2007/09/23

En cup är en kopp i guld

SVENSKA CUPEN Det är kul att se fotboll när den är som "bäst", mot ett sämre lag, utan tv-sändning och på en tom arena. Kombinationen gör att vi 2 222 som hade masat oss till Ullevi för att se semifinalen i Svenska Cupen, är de enda som fick se eller kommer att få se Blåvitts slakt av Landskrona Bois.

Wernblooms tredje mål var en strut som hette duga. Efter en vacker kombination fick Pontus avsluta med en delikat chipp förbi målvakten. Hattrick-glädjen efteråt var dessutom av det mest publikfriande slaget när han eldade på den tappra klack som utgjorde majoriteten av besökarna på Ullevi. Ett Simpsons-Nelson skratt i ansiktet på alla er som inte var där för att se läckerheten: Haaaaa-haaaaa!
__________________________________________________________
Det var semifinal i Svenska Cupen. Man kan gnälla bäst man vill på att Svenska Cupen misshandlas av fotbollsförbundet och tv-bolagen, men när Blåvitt spelar på hemmaplan, på en lördag dessutom, är det fan inget annat än pinsamt att bara två tusen personer bemödar sig med att gå på matchen. Det är inte Svenska Cupen ni prioriterar bort, utan IFK GÖTEBORG. Men det är klart, Davis Cup tennis pågick i Scandinavium och Dam-VM gick på tv, det var väl svårt att slita sig från dessa världsevenemang för den blåvita supporterskaran...
__________________________________________________________
Det ryktas...

att femtiotalet underåriga Landskronafans blev nekade på krog för krog på väg ner längs Avenyn, innan förnedringen i Svenska Cupen. När stöket tilltog körde helt sonika samtliga krogar ut dem, utan att ha serverat den en enda droppe öl.

att Thomas Ravelli och Stefan Lindqvist hade beslutat sig för att göra stan osäker sent på Lördagskvällen. Men självfallet fanns både intresse och tid för diskussion om dagens Blåvitt. Ravelli, tidigare storstjärna och styrelseledamot för föreningen hade dock ingen aning om hur det hade gått för Blåvitt i matchen mot Landskrona och brast ut i ett "jävlar, Blåvitt är ju bra nu alltså" när han informerades om 4-0 segern...

att Rosa Bandet inte varit på tårna gällande guldläget att exponera sig i samband med Blåvitts satsning kring Hammarby hemma. Istället har det varit Blåvitts marknadsavdelning som fått dra tag i hela projektet och driva det framåt. Ganska märkligt att Rosa Bandet inte tagit chansen att understödja Blåvitts goda initiativ på ett bättre sätt...
__________________________________________________________
Gaisarna går ut med följande bulletin inför tisdagens derby:
** Enade vi samlas - Enade vi vinna! **

Grönsvart Göteborg och Gårdakvarnen har beslutat att vi har gemensam samling och avgång mot derbyvinsten på tisdag. Det betyder att Grönsvart Göteborg inte kör sin sedvanliga uppladdning på Rockbaren utan samlas på Gamle Port som i fornstora dagar.
Baraben.com erfar dock att det inte är någon nyvunnen enighet i Gais-leden som lett till flytten, utan polisens oro om upplopp runt Valand när det blåvita LM4 tåget ska gå mot Ullevi runt 18:00...
__________________________________________________________
Vart är de så kallade supporterexperter som påstod att Pontus Wernbloom inte kunde spela fotboll och definitivt inte var bra nog för att lira i Blåvitt, nu? Vart är ni? På Ullevi syntes de dock inte till när Sveriges formstarkaste spelare tokdominerade helgens cupmatch. Boomboomboom Wernbloom.

31 kommentarer:

  1. skandal av TV4 att säga till oss tittare att man ska satsa på cupen och få den lik cuperna i England.. Man sänder lottningen! Men kan inte sända en SEMIFINAL!!! det är dåligt.. De borde ju haft plats för matchen i någon av sina kanaler ialf..

