2007/09/11

Patetisk respressionshunger mot supporterkulturen

LÄKTARKULTUR Ok, det här kan ju möjligtvis vara det sjukaste inom svensk supporterkultur NÅGONSIN:

"HBK stänger av läktarhuligan
Portas från alla elitmatcher till och med 2008

2007-09-08 00:07
FOTBOLL
Halmstads BK har stängt av en ung supporter från alla elitmatcher till och med 2008. Han ska ha försökt kasta vätska på en motståndarspelare i Trelleborg i augusti.

– Vi har stängt av supportrar förut, men inte så här långt. Det är sådana här vi vill ha väck från svensk fotboll, säger HBK:s säkerhetschef Jan Wiking.

Enligt Jan Wiking stod ynglingen, som uppges vara 15 år gammal och bo utanför Halmstads kommun, i Bollklubbens klack på Vångavallen när incidenten inträffade.

– Han höll i en PET-flaska och kastade vattnet rätt ut, precis när de fick ett inkast nedanför. Som tur var träffade det inte, säger Jan Wiking och fortsätter:

– Vi tog honom både på filmen och publikvärdar och ordningsvakter såg honom, så det var klockrent. Vi tog honom direkt efter matchens slut. Han erkände på en gång och var mycket ångerfull.

Beslutet att stänga av 15-åringen fattades av Halmstads BK:s styrelse."


Som tur var träffade inte vattnet spelaren, han kunde ju ha smält då. Om man spiller vatten då? Eller om det regnar? Stänger man av domaren om han inte bryter matchen då? Vafan är det frågan om egentligen? En 15-åring stängs av på föreningens längsta straff någonsin för att han NÄSTAN kastat vatten på en spelare? Detta är sanslös repression och ett överanvändande av bisarra befogenheter från svenska klubbar utan dess like. Media ställer sig såklart helt "oväntat" på etablissemangets sida och stämplar den vattenspillande tonåringen som huligan. (chocksic!)

- Det är sådana här vi vill ha väck från svensk fotboll, säger HBK:s säkerhetschef Jan Wiking. Nej Jan Wiking, det är sådana som dig vi vill ha bort från svensk fotboll. Ni är det verkliga hotet mot allt vad fotbollskultur heter, ni vill förvandla vår fotboll till Orwells 1984 och vi har ett politiskt etablissemang som klappar i takt till repressionens trumslagare. "Sådana här"? Han menar 15-åringar då förmodligen, för inte är det väl vattenkastare som är det som "vi" vill ha väck från svensk fotboll? Själv spillde jag två coca cola i min lillasysters knä under ett av mina första Ullevi-besök på 1980-talet, tack gode gud att reglerna inte gällde då, då hade man förmodligen varit stämplad som fotbollens Usama Bin Ladin vid det här laget.

Nej, SvFF och Svensk Elitfotboll. Detta börjar likna McCarthyism där man till slut jagar spöken och oskyldiga i sin iver att statuera exempel och spänna musklerna mot faror som man själv diktat ihop i styrelserummen. Den här avstäningen är inget annat än felaktig och patetisk. Det är tydligen helt ok att härja bäst man vill på alla de möjliga vis, på stan, på läktaren, kasta mynt och flaskor, slåss och fyllna till- men akta dig om du kastar ut vatten från en flaska och akta dig speciellt noga om du är en ung tonåring, för det år sådana som dig de vill ha ut från fotbollen. Tydligen speciellt om du erkänner och visar stor ånger för hur du nästan kastat vatten på någon. Jag tror HBK:s Jan Wiking hade fått hjärnblödning om han jobbat med säkerhet internationellt.

Ridå.

75 kommentarer:

  1. Helt rätt stäng av snorungen!

    SvaraRadera
  2. Ett gott skratt fick man i alla fall. Patetiska Halmstad

    SvaraRadera
  3. Biiiiig crime

    SvaraRadera
  4. "Halmstads BK har stängt av en ung supporter från alla elitmatcher till och med 2008. Han ska ha försökt kasta vätska på en motståndarspelare i Trelleborg i augusti"

    Jag läste bensin eller syra mellan raderna och tänkte "jävla idiotgrabb" innan jag såg ordet vatten... Då blev det mer "jävla idioter" hade dom tagit in honom och hotat med straff så skulle han ha pissat i brallan o aldrig mer kastat någonting. Men nej då, i halmsta får man inte ens "kasta vatten"

    SvaraRadera
  5. Detta kan ju fan inte vara sant! Vart fan är vi påväg!!!

