På gång


söndag 25 juli 2010

Déjà vu, everything is up to you

SJUKDOMSINSIKT. Hur många gånger ska den här historien upprepa sig? Vi vinner hemma med stora siffror, utan att egentligen övertyga. Vi lutar oss aningen tillbaka, intalar oss att detta var vändpunkten och mår ganska bra tills det är dags för nästa bortamatch. Då blir alla positiva tendenser vi tyckte oss se avslöjade som de hägringar de varit hela tiden, vi hamnar i underläge och jagar tröstlöst utan mål i en vidsträckt öken. Vatten!

Jag vet inte om man ska lasta unge Sandberg för målet, han var rätt bra trängd/stängd men kanske borde ha undvikit att hamna så långt ner mot kortlinjen. Och man kan med fog påstå att han räddade segern förra matchen. Jag tycker han har rätt till sina misstag, på sikt blir de till gagn för hans utveckling. Frågan är hur rimligt det är att sätta vår allsvenska överlevnad på spel genom att fylla den mest kritiska spelarpositionen med så lite rutin. Fixar han det, växer in i uppgiften och räddar vårt kontrakt i sista omgången - fine, då får vi ge Håkan Mild rätt som trodde på befintligt målvaktsmaterial. Men om inte? Vore jag Mild skulle jag skyndsamt ringa till Örebro.

Jag är generellt trött på att kritisera enskilda spelare, uttagningar, byten eller för den delen tränare och övriga ledare. Ärligt talat, vad finns kvar att testa? Det enda jag begär i kväll är en insikt hos de sistnämnda att detta inte kommer att lösa sig med ännu mer spott i näven och fromma förhoppningar om en mirakulös metamorfos.

Det är inte en pusselbit som fattas. Vi vet inte ens vad pusslet ska föreställa.

50 kommentarer:

 1. GAIS bäst i stan. Tack blowit

  SvaraRadera
 2. GAIS åtta
  Blowit 12:a . Bara 2 poäng till kvalplats

  SvaraRadera
 3. För dåliga spelare helt enkelt. Ingen rocket science direkt.

  SvaraRadera
 4. Nyss hemkommen från Halmstad. Jag känner en oerhörd frustration över dagens match, som vi förlorar både på plan och på läktaren. Hur fan kan så många blåvita på kortsidan låta så lite? Man försökte få igång lite sånger men det var lönlöst ju.

  När det kommer till spelet på planen känns det som att vi tappar mycket när sebban går ut. Han var en av få idag som ville driva med boll och sätta fart på spelet.
  När spelidèn låser sig finns inga alternativ oc coachningen från Jonas är så jävla usel så jag vet inte vad. När karln återigen gör ett defensivt byte i underläge och vi har 10 gubbar som står stilla och tittar boll vill jag bara slita mitt hår och slippa se skiten.

  Denna artikeln på baraben säger allt. När man såg ljuset i tunneln förra matchen var det bara lyktorna på tåget som precis skulle komma att köra över blåvitt och stuka det sargade självförtroendet.

  SvaraRadera
 5. Nästan samtliga spelare tillbaka i full träning och enligt tränartrion är det bra tempo och hård konkurrens på träningarna. Oavsett bortförklaringar till vårens pinsamma spel är Blåvitt 2010 ett mysterium. Kul med kval på torsdag...

  SvaraRadera
 6. @Anonym: 20:24 Samma dåliga spelare som blev tvåa i fjol?

  SvaraRadera
 7. Jag tyckte inte att spelet såg så illa ut. Det var ju inte ens i närheten av den mentala kollaps vi såg i våras. Sen vet jag inte vilken match "Bebben" såg om han tyckte vi förlorade klackmatchen för mig veterligen har HBK ingen klack. Ingen som hördes i tv i alla fall. Det var änglasång i 90 minuter.

  Jag menar, vad trodde ni? SM-guldet har jag släppt för länge sen. Det här var ett positivt tecken i mina ögon. Vi spelare inte så där ängsligt som i våras och under andra halvlek äger vi matchen totalt. För dåliga i avsluten bara.