    SvaraRadera
  2. Till TV4as försvar så visade det den andra semin, men visst kunde de ha visat även denna på någon av sina kanaler. Jag tycker faktiskt det är mer beklämmande att det bara kom 2222 åskådare när det var enda sättet att se matchen.

    SvaraRadera
  3. vet nån hur många säsongskort IFK har sålt deta året?

    SvaraRadera
  4. 2-0-målet var inte så illa det heller, med slow motion-dribblande i straffområdet och kylig chip i mål.

    SvaraRadera
  5. Att jag befann mig på Ullevi igår är inget jag ångrar :) Spelar ingen roll om det är svenska cupen, allsvenskan eller Champions Leuage-final.

    Skall bli roligt med final i Kalmar, självklart skall man dit!

    Wernbloom var riktigt het igår!

    SvaraRadera
  6. Behöver man medlemskort i Änglarna för att gå i marshen?

    Kommer Toll ha med sig portabla metalldetektorer?

    SvaraRadera
  7. Änglarna börjar gå på mina nerver med. Klubben för inbördes beundran.

    SvaraRadera
  8. >>anonym 15:38
    "Änglarna börjar gå på mina nerver med. Klubben för inbördes beundran."
    Motivera?

    Sen, Frankie, tyckte DU att Wernbloom var bra som mittfältare den här säsongen? Klart man tvivlade.
    Nu är dock Wernbloom KUNG


    /Ese

    SvaraRadera
  9. Ese/ Det är stor skillnad på att tycka att någon är bra och att säga att samma spelare saknar talang och aldrig kommer bli något bättre än en medelmåtta i Superettan (som en del stjärnor satt och sa)...

    SvaraRadera
  10. TV4 tar väldigt seriöst på cupen - direktrapportering från Zlatans äventyr i Serie A.. Wernblooms mål får några rader på fotbollskanalen.se (vi kan allt om fotboll!)

    http://www.fotbollskanalen.se/fotbollskanalen/576683.html

    SvaraRadera
  11. Gick inte på matchen av en anledning: För dyrt! när matcherna gick på gamla ullevi kostade det ca 40 kr för en match nu över 100 på en sämre arena tkr de e katastrof!!!!!

    SvaraRadera
  12. Hur man kan tycka att det är för dyrt att se Blåvitt spela en SEMIFINAL i cupen för att det kostar lite över 100-lappen (precis som det gör varje match i allsvenskan) är för mig en stor jävla gåta.

    SvaraRadera
  13. Min teori till den dåliga publik-siffran är enkel... Eftersom det är dålig publik på de här matcherna väljer folk att sitta hemma i tv-soffan(dock inte denna gång, här skiter de i det fullständigt istället).. Och sålänge de sitter hemma kommer det inte bli större publik och sålänge det inte blir större publik.... Well, nuff said.. Moment 22 helt enkelt.....

    SvaraRadera
  14. anonym 18:18/ sämre arena? det är väl inte arenan du går dit för utan för fotbollslaget?

    SvaraRadera
  15. SvFF måste få igång cupen. Ring första bästa reklambyrå.

    Platini vill dessutom få in cup-vinnarna i Champions League-kvalen, det bör ju vara en trigger om något.

    SvaraRadera
  16. Här hade ju blåvitt väldens chans att göra något för sina supportrar när inte tv4 var intresserade. Varför spelade inte IFK in matchen för att lägga ut den på hemsidan? Eller åtminstone lite highlights så att man kunde få njuta av målen igen?

    SvaraRadera
  17. För dyrt? Ingår ju entrén med årskort. Finns det något skäl att inte ha årskort, förutsatt att man inte är exilare?

    SvaraRadera
  18. Herregud. Om man bor i Göteborg eller rimligt nära och är tillräckligt intresserad av Blåvitt för att hänga på en sådan här relativt obskyr sida (no offense, gubbs) och skiter i en cupsemifinal för att det kostar motsvarande två-tre öl. Herregud.

