2007/09/04

En sorgens dag

MEDIEKRITIK Håkan Milds halvsyster dog i helgen. Hon påträffades i studentbostaden i Jönköping där hon studerade och polisen misstänker enligt GT/Expressen att det kan röra sig om ett mord eller dråp.

Vi på Baraben.com anser att det är direkt äckligt av Aftonbladet att exponera Håkan Mild i den här tragiska av stunder. Nyheten om mordet på Håkans halvsyster framkom redan igår och en del medier och bloggar, därbland Baraben.com, slöt direkt en tyst överenskommelse om att Håkans namn absolut inte var relevant till vad som hade skett. I varje fall inte i det här tidiga skedet. Vi anser att det är tragiskt och respektlöst av Aftonbladet att dra in familjen i offentligheten kring detta. Ett lågvattenmärke för svensk press.

Vill du visa dina sympatier med Håkan Milds sorg? Använd i så fall, på sin höjd, ett sorgband på hemmamatchen mot Elfsborg den 15 September. Sorgband är en symbol för sorg som kan används när någon avlidit. Sorgeband är vanligtvis ett svart band som bärs runt vänster arm eller på vänster kavajslag. Svart tyg eller svart tejp viras runt vänster överarm. På så vis kan du som enskild supporter visa ditt dina sympatier på ett respektfullt sätt. Banderoller eller sånger om det inträffade vore oerhört osmakligt och olyckligt.

IFK Göteborg berättade vid lunchtid i ett pressmeddelande att Håkan Mild tar en time out från sitt jobb som sportchef i IFK Göteborg. Man skriver: "Håkan är tillsammans med sin familj för tillfället och kan inte säga när han åter är i normal tjänst hos IFK Göteborg." Föreningens klubbdirektör Seppo Vaihela tar över Håkan Milds jobb tills vidare.

Vårt djupaste beklagande för sorgen går till Håkan Mild med familj.

93 kommentarer:

  1. Håller helt och fullt med Frankie. Fruktansvärt lågt gjort att försöka sälja lösnummer på att exponera familjen efter en sådan tragedi. Hoppas att alla i föreningen stöttar Håkan och hans familj nu.

    SvaraRadera
  2. Eftersom det är så respektlöst att yla om det så kunde ni passat på att hålla käften ett tag till ni med.
    Men det gick uppenbarligen inte.

    SvaraRadera
  3. Tyvärr är det väl lika bra att vänja sig vid personfixeringen inom kvällspressen. Att det här Håkan halvsyster höjer ju nyhetsvärdet. Observera att jag håller med Frankie om det omoraliska i publiceringen.

    Självklart bär alla sörjeband nästa lördag!

    SvaraRadera
  4. Tycker att spelarna borde bojkotta plusbindeln

    SvaraRadera
  5. ...behöver jag nämna att alla bör bojkotta aftonhoran?

    SvaraRadera
  6. Anonym sa...

    Eftersom det är så respektlöst att yla om det så kunde ni passat på att hålla käften ett tag till ni med.
    Men det gick uppenbarligen inte.

    4/9/07 08:25


    Vad smart du är, när det börjar sprida sig bland alla tidningar efter den första publiceringen hjälper det nog jättemycket om Baraben låtsas som det regnar. Suck, en del pajasar ska försöka bråka om det så är någon som har dött, skaffa lite hjärna tack.

    SvaraRadera
  7. Men det gick bra att skämta om att Johan Arnengs son dog.

    SvaraRadera
  8. Olle/ De supportrar som skämtade (verkligen att gå långt att säga att man skämtat om det?) om det gjorde det lång lång tid (närmare ett år va?) efter att det hade skett. Inte ett par dagar, därmed blir det självfallet inte lika brutalt. Sedan var det väl knappast något skämt heller.

    SvaraRadera
  9. En dag som den här orkar man inte med massa jävla Gaisare och Djurgårdare som ska komma hit och kaxa sig. Knip käft era jävla parasiter!

    Kondoleanser till familjen Mild!

    SvaraRadera
  10. Skriv till ebba.von.essen@aftonbladet.se; linda.hjerten@aftonbladet.se; petra.thoren@aftonbladet.se

    och förklara för dem att det är åt helvete okänsligt att slänga ur sig en sådan här sak. Jävla sensationsjournalistik!!

