

    SvaraRadera
  12. Smart att hylla de där jävla ultras-pack som slänger in bengaler på plan och ger oss böter samt ett (tyvärr välförtjänt) dåligt rykte...
    Bengaler, ståplats och mynt på domaren!

    SvaraRadera
  13. Smart att hylla de där jävla ultras-pack

    Vad är det med folk som ska kalla andra pack från anonymiteten??? Hur är en bild som ett ALTERNATIV i en tävling en hyllning? Rösta på något annat då din pajas.

    SvaraRadera
  14. Men för helvete, det är bara en bild. En bild på internet ger knappast vår klubb böter. Alltid lika pinsamt att läsa andras ogenomtänka inlägg gång på gång.

    "bränns det en bengal så måste det vara ultras", det lästa jag ju på svenskafans?????? PAJAS!

    SvaraRadera
  15. [Lugna er nu grabbar, att det kryllar av anonyma provokatörer är väl inget nytt! Chill! ]

    Gryningbilden äger!

    SvaraRadera
  16. "alliansen?" äg.

    SvaraRadera
  17. Anonymous said...

    "alliansen?" äg.

    2/12/06 20:58


    Va?

    SvaraRadera
  18. mina pappor på alltid blävitt har sagt att ni är elaka, AJA BAJAAAA!!!!

    SvaraRadera
  19. Det känns ju nyanserat att kalla någon för pajas bara för att han skriver sin mening. Bra nivå på det svaret.

    För övrigt är bengalerna ett otyg. Ni gör klubben en stor otjänst i och med att ni uppmuntrar det här. Det är ju verkligen skitbra om "årets bild" blir en med bengaler. Skickar helt rätt signaler...

    SvaraRadera
  20. "På vilket sätt är den uppmuntrande? Alla har olika sätt att se på en bild, enligt mig kan den lika gärna vara avskräckande"

    Aha Erling. Bilden är med i tävlingen om "årets bild" i avskräckande syfte.
    En bortförklaring värdig Lars Lagerbäck.

    SvaraRadera
  21. Gryningsbilden har Kjell och Bjärsa gåendes mot träninsgplanen, inte Kjell och Lampan.
    En väldigt fin och stilla höstmorgon på Karmratgården.

    SvaraRadera
  22. tug wilson/ säg inte ifrån! då kan pappa alltid blåvitt äta upp dig! han är hungrig...

    SvaraRadera
  23. För övrigt är bengalerna ett otyg. Ni gör klubben en stor otjänst i och med att ni uppmuntrar det här. Det är ju verkligen skitbra om "årets bild" blir en med bengaler. Skickar helt rätt signaler...

    Det är väl snarare så att DIN åsikt är att de är ett otyg? Om den här satans jävla bilden nu skulle bli vald till årets bild så kanske det bara visar att många anser att det inte är något fel med pyroteknik. Sen har ju du rätten att rösta på nån annan bild, till och med tala om för andra varför du vill att de ska rösta på en annan bild. Men att påstå att det är århundradets brott att lägga upp den här bilden är ju bara patetiskt.

    Jag har hört att Sverige skulle vara ett demokratiskt land..

    SvaraRadera
  24. Ja det är varje supporters sanna rättighet att tända bengaler och kasta den mot AIK:are. Bäst att Adam Johansson håller sig borta från klacken...

    SvaraRadera
  25. "Men att påstå att det är århundradets brott att lägga upp den här bilden är ju bara patetiskt"

    Eeh, var ser du att det står "århundradets brott"?
    Lär dig läsa!

    Känns kul att pengarna man skänkt till supporterfonden kommer att ätas upp av böter för bengaler.

    SvaraRadera
  26. Känns kul att pengarna man skänkt till supporterfonden kommer att ätas upp av böter för bengaler.

    Snacket om pengar blir lite skumt med tanke på att IFK Göteborg tydligen erbjudit Ultras Göteborg omkring 100 000 kronor inför säsongen 2006 om de skulle lova att vara "skötsamma" och mer eller mindre bli föreningens officiella tifoklubb. De tackade naturligtvis nej, men samtidigt så dödade IFK penga-argumentet då de var berädda att "slösa" likadana summor på tiforelaterat som de nu kanske slänger ut i böter.