    SvaraRadera
  19. Jag kan säga att jag är fantastiskt glad över att jag masade mig iväg till Ullevi igår. Tyvärr är jag bortrest då finalen går, men att få se semifinalslakten gjorde mitt blåvita hjärta gott. Hoppas att redigt många änglar tar sig till Kalmar, det här kan bli startskottet för en ny storhetsperiod.

    Och just det... passa boomboom!

    SvaraRadera
  20. Allvarligt talat! Jävla pajasar som tycker att det är dyrt. Vill ni ha ett lag som slåss i toppen eller ett lag som harvar i Div 2 västra götaland?

    SvaraRadera
  21. Frankie: Ge oss några bevis på att du försvarade Wernblooms talang och framtidsutsikter när han fullkomligen sög hästpung i våras?

    Det är ju gansla enkelt att komma med sina vad vad det jag sa... när ingen kommer ihåg vem som sa vad för ett halv år sedan.

    SvaraRadera
  22. http://www.svd.se/dynamiskt/sport/did_17143235.asp

    mourad får ej förlängt kontrakt...

    SvaraRadera
  23. Enligt mig kan man lika gärna lägga ner cupen! Det finns väl ingen som helst anledning att spela skiten?

    Visst vinner man så får man en kvalplats till UEFA-cupen. Gör du det inte får du fan inte nåt. Inte ens publikintäkter.


    /johannes

    SvaraRadera
  24. På tal om att sända matchen. Tycker att Blåvitt borde lära av Elfsborg! De visade cl-kval och vissa träningsmatcher på sin egen kanal (eller hemsida). Bra kvalite och 50-60 spänn var kostnaden. Jag betalade och då håller jag inte ens på Elfsborg utan Blåvitt. Här finns pengar att hämta!

    Möjligt att det är svårt att få rättightet att sända ex cupen. Men det skulle vara värt att kolla upp.

    SvaraRadera
  25. lite över 100 lappen är fanimej för dyrt eftersom de bara kommer lite över 2000 ?! hade dom sänkt priset i cupmatcherna hade säkert fler kommit då oxå lr ?

    SvaraRadera
  26. tror knappast folk stannar hemma pga 100 spänn dom flesta stannar hemma för att cupen inte e atraktiv.
    Det märker man bara på raporteringen i TV. Ska man få upp statusen så måste man fixa en Pr firma eller nått...

    SvaraRadera
  27. VAR är ni, heter det.
    VART är ni PÅ VÄG möjligtvis.
    Jag som trodde att du var vän med pennan...

    SvaraRadera
  28. Jag kan villigt erkänna att jag inte såg någon forward i Pontus Wernbloom. Hans insatser på mittfältet hade länge varit en miserabel balansakt för laget och lite pekade på någonslags utveckling i våras.

    Mina bedömningar gällande Wernbloom har grundat sig främst på hans insatser som mittfältare.

    Men han har överbevisat mig och jag lyfter på hatten åt hans insatser som forward. Tycker att han är helt fantastisk.

    Samtidigt betyder ju inte det, nödvändigtvis, att du såg någon talang i Wernbloom.

    Jag menar, du ansåg ju att Marcus Berg skulle petas i våras till förmån för Mourad.

    Alla gör vi missbedömningar och som du skrivit ett par gånger tidigare: - Bara en idiot håller sig fast vid samma åsikt även när de inser att de har fel.

    SvaraRadera
  29. Har Wernbloom alltid stavat sitt efternamn med två o?

    SvaraRadera
  30. Samtidigt betyder ju inte det, nödvändigtvis, att du såg någon talang i Wernbloom.

    Jag menar, du ansåg ju att Marcus Berg skulle petas i våras till förmån för Mourad.


    Kempe, läs Frankies tips inför Allsvenskan. Han tippar IFK som segrare och Wernbloom som nyckelspelare i guldjakten...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.