    Sätt gärna deras chef anna.settman@aftonbladet.se, som CC på mailet.

    Så jävla illa att lägga ut sådana saker offentligt!!

    SvaraRadera
  11. Glömde lägga till att ni även bör skriva till kalle.jungkvist@aftonbladet.se (som är ansvarig utgivare) och till sigge.ennart@aftonbladet.se (som är chefredaktör).

    Skriv till dem och kräv en offentlig ursäkt till Håkan Mild!!

    SvaraRadera
  12. En bojkott av plusbindeln känns helt självklar.

    Hysterijournalism när den är som allra sämst.

    SvaraRadera
  13. Senaste anonym:

    Bra skrivet! Jag har precis skickat ett mail till dem allihopa och skrivit att jag kräver att de skall ta bort artikeln, och be Håkan Mild om ursäkt offentligt!

    /Micke

    SvaraRadera
  14. vasa allé:
    Jag kan bara se två, och inte fler, medier som valt att exponera Håkan Mild och hans familj.

    Aftonbladet och Baraben.

    Övriga har uppenbarligen den tysta överrenskommelse som Frankie skriver om i ena meningen men likväl själv väljer att inte värdera högre än att han bryter den.

    Jag hoppas man har kollat med åtminstone, om de tror att Håkan tycker att det vore bra/trevligt (trevligt är nog fel ordval men du förstår säkert) med en massa sorgeband när han går till jobbet/ullevi för att se på Elfsborgsmatchen för något som inte alls har med jobbet/blåvitt att göra?

    Har man gjort det är det givetvis kanoners, annars känns det betydligt mer tveksamt
    Det sista man vill göra i det här läget och med den inställning till Aftonbladets publicering som man säger sig ha, torde ju vara att ytterligare exponera familjen Mild och deras lidande.

    Då hamnar man ju på samma nivå som Aftonbladet. Fast å andra sidan är man väl lite barn av samma anda, det är ju ändå den tidning man liknar mest.

    SvaraRadera
  15. Det är äckligt att se hur 3 st tjejer skriver dit sina namn efter artikeln i Aftonbladet. Det verkar vara ett typexempel på folk som vill uppåt i karriären, tror sig ha hittat ett scoop, och då måååååste få dit sitt namn i artikeln för att visa hur duktiga de är.

    Jävla parasiter!

    SvaraRadera
  16. Juho/ Hur kritiserar man något utan att berätta vad det är man kritiserar? Man kan inte säga "Aftonbladet gör fel" utan att säga vad det är de gör fel. Sedan blir det ju löjligt att jämföra med, Baraben har en läsekrets på ett par tusen blåvita om dagen, Aftonbladet.se är nordens största hemsida med miljoner besök om dagen. Tro fan vi blåvita ska kritisera publiceringen.

    SvaraRadera
  17. Om man läser på Svenskafans, så verkar det som om det är fler än vi inom Blåvitt som reagerar på detta. Andra klubbars fans verkar avsky detta snedsteg lika mycket som vi andra.

    SvaraRadera
  18. Instämmer i det att man bör kolla med Håkan Mild först om han över huvudtaget vill ha svarta sorgebindlar på något som för honom kan vara ett ljust andningshål...?

    "Kräv en ursäkt till Håkan Mild" skriver någon. Har ni sån koll på att Håkan Mild verkligen vill ha ursäkter och vill att ni skriver till Aftonbladet och kräver saker i hans namn?

    Visa respekt genom att visa respekt!

    SvaraRadera
  19. Kanske läge för en ordentlig banderoll mot Aftonbladet i nästa omgång?

    SvaraRadera
  20. [Det är inte välkommet med pajkastning här i kommentarena. Använd god netikett eller tig.]

    SvaraRadera
  21. bond-saxen/ Tack! I vanlig ordning en del pajkastare från en annan blåvit (!) sida som varit här inne och hetsat hela morgonen.

    SvaraRadera
  22. hoppas nu folk lugnar sig vid att använda något som sorgeband bara så att vi inte får massa sånger från klacken om detta. fy fan va det skulle kännas fel, de diskuterar det på änglarnas forum nu, det får ju bara inte ske.

