2006/12/04

Silly Season Edition: Det ryktas...

att Anders "Taco" Svensson i helgen satt i ett fyra timmar långt möte med representanter för Helsingborgs IF. Enligt samma rykten ska HIF, som för ett par år sedan räddades undan konkurs av den välvilliga Socialdemokratiska ledningen i Helsinborg- nu ha oanade resurser till sitt förfogande som man vill satsa på Baxters nybygge inför 2007...

att Jocke "Pannkakan" Persson, tidigare lyxlirare och glidare med kontrakt för IFK Göteborg, till nästa år återvänder till Allsvenskan. Persson har efter sin tid i bland annat Tyskland och Danmark nu aviserat att en flytt hem är närstående och det färskaste ryktet säger att HIF kontaktat även Persson, vilket visar att Helsingborg jagar innermittfältare. Men lyckas HIF landa jättevärvningen Anders Svensson kan vi få se Persson i Malmö FF eller kanske rentav Elfsborgs IF?

att Andreas Johansson, den före detta Djurgårdsstjärnan under den senaste månaden haft ett flertal svenska intressenter på besök. Svenska klubbar står i led och drägglar kring drömmen att kontraktera den så tekniske mittfältsgeneralen som hade ett par lysande säsonger i Djurgården innan han inledde det européiska proffslivet i engelska Wigan. Blåvitts Håkan Mild och Helsingborgs Bosse Nilsson har varit i england på scoutingresor. Djurgårdens Bosse Andersson och Stefan Alvén har dock enligt uppgifter till Baraben varit över på en längre visit hos Johansson, vilket kan tyda på att de har den mest seriösa ambitionen att få hem honom? Eller bara att de besökt en gammal bekant?

att Jimmy Dixon efter en ganska usel säsong i bottenharvande BK Häcken gått från att vara högvilt på spelarmarknaden till att bli sval, väldigt sval. För ett år sedan var Malmö FF beredda att betala uppemot 6-7, kanske 8 eller 9 miljoner för den Liberianske mittbacken från Hisingen. Men i takt med Häckens katastrofspel och Dixons sviktande dominans i bakre ledet sjunker priset på honom just nu snabbare än dollarn. Och då går det undan. Frågan är vilka av de intresserade föreningarna, Malmö FF, Djurgården, IFK Göteborg kanske, vågar vänta längst och framkalla störst desperation hos Dixon (som verkligen inte vill spela i Superettan) för att få mest gynnsamma villkor kring köper av honom...

att René Makondele, trots kontrakt över 2007 med Gefle just nu jagas intensivt av halva Allsvenskans föreningar. Kongo-yttern har ännu inte signerat något nytt kontrakt med Gefle och hetast i jakten är enligt hans agent Gais. Även Djurgården och Helsingborg ska ha visat intresse för den kvicke yttern...

att James Keenes övergång till Elfsborg från Porthsmouth inte drar ner några större skrattsalvor inom delar av Elfsborgs organisation. De bekräftade rykten om att Keene mer än en gång i år setts djupt, djupt ner i flaskan på diverse Göteborgskrogar roar inte alla i Borås...

att IFK:s marknadsavdelning tillsammans med IMG till nästa år lanserar "Kamratskapet" som är en sponsorsatsning där företag ska knytas till IFK i en långsiktig satsning med exklusiva förmåner på en nya arenan som grädden på moset. Dock hoppas vi på Baraben.com att IFK inte glömmer av sina medlemmar och supportrar alltför mycket och ser till forna samarbetspartnern för att hitta goda exempel på hur en förening bör arbeta med och för sina fans...

18 kommentarer:

  1. Jocke "Pannkakan" Persson - Är jag helt fel ute, eller har inte "pannkakan" spelat någon form av mittback senaste säsongerna?
    Vore i så fall kul om MFF värvade honom. Då kunde han och Daniel Andersson utgöra ett stort tungt stabilt mittbackspar.

    SvaraRadera
  2. Det där med Taco till HIF måste väl bara vara en stor jävla bluff eller?

    SvaraRadera
  3. Jocke Persson petar ALDRIG Koakoukaos som mittback.

    Göken i MFFs startelva nu!

    SvaraRadera
  4. Man kan ju fråga sig varför Svensson skulle välja att lämna Ellos nu när de äntligen får kvala till CL. Det måste ha hänt nåt stort jävla fel mellan honom och föreningen om han väljer att lämna nu.

    Årets mest silly silly-season-rykte?

    SvaraRadera
  5. Om Andess byter klubb i Sverige så måste han väl ändå byta till Blåvitt? Jocke Persson är het. Han hade väl pagefrilla när han lirade för oss? Glömmer aldrig hans straff mot Norrköping. Den var tom sämre än Lill-Sebs tåfis i RL-finalen...

    SvaraRadera
  6. Ett perfekt mittbackspar. Eftersom Daniele Sidledsandersson inte kan slå bollar vare sig framåt eller bakåt behöver han ett komplement som han kan passa i sidled och som i sin tur kan antingen göra uppspel eller passa målvakten.

    Man undrar givetvis varför man inte placerar Sidledsandersson som ytter.

    SvaraRadera
  7. Koakauda är inte det en papegojart och inte en mittback?

    SvaraRadera
  8. hetero/ Nej, Kuackkuack är en ankart.

    SvaraRadera
  9. som vanligt undrar man vad fan blåvitt håller på med när dom andra stora klubbarna letar klassförvärv i dif-adde makondele, svensson och dixon som alla faktiskt inte bara skulle platsa i blåvitt utan också tillhöra våra bästa spelare gör dom inte ett skit och levererar en islänning en div 2 och en lirare som inte platsar i hif..

    kan bli kanon men det känns mest som en chansning och inte som någon satsning direkt..

    svensson kan vi bara glömma, för mycket pengar men makondele, adde och dixon, det är fan blåvitts plikt att försöka värva dessa spelare, särkillt adde nu när vi har rehn!

    SvaraRadera
  10. http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,946185,00.html

    Jahaja...

    SvaraRadera
  11. ja trots att dixon under sina barndomsår i liberia höll på blåvitt (källa: frankie) så valde han alltså mff.

    SvaraRadera
  12. MFF hade dock sämre nerver än blåvitt, enligt aftonbladet är Dixon klar för MFF nu

    SvaraRadera
  13. thorgersen/ Om du tror att IFK lagt ett bud på Dixon och att han "valt" Malmö före Blåvitt är du nog bra korkad.

    SvaraRadera
  14. thorgersen/ Vad är det du yrar om? Vet du det själv med?

    SvaraRadera
  15. CJ ; han har varit på gång/ uttalat att han velat gå till mff flera ggr, kort minne?

    SvaraRadera
  16. mff har lagt bud på dixon men enligt dixon själv så var han berädd att lämna häcken om han fick möjligheten att spela i ett bättre lag.
    Dixon har också sagt att han har hållt på IFK ända sedan han spelade i Floda. Tror inte Dixon kände till IFK när han bode i Liberia. Flyttade inte dixon till Floda och Sverige när han var 14?
    Dulee(fyllot) och Williams gillar också IFK...

    SvaraRadera
  17. Enlight rykten har Keene sin flickväns namn tatuerat på armen och tja jag undrar om det var en kvinna eller man som såg tatueringen.

    SvaraRadera
  18. Anders Svensson till HIF? Tjena... Förresten trodde jag att Jocke Phade slutat... Det känns dessutom som att Adde kommer att gå till DIF om han vänder åter till Sverige. Hur går det med Arneng?
    Det är väl inte så konstigt att Keene söp när han spelade i GAIS? When in Rome...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.