    Säkerhetsaspekten är argumentet mot bengaler, inte pengarna.

    SvaraRadera
  27. gryningsbilden snyggast, lätt segrare om inte kjell misslyckats denna hösten......bengal-debatten fortsätter som vanligt. så länge dom ger vår älskade klubb böter är jag emot!

    SvaraRadera
  28. Va tråkigt att kvaliten på bloggen blivit så mycket sämre den senaste tiden.

    SvaraRadera
  29. vem e muppen th om robbie w ?

    SvaraRadera
  30. bumibol/ andrej på marknad.

    SvaraRadera
  31. Anonymous 3/12/06 12:43:

    Jag överdrev, men folk verkar ha svårt att förstå sådant, jag kanske borde vara mer precisionerad i mina ord så att alla kan förstå vad jag menar.

    SvaraRadera
  32. Frankie; jag är inte dum. Klart inte bilden i sig ger böter! Men, du som mer eller mindre officiell representant för Bara Ben som vill vara något slags officiellt språkrör, tidig med nyheter etc, tar en bengalbränning om än på Råsunda i försvar? Alltså tar inte Bara Ben avstånd till bengalbränningar, eller? Att alla fjunisar som inte vet bättre tycker det är fräckt är en sak, men de är heller inga äkta fans!

    SvaraRadera
  33. Anonymous said...

    Frankie; jag är inte dum. Klart inte bilden i sig ger böter! Men, du som mer eller mindre officiell representant för Bara Ben som vill vara något slags officiellt språkrör, tidig med nyheter etc, tar en bengalbränning om än på Råsunda i försvar? Alltså tar inte Bara Ben avstånd till bengalbränningar, eller? Att alla fjunisar som inte vet bättre tycker det är fräckt är en sak, men de är heller inga äkta fans!

    3/12/06 21:38


    Detta är en bildtävling herr Anonym, det vill säga att folk, läsarna, skickar in sina bästa bilder från året och så får folk, läsarna, rösta fram de bilder de tycker är bäst.

    Vad vi tycker är irrellevant, gillar man inte en bild så kan man ju rösta på någon av de andra bilderna eller på någon av bilderna i nästa semifinal som kommer i veckan.

    mer eller mindre officiell representant för Bara Ben som vill vara något slags officiellt språkrör, tidig med nyheter etc, tar en bengalbränning om än på Råsunda i försvar? Alltså tar inte Bara Ben avstånd till bengalbränningar, eller?

    Officiell representant?
    Officiellt språkrör?
    Officiellt för vad undrar jag då?
    För IFK Göteborg? Nej det har vi verkligen inga som helst ambitioner att vara eller bli, det kan jag försäkra dig om. Vi är en supporterblogg med 40 olika personers 40 olika åsikter och fotboll och Blåvitt, det finns inte mycket "officiellt" med något vi gör.

    Sedan tycker jag det är skrämmande att du vill insinuera att tidningar, i detta fall bloggar, ska censurera de åsikter man inte vill ha fram och bara framhäva sådant "man gillar". Så fungerar inte yttrande och pressfriheten och den värnar vi här på Baraben.com.

    Jag får mest känslan av att du driver med mig, men då man aldrig vet får man väl svara seriöst. Din kommentar om "äkta fans" i slutet får mig att luta mer åt "driver med mig"-tesen, men whatever.

    SvaraRadera
  34. Roligaste är Robbie- bilden. Vi har Kung- Håkan, en legend på alla sätt och vis. Vi har Robbie Williams en av världens största underhållare och så har vi.... Just jävlar, vem fan är han? Stor humor.

    SvaraRadera
  35. Det finns bara en Robbie.

    Han heter Fowler (Hönsfågeljägare)

    Om det är därför han numera oftast skjuter över målet är svårt att säga.

    Kanske är det han som borde få lägga hönorna.