    Sorgeband är att visa respekt i tystnad, att delta i sorgen på avstånd.

    Sprid ordet: ge fan i att börja sjunga något om denna tragiska händelse på nästa hemmamatch.

    SvaraRadera
  23. jjo: är du en av de som tror att "all publicitet är bra publicitet"?

    om folk vill skriva till aftonbladet och visa sin avsky, så är väl det inget som påverkar håkan mild.

    tror du håkan blir mindre glad om aftonbladet tar bort sin artikel, eller ber om ursäkt för att de publicerade en sådan svinig text?

    SvaraRadera
  24. Juho Hemmola/ För att kunna kritisera det Aftonbladet gör måste man ju kort förklara vad de har gjort. Vi kände till detta redan igår, men hade aldrig publicerat ett ord om det i dagsläget. Nu gör Aftonbladet det och då ska de kritiseras för det med, det är helt enkelt fel av dem. Jävligt fel av dem.

    JJO/ Det är bättre att folk som vill visa medlidande eller sorg gör det respektfullt och på avstånd med ett sorgband. Detta för att undvika att vi får några stjärnor som ska börja sjunga om det hela (oavsett att deras hjärta kan vara på rätt plats lär inte det vara något vi vill ha) eller vecka ut några jättebanderoller är det bättre om de som vill visa vad de tycker gör det på ett lugnt och respektfyllt sätt.

    SvaraRadera
  25. Håller med Juho Hemmola fullständigt. Äntligen en som vet något om vett och etikett!

    SvaraRadera
  26. Var skriver jag om all dena publicitet anonym??



    Mitt förslag är som följer:

    Nej till sorgeband, nej till banderoller, nej till ramsor.

    Ja till ett massivt, hysteriskt stöd till IFK Göteborg under 90 minuter. Skapa något som inte skådats på Ullevi i mannaminne. Skapa ett sjungande, skanderande blåvitt hav som en blåvit kontrast till det svarta som Håkan kan uppleva.

    SKapa blåvit framtidstro genom ett sjuhelsikes stöd till IFK GÖteborg, där ingår Håkan MIld!

    SvaraRadera
  27. juho hemmola:

    Det var nog tamejfan det bästa jag har läst härinne någonsin. Att den här bloggen propagerar för etik och moral är ungefär lika imbecillt som att någon skulle påstå att Lars Leijonborg är liberal eller att Blåvitts fans skulle fira vid ett AIK-guld.

    Endast två media snaskar i familjen Milds sorg. Aftonbladet och Baraben. Övriga media håller den tysta överenskommelse som påstås ha slutits.

    Och att Hankins uppmanar folk att bära sorgeband är bara för mycket. Hur i hela friden vet Hankins att Håkan Mild skulle uppskatta detta? Jag tror mig, av olika skäl, känna till denna typ av situation ganska bra och jag hade definitivt frågat Håkan innan jag uppmanade till en sådan manifestation. Människor i sorg bör man handskas varsamt med. Och sen när är Marcus Hankins officiell talesman för de blåvita supportrarna?

    Jag tycker att Baraben bör ta ett väldigt stort steg tillbaka nu. Svansföringen är på tok för hög.

    SvaraRadera
  28. Först:
    Alla tankar till Mild med familj.

    "Och att Hankins uppmanar folk att bära sorgeband är bara för mycket. Hur i hela friden vet Hankins att Håkan Mild skulle uppskatta detta? Jag tror mig, av olika skäl, känna till denna typ av situation ganska bra och jag hade definitivt frågat Håkan innan jag uppmanade till en sådan manifestation. Människor i sorg bör man handskas varsamt med. Och sen när är Marcus Hankins officiell talesman för de blåvita supportrarna?"

    Instämmer till fullo.
    Sorgband kanske är på sin plats om det är så att Hankins har kollat av med familjen Mild först men det tror jag inte har skett.
    Sådana uppmaningar bör endast komma från officiellt håll, dvs Änglarna eller IFK Göteborg.
    När fan blev Hanikns en talesman för den blåvita rörelsen?

    SvaraRadera
  29. www.jnytt.se har också gått ut med namn.