  SvaraRadera
 8. Vad fan händer?Spelet framåt är en katastrof inget genomtänkt för fem öre!Vissa spelare kan underprestera gång på gång alla ser det utan våra sk coacher.Sedan när vi måste göra mål sätter man in Faltsetas?Tjänstefel att inte Pär kommer in och krigar i boxen.Händer inget snart blir det superettan.....

  SvaraRadera
 9. @Bebben: Ett tips är ju att inte försöka få igång så jävla pinsamma låtar som typ "Guldet ska hem till Göteborg" vem fan vill sjunga det?

  SvaraRadera
 10. Visst halmstad har ingen klack men änglasång i 90 minuter kan vi inte kalla det...det var inte hälften av vad vi brukar prestera på bortaplan med sådant stort följe.

  Sedan vet jag, eller har i alla falla en stor tilltro till att detta laget har en nivå i sig som vi inte kan utnyttja maximalt. Jag vet att många här gnäller på Jakob och Faltsetas men de tar inte ut sig själva till laget, och väljer vilka roller de ska ha, eller? Det gör Jonas Olsson och mitt tålamod för denne blir dessvärre bara mindre och mindre.
  Ett mysterium hur vi kan vinna mot dem med 3-0 förra matchen men ändå sakna självförtroende på Örjans Vall ikväll.

  SvaraRadera
 11. Laget är inte bättre. Dags att på allvar titta nedåt i tabellen. Lag med Hjalmar som vä. back. Hög.back Adam utan självförtroende. Jakob o Olsson i mitten, dena Jakob...hur f-n resonerar tränarna. Söder o dvärgen som yttrar. Tobbe utan ngn boll. Nä, detta är ingen högre allsvensk klass på detta laget. Konstigt att folk betalar för att se skiten. Tränarstaben med Mild håller på att sänka skutan, det rjält.

  SvaraRadera
 12. jobba jobba jobba är den ända godkända ramsan nu, vi har varit förskonade från den ett tag.

  Hoppas på en helt annan inställning från laget mot Alkmaar om vi skall ha någon som helst möjlighet att avancera till gruppspel

  SvaraRadera
 13. Funkar inte spelet så får man väl begära att killarna skall kriga!!Blev ju för f-n överkörda av HBK. Vinner man inte borta mot HBK så väntar en rejäj bottenplacering. Köp en ny tränarstab, 11 nya killar och byt klubbdirektör. Har fan stått ut med för mkt, men nu är det f-n nog med eländet. LIDER FÖR H-ETE....

  SvaraRadera
 14. Som utomstående betraktare tycker jag det känns som att tränarna har låst fast sig vid att det ska finnas en "Wernblom typ" på plan som agerar både mittfältare/anfallare centralt. Problemet är att spelartyper som Pontus Wernblom är väldigt sällsynta och IFK har problem har problem att hitta någon liknade spelare. När inte den rollen fungerar så blir anfallsspelet väldigt ensidigt med antingen långa bollar på Hysén och/eller anfall med inlägg på högerkanten från Selakovic.

  Sen har Bjärsmyrs försvinnande inneburit att backlinjen är lite sämre och nu är även målvaktsposten lite sämre efter dansken försvann.

  Söder tycker jag har varit dålig i många matcher sen han kom tillbaka. Han borde bänkas och matchas i U-21 tills han får tillbaka självförtroende och klipp i steget. Nu ser han bara trött och frustrerad ut.

  SvaraRadera
 15. Känns tydligt också att vi tappat den "extra back" som Kim alltid agerade genom sitt briljanta spel med fötterna (ingen kritik mot Sandberg, bara ett konstaterande). Detta gör att det blir ännu längre upp till anfallet och svårare att få fast bollen i offensiv position.

  SvaraRadera
 16. Kan ni inte bara slappna av, acceptera att toppstriden får vänta till nästa säsong och bara njuta av de ljusglimtar som trots allt finns i spelet? Bärkroth gjorde en fin insats på högerkanten. Vi har en 19-årig målvakt som spelar som om han vore 30 (på reprisbilderna syns att han inte "siktar" ut i straffområdet när han boxar ut den. var nog lika delar orutin som otur). Under större delen av andra halvlek, speciellt på Sellas kant, så får HBK jaga boll utan något som helst eget anfallsspel. De som jämför den här matchen med fiaskona i våras borde se reprisen på Canal+.

