På gång


tisdag 11 januari 2011

Sätt ”Big Mama” på nya 200-lappen

KAMPANJ. Riksbanken har kommit fram till att Sverige behöver en ny sedel år 2013. Valören ska bli 200 kronor, men det är ännu inte klart vem eller vilka som ska pryda lappen. BaraBen presenterar i dag sitt förslag och sin man för den nya sedeln; Mamadou ”Big Mama” Diallo.

Den karismatiske, kraftfulle och senegalesiske anfallaren livade upp Allsvenskan 2003 och gjorde då 16 matcher och 4 mål. Han visade upp sina blåvita sympatier med en mängd olika frisyrer och full satsning på planen.

BaraBen anser att ”Big Mama” vore rätt man på rätt plats då det skulle liva upp den annars mycket tråkiga, gammalmodiga och torra uppsättningen med personer som finns tryckta på den svenska uppsättningen av mynt och sedlar. ”Big Mama” får även ses som en god förebild och modern världsmedborgare då han tillhört klubbar i nästan 15 länder.

I en gammal omröstning på Aftonbladet får förslaget "Annan" hela tre procent av de drygt 100 000 rösterna, och de 3 000 rösterna kan ses som en indikator på det stora intresset för ”Big Mama”. Astrid Lindgren toppar omröstningen på nästan 57 procent. Och dessutom finns flera Facebook-grupper som vill ha henne på 200-lappen.

Men vore det inte mycket häftigare att ha en levande person? En Big Mama?

Under våren ska Riksbanken utlysa en designtävling där konstnärer eller designers kan skicka in förslag. BaraBen ville vara tidigt ute och ringde upp Riksbankens informationsavdelning för att presentera sitt bidrag.

Vad tycker ni om förslaget att ha Mamadou Diallo, före detta anfallare i Blåvitt och mer känd som ”Big Mama”, på den nya 200-kronorsedeln?
– Jag tror faktiskt ingenting om några förslag. Det är vår Riksbanksfullmäktige som ska ta det beslutet, säger Cecilia Roos som är pressekretare på Riksbanken.

Okej, men då får vi vänta och se hur det går för förslaget helt enkelt.
- Ja, ni är välkomna att skicka in.

För att öka ”Big Mamas” chanser ännu mer och samtidigt tydligt visa det stora intresset så uppmanar BaraBen alla att gå med i Facebook-gruppen ”Sätt Big Mama på nya 200-lappen”. Astrid Lindgrens största grupp i samma ämne har 6 905 medlemmar och "Nacka" Skoglund har 1 505.
Och nog är det väl fler än så som gillar ”Big Mama”?

22 kommentarer:

 1. Word, klockrent initiativ! Inte en sekund för sent!

  SvaraRadera
 2. hallå, vakna BaraBen. För över två år sedan var det här på tapeten, då skapade jag och en vän facebookgruppen "håkan mild på 200-kronorssedeln" som idag har mellan 1800-1900 medlemmar.

  http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=30566213925

  Jakob

  SvaraRadera
 3. Nä, fylleDulle ska va där!

  SvaraRadera
 4. Vem fan är Håkan Mild? Om det är nån som på riktigt är förknippad med Blåvitt så är det ju Big Mama, ohhh, jag tänker på storhetstiden när jag tänker på denna gudabegåvade lirare...

  /Mulle

  SvaraRadera
 5. Precis som en föregående talare, tycker jag att Dulee Johnson borde vara på 200-kronorssedeln, men Big Mama skulle också passa in som handen i handsken... Men för att tänka realistiskt tycker jag Håkan Mild ska borde vara på 200-kronorssedeln. ;)

  SvaraRadera
 6. Ingen valör är stor nog för att vara värdig Torbjörn, så fine sätt Big Mama, Kabba Samura eller vem som helst på 200-lappen.

  SvaraRadera
 7. Glenn Hysen är rätt man för lappen!

  SvaraRadera
 8. Kasst inlägg och kass humor som vanligt. AVGÅ

  SvaraRadera
 9. Hahahahaha underbar post Guran!

  SvaraRadera
 10. Dulle och Hedman behöver alltid större sedlar för sina inköp, de är alltså ute. Kvarstår Big Mama, Låt mig få bli med i FB-Gruppen!

  SvaraRadera
 11. Big mama är en av de riktigt stora spelarna genom tiderna och jag har denna gigant på ett idolkort, ovärderligt!

  SvaraRadera
 12. BananMange11/1/11 23:03

  Minnet av Big Mama med blåvita ränder i håret springa 150 meter till klacken, efter att han nätat mot ÖIS, är något jag alltid kommer ha med mig :-).

  Btw borde inte Emmanuel Tetteh vara en kandidat också? Eller Martin Crossa?

  SvaraRadera
 13. Varför inte Christian Karlsson, med en atlantångare i bakgrunden som en symbol för hans vändradie?

  Eller Marino Rahmberg, med en sjukvårdsväska som fond bakom?

  Eller Hjalle, med en boll som är på väg snett uppåt ut från sedeln som liknelse för hans uppspel?

  Många äro kallade, få äro utvalda!

  SvaraRadera
 14. 21.10: Du är AVGÅ!

  SvaraRadera
 15. Crossa fick aldrig chansen!

  SvaraRadera
 16. Ja, sätt en pengakåt hycklare som Big Mama på sedeln. Bra där!  Eller inte.

  SvaraRadera
 17. Varför sluten? Öppna upp gruppen för sjutton!

  SvaraRadera
 18. Kasst inlägg och kass humor

  SvaraRadera
 19. Kul inlägg, kul hummor.

  SvaraRadera
 20. Skulle inte filmen om Blåvitt på 80-talet visas på Gbg-filmfestival? Den är inte med i programmet :(

  SvaraRadera
 21. Big Mama, största skämtet i Blåvitt forever....kul killar det finns i Gbg nu för tiden. Skriv om nåt seriöst nån jävla gång!

  SvaraRadera
 22. För klockrent! haha

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.