2007/09/29

Jämo-anmälningen är bara patetisk

DEBATT Blåvitt har gratis inträde för alla kvinnor mot Hammarby på måndag. Inte helt oväntat anmäldes detta tilltag till Jämställdhetsombudsmannen (JÄMO). För även om jag helt klart tycker att det är tolv ton av pajaserier att detta anmäls så är väl knappast någon förvånad, alltid finns det någon nitisk lagryttare som antigen vill utmana samhällsstrukturer eller upprätthålla den bristande ordningen i vår lilla by...

Men om det nu är så att anmälaren är seriös, vilket man ger intryck av att vara, så är det väldigt korkat att anmäla. I en så mansdominerad värld som idrotten och därtill speciellt fotbollen så är alla initiativ för att locka fler kvinnor in i vår "bransch" välkomna.
Om det var så att föreningar systematiskt lät ett kön betala för sig och släppa in ett annat gratis vore övertrampet mycket grövre och en anmälan på sin plats. Men nu har vi ett enskilt initiativ, på en enda match, där kvinnor får komma in gratis. Dels för att man genomför en omfattande kampanj för bröstcancerforskningen, men dels även för att locka till oss fler kvinnor på längre sikt.

Anmälningen i sig och även själva ståndpunkten att män diskrimineras av att kvinnor har gratis inträde på måndag är inte annat än grovt patetisk och gravt protektionistisk kring vår lilla skyddade manliga fotbollsverkstad. Släpp in kvinnorna på Ullevi och gör det inte bara för att vi har så få av dem. Gör det som en manifestation för Rosa Bandet och för att vi som män älskar våra kvinnor, nästan lika mycket som vi älskar Blåvitt!

39 kommentarer:

  1. Tycker att det hela gynnar IFK Göteborg. Initiativet får större uppmärksamhet, folk får upp ögonen för att IFK tar kvinnornas sida och tror knappast att detta kan skada klubben på någotsätt, utan tvärtom.

    SvaraRadera
  2. Detta var ju det IFK hoppades på. Nu får man ännu mer mediautrymme för den goda saken och för matchen på måndag. Heder åt den som skickade in en anmälan!

    SvaraRadera
  3. fan vilka nötter d finns

    SvaraRadera
  4. Anonym 13:54/ Anmälan är ju inte inskickad för att provocera utan verkar vara helt seriös, i alla fall om man ser på vilka formuleringar de använder sig av...

    SvaraRadera
  5. Hade blivit ett jävla liv om män gick gratis men inte kvinnor. Tycker inte det är konstigt att det blir lite liv i luckna när tvärt om sker. Det är bara sunt att jämställdhetsdebatterna även får infallsvinklar från andra håll genom sådana här saker.

    SvaraRadera
  6. anonym 14:47/ Om det varit så att män fick gratis inträde på ett evenemang där 90% av deltagarna var kvinnor skulle det knappast bli liv i luckan, nej.

    SvaraRadera
  7. mer kvinnor till matcherna....mer älska blåvitt..mindre hata...älska pattarna älska pattarna!!!

    SvaraRadera
  8. Bra skrivet Frankie, jävla manschauvinister som anmäler. Förresten, det heter JämställdhetsOmbudsmannen och inte JämställdshetsOmbudsmannen =)

    SvaraRadera
  9. Hade det varigt tvärt om att män gick in gratis på tjefotboll hade femenisterna blivit arga som fan... "könsmaktsordningen förstärks" heter det, kvinnor har ändå inget att göra på arenan. De sitter och sminkar sig, och skiter i fotboll, de hoppas bara Alexandersson eller Hysén får syn på de och blir kära.

    SvaraRadera
  10. Jag är kille och känner mig djupt kränkt, hur fan kan kamraterna göra såhär?

    SvaraRadera
  11. Anonym 15:40, lever du på 1800-talet eller. Dina värderingar är ju iaf uråldriga. Sen är det ju kränkande att ungdomar och barn går in billigare som sagt, varför är det ingen som har anmält det?

    SvaraRadera
  12. Ser inget negativt i detta alls som jag skrev förrut. Det är väl bara sunt att samhälletsregler testat med jämna mellanrum, ingen tror väl på allvar att det ska leda någonstans. Något intressantare att ta upp är väl regeringsrättens dom som först och främst drabbar Degerfors i men på sikt hela fotbolls Sverige.