    SvaraRadera
  30. torsten ericsson/ Du kommer in här och börjar hetsa mot Baraben för att de tycker att man ska visa sin sorg på ett respektfullt sätt istället för att börja sjunga om det eller trycka upp stora banderoller. När en blåvit person drabbats av stor sorg så kommer du in på ett Blåvit forum, hävdar dig vara blåvit och försöker uppvigla till ett internetbråk mellan olika blåvita supportar.

    Vem fan är du och varför sitter du här och hetsar på de supportrar som försöker visa respekt på ett fint vis? Har extremt svårt att se hur fan du kan vara blåvit. Att bära ett sorgeband är ju ett bevis på respekt för sig själv och från sig själv, den som gör det (det lär knappast bli många) gör det mest för sin egen skull och för att visa sorg. Det är väl ingen som tvingar dig att ta på sig något eller ingen som för den delen tvingar någon att göra något? Det är helt fritt fram för alla att agera precis som de vill.

    Respekt till Baraben för att ni kritiserar Aftonbladet och respekt för att ni pekar på sorgeband som ett alternativ så att vi slipper få banderoller och sånger om saken.

    De (från Svenskafans?) som i vanlig ordning knallar in hit för att kasta skit på er bör ni nog ignorera. Man har vant sig som läsare i alla fall, samma parasiter som vill ha uppmärksamhet som Aftonbladet ungefär...

    SvaraRadera
  31. "torsen ericson"/ du skriver-

    "Människor i sorg bör man handskas varsamt med. Och sen när är Marcus Hankins officiell talesman för de blåvita supportrarna?"

    detta är en blogg där ett förslag lagts upp. inte någon officiell hemsida för vare sig alla blåvita supportrar eller för blåvitt, så vad fan är ditt problem? du behöver väl inte läsa här? så varje gång du läser här på baraben så ser du allt som officiella uppmaningar för alla blåvita fans? serist undrar man ju vad du yrar om.

    SvaraRadera
  32. och vem fan är lm4?

    Inte heter du så på riktigt? Jag vet vem lm4 är, men vem är du som skrivit under för oss alla???

    SvaraRadera
  33. Alla väljer sitt eget sätt för stöd.

    JJO:s förslag är klockrent på sitt sätt:

    "Mitt förslag är som följer:

    Nej till sorgeband, nej till banderoller, nej till ramsor.

    Ja till ett massivt, hysteriskt stöd till IFK Göteborg under 90 minuter. Skapa något som inte skådats på Ullevi i mannaminne. Skapa ett sjungande, skanderande blåvitt hav som en blåvit kontrast till det svarta som Håkan kan uppleva.

    Skapa blåvit framtidstro genom ett sjuhelsikes stöd till IFK Göteborg, där ingår Håkan MIld!
    "

    SvaraRadera
  34. jjo/ Jag skrev inte under namnet som LM4 för att låtsas att jag REPRESENTERADE LM4 jag skrev under som det för att jag ville visa att det är viktigt med enighet som just LM4 är du vet.....

    SvaraRadera
  35. [Håll nivån nu, det är många som ligger på gränsen till att spåra ur. Även känsliga saker måste kunna diskuteras och resoneras kring utan att man flippar ur och börjar kasta skit åt alla håll. Pajkastning kommer ryka.]

    SvaraRadera
  36. 22-åring kan begäras häktad idag
    Den man som är anhållen för mord alternativt dråp på Madelene Mild under söndagen kan begäras häktad under dagen.

    Den 22-årige student som är anhållen misstänkt för att ha mördat eller dräpt den 20-åriga Madelene Mild befinner sig på Universitetssjukhuset i Linköping där han vårdas för svåra benskador.
    Under dagen kommer han att opereras för sina skador.

    http://www.jnytt.se/Read__10174.aspx

    SvaraRadera
  37. Lokalradion i Jönköping berättade nyss att det var DEN Madelenie Mild det handlade om med. Det sprider sig från Aftonbladet med andra ord...

    SvaraRadera
  38. Krädd att Hankins tagit åt sig av kritiken och ändrat formuleringen i artikeln.

    SvaraRadera
  39. Någon skrev att man visar respekt genom att visa respekt. Väldigt väl formulerat.