    SvaraRadera
  6. Räta på dig Jan Wiking, TFFaren kune faktiskt fått en kallsup..haha, sicket skämt. Är väl dags att göra något som säkerhetsansvarig i Halmstad kanske när säsongen börjar lida mot sitt slut och känslan av att inte behövas kommer över honom.

    SvaraRadera
  7. stackars Halmstad som blir drabbade av den nya generationens huliganer. Enda sättet för att inte detta ska urarta i stor kalabalik borde ju vara att ha åldersgräns på 18 år (utan målsmans tillstånd då givetvis). Då vet man att åskådarna kan ta eget ansvar.

    f.ö.

    hahahahahahahahaha


    //Xezzo

    SvaraRadera
  8. Jag tycker det var helt rätt. Inget ska kastas in på eller mot planen. Det kvittar om det är vatten, öl eller något annat. Jag accepterar inte att någon kastar något på mig när jag jobbar. Det ska inte heller spelare, ledare och domare behöva.

    SvaraRadera
  9. Tycker likväl de kunde gett honom 6 månader i finkan... Ska man statuera exempel ska man inte göra halvmesyrer.

    Hade han träffat honom hade de nog fått överväga att återinföra stolen igen.

    /Roffe

    Seriöst, blir intressant att se vad de gör om de eventuellt får riktiga huliganer... eller, detta kan ju faktiskt bli HBKs historiskt värsta huligan =)

    SvaraRadera
  10. Vad är problemet? Klart han ska stängas av. Om det är ok att kasta vatten på spelare under match, vad är också ok? Var går gränsen? Tycker ni det var ok av Bajaren att kasta öl på Höiland också? Vätska som vätska. Var går eran gräns? Hårdplast? Mjuk plast? Hammare? Bengal? Tänker efter för fan.

    SvaraRadera
  11. Va fan snackar du om Frankie? Det är ju helt rätt att stänga av killen! Varför ska någon över huvud taget tillåtas att slänga in något på planen? Oavsett om det träffar eller vad det är som slängs?

    Jag tycker det är helt rätt att stänga av!

    Nu kanske resten av sketungarna förstår att det inte går att bete sig hur som helst. Skrika och gapa - JA, slåss och kasta grejer - NEJ!

    Jag håller dock med om att vatten inte är farligt - men det är ju liksom inte grejen här.

    SvaraRadera
  12. Håller med. Det här var det dummaste jag hört. Hahaha, kom igen för fan.

    SvaraRadera
  13. anonymn 17:41/ En 15 årig grabb som erkänner direkt och är ångerfull ska väl fan inte få ett års avstäningning. Så skapar man värre problem för sig själv, om han nu hade bråkat eller kastat in något hårt föremål kan man ju förstå det, men när det gäller tonåringar kan man ju inte se det som svart och vitt. Alla har nog begått snedsteg i livet, speciellt i ungdomen och då ska man ju inte brännmärkas, kastas i en cell och nyckeln slängar i vattnet.

    Ge killen en chans, speciellt när han visar ånger och inte ens lyckades med det hemska brottet att kasta lite vatten på någon. Försök själv att kasta ut vatten från en flaska på någon, det är kanske en halv deciliter som kommer ut. Att kalla någon som gör något så hemskt för "dem vi vill ha bort från fotbollen" och sedan dessutom "huligan" när man samtidigt inte gör ett skit mot folk som kastar in flaskor och mynt, sparkar sönder saker osv på läktarna, då är man fan extremt fel ute. Det är lätt att jaga tonåriga ficktjuvar med, men jag tror inte polisen skulle se dem som samhällets värsta kriminella och peka ut dem som ett hot mot samhället. Det är ungefär vad den här säkerhetsstjärnan gör i vår mindre fotbollsvärld.

