2006/12/04

Blåvitt jagar Ola Toivonen!

SILLY SEASON Enligt uppgifter till Baraben.com så har Håkan Mild vänt siktet från Djurgårdens Johan Arneng till Örgrytes Ola Toivonen under den gångna veckan. Uppgifterna till Baraben gör gällande att IFK Göteborg nu anser att Toivonen är en högaktuell spelarförstärkning till Kamratgården nu i vinter. Detta efter nya överläggningar mellan tränare och klubbledning inom föreningen, så verkar nu "allt krut" för tillfället läggas på att fånga unge herr Toivonen från Öis.

IFK Göteborg har under den senaste tiden haft intensiva kontakter med Örgryte IS angående ett par spelaraffärer. Magnus "Ölme" Johansson ska enligt uppgift ha träffat Öis för att diskutera ett eventuellt kontrakt och Håkan Mild har öppet erkännt ett intresse för den brasilianske mittbacken Walter Tomas Junior. Men nu verkar det, om uppgifterna till Baraben stämmer, istället så att Blåvitt riktar in den första etappen av det nya investmentbolaget på att knyta till oss den unge U21-landslagsmeriterade mittfältstalangen.

Enligt medieuppgifter så vill dock Öis ha hela 7 miljoner kronor för Toivonen, ett faktum som gör att en övergång till IFK Göteborg känns något svår, i alla fall vore det väldigt överraskande att få se ett sådant köp genomföras om inte det priset är högst förhandlingsbart eller överdrivet. En värvning av Toivonen, speciellt i prisklassen 6-7 miljoner, skulle gå tvärt emot det som skett inom föreningen de senaste månaderna där tal om "ungdomar och stram budget" varit de nya tränarnas melodi. Men med bra framförhandlad vidareförsäljningsklausul och ett bättre samarbete med Öis än på många år så kanske det kan gå vägen. Den som lever får se.

73 kommentarer:

  1. hoppas uppgifterna till er stämmer. HOPPAS HOPPAS HOPPAS!

    SvaraRadera
  2. Snart har blåvitts U-lag och A-lag samma snittålder...

    SvaraRadera
  3. hoppas uppgifterna INTE stämmer. HOPPAS INTE! HOPPAS INTE! HOPPAS INTE!

    sju miljoner för en sådan lättviktare? neeeeej tack.

    SvaraRadera
  4. 4 miljoner så är det en bra affär. Ola Verkar vara en bra kille som dessutom funkar tillsammans med Marcus Berg (iaf. i U21-landslaget).

    SvaraRadera
  5. vet att många inte är så positiva till Toivonen och 7 mille är ju rätt saftigt, men det jag tycker aldrig det är fel att knyta till sig U-21 spelare (fast inte till ett orimligt pris då).

    SvaraRadera
  6. Som sagt, ÖIS får aldrig 7 mille och Toivonen kommer aldrig att spela kvar i superduperettan

    SvaraRadera
  7. uppström/ bröderna berg verkar ju dock inte vara våra bästa exempel på föredömen på något håll. på plan sköter de sig bra, men utanför är inte "bra kille" vad jag skulle säga, mer tykna krökasugna ongjavvlar.

    SvaraRadera
  8. Om priset prutas ner några miljoner till runt 4 miljoner känns det som en bra värvning. Kille kommer uppenbarligen bli en tillgång och IFK:s profil som framtidsklubb stärks ytterliggare. 5 killar i U-21 är inte så dåligt.

    SvaraRadera
  9. Jeppe/ Det är bara att hålla med, det är priset som är det klart mest avskräckande med hela den här affären. Men sen ligger det ju så mycket bakom det hela där Öis vill ha högt utgångspris men å andra sidan har en spelare som inte vill stanna och lira i ettan.

    Sen tycker jag han väger för lätt, han är ingen klar spelare utan en produkt i utveckling som behöver 1-2 år i en tuff omgivning för att lägga på sig styrka och hårdhet, idag är han tyvärr lite av en lättviktare ännu.