    Jag kan bara tala för mig själv, men om min syster/bror hade dött eller till och med mördats, så hade jag inte velat påminnas om detta av 30 000 pers, inför öppen ridå och hundratusentals TV-tittare.

    Inga sorgeband, inga banderoller, inga sånger. No nothing!

    Man visar respekt genom att visa respekt.

    SvaraRadera
  40. "Visa respekt genom att visa respekt." Vad är det för formulering egentligen? "Man lagar mat genom att laga mat..."

    Men jag håller med dig om det du skriver. Låt Håkan sörja ifred. Det sista han vill är nog att bli konstant påmind om det...

    SvaraRadera
  41. anonym 4/9/07 08:50:
    Vilket jävla svar. Går det bra att börja spexa om Milds tragedi om sisådär ett år då eller? Rullgardin ner...

    SvaraRadera
  42. Iofs kan man fråga sig hur fan det är att visa sorg genom att inte visa sin sorg. brukar ni skita i att skicka blommor när någon ni känner drabbas av dödsfall i familjen? skita i att ha svart på sig? skita i att gå på begravningen? osv. det kan gå två vägar det där. tror håkan skulle älska att se ett stort stöd i en svår stund...

    SvaraRadera
  43. Det är en ganska så kass jämförelse att jämföra att skicka blommor till de sörjande, med att gå med sorgeband.
    Precis som ngn tidigare skrev, så skall uppmaningen att bära sorgeband komma officiellt från IFK Göteborg för att det skall vara intressant. Det är klubben som är Håkan närmast, och de vet garanterat om det är så att Håkan vill ha detta.
    Vi kan inte utgå ifrån att Håkan vill att supportrarna skall gå med sorgeband på armen, ca 2 veckor efter den tragiska händelsen. Låt familjen sörja ifred, och låt Håkan glädjas (förhoppningsvis) åt den fotboll som IFK kommer att prestera den 15:e.
    Svärta inte ner den dagen med att påminna honom om det som har hänt. Han kommer garanterat att få höra det under resten av sitt liv i alla fall.

    Stöd IFK, istället för att lägga krut på att uppmana folk till handlingar, som kanske inte ens uppskattas av de drabbade. Vill Håkan att folk skall bära sorgeband, så kommer IFK Göteborg garanterat gå ut med detta på sin hemsida.

    Försök att respektera de som sörjer.

    /Martin

    SvaraRadera
  44. Absolut är det lågt att försöka sälja lösnummer pga av sådana händelser. trist att baraben gömmer sig bakom fasaden att "fördöma" andra när dem själva går ut med nyheten. Detta händer ofta, inte bara mot Håkan Mild- så för att inte anses som hycklare så bör ni gå ut och fördöma varje gång någon person blir "uthängd" i tidningar pga av tragiska händelser!
    det är tragiskt när en närstående avlider, oavsett vem den närstående är!!

    SvaraRadera
  45. erikbe sa...
    Tycker att spelarna borde bojkotta plusbindeln

    Låter som ett mycket gott förslag!!!

    SvaraRadera
  46. anonym 11:26/ Baraben handlar om fotboll och Blåvitt, så tro fan de fördömer när de skrivs om något inom deras område. Du tycker att de borde fördöma allt Aftonbladet gör fel? Vad fan skulle de fördömanden ha med Barabens område att göra då?

    SvaraRadera
  47. Detta kommer att polisanmälas det är jag helt övertygad om! Åtminstone kommer Aftonbladet att tvingas be om ursäkt då dom kommer att dömas i det pressetiska rådet. Skandalöst att man inte har mer vett!

    Mina tankar finns hos Håkan Mild! När en ängel har ont har alla änglar ont!

    SvaraRadera
  48. Lågt av Aftonbladet, men de kommer tyvärr fortsätta i samma stil så länge folket vill ha det de skriver om.

    SvaraRadera
  49. sant. så länge folk köper aftonbladet kommer de fortsätta. det enda som svider är om en riktigt stor mängd folk slutar köpa tidningen. ngt som tyvärr nog är svårt att genomföra.

    SvaraRadera
  50. Låt Håkan med familj sörja ifred. Detta är inte vår angelägenhet. Som supportrar till IFK Göteborg kan vi inte göra nånting bättre, snarare det motsatta.