    De som ser samhället och fotbollen som svart och vit bör nog öppna ögonen och studera nyanserna. "Helt rätt, stäng av, spärra in, hårt mot hårt" fungerar aldrig. 1968 tyckte etablissemanget att man skulle tvångsklippa av håret på alla mods, de skulle per automatik lugna ner sig då. Vi kanske ska tvångsaga alla tonåringar som går på fotboll så att de minsann vet hut?

    SvaraRadera
  14. INGENTING ska tillåtas att kastas in på planen! Vi har ju rätt många som kastar mynt och snusdosor match efter match.

    Det har varit lite lugnare nu på Ullevi pga att det ett stort avstånd till planen.

    Sen tycker man ju att om den här ungen fick ett så hårt straff så måste straffen för bengaler, myntkastande osv. vara mycket värre.

    SvaraRadera
  15. 18:17/ Tänkte på det med, om man får 1 år för att man kastar in vatten som nästan träffar någon, får man två år om man kastar vatten som träffar? tre år om man kastar mynt? fyra för en flaska? fem för att bränna en bengal? sex för...

    SvaraRadera
  16. straffet är ju TOTALT ur proportion till "brottet".

    SvaraRadera
  17. Han kommer aldrig göra om det. Handlingen kommer att få folk att tänka efter. Att skratta åt att något alls kastas in är fel. Sedan att stänga av så länge???

    SvaraRadera
  18. Det är klart att killen ska ha ett straff, kanske inte en säsong men iaf en två matcher eller något.

    Förmodligen har det varit något ljushuve i HBKs led som fått för sig att man ska "statuera exempel" och då passade det säkert jävligt fint att sätta dit en 15-åring.

    Jag säger som många andra. Inget ska kastas på planen, oavsett om det är vatten, snusdosor eller något annat skit. Men straffet måste självklart stå i proportion till brottet!

    SvaraRadera
  19. Det kanske är så att dom bara vissar att man inte får göra det, alltså att dom hotar med att göra det för andra som kastar tex mynt.. alltså ett hot. olykligt att det just ska bli en 15åring som kasta lite vatten som nästan träffa..

    SvaraRadera
  20. Det är väl hysterin kring huliganismen som får klubbar att reagera så här. När huliganismen inte var lika utbredd och, framförallt, inte lika omskriven kunde man komma undan med sådana där smågrejer. Att tända på en rejäl laddning med salpeter och socker på Nya Ullevi var det ingen som reagerade på under tidigt 90-tal.

    Firmornas utbredning och ökade aktivitet har viss del i det hela skulle jag vilja påstå.

    SvaraRadera
  21. Det behövs en allvarlig diskussion kring detta, det är ett fotbollens rättssäkerhetsproblem. Vi behöver en central instans som dömer ut sådana här straff med ett centralt regelverk, inte godtyckliga straff som klubbarna själv kan bestämma och där det inte går att överklaga någonstans heller. Det är ju helt sjukt egentligen. Ingen annan stans i samhället låter man liknande saker bestämmas av andra än ordningsmakt och rättsväsende, så varför ska fotbollsklubbarna få leka högsta domstol på egen hand?

    Detta kan i slutändan användas för att stänga av oliktyckande supportrar för att skapa sig en likartad publikmassa. Central rättsinstans för fotbollen nu!

    SvaraRadera
  22. Det här låter ju helt jävla sjukt. Jävla bönder!

    SvaraRadera
  23. Jag trodde han försökte pissa på spelaren när det stod att han kastade vatten ;-) å så var det bara från en PET-flaska.
    Orimligt straff dock!!

    SvaraRadera
  24. Det här var riktigt illa!
    En liten ångerfull tonåring offras det borde man skämmas för i HBK.
    Har han inte gjort det här tidigare o så verkar det inte vara, så är det bedrövligt.
    Upp med ungen på kansliet o några samtal med ansvariga vore väl rätt medicin....

    SvaraRadera
  25. bönderna vill väl oxå vara med och ha lite värstingsupportrar, så där fick dom med en på listan....

    SvaraRadera
  26. Helt skjukt, HBK´s styrelse ska banne mig skämmas!!!

    Vänd det till något positivt och låt killen leverera vatten till träningarna en vecka eller två, tror faktiskt detta räckt och blivit över som straff!