    SvaraRadera
  10. Ola är nästa Kim(=vinner allsvenskan på egen hand)

    SvaraRadera
  11. Hur f-n skall vi fixa vårt mittfält nästa år? OM nu vi köper ola har vi ju ett litet överflöd av offensiva mittfältare... Men visst för runt 4 miljoner hade det vart ett riktigt bra köp!

    SvaraRadera
  12. tobbes/ Är väl inte helt osannolikt att TO är på väg bort, hans fru har ju redan fått jobb i Norrköping?

    SvaraRadera
  13. Känns som att Arneng skulle göra större nytta men jag skulle inte säga nej till Toivonen heller...

    SvaraRadera
  14. Det vore väl kanon med Toivonen. På mig har han gjort ett bra intryck. Snacket om att han är för lätt köper jag inte, tvärtom tycker jag han verkar stark. Kanske för lik Wernbloom bara? 5 millar skulle väl vara ett relevant pris, om vi slipper Walter Tomas då förstås!

    SvaraRadera
  15. P.Farnerud och Toivonen i mitten, Alex till hö och Vasquez till vänster. Helt ok

    SvaraRadera
  16. pilfalk/ "Kanske för lik Wernbloom bara? "

    Han är ju inte ett dugg lik Wernbloom i spelstilen?

    SvaraRadera
  17. Tycker att OT till ett bra pris skulle självklart vara en förstärkning men det är lite som "anonymous 20:32" säger.
    Det vore ju bra med lite erfarenhet också. Menar, snart pensionerar sig väl BA och Alex...

    SvaraRadera
  18. edit: iofs klarar sig väl arsenal ganska bra med sina ungtuppar. Snart CL final för IFK? :)

    SvaraRadera
  19. Faan vad gött! Äntligen har Håkan fattat! Han är Sveriges nästa export till utlandet! Fattar inte att folk kan ha något emot honom! Vi ska ha honom för 7 miljoner också! Låt riskkapitalbolaget pröjsa rubbet!

    SvaraRadera
  20. P.Farnerud och Toivonen i mitten, Alex till hö och Vasquez till vänster. Helt ok

    Härlig verklighetsuppfattning här nu. Det finns inget som talar för någotannat än Valter Jr.

    SvaraRadera
  21. ta lite av pengarna och lägg på dusan djuric och det som blir över på en back

    7 MILJONER för OLA?????

    ALDRIG!!!

    SvaraRadera
  22. Vid en senare försäljning av Ola, om han fortsätter utvecklas, så kan man nog räkna in betydligt högre summor än de som nämns här. Därför kan det vara värt att satsa på honom, trots att priset är högt, så länge man skriver ett bra kontrakt utan klausuler.

    SvaraRadera
  23. Erling.

    Blåvitt och ta bra betalt med fina klausuler finns inte i min värld.

    SvaraRadera
  24. BRA. Redan? Ola är ett framtida namn inom svenskfotboll och det är en satsning att köpa honom. 5 Miljoner låter väl accepetabelt, inte mer dock imo.

    SvaraRadera
  25. Dixon är iaf klar för If If.

    SvaraRadera
  26. KÖP!!!! Precis en sådan kille som blåvitt saknat sedan Rehn slutade spela. Kan bli hur bra som helst.

    SvaraRadera
  27. fan frankie, du fortsätter att leverera det hetaste i blåvittväg på silly season! GÖTT E DEEET!

    SvaraRadera
  28. Så JA! Fan va gött å läsa!

    SvaraRadera
  29. Hemskt gärna Toivonen, men inte för 7 miljoner! Ner med budet en aning och en bra vidareförsäljningsklausul så hoppar jag jämfota:-)

    SvaraRadera
  30. Heja Håkan!

    Snart har vi lika många U21 som Elfsborg hade för ett par år sedan och vi minns ju hur dom då dominerade, sålde för mångmiljonbelopp och vann Allsvenskan i överlägsen stil..

