2006/12/08

Uppropet fortsätter: Stoppa rivningen av Gamla Ullevi!

STOPPA RIVNINGEN Uppropet att förbättra den ekonomiska och planeringsmässiga kalkylen för Göteborgs nya fotbollsarena fortsätter. Den Blåvita supporterrörelsen börjar bli allt mer samlad i uppropet mot den nu planerade arenaplanen. Vi kräver att bygget stoppas, förbättras och förstärks ekonomiskt!

Den blåvita supporterskaran är rörande överens om att det i nuläget vore vansinne att genomföra arenaplanen precis som den är. Det finns mängder av brister och problem som måste åtgärdas innan arenan ens kan kallas duglig. Kritiken som har kommit från blåvitt håll är bland annat:

-Supporterklubben Änglarnas kritik mot arenaplanen
-Anders Almgrens kritik mot nybygget
-Baraben.com:s upprop för att stoppa det nuvarande arenabygget

GT snappade idag (8/12) upp Baraben.com:s omfattande kritik mot den halvfärdiga och dåligt finansierade arenaplan som just nu är nära att få startas upp som ett bygge efter nyår.

Minns någon hur arenaplanen såg ut när Frölunda Indians var inblandade i nybyggnationsplanerna? Vilken modern framtidsarena det då talades om? En kombinerad inomhushall för fotboll och ishockey, ett storbygge som sällan setts motsvarighet till ens på idéstadiet. Det blir allt mer uppenbart att den lobbyistiska och visionära delen av idrottsledarskapet i den här staden finns runt Scandinavium. Kamratgården, Gaisgården och Öisgården är istället mer än nöjda och glada för att ens få en ny arena över huvudtaget. De jämför en ny arena med de idag totalt misslyckade projekten Gamla och Nya Ullevi, varpå de ignorerar att den arenaplan som nu finns ger Göteborg en i bästa fall medioker produkt.

Hur kan Alliansklubbarna sitta i tysthet medan supportrarna matas med en ny arena som är sprängfylld av brister, problem och rena vansinneslösningarna? När ska IFK Göteborg, GAIS och Öis visa sina supportrar respekt genom att agera mot den undermåliga arena man nu planerar? Räkna inte med något svar från deras håll dock. Om man är en goalgetter, en person som får saker gjorda och ser till att klubben får fördelar i den här stan- då jobbar man säkerligen redan för Frölunda Indians hockeylag...

16 kommentarer:

  1. Bra skrivet Hankins. Var finns visionerna? Jag vill se en officiell diskussion.

    SvaraRadera
  2. Hör av er till Higabs chef och ansvarige för Gamla Ullevi-projektet och säg vad ni är missnöjda med.

    Higab:
    Svensson Berndt - VD
    berndt.svensson@higab.goteborg.se
    Tel: 031-335 78 30
    Mob: 0705-46 10 16

    SvaraRadera
  3. heter det inte go-getter? :S

    SvaraRadera
  4. se till att dom här synpunkterna kommer vidare till ifk också.
    kanske via:
    http://www.olivedal.org/

    SvaraRadera
  5. heter det inte go-getter? :S

    Det kallar humor. Goal= fotbollsmål.

    SvaraRadera
  6. "se till att dom här synpunkterna kommer vidare till ifk också. "

    Många inom Blåvitt läser Baraben regelbundet, speciellt de dagar som GT och andra medier uppmärksammar det Baraben gör/skriver.

    SvaraRadera
  7. http://www.viking-fk.no/newsread/news.asp?n=5133

    Varför inte sträva efter något likande Vikings arena. Den arenan är byggd med ungefär samma budget och verkar var vettigare fast ett par tusen sittplatser mindre.

    SvaraRadera
  8. jamen bygg en kopia av den i stavanger. den var ju jätteläcker. över 16000 blir det ändå inte, bättre med drag efter biljetter.

    SvaraRadera
  9. Helt ärligt börjar jag på allvar fundera i termer av att köpa loss Nya Ullevi.

    SvaraRadera
  10. Nu när sanningen om arenan kommer fram, ter det sig än mer löjligt att det som har diskuterats flitigast i Göteborgsmedia är arenans namn!

    Kom igen nu allihopa, gör allt vad som står i er makt att stoppa bygget av denna Kalle Anka-arena. Gamla Ullevi stog över 40 år innan en ny arena byggdes, nya Ullevi kommer att ha stått över 50 år innan en ny arena byggs. Hur länge kommer det dröja tills en ytterligare arena byggs? Nygamla Ullevi kommer vi att få dras med under hela vår livstid!

    SvaraRadera
  11. Vart tog all "goa gubbar" mentaliteten vägen? Det är mycket ilska på diverse Blåvita forum.
    Kanske inte så konstigt iofs. I Sthlm snackas det fortfarande om vad Bajen, DIF och Aik ska ha för framtida arenor, medans dom tycker att ni 3 allianslag ska dela på en arena till värdet av 180 mille.
    Det är minst sagt pinsamt.
    Stå på er!

    SvaraRadera
  12. bättre att rusta upp gamla isåfall rejält.
    ung. som med legoklossar,
    börja med att bygga ut en "sväng" med sittplatser under tak. sedan riv dagens ståplats, och bygg upp en till läktare med sitt under tak.

    SvaraRadera
  13. Tycker förslaget som visas är klockrent. ..lite fler hockey platser bara. Men en fotbolls arena för minst 28000 med skjutbart tak är det minsta man kan kräva. SÄLJ NAMNET PÅ ARENAN SÅ ÄR DET GENOMFÖRBART!

    SvaraRadera
  14. Med tanke på att komunen gick 900 Miljoner kr i vinnst 2005 så borde det finnas pengar även för superarena projektet med hockey också, vilket jag tycker låter som en smart grej, om man verkligen villl tjäna pengar på själva bygget.

    Denna arenan är vad vi får för att rösta på Sossekomunisterna.

    SvaraRadera
  15. blåvit makt/ Du verkar ju vara lite bakom flötet, kan man inte ens stava till kommunist ska man nog låta bli att försöka. Gå om första klass eller återkom när du tagit studenten så ska några av oss ta dig på allvar.

    Det är ganska uppenbart att det är Blåvitt som misslyckats med sitt lobbyarbete, tror du Kommunen är en jävla välgörenhetsorganisation?

    "ja vi har plus 900 mille de ska till arenan ööööööh"

    Pajas.

    SvaraRadera
  16. Blåvitt Sosse//

    Det har aldrig förefallit för dig att den arenan som visats upp av socialdemokraterna i Göteborg, blir överklagad av Moderaterna i Göteborg, om och om igen, just på grund av att de tycker samma som många nadra supportrar i Göteborg, att man ska inte bygga billig skit. Jag menar, vad finns det egentligen för anlediningar till att INTE bygga ett garage under arenan?

    Att fler människor tar bilen till Fotbollsmatcherna?

    Jag tror inte han menade att folk ska lägga hela komunens överskott på arenan, utan mer då att politikerna ljuger när dem säger att det itne finns pengar till en bättre arena än så här. Fast å andra sidan, Elfsborg vann ju SM med sin medelmåttiga skokartong...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.