  SvaraRadera
 17. Fan har du för jävla ambitioner om du är nöjd med att sandberg "räddar oss i sista matchen"?

  SvaraRadera
 18. Med detta spelet kommer det att sluta med en förskräckelse. Ser inte många allsvenska lag som vi med detta spel kan ta poäng ifrån. Trelleborg och Åtvid, kanske. Lutat åt upprivna målstolpar sista matchen.Övriga fotbollsverige skrattar åt oss.

  SvaraRadera
 19. Så länge gubbar som T.Olsson, Jakob.J Hjalmar.J. Robin Söder, Falsetas bär blåvitta tröjor så ser jag ingen vändning. Hur många allsvenska klubbar skulle dessa killar platsa i dagsläget??Kanske ngn i Åtvidaberg, men knappast ngn förstärkning. SUUUCK

  SvaraRadera
 20. Tänk att vi har kommit till en punkt där man säger att man inte ser ngt tecken på vändning när spelare som Söder och TO bär blåvita tröjor. Det säger rätt mycket om hur jävla usla vi är just nu.

  Alvbåge till Blåvitt? Och varför skulle han vilja gå till ett lag som löper allvarlig risk att spela i Superettan nästa år?

  SvaraRadera
 21. @Anonym 21:44: Ambition kan vi börja snacka om när kontraktet är säkrat.

  @Buffon: Jag vet inte vad Alvbåge vill. Håkan får väl ge honom en bra deal.

  SvaraRadera
 22. När fan blev Jacob given i startelvan? Olsson smög in honom så jävla snyggt när han fick ta över... orkar fan inte bry mig snart.
  Finns inte en gubbe i laget som gör NÅGOT positivt eller når upp till sin kapacitet längre, så jävla less på det här.
  När man ser gubbar efter match på gator å torg ser dom helt uppgivna ut. Tittar på en som att man ska lösa problemen.... Nått måste göras å det är fan nu, "klacken" va helt jävla bedrövlig idag. Fattar ändå inte att man åker ner till holland nästa vecka med förhoppningar om vaddå?
  Det jag vill se är en hundra procentig insats, lite jävla köttanade, om ni inte vill spela "kreativ fotboll" KÖTTA SÖNDER DOM DÅ!
  Det man fick se idag va ju jams-grundenboys-korpen-fotboll....

  SvaraRadera
 23. Tycker man ska ta de jävligt lugnt med att hacka på unga killar. Det här är tränarnas ansvar och det är de äldre killarna som ska visa vägen. De som kastar skit på söder och JJ vet inte hur det funkar i ett seniorlag.

  SvaraRadera
 24. DET ÄR LUGNT, nu har det vänt! Jag lovar.

  Vi har ALLTID haft svårt med HBK borta. I ärlighetens namn såg det riktigt bra ut, och Sandberg var tamig faen bra han med. För ska man lasta honom för ett misstag så kan man lika gärna lasta anfallet för alla missade chanser - hade IFK gjort mål på sina chanser så hade HBK's mål inte spelat roll.

  Tro mig - det har vänt. KFF ska få ordentligt med smisk när dom kommer hit på söndag.

  Kom igen gubbar - nu kör vi över dom!

  SvaraRadera
 25. 23:23 ///

  Vikka jävla chanser?

  SvaraRadera
 26. Bara jag som tippa på 4-0 förlust borta mot Alkmaar?

  SvaraRadera
 27. Superettan nästa år

  SvaraRadera
 28. Sandberg? Han är vårt minsta problem för fan...

  SvaraRadera
 29. 00:12

  Håll truten och gå tillbaka till Gårdakvarnen!

  Även om det ser för jävligt ut så blir det inte bättre av att vissa, oftast anonyma (och jag kan ge mig fan på att många kommer från Gais och AIK...), går omkring och mässar på Internet att vi skall ge upp och ställa in oss på nerflyttning - med halva säsongen kvar! Nej, man behöver inte vara positiv jämt och det är minst sagt befogat att gnälla på allt och alla efter den här plattmatchen. MEN FAN TA DEN SOM INTE FINNS PÅ GU NÄSTA OMGÅNG! En för alla - Alla för blåvitt!