    ... eller kanske inte

    SvaraRadera
  31. bono/ Nej, men de vann SM-guld i år så satsningen kan man knappast kritisera, samma sak med hela perioden som DIF dominerade svensk fotboll på för ett par år sedan då drällde det av U21-landslagsmän i deras trupp. Det är klart hedervärt om nu IFK faktiskt lyckas köpa hem en Toivonen eller Sjöhage, noteras skall ju att det inte är samma sak att försöka som att lyckas.

    SvaraRadera
  32. Tur för Ola att inte mild spelar kvar. Hans ben hade gått sönder.

    SvaraRadera
  33. Det går faktiskt att vara tuff och tålig trots tändsticksben, fråga Atiba Hutchinson.

    SvaraRadera
  34. Helt rätt satsning om det stämmer. IFK behöver spelare som har det lilla extra. Satsa på spetskompetens minska andelen "ABC-spelare". Toivonen till Blåvitt

    SvaraRadera
  35. Så länge man kan pressa ner priset till under 5 miljoner så är det helt klart ett godkänt köp. Toivonen är ingen drömvärvning, men är helt klart utvecklingsbar och IFK lär inte gå back på att köpa honom och sälja av honom om två-tre år, om han fortsätter att utvecklas. Men men, alla offensiva spelare går ju bakåt i utvecklingen när de kommer till Blåvitt, så det är väl att hoppas på för mycket.

    SvaraRadera
  36. Det är för mycket snack om lättviktare här. Det går att vara tjock och ändå vika ner sig. Många i vårt lag har lyckats.

    SvaraRadera
  37. In med Toivonen!!!

    Han var riktigt bra vid ett antal tillfällen i år och han har helt klart potential att utvecklas långt mer.

    Har vi någon som helst möjlighet att knyta upp honom så bör vi göra det.
    Hade varit uselt att ännu en gång "missa" den typen av spelare som gör lite extra. Minns hur Elmander enbart erbjöds U-kontrakt och därfvör valde öjs och hur vi var ca 700 000 kr ifrån Ellos bud på Anders Svensson.
    Surt sa räven...

    SvaraRadera
  38. Inte för att kritisera baraben men hur har träffsäkerheten varit på silly sista tiden? Känns som om det varit en hel del extremt lösa spekulationer om jag ska vara ärlig.

    Men ni gör ett bra jobb ändå, vill mer dissa en del av era källor!

    SvaraRadera
  39. Ola är en kille med riktigt ljus framtid. Han känns riktigt intresant och är han inte vänn till Berg bröderna?
    Ola är en satsning som skulle kännas spännande och fräch.
    Kritiken att han är en lättviktare är inget annat än skitsnack. Robinho Elmander och Crouch är några lättviktare som visat att dom kan...
    Jeppe var inte speciellt stor när han spelade i IFK utan ganska tanig... Vem vill se feta stora spelare som blir rundningsmärken?

    SvaraRadera
  40. coen/ Ja vi hade en ny källa som visade sig vara en lögnare av stora mått så en nyhet hade vi som var helt och hållet felaktig (låt oss hoppa vilken) vad vi nu tror i efterhand. Detta i kombination med att vi inte har pengar så som de stora tidningarna har för att göra faktakoll (en riktigt säkrad nyhet skall ju helst uppge direkt källa för nyheten som sedan ska gå att undersöka av en faktaredaktion för att man ska ha bäring i det.)

    Men sedan är det ju så att vi rapporterar sådant som IFK gör utifrån vilka de snackar med och vilka spelare de tycker är intressanta för tillfället, men det är ju inte alltid så att IFK för den sakens skull lyckas (eller ens vill) genomföra ett köp lite längre fram.

    Så när vi har rapporterat att Blåvitt är ute efter Arneng, Djuric, Walter Tomas, René Makondele, Sebastian Larsson med flera så är det för att IFK har varit (och/eller är det) intresserade av spelaren ifråga. Men sedan är det ju inte alltid så att det vi rapporterar i ett senare skede visar sig bli en färdig affär, i vissa lägen är det ju till och med så att vi får felaktig information, även om vi försöker gallra så gott det går.

    Sedan ska du veta att vi får in säkert 4-5 gånger mer rykten, saker folk hört, slutsatser folk gjort och rena lögner som "tips" till våra mailadresser och via telefon än det som publiceras.