    SvaraRadera
  27. Ja, det var minst sagt en lustig historia. Måste säga att jag tycker du (Frankie) och en del andra artikelförfattare ofta har ett otacksamt jobb här inne. Ni skriver allt som oftast väldigt vasst, väldigt läsvärt och med en tanke bakom det ni skriver. Dock finns det sådana som utan egen eftertanke (kan man förmoda) vräker sig ut saker som i ett nafs sågar texten du arbetat upp "bah, stäng av han på livstid, han måste bete sig som folk som farsan sa" etc.

    Nåväl. Det är väl den form av martyrroll man får ta när man skriver på ett sådant här forum.

    En annan sak som stört mig (nu kommer jag bli påhoppad) är medias beskrivning av myntkastning. Ofta har man hört att detta är "livsfarligt", "mordförsök" etc.
    Detta anser jag: Myntkastning är galenskap, och visst kan det skada, rent av illa. Man kan rent av få sy några stygn om det vill sig illa, eller med maximal otur kan man tänka sig att den träffade skulle kunna mista synen på ett öga. Alltså, myntkastning är galenskap och försök till misshandel. Men att man skulle kunna döda någon med ett mynt? som kastas från x antal meter. Någon som i historien känner till ett fall där någon som fallit offer för ett mynt behövt kämpa för sitt liv? Jag köper inte detta. Det är som jag ser det bara ännu ett exempel på hur media dramatiserar, överdriver vissa handlingar och därmed skapar förutsättning att inte ta dem på det allvar de förtjänas att ta på.
    Nåväl, det var inte detta artikeln handlade om så jag kanske mest debatterar med mig själv.
    /J Fante

    SvaraRadera
  28. Om nu killen är så ångerfull som det här sägs tycker jag det är lite väl hårt straff. Men helt säkert är att det inte skall tillåtas att slängas in föremål på planen. Kan förstå om folk blir både besvikna och förbannade ibland. Det blir jag också. Men jag har lite svårt att förstå varför man kastar in saker oavsett om det är vatten, mynt eller något annat. Det hjälper ju inte klubben på något vis. Det känns som om SVFF och klubbarna bestämt sig för att gå en hårdare linje för att komma åt dessa problem. Små problem om någon kastar in lite vatten kan tyckas. Ofarligt är det ju också precis som det sägs. Men det är väl den olustiga känslan i detta fall för spelare och framförallt domare man vill komma åt? Alla som befinner sig på planen skall ju kunna känna sig trygga. Dom måste ju få chansen att göra sitt jobb på planen utan att vara på helspänn att något skall kastas in mot dom. Nu har väl några klubbar fått rätten att studera videomatrial som tidigare bara polisen haft tillgång till. Detta kommer ju troligtvis att innebära fler och strängare avstängningar på supportrar. Sen känns ju HBK och deras supportrar som ganska lugna i jämförelse med många andra. Tycker helt klart att man kan ge denna killen en chans om detta är det ända han gjort? Att bara utdela ett hårt straff behöver inte innebära att man kommer till rätta med problemen. SVFF och klubbarna måste vara tydliga med vad dom inte accepterar. Men sen måste man ju vara lite förstående och ha lite fingertoppskänsla också.

    SvaraRadera
  29. Om man "kastar vatten" mot en spelare, som det uttrycks här, så tycker jag det är en rätt äcklig företeelse och nåt jag helst inte vill se utföras i offentligheten.

    SvaraRadera
  30. Varför går en del på fotboll? Tydligen för att kasta väskor och vatten på motståndarlagets spelare!? Nästa grej är vässade mynt och kaststjärnor mot både spelare och publik. Klart grabben fick vad han förtjänade allt annat är löjligt. Fotboll är ingen jäkla arena för psykfall utan en sport för folket.

    SvaraRadera
  31. Anonym 19:35/ Gå på fotboll istället för att läsa om den i Aftonbladet du förr i tiden på den "gemytliga" tiden var det batterikastning- flaskkastning- dartpilar osv osv osv som fanns på våra läktare. Idag är det fan paradiset på jorden i jämförelse då måste man nyansera debatten lite och inte helt ignorant skrika på förstärkt polis. (Den du Frankie ;)

    SvaraRadera
  32. Varför ska han kasta vatten överhuvudtaget? Han får fan skylla sig själv, nu kanske man förstår vad som händer om man gör något som ej är tillåtet. Anser du det är läktarkultur frankie att kasta vatten?...Jag hoppas verkligen inte det...