  SvaraRadera
 30. Vi har för dåligt mittfält. Söder, Bärkroth - inte längre kvicka och farliga, bara dåliga. Thomas och Sella - gamla och slöa. Seb - visst, men han kan inte göra det ensam. Jakob - ytterst begränsad, en enkel spelare som i alla fall placerats på rätt position nu.

  Hysén - bra (men varför dessa Stiller-komplex, du såg bra ut som du gjorde när du var slank och fin).

  SvaraRadera
 31. Bjarnasson och Allafeltsas lämar jag utanför diskussionen.

  SvaraRadera
 32. Köp tillbaka långås och jimmy svensson för fan!

  SvaraRadera
 33. Jag vet inte vad som är fel, men nog fan måste det finnas nån konsult man kan ta in som analyserar det här åt oss? Nu när analytisk kompetens inte verkar finnas inom klubbens väggar, menar jag... Om kommunen kunde betala Sture Allén dyra pengar för att klura ut att nya arenan skulle ha samma namn som den gamla, så borde väl Sveriges genom tidernas bästa fotbollsklubb kunna anlita nån som kan tala om hur vi ska slå lag som Halmstad, Åtvid och häcken? Van Basten? Guus Hiddink? Arne Erlandsen? Har för mig vi vann oftare än så här med honom...

  SvaraRadera
 34. Asså din fitta. Ge fan i att analysera. Acceptera bara

  SvaraRadera
 35. Jag Hatar Att Jag Älskar Blåvitt...

  SvaraRadera
 36. hur svårt kan det vara att fatta att vårt lag är som skapt för ett 4-4-2?
  Men långbollar mot en ensam Hysén är JO's melodi

  4-4-2 or die!

  SvaraRadera
 37. arne_erlandsen26/7/10 09:32

  absolut för dåliga spelare.

  visst kämpade dom om guldet ifjol vilket var väldigt starkt gjort.
  Men vi tappade för mkt när Bjärsmyr och Pontus försvann. Dessa har till dags dato inte ersatts vilket gör oss till ett mittenlag tyvärr.

  SvaraRadera
 38. Till 07:36

  Mitt i prick!

  SvaraRadera
 39. Vill stämma in på det. 4-5-1 är döden. 4-4-2 känns som en klar fördel, speciellt så som det ser ut nu... Är förresten imponerad över våra unga killar, tagna från våran egna akademi och jag tycker dom förtjänar att få växa in i A laget utan sparkar och slag.

  SvaraRadera
 40. Så länge Jakob är på planen är det som att lira med en man mindre...

  SvaraRadera
 41. Jag känner samma frustration som många här men jag tycker det är sjukt kul att ni tror att ett lag som tappat spelare och försöker få de nya in på en bra plats kan prestera topp direkt. Kan visserligen hålla med om att det vore gött att se lite 4-4-2.

  Sedan, att säga att man blir "överkörda" när man förlorar borta med ett mål. HAHA!

  Jag ger aldrig upp! Blåvitt i mitt hjärta!

  SvaraRadera
 42. @arne_erlandsen; för guds skull. wernbloom o bjärsmyr stack i mitten av förra säsongen, säg inte att de var med i guldstriden, iaf inte den verkliga striden om guldet - som infann sig under hösten09.

  SvaraRadera
 43. Problemet i år tycker jag är att IFK inte vinner lika mycket boll på mittplan i år som förra året, pressen förra året var grym och gjorde laget tufft att möta. När man då vann boll var motståndaren i inledningen av anfallet oorganiserade vilket man drog fördel av i anfallsspelet.

  Svensson/Eriksson, möjligen med inbalnding av en Olsson i form kan äga ett mittfält. Tyvärr var inte tålamodet i början såpass stor. Detta har lett till att det idag har kommit in spelare som inte kan anses vara bra allsvenska spelare i centrala positioner. Jakob Johansson håller superettanklass men spelar idag ordinarie.

  Bytena under match ter sig märkliga också då man byter offensiva pjäser mot defensiva och man spelar då med folk utan kompetens i vissa situationer.