    SvaraRadera
  13. Anonym 15:40:
    Är du helt jävla pantad, eller?
    Jag är tjej och älskar fotboll och IFK Göteborg mer än något annat. Och ja - jag har årskort, jag sjunger, stöttar och lägger alla mina pengar på Blåvitt.
    Harregud..

    SvaraRadera
  14. Rosa bandet-kampanjen är väl något som vi behöver stötta med alla medel. Kan vi då locka fler tjejer till matcherna är det förstås strålande. Jävla fjant som orkar anmäla sånt!

    Förresten, för varje kvinna som drabbas av bröstcancer blir det färre bröst att klämma på! Bara det borde vara anledning nog för samtliga män att stötta kampanjen maximalt. Om min tjej skulle drabbas en dag så hoppas jag verkligen att forskningen hunnit tillräckligt långt för att fixa problemet.

    SvaraRadera
  15. Bara att rikta ett "tack för publiciteten" till den gaisare som gjort anmälan.

    SvaraRadera
  16. Anonym 15.40:

    Visst finns det vissa 14-åriga tjejer som sitter och, som du uttryckte det, sminkar sig, i klacken, men jag skulle inte vilja påstå att alla 14-åriga killar beter sig så jävla bra heller. Känns väldigt tråkigt att höra sådana här kommentarer, är så trött på snacket om att kvinnor/tjejer/brudar inte går på fotboll för att se på matcherna. Jag är, precis som inlägget 17:15 ovan,en tjej med årskort till klacksektionen som älskar Blåvitt och kan minst lika jävla mycket om fotboll som mina manliga kompisar. Och sminkar mig...det gör jag hemma!

    SvaraRadera
  17. Det är ju roligt att det heter Jämställdhetsombudsmannen när det sitter en kvinna där. Ska nog anmäla det också

    SvaraRadera
  18. azulblanco:

    Det heter -mannen därför att ombudsman som yrke traditionellt är ett mansyrke. Samma sak med sjusköterska, även manliga sjuksköterskor kallas just sjuksköterskor, och inte sjukskötare. Samma sak med läkare, en kvinnlig sådan kallas inte läkarinna, därför att läkaryrket traditionellt är ett mansyrke.

    Japp!
    /Fredriklindström(skan)

    SvaraRadera
  19. Faktanisse: Det var tydligen inte en anmälan utan en "förfrågan" som gjorts. Be mig inte förklara skillnaden för det vet jag inte vad det är.

    Forza rosablått!

    SvaraRadera
  20. Forza Rosablått!

    SvaraRadera
  21. "nästan lika mycket". Nästan var ordet! ;-)

    SvaraRadera
  22. visa pattarna !!!!såklart tjejer ska gå in gratis när det är något så viktigt som rosa bandet tänk det kan vara er egna mor ,tjej ,nästa gång så kanske det e prostata cancer det gäller och då får vi killar fritt eller vad fan e ni fattiga jävla gajsare

    SvaraRadera
  23. Fredrik Lindström(skan): Såna traditioner är till för att brytas. För övrigt så var Azul inte seriös, han var ju bara ironisk.

    SvaraRadera
  24. Vem sjutton anmäler nåt sånt? Bitter över att han själv inte tillhör en utsatt grupp, och faktiskt har en anledning att klaga?? Vissa människor är ju så fåniga...

    SvaraRadera
  25. Helt rätt att anmäla sådant enligt mig, det finns ingen anledning för ifk göteborg att subventionera någon pga kön. Om det nu skulle vara så att detta marknadsföringstrick skulle bidra till att mer kvinnor gick på fotboll så borde det väl vara bättre att låta alla män gå in gratis eftersom de i mycket högre utsträckning är troliga återbesökare - män är trots allt betydligt mer frekventa på alla större idrottsevenmang varför IFK sannolikt skulle få betydligt mer valuta för pengarna. Antingen tillåter man könsdiskriminering (vilket i många fall kan vara motiverat) eller också gör man det inte. Sverige har valt att inte göra det - och då finns det ingen som helst anledning för ifk göteborg att bryta mot lagen. Skänk pengarna från alla kvinnors inträde till det där rosa band projektet istället - det hade varit betydligt mer beundransvärt och motiverat ut PR synpunkt.

    SvaraRadera
  26. Grattis Rosabandetkampanjen.
    Att skicka in en anmälan till Jämo är helt genialt.
    Jag undrar hur mycket det skulle kosta att få lika mycket utrymme i
    spalterna som den här anmälan.
    Helt genialt.
    Keep it up.