    SvaraRadera
  51. ..

    Jag menar att det vi gör i all välmening antagligen skulle ge motsatt effekt.

    SvaraRadera
  52. Juha Hemmola/ Ska du inte in och skriva Alltid Blåvitt på Svenskafans.com på näsan nu när även de publicerat detta? Eller Jönköpingsposten? Eller Radion???

    Patetiskt hur en del blåvita vid varje ny händelse försöker kasta skit på Baraben, speciellt nu när något så här tragiskt har skett.

    SvaraRadera
  53. Pressmeddelande från IFK ute nu, Håkan Mild tar time out tills vidare.

    SvaraRadera
  54. Jag skulle inte vilja vara i dens kläder som just mördat Håkan Milds syrra. Han kommer att gå genom fängelsemurar för att skipa den rättvisa samhället inte står för.

    SvaraRadera
  55. GP skrev igår:

    Syster till göteborgsk idrottsprofil
    20-åringen har även en bror skriven på samma adress. En annan av den unga kvinnans äldre bröder är en mycket känd idrottsprofil, bosatt i Göteborg.


    så en "tyst överenskommelse" verkar ha funnits, men varför bryter då Aftonbladet denna? Vad sysslar Aftonbladet med?

    SvaraRadera
  56. Aftonbladaet HORAR.

    Det handlar om att vara först, att hinna före de andra asgamarna.

    Se bara hur de skriver att de "Avslöjar". Oavsett om det är trivialiteter som inte någon ens försökt dölja så "Avslöjar" asgamarna.

    Troligen har de för länge sedan förlorat kontakten med verkligheten.

    Heder, moral och anständighet har de aldrig någonsin haft.

    SvaraRadera
  57. Älskar baraben.com men här brukar de drivas ganska friskt om andras misär och borde ni inte struntat i att länka till artiklarna överhuvudtaget?

    SvaraRadera
  58. Vill man bojkotta gäller inte detta bara pappersupplagan. Tidningarna säljer väl annonser efter hur många som besöker deras nätupplagor också antar jag.

    SvaraRadera
  59. Äckelbladet i ett nötskal. De tycker de gör sitt jobb men föärstår inte bättre.
    Bara för att man har rätt att skriva om nåt behöver man inte göra det.
    Men som jag sagt tidigare drar de in annonsintäkter på antalet klick på deras nyheter och notiser.

    SvaraRadera
  60. Hoppas även baraben kan höra Håkans bedjan om att bli lämnad ifred och i stället fokuserar vår vilja att stödja till blåvitt.

    http://www.svenskafans.com/fotboll/ifkgoteborg/artikel.asp?id=190219

    SvaraRadera
  61. Inga jävla sorgeband eller armbindlar för fan! Vi kände inte offret och även om man vill visa sitt stöd till Håkan så skulle det uppfattas som väldigt lismande och inställsamt att bära sorgeband för någon man aldrig träffat eller hört talas om. Det känns väldigt oäkta.

    En tyst minut, men allt därutöver känns överdrivet och konstlat.

    SvaraRadera
  62. Anonym sa...

    Hoppas även baraben kan höra Håkans bedjan om att bli lämnad ifred och i stället fokuserar vår vilja att stödja till blåvitt.

    http://www.svenskafans.com/fotboll/ifkgoteborg/artikel.asp?id=190219

    4/9/07 13:26


    Baraben har väl aldrig legat på Mild på något vis, varför skulle vi börja med det nu??? Vad menar du egentligen?

    SvaraRadera
  63. hade det gällt en sportchef i en annan allsvenk klubb, hade baraben varit där och häcklat och slått på trumman, och drivit med händelsen.

    Kom in i matchen, sånt här händer varje dag.

    Varför skulle Mild vara helig?

    SvaraRadera
  64. Snälla Gud,

    se till att matchen mot Ellos inte präglas av hundratals småglin med armbindlar som låtsas dela Håkan Milds sorg. Hur mycket de än vill ställa sig på Håkans sida så blir det bara smaklöst att försöka ta del i sörjandet av en person de aldrig träffat eller tidigare hört talas om.

    Ni som har kontakt med Ultras/Supras och liknande, för fram budskapet att de ska visa sitt TYSTA STÖD för Håkan men INGET MER! Alla sorgeband, banderoller eller ramsor känns extremt smaklöst och malplacerat.