  Den som spelar som länk behöver kunna hålla fast boll, endera med styrka som Stiller eller bollbehandling som Bjarnason. Istället väljer man att spela andra pjäser som inte har något av dessa. Bjarnason har inte snabbheten för kantspel. Jakob Johansson har det verkligen inte men har ändå stundtals figurerat där ute.

  Pär Ericsson fungerar endast i ett tvåmannaanfall då han är för långsam och inte tillräckligt stark/teknisk för att spela i hålet. Misslyckad värvning då han inte passar i laget.

  Bärkroth tycker jag även kan spela topp. Det är ett måste för den killen att kunna hota i djupled, det kan man om man är snabb.

  Men en isolerad anfallare gör ingen glad, det krävs att man vinner mittfältet. Ett innermittfält med Jakob gör inte det.

  Guldet är redan kört och att värva fler spelare till ett lag som själv ska klara sig i allsvenskan behövs inte. Nu kan man ju får chansen att spela in spelare som Sandberg.

  SvaraRadera
 44. Superettan nästa

  SvaraRadera
 45. "Det är inte en pusselbit som fattas. Vi vet inte ens vad pusslet ska föreställa."

  Tack för att du satte ord på hur jag känner inför Blåvitt för tillfället!

  SvaraRadera
 46. Hysén får träna extra löpning, sen blir det vänsterytter för honom.

  -----Söder--Pär-----
  Hysén-Elmar-Seb-Bärkroth
  Hjalmar-Ragge-Gurra-Adam

  4-4-2 NU!

  SvaraRadera
 47. Nu när Bundesliga 1 och 2 är hetast nästa år så glöm inte att signa upp på www.eurosportplayer.com för endast 390 kr för 12 månader. Där kan man se ALLA matcher live eller i ARKIV och annan sport via 3 kanaler.

  SvaraRadera
 48. Bebben: Problemet är ju bara som jag ser det att när Sebbe driver med boll så slutar det med:
  1. Han trillar/tappar bollen.
  2. Han passar bort den i slutmomentet.

  Jämför detta med exempelvis Görlitz i HBK. Han drev på som fan, och tappade inte boll ändå, trots att han passerade bra mycket fler blåvita spelare än vad Sebbe passerade HBK:are. Inte för att vara sån men det var verkligen som så att både Görlitz och Olsson var ju sjukt mycket bättre än någon annan i Blåvitt. Blåvitt såg sjukt mycket långsammare och trögare ut än HBK, känndes ungefär som när man själv spelar i korpen och lirar mot ett gäng 19-20 åringar. Kroppen vet vad den vill, men man hänger inte med i tempot.....

  SvaraRadera
 49. arne_erlandsen26/7/10 23:48

  Jo dom gjorde mkt positivt för stämningen i laget. Både Pontus och Bjärsmyr var naturliga ledaregestalter.

  De dåliga värvningarna har inte synats i sömmarna ordentligt pga att spelarna lyckades kämpa om guldet in i det sista ändå -09. Men nu ser vi att det är ett dött lag vi har.

  SvaraRadera
 50. Vrider och vänder på startelvor, och hur jag än gör kommer jag fram till en och samma slutsats: vi måste ha en ny vänsterytter. Eller jag menar inte "ny", för vi HAR ju ingen nu! Söder ska vara på topp, det är där han är som bäst. Han har tyvärr sett blek ut de senaste matcherna och det gör ont i mig att se. Sätt honom på topp! Hysén är det bästa alternativet som vänsterytter, men han är för viktig framför mål för att sättas på en kant. Elmar ska vara i mitten! Och Sana, ja vad har hänt, var är han, vad gör han nuförtiden? Man blir ju helt frustrerad av att tänka på detta... Om han inte får spela, låna ut honom!

  Potentiell elva (mycket medveten om att det endast är i min drömmar):

  Sandberg
  Adam-Gurra-Ragnar-Hjalmar (Dyrestam)
  Sella-Elmar-Seb-Ny
  Hysén-Söder

  In med JJ, Stiller och Bärk om spelet går i stå.


  Inte helt omöjligt, eller? Suck...

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.