    SvaraRadera
  36. Frankie, jag har inga ambitioner att driva med dig. Du skiver j-ä bra på bloggen! MEN, Bara Ben vill väl ändå framstå som provokativ men seriös, eller? Då borde även Bara Ben undvika situationer som motverkar detta. Ett av föreningen IFK Göteborg största problem är hur delar av de sk anhängarna sköter sig, på och utanför planen. Att tända på bengaler i en stor folkmassa, speciellt på G:a Stå, som kan (kunde) brinna som fnöske, är inte att främja IFK Göteborg. Alltså borde bla Bara Ben ta avstånd till detta! I det här fallet att inte acceptera och hylla en bild som föreställer just detta! Jag tänker inte förlänga denna diskussion men jag tror att jag har många fans med mig i min åsikt!

    SvaraRadera
  37. Alltså borde bla Bara Ben ta avstånd till detta! I det här fallet att inte acceptera och hylla en bild som föreställer just detta!

    Vad är det du inte fattar??? Detta är en bildtävling där alla läsare får komma med sina egna bidrag och sedan får även NI LÄSARE rösta fram vilka ni tycker är bäst. Baraben låter läsarna avgöra, inte fan sitter vi här på några höga hästar och bestämmer vad folk borde tycka och tänka. Det är ett fritt land och folk får ha de åsikter de har utan att någon ska mästra dem och påpeka att de minsann inte får ha den eller den åsikten.

    Tycker du inte om bilden, rösta på en annan då och tycker du att det är värt det ta en debatt här i kommentarstråden eller på vårt forum (http://forum.baraben.com) med dem som gillar bengaler om varför de är dåliga. Försök inte lära oss hur vi ska driva vår sida eller vad vi ska få ha med i vår bildtävling, tack.

    SvaraRadera
  38. med dem som gillar bengaler om varför de är dåliga. Försök inte lära oss hur vi ska driva vår sida eller vad vi ska få ha med i vår bildtävling, tack.

    Med dem som gillar Bengaler och varför de är dåliga? Allvarligt talat; du vet väl om att det innebär böter för IFK när det tänds bengaler? Det räcker väl?

    Försök inte sedan att hänvisa till tryckfrihet och åsiktsfrihet! Tar man i all fri press in tex alla texter och bilder som folk skickar in för att inte gå emot pressfriheten? Varje fritt pressorgan i Sverige väljer va de tar in och publicerar. Det publicerar sådant de står bakom. I detta fallet tycker du alltså att tända på Bengaler är OK? Gäller det er andra skribenter som skriver i denna blogg också?

    SvaraRadera
  39. Frankie; frågan Håkan Mild vad han tycker om att det tänds/tändes bengaler på Gamla!

    SvaraRadera
  40. Varje fritt pressorgan i Sverige väljer va de tar in och publicerar. Det publicerar sådant de står bakom.

    Ska du argumentera får du ju gärna se över dina egna argument först, pressorgan väljer självfallet inte vad de tar in i tidningen och verkligen inte utifrån vad de står bakom. I så fall skulle ju ingen tidning, tv-kanal eller radiostation rapportera om några som helst brott, om krig, om våldtäker och mord?! Hur resonerar du när du kommer på dessa bisarra slutsatser som inte går ihop enligt logikens lagar?

    Frankie; frågan Håkan Mild vad han tycker om att det tänds/tändes bengaler på Gamla!

    4/12/06 18:47


    Hur är Håkan Milds åsikt relevant i sammanhanget att en läsare vill förbjuda baraben att ta med läsarnas egeninskickade bilder i en bildtävling om året? Fatta poängen, det är en av läsare och för läsare riktad bildtävling, inget debattinlägg.

    SvaraRadera
  41. HAHAHAHAHAHA, Fyfan vad ni är roliga. I varje jävla tråd ser man folk som lipar över bengaler. På läktarn hör man absolut ingenting (!) Vill ni göra er röst hörd så får ni fan ta tag i det från läktarn för bengaler kommer aldrig försvinna om ni klagar över det på internet. Men vem vet "ni" kanske är sånna som inte går på matcherna.

    Till slut vill jag tacka er för alla roliga skratt och kan konstatera att vi har sveriges grinigaste "supportrar". tack för mig

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.