    SvaraRadera
  65. unknownblogger:
    Mord på släktingar inom föreningen händer varje dag? Ägg!

    SvaraRadera
  66. erikbe sa...
    Tycker att spelarna borde bojkotta plusbindeln -Och hur mycket hade detta kostat föreningen i kontraktsbrott?
    Vår förening har ju ett sammarbete med denna blaska.

    SvaraRadera
  67. unknownblogger sa...

    hade det gällt en sportchef i en annan allsvenk klubb, hade baraben varit där och häcklat och slått på trumman, och drivit med händelsen.


    Nej det hade vi verkligen inte gjort. Eftersom du skriver något så korkat läser du ju uppenbarligen inte Baraben utan är här för att hetsa. Bete dig som folk eller håll käften.

    SvaraRadera
  68. Jag sörjer med Håkan och hans familj

    SvaraRadera
  69. bojkotta plusbindeln. böterna kan vi fans samla ihop till om det krävs.

    SvaraRadera
  70. Aftonbladet svarar på stormen av kritik mot deras publicering:

    "Hej!
    Jag förstår din reaktion och jag kan bara säga att detta är inget som jag är stolt över och i dag är en mörk dag.
    Jag framförde i går familjen Milds synpunkter till cheferna på tidningen i går, men beslutet att publicera fattades ändå.
    Mvh Petra Thorén"

    SvaraRadera
  71. Petra Thoréns svar är än mer anmärkningsvärt. Skulle det skapa nån som helst förståelse? Varför valde hon att skriva under skiten? Har hon avtalat bort sin integritet?

    Hur ser Aftonbladets ledning på hennes uttalande, då det är tydligen det hon använder som standardsvar på folkstormen?

    Tjena. En bojkott av plusbindeln blir än mer berättigad. Vet IFKs ledning om hennes svar?

    Aftonbladet respekterar inte Milds familjs önskan, då skall inte Blåvitt respektera ABs önskan om att Ragnar skall bära deras bindel.

    Agera!

    SvaraRadera
  72. Ett annat sätt att visa sympati för Mild och samtidigt stödja blåvitt, är givetvis att köpa matchtröjan under kampanjen! det skall bli minst 300 lakan till Mild och Co nästa lördag!

    SvaraRadera
  73. Dags att alla blåvita ställer sig sida vid sida och bojkottar aftonbladet!!

    SvaraRadera
  74. Sluta kasta paj!!! Skänk istället Håkan och hans familj en tanke och visa lite empati.

    SvaraRadera
  75. Till er som anklagar Aftonbladets reportrar för diverse saker:

    Det är ansvarige utgivaren som bestämmer om namn publiceras. Reportern har inte sällan en annan åsikt i den frågan. Att reporten har sitt namn under artikeln är ren konsumentupplysning och innebär inte automatiskt "jag står för ansvarige utgivarens beslut och försvarar det in i döden".

    Skriv gärna och klaga om ni tycker något är fel - men till rätt person!

    /en som varit reporter (på annan tidning) i liknande situation

    SvaraRadera
  76. Tack vare Aftonbladets uppgifter är det ju skit lätt att få tag på Madelens mobil samt hennes bror. och gatuadress. Snacka om lågvatten märke.

    Förövrigt beklagar jag sorgen.

    SvaraRadera
  77. Att skita i plusbindeln är väll att bryta sponsorkontrakt antagligen vilket kan ge otrevliga följder?

    SvaraRadera
  78. Ser inte anledningen till att detta skulle hållas hemligt. Att Familjen Mild har råkat ut för en tragedi är fruktansvärt men att tiga bort den gör det knappast ogjort. Dock skall det respekteras att Håkan inte vill vara anträffbar.

    SvaraRadera
  79. Fy f*n, nu hoppas jag på en konsekvent bojkott av Aftonbladet och att många ställer sig bakom en bojkott.

    Ni som försvarar publiceringen bör ta och läsa denna länk:

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Pressetik

    SvaraRadera
  80. Helt klart ska inte detta hållas hemligt, en ung kvinna har dödats och det måste tv tidningar o likande ta upp. Men vad har Håkans namn för allmänintresse? Inte ett jävla skit, därimot så kan man locka köpare med en smaskig löpsedel. Så jävla dåligt skött av 3 unga? horor!!!