    Men såklart hade jag även helst sett att allt vi skriver stämde, förhoppningsvis gör det detta en dag med...

    SvaraRadera
  41. 7 och en halv mille om vi får be, såssar...

    SvaraRadera
  42. Två Gerba eller en Ola? Jag väljer det senare. Toivonen kommer garanterat spela landslagsfotboll om några år. Om folk såg Öjs-Aik så kanske ni minns att han ENSAM sysselsatte hela Gnaget under hela matchen. Han var helt dominant, och detta i ett bottenlag som Öis. Det säger en del. Men sju millar är mkt pengar för en superettanspelare.

    SvaraRadera
  43. 7 och en halv mille om vi får be, såssar...

    SOSSAR heter det herr ÖFVERKLASS.

    SvaraRadera
  44. Oavsett om Toivonen eller Arneng nu hamnar i blåvitt är det skönt med lite hype i alla fall. Väldigt kass av IFK och Håkan Mild att inte utnyttja den mest exploaterbara tiden i pressen till att skapa lite hype kring laget nu när det är off season, när ska klåparna på Kamratgården fatta att man måste snacka med pressen och inte gömma sig undan densamma. Alla andra lag är med i slagsmål om attraktiva spelare men vi sitter helt tysta, vad sysslar de med på kamratgården???

    SvaraRadera
  45. Helt klart i intressant om nu tränarna anser att de vill ha honom. Sju miljoner är dock i överkant men det går nog att få ner litegrann. Helst av allt vill jag dock se en ny försvarare? Prioriteras inte det?
    /Fredrik

    SvaraRadera
  46. Anonym, kl 05:54:

    Är du riktigt frisk?
    Hur länge sen var det Blåvitt förekom så mycket i media under silly season och då med nästan enbart positiva rubriker?
    Inte sen -98 skulle jag tippa.

    SvaraRadera
  47. De gule kommer ta Ola! Skulle passa lysande in som en framtidsman i Elfsborg! Keene, Toivonen och Arneng som nya. En back in oxå, Bjärsmyr? Antonsson lockar iförsig!

    SvaraRadera
  48. Jag förstår inte den kritik som riktas mot Toivonen. Han spelade väl i stort sett samtliga matcher för Öis, det finns sålunda mycket att gå på vad gäller hans kvalité för de som har studerat honom. Av det jag har uppfattat så har han varit mer än tongivande i laget, och han gjorde 6 mål och två assist i ett för övrigt mycket svagt lag. Har dock ingen fullgod bild av honom. Finns det mer konkret fakta som talar emot honom förutom mantrat "han har spinkiga ben"?

    SvaraRadera
  49. Ser ju klart hellre Arneng. Toivonen är en centralt spelande Sandklev -- lång smal och trög i starten. Han skulle nog göra sig bättre som långdistanslöpare. Tittar man på framstående internationella mittfältare (i synnerhet innermittfältare) så finns det INGEN med samma kroppstyp som Toivonen.

    SvaraRadera
  50. Med lite mer muskler blir han måhända en ny Gerrard...

    SvaraRadera
  51. Patrick Vieira?!

    SvaraRadera
  52. Om nu Öis vill ha Ölme så får vi helt enkelt ge dom honom och 4 mille så att vi får Ola. De som säger att de hellre tar Dusan Djuric har nog inte sett årets säsong....

    SvaraRadera
  53. Vieira är 3 cm längre och väger 10 kilo mer.

    SvaraRadera
  54. Jo, men det är på de tre sista cm som de sista 10 kilona sitter...

    SvaraRadera
  55. Om 6 dagar fyller Ari da Silva Ferreira 21 år. Kan vi få honom för 7 miljoner?

    Toivonen är bra, men Ari är mycket bättre! Fast han är säkert dyrare.