    SvaraRadera
  33. Vad den omtalade 15-åringen borde göra är att gå in på nästa hemmamatch och gärna gå fram för att hälsa på den sk säkerhetsansvarige Wiking. HBK har nämligen ingen som helst juridisk rätt att straffa honom om han skulle bryta mot en sådan låtsasavstängning, de enda de kan göra är att (som HP skriver) överlämna ärendet till åklagare som då får pröva om det verkligen föreligger rättslig grund att stänga av honom enligt den sk huliganlagen. Det hade varit en intressant prövning minst sagt...

    SvaraRadera
  34. anonym 19:51/ Det står ingenstans att vattenkastningen är någon läktarkultur, det står att reaktionen mot vattenkastningen är del av en repression mot läktarkulturen där man går allt längre med avstäningar och böter för allt mindre förseelser. Som Vasa allé säger här uppe, klubbarna bestämmer själv avstäningar, ska bankerna själv få bestämma straff för bankrånare, butikerna för snattare och offren för misshandlare? Det är ju det som är det felaktiga, killen borde fått sig en rejäl tillrättavisning och eventuellt ett litet straff, inte det hårdaste straffet man kan få. Det är som att man skulle ge fängelse för någon som kör 10 kilometer för fort på en 90-väg, helt ur proportion...

    SvaraRadera
  35. Helt rätt, nolltolerans mot idioti.

    SvaraRadera
  36. Om man vill så kan man se avstängningen som ett (domstols-)straff. Men egentligen är det ju inte det. HBK säger bara - vi vill inte att du kommer hit på ett tag eftersom du inte kan sköta dig. Precis som alla ni skulle säga till den som inte skötte sig hemma hos er.

    Butiker kan inte utdömma straff (och ska inte göra det heller) för snattare, men de kan säga att kända syndare inte får komma in - precis som på krogen exempelvis, vilket ju anses som helt ok.

    Att gå på fotboll är faktiskt ingen rättighet - speciellt inte om du inte sköter dig.

    SvaraRadera
  37. Om man sköter sig så behöver man inte vara rädd för något straff. Helt rätt att stänga av snorungen.

    SvaraRadera
  38. Det roliga med det här är att han säger "det var tur att det inte träffade".
    Trodde det var ett skämt först. Men jag tycker också att det är lite "vätska som vätska" och nolltolerans.
    Sen e han inte avstängd "ett år" utan t.o.m 2008 vilket är HBKs hemmamatcher den här säsongen. Det kan knappast vara många. Men det låter ju länge när man lägger upp det så där

    SvaraRadera
  39. Var går gränsen? Ingen spelare ska överhuvudtaget behöva fundera om vad som kastats. Varför skydda den som nu kastade vatten, det vet väl inte spelaren när det händer. Fortfarande är hot ett hot fast det är verbalt och inte skadar fysiskt. Men psykiskt. Varför ska vi skydda den som beter sig så här och skita i offret. "Han sköt ju bara lösa skott, det var väl inte så himla farligt" .
    Spelare ska inte behöva utstå sån skit. Syftet måste ju varit......Ut med de som förstör, spela fotboll bonnläppar

    SvaraRadera
  40. Doing time
    for silly crimes
    ...som Tough Alliance hade sagt.

    SvaraRadera
  41. TTA hade sagt: Kill. This. Compromise.

    /Petter

    SvaraRadera
  42. Det va bland det sjukaste ja hört,patetiska Halmstad!!!!!!

    SvaraRadera
  43. off topic:
    Grymt kul att uppmärksamheten runt Baraben och framför allt blåvitt ökat markant senaste tiden. Över 100 replies på Frankies 2 senaste "touch of words" på Barabenbloggen. Hoppas att vi håller ett bra publiksnitt på resten av hemmamatcherna efter Bönderna på lördag!

    30000+ mot Trelleborg!!

    /xezzo

    SvaraRadera
  44. SKANDAL!

    Anonym 21:59:
    Vi ska FYLLA Ullevi mot TFF!

    SvaraRadera
  45. allvarligt talat... vad fan e nästa steg? jubla för högt?