    Sorgband? Ja du hur kan man uppskatta sorgband, det är ju med sorgband som det är med att säga "jag beklagar sorgen" inte fan får man ett TACK... Klart man ska ha sorgband om man vill, sorgbandet är ju ett tecken på sorg, respekt och samförstånd. Och känner man något av detta kan man ju sätta på sig ett sorgband, vill man inte ha ett sorgband så behöver man ju inte...

    SvaraRadera
  81. Skickade precis mail till Aftonbladet och bad dom ta bort artikeln och om en offentlig ursäkt.

    RIP

    SvaraRadera
  82. detta är något som aldrig mer borde tas upp offentligt, utan det enda sättet vi kan stödja håkan är att visa att vi står bakom både honom och hela blåvitt! Skit i sorgeband, banderoller och ramsor och be en bön för att detta inte inträffar nåt mer!

    SvaraRadera
  83. Tycker varken ramsor om den tragiska bortgången eller bindlar är på sin plats. Det har ju inte hänt förut när en nära släkting till en medlem i Blåvitt gått bort. Varför göra en skillnad bara för att det råkar vara Håkans halvsyster? Och hade det varit så här uppmärksammat om det varit t.ex. någon av hans far- eller morföräldrar som dött en naturlig död? Hans sorg hade väl antagligen varit lika stor?

    Tycker att det fått för stora proportioner redan. Låt nr 7 och hans familj sörja i fred istället.

    SvaraRadera
  84. Jag håller med om att sorgband, sånger eller banderoller för att visa sitt stöd är en rätt dum idé, av ungefär samma anledningar som tidigare har framförts. Det här har inget direkt med blåvitt att göra.

    Till er som känner att ni vill göra nåt, ge aftonbladet så mycket helvete det bara går.

    SvaraRadera
  85. "Det här har inget direkt med blåvitt att göra."

    ??

    Har inte håkan mild med ifk göteborg att göra? Han är sportchef för ifk göteborg.. Han har spelat för ifk göteborg.. Han har ifk göteborg i hela sitt hjärta.

    Vissa respekt mot håkan och gör fan ingen skit som ramsor m.m mot ellos.

    SvaraRadera
  86. En sak som jag reagerade på är alla de bilder från det som väl måstevara en brottsplats som ab publicerar. Kännslite märkligt, men det kanske iofs inte är som på film...

    Förövrigt håller med föregående inlägg... ramsor, sorgeband mm borde inte förekomma på ullevi under matchen. Jag ryser vid tanken på småkillar med sorgeband och en förvirrad uppfattning om hur en sådan förlust kan kännas. Kan ni inte sätta er ner och tala med nån vuxen istället, snälla!?

    SvaraRadera
  87. All respekt åt Håkan med familj.

    Dåligt skött av Aftonbladet. Mycket dåligt.

    SvaraRadera
  88. Det bästa stödet som Håkan kan få av oss är visad respekt genom att låta honom vara och låta honom sörja ifred!

    Sedan den 15:e tycker jag att vi alla sluter upp i ramsorna och sångerna för att stötta Håkan och laget i våra hjärtan! Tror att Håkan blir på mycket bättre humör om vi sjunger för laget han älskar lika mycket som vi.

    / Mattias

    SvaraRadera
  89. Kondoleanser till familjen Mild!

    När det gäller att visa sin aktning för familjen Mild och manifistera sin kärlek till blåvit, skulle en massiv kampanj för "Två hundra lakan till Håkan" te sig lämplig.

    Vi modifierar den här sälj-kampanjen nu! "500 lakan till Håkan!" Vi skall motivera vänner, fastrar, bekanta, arbetskamrater, m.fl. att ställa upp bakom Håkan. Det är ju 'snart' jul!
    DET skulle bli en klar signal till Håkan att vi stödjer honom.
    /Ljungan

    SvaraRadera
  90. Beklagar sorgen H Mild.

    /Gnagare

    SvaraRadera
  91. varför hänga ut en anhörig om man ändå inte hänger ut den misstänkte?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.