    SvaraRadera
  27. Undrar om jag får betala inträde på måndag?

    SvaraRadera
  28. Som en engångsföreteelse är detta okay, för att det är för en bra sak.

    De tjejer som inte gillar fotboll kommer också försvinna tills nästa match, vilket är jävligt skönt.

    Vi behöver inga jävla evenemang-supportrar!

    SvaraRadera
  29. Självklart så går jag in gratis imorgon!!!

    SvaraRadera
  30. Varför ka inte vi GAISARE också få gå in gratis på Bläävitts rosa bögmatcher? För att få oss ett gott skratt om inte annat!!!

    SvaraRadera
  31. Gajsare som vill gå och se blåvitt? på bögmatch?
    Du och din bögpolare Örjan (eller vad den andra gajsaren heter) är hjärtligt välkommna.

    SvaraRadera
  32. pia, du är en läcker donna så självklart kommer du in gratis tillsammans med idol-ola.

    SvaraRadera
  33. positiv särbehandling är positivt för hela samhället. hasta la victoria siempre!

    SvaraRadera
  34. Alltid lika roligt med gaysare (rosa hade väl passat bra ihop md er gröna färg? lite fab5 typ)som inte kan hålla sig borta från blåvita forum.

    "Gais on!" HAHAHAHAAH!Fulaste uttrycket ever.

    Guldet det ska hem till Göteborg!

    SvaraRadera
  35. Går GYD in gratis som vanligt på hemmamatcherna?

    Bara storma insläppet grabbar

    SvaraRadera
  36. I det politiskt korrekta klimat som råder i det här landet är det ett faktum att just anmälningar av det här slaget lett till den upptriggade "debatten" om just jämställdhet. Varför är det ok när femminister beklagar sig över tex gröna gubbar på övergångsskyltar i direktsänd tv och vill ändra till en kvinna med kjol för...ja vadå egentligen? När saker sätts på sin spets kan man faktiskt inte komma och säga att detta inte är diskrimminering (gratis inträde pga kön) även om det är för en god sak och i en match. Bryr mig inte speciellt utan tycker det är ett bra sätt att visa samhällsansvar i denna fråga. Faktum kvarstår dock att visst är det diskrimminering och ingenting annat. Tyvärr har "debatten" om jämställdhet drivits bortom all sanns och reson så jag kan förstå att det faktiskt kommer en motreaktion någon gång. Personligen tycker jag hela grejen är löjlig, men det är dit vi drivits i det här klimat som kallas "kampen mellan könen" eller "jämställdhet". Det handlar om makt och inte ett förbannade dugg annat! Allvarligt när det gäller femminister som förespråkar mer kvinnor på VD postar istället för att hjälpa ALLA kvinnor i tex vården med värdelösa löner så är det makt och inget annat det handlar om. Inte för alla utan för en liten elit. Eget-intresset går före en riktig kamp för just jämställdhet.

    Vill åter poängtera att jag tycker det är ett bra intiativ och stöder det fullhjärtat. Men jag förstår också varifrån anmälningarna kommer ifrån...en löjeväckande nivå på hela debatten och det får vi vänja oss vid eller sätta stopp för. Sandlådenivå och inget annat är vad som råder/rått i sådär en 10 års period på området.

    SvaraRadera
  37. Försök att fatta skillnaden på systematisk särbehandling och en engångsgrej.

    SvaraRadera
  38. Besserwisser sa...
    Försök att fatta skillnaden på systematisk särbehandling och en engångsgrej.

    1/10/07 08:31


    Spelar ingen som helst roll. 1 gång är också diskrimminering hur gärna du än vill att det ska vara något annat. Genom att tänja lite på gränserna är vi snart uppe i 2ggr osv osv. Du börjar greppa konceptet nu tror jag. Antingen är det diskrimminerande eller inte, det högre syftet finns inte längre med på kartan.

    SvaraRadera
  39. Om det bara hade handlat om att tjejer fick gå in gratis kunde man väl diskuterat riktigheten. Men nu handlar det om en manifestation för Rosa bandet och jag tycker det är oerhört hedervärt att arrangera detta och som markering släppa in tjejer gratis. Förlorade min mamma i bröstcancer för 3 månader sedan så detta ligger mig varmt om hjärtat. Bra jobbar Blåvitt!!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.