    SvaraRadera
  46. Detta är sinnesjukt. Bra av er att ni tar upp det Baraben! Synd att ni inte gör så mycket påverkan på SvFF eller Halmstad BK...

    SvaraRadera
  47. Äh! Jag kom precis med världens idé! Alla tar med en pet-flaska med vatten till Elfsborg matchen och skvätter ut vattnet mot planen så ser vi hur många som skadas! Någon risk måste det ju finnas med tanke på denna avstäningen.

    SvaraRadera
  48. Det är ju för fan bara helt jävla patetiskt

    SvaraRadera
  49. Shablon över avstängingar på Örjans vall

    tränga sej före i korvkön- 3år
    spilla ut grannens öl vid mål- 2år
    sitta på ståplats- 2 1/2år
    mobiltelefonsamtal under match- 3år
    ej hälsa på anna i biljettkassan- 5år
    stå på sittplats- 4år
    ej klappa på "hbk-hbk ramsan"- 3år
    skvätta vatten mot planen- 1år

    ..med andra ord så valde 15-åringen rätt sväng in i brottets bana.

    SvaraRadera
  50. permobil:
    t.o.m 2008 betyder att han är avständ 2008 också, smartass ;)

    SvaraRadera
  51. Ja herregud, detta är alltså vart säkerhetsmanin kommer leda till, värre än själva avstägningen är ju många av kommentarerna här inne. Snälla, 1 års avstägning från fotboll för att ha skvätt vatten på planen. Om en 15-åring kommer på stan och skvätter lite vatten i din riktning, ge jäveln en hurring, sånt är ju livsfarligt.

    SvaraRadera
  52. Var går gränsen om detta skulle var ok? Vi skall väl kolla på matchen och inte kasta in något på planen. Nä, stäng av honom!

    SvaraRadera
  53. "Den avstängde har rätt att begära omprövning av beslutet.

    Detta har enligt Jan Wiking skett och kommer att behandlas på HBK:s nästa styrelsemöte, den 12 september."

    Förmodligen så kommer han att få gå på matcherna och inte blir avstängd helt... De ville väl bara skrämmas lite!

    SvaraRadera
  54. Nja, detta är bara storm i en vattenpöl. Ryktas bland göteborgspolis att man ska klämma åt supportrar som bränner utanför arenan på gaismatchen. Några har fått för de tror det är lagligt och inte drabbar IFK. Vad är på gång??

    SvaraRadera
  55. Örjans Vall börjar likna de afrikanska läktarna Offside skrev om i senaste numret. Heder åt er som vågade åka dit.

    SvaraRadera
  56. 15 Year's And Runnin?

    SvaraRadera
  57. JAg tycker det beror väldigt mycket på omständigheterna om det är rätt eller inte. Har killen ställt med problem tidigare? Har killen ett gäng bakom sig som man tror kan bli ett problem? Hur ångerfull är han egentligen?

    Forskning visar ju att om man visar ungdomar tydligt vad som är okej och vad som inte är okej så sitter det bättre. Genom att säja aja baja bara så skickar man ju ut signalen att "du kan fortsätta ett tag till".

    Men som sagt, ett helt år låter magstarkt.

    SvaraRadera
  58. Frankie; varför negligera detta? Det finns de som gjort värre saker, inte minst på Blåvitts matcher på gamla! Klart att det är ofarligt med vatten, men det är inte det det handlar om! Tag avstånd officiellt i stället för allt som kastas in!

    SvaraRadera
  59. Klockren artikel! Garva så jäkla mycket, ibland e du så skön frankie

    SvaraRadera
  60. Anonym sa...

    "Forskning visar ju att om man visar ungdomar tydligt vad som är okej och vad som inte är okej så sitter det bättre. Genom att säja aja baja bara så skickar man ju ut signalen att "du kan fortsätta ett tag till"."

    Jag avser inte att gå i polemik med dig, är dock bara intresserad vilken forskning du hänvisar till (lästips). Har nämligen under mina år som kriminologistuderande aldrig hört detta förut.

    SvaraRadera
  61. Helt rätt straff. Ge fan i att kasta grejer in på plan, oavsett vad ni kastar.

    SvaraRadera
  62. Lite mynt, flaskor och dryck ska man räkna med att få på sig om man spelar i bortalaget.