    SvaraRadera
  56. Vi vill inte ha Ola.. vi kunde ju läsa här på baraben att vi inte skulle lägga pengar på lättviktaren Toivonen.. håller med till 100%. Va ska vi med han till, låt han spela kvar i öis, där han hör hemma! ;)

    SvaraRadera
  57. wernbloom och toivonen i mitten, alex o vasques på kanterna, låter inte helt fel i mina öron

    SvaraRadera
  58. Såg Mild fika med Hannula igår! VAd jag hörde så ville han blåsa Frölunda på affären.

    SvaraRadera
  59. Bar dumt att ha två offensiva innermittfältare inne samtdigt. Blir dålig balans.

    Ibland undrar man ju om somliga missat att Wernblom är en offensiv mittfältare.

    Toivonen till Blåvitt? Jag tror det när jag ser det.

    SvaraRadera
  60. Ola T till IFK? Ja tack!

    Mild har ju sagt att ungdomarna skall blandas med toppförvärv. Ola strax bakom Mackan och nån mer låter bra. Bra frisparkar och potential för övrigt. Får se vad priset hamnar på. Positivt med lite silly sillyseason-rykten.

    SvaraRadera
  61. Hoppas hoppas... fast jag vill se både Arneg och Ola.

    SvaraRadera
  62. Om man får drömma lite grand - men ändå till en hyfsat rimlig nivå.

    Ola kommer och gör succe, och detsamma gör Sjöhage.

    Som jag ser det är Sjöhage den mest talangfulla svenska anfallaren vi har i Allsvenskan.

    Knyt honom nu när han ändå inte kommer att få spela i Elfsborg, och så Ola då.

    Gärna en innerback till.

    SvaraRadera
  63. På lite sikt så vill jag se följande elva:


    Marcus Berg - Ola Toivonen (Ranégie som supersub)
    Shaffer - Vasquez - Wernbloom - Alex
    NY - Sigurdsson(?) - Bjärsmyr - Adam
    Dahlin(?)

    SvaraRadera
  64. """Såg Mild fika med Hannula igår! VAd jag hörde så ville han blåsa Frölunda på affären. """

    Perfekt, vi behöver någon alkoholiserad person på kamratgården efter Arne!

    SvaraRadera
  65. haahahahhahahahahhhahahahaahahahahhahahahahahaa



    NI ÄR FÖR ROLIGA!

    SvaraRadera
  66. hhahahhahahaha

    SvaraRadera
  67. Vieira är nog mer än 3 cm längre om man får tro rykten....

    SvaraRadera
  68. Wernbloom kan väl användas som både en offensiv och defensiv mittfältare? I U21 har han väl spelat både def (bakom djurdic) och off (framför holmén)?

    SvaraRadera
  69. Jag vill inte ha nån jävla brasse-wannabe töntig öis-fjolla i mitt blåvitt. Finlir är för wankers

    SvaraRadera
  70. För det första kommer IF Elfsborg inte värva varken Arneng eller Toivonen, då de har Holmén, Ilola och Svensson. IFK borde kämpa för att få Sjöhage som enligt mycket säkra källor är på väg från IFE p.g.a för lite speltid och ev något annat också. Förhoppningsvis så går han inte utomlands direkt. Jag vill mycket hellre ha Arneng än Toivonen särskilt av ekonomiska skäl. Har Mild & C:o lagt ner förhandlingarna ang Arneng? Och i så fall varför? Några fler rykten om vilka som kommer att lämna? TO? Kihlen?

    SvaraRadera
  71. Varför avskriva Toivonen för att Wernbloom också är offensiv mittfältare. Att Wernbloom överhuvudtaget fick speltid i slutet av säsongen var ett svaghetstecken. Om han inte hittar tillbaka till samma spel som när han slog igenom vill inte jag att han skall få spela för att vi alla vill ha en ny Håkan. Men oj vad det skulle sitta fint med en ny Håkan...

    SvaraRadera
  72. ... alla summor är småpengar i sammanhanget. Blåvitt skulle förstås göra ett ekonomiskt superklipp även för 7 mille - ni kan i framtiden säga att ni hade HONOM ett tag. Tänk att det fortfarande finns folk som tvivlar om att Ola är Svensk fotbolls nästa stora.

    p.s. ni vet väl att även Arneng är degerförsgrabb !?!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.