    /Huliganwannabeen

    SvaraRadera
  63. Vad är problemet?

    Blev han livstids avstängd?

    Eller bara året ut?

    Året ut kan vara lagom för en sådan här förseelse. Om den upprepas eller om man kastar någåt som kan skada första gången så är det lagom med livstids.

    Kanske kommer vanliga människor tillbaks till arenorna när de inte behöver vara rädda för skubbet.

    SvaraRadera
  64. Jag tycker inte det är acceptabelt att kasta in saker oavsett om det är vatten eller vad det är. Jag tycker att HBK-Jan gör rätt i att ta tag i detta vi skall ha nolltolerans mot att kasta saker på spelare och domare! Sen kan jag ju tycka att straffet är en överreaktion men däremot inte så att HBK-Jan skall bort från fotbollen för att han tar i frågan. det hade säkert räckt om killen fått ett samtal efter matchen och villkorligt.
    /Micke 72

    SvaraRadera
  65. Självklart skall klubben markera när någon kastar in något på plan, men herregud, markeringen måste ju stå i proportion till handlingen.

    Det skulle vara intressant att veta vad HBK-snubben använder för arsenal när han skall jaga mygg på sin altan.

    SvaraRadera
  66. Helt korrekt av Halmstad att stänga av slyngeln. Man kastar inte saker/vatten/öl/snus/femkronor på _någon_. Vare sig det är publik, funktionärer, domare eller spelare.

    Vad är det för patetiskt försvar av huliganfasoner vi ser här?

    Vad svensk fotboll behöver mer av är ansvarsfulla individer som älskar fotboll.

    Vad svensk fotboll _inte_ behöver är en rikstäckande spridning av stockholmsidiotin. Det är inte på något sätt tufft/coolt/häftigt/ball att puckla på andra. Det är bara fånigt och meningslöst. Dessutom är det ett tölpaktigt beteende.

    De huliganer som stormade GP för att nita några GAIS:are borde skinnflås och spikas upp som varnanade exempel längs med allen till ullevi.

    Älska mer, hata mindre, UPPFÖR ER SOM FOLK och inte som patrask.

    Patrask kommer alltid, med rätta, att bli bemött som patrask.

    Mvh

    Thomas Koos

    SvaraRadera
  67. "De huliganer som stormade GP för att nita några GAIS:are borde skinnflås och spikas upp som varnanade exempel längs med allen till ullevi."
    -Ja, länge leve medeltiden...
    Att skinnflå någon, och spika upp vederbörande låter som...huliganfasoner för mig.

    SvaraRadera
  68. Läs mellan raderna. Han försökte kasta vatten på en spelare. Vem vill bli pissad på? Stäng av hehehe

    SvaraRadera
  69. Jag garvar ihjäl mig!

    SvaraRadera
  70. Thomas Koos: Mycket bra inlägg. Jag instämmer till fullo. Nu får det vara slut med dessa huliganfasoner i vår klubbs namn. Inte hata - bara älska!!!

    SvaraRadera
  71. T.o.m 2008 är Till och med 2008. Inte ÖVER 2008. Fattar ni la!

    SvaraRadera
  72. Thomas Koos, Du jämnför alltså att storma en krog med att stänka vatten på en gräsplan, grattis!

    SvaraRadera
  73. permobil:
    så du menar att när du läser tidtabellen på bussen och det står gäller tom. 15 augusti 2008 så gäller den inte 15?

    SvaraRadera
  74. Nej, jag jämför inte att kasta vatten mot en spelare motståndarlaget med att storma en krog.

    Jag tar bara ett stort avstånd från all typ av huliganism som grasserar även här på sveriges bästa fotbollsblogg.

    Det finns regler. De skall följas. Gör de inte det skall den som begår förseelsen straffas.

    Så enkelt är det.

    Det stör mig oerhört att en massa småglin försöker annektera mitt fantastiska Blåvitt!
    Vi är blåvitt - vi är bäst. Vi behöver inte slåss för att bevisa någonting.

    Mvh

    Thomas Koos

    SvaraRadera
  75. Okej för er som inte vet det- styrelsen har omprovat fallet, och dommen står kvar. Fy fan vad arg jag är. Stackars kille. Janne Wiking kan fara åt helvete.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.