2007/09/13

Stena Line överväger avhopp från ÖIS

BARABEN AVSLÖJAR Stena Line har nyligen inlett en intern översyn av deras sponsoråtaganden. I den här översynen har skarp kritk framkommit mot hur ÖIS sköter disponeringen av sina sponsormiljoner från det göteborgska redarföretaget. Nu hotar Stena Line med att dra sig ur samarbetet med ÖIS.

Baraben.com:s källor avslöjade i början av veckan att en diskussion uppstått inom Stena Line kring sponsringen av Örgryte IS. Detta kom som en följd av en intern översyn av företagets sponsringen som som pågått nyligen, där Stena Line har analyserat hur deras sponsorpengar förvaltas. I Örgrytes fall riktar Stena Line sitt missnöje mot hur man misslyckats med att etablera sin ungdomssatsning som något mer profilerat och framgångsrikt inom föreningen.

Baraben.com erfar vidare att den här reaktionen delvis är påverkad av den positiva press som IFK Göteborg fått under året, bland annat i samband med lanseringen av egen friskola, flicklag och flera unga spelare i A-laget. Stena Line är idag en av Göteborgs största fotbollssponsorer med en investering i ÖIS i 5-miljonersklassen. Därför kan den kritiska diskussionen om ÖIS arbetsmetoder vara en signal om att Stena visar intresse för att byta inriktning på sitt sponsorskap, alternativt lämna svensk fotboll helt. Man skall enligt uppgifter även ha fört samtal om att öka sitt sponsorengagemang för Frölunda Indians.

Om missnöjet med ÖIS växer inom Stena Line så redarjätten plötsligt bli en extremt attraktiv sponsor att locka till sig för IFK Göteborg och andra idrottsföreningar. Trots att Stena-familjen har nära band till ÖIS är själva företaget Stena Line mindre knutna till hjärtefrågan än delar av ledningen. Därmed kan en av Göteborgs storsponsorer komma att byta inriktning på majoriteten av sitt sponsorskap. Det skulle i så fall bli ett historiskt trendbrott inom Göteborgs idrottssponsring. Men även ett hårt slag mot ÖIS.

17 kommentarer:

  1. Grisar flyger den dagen Stena går in som storsponsor i Blåvitt och lämnar Öis helt.

    SvaraRadera
  2. Tragiskt om "fotbollspengar" går till hockeyn.

    SvaraRadera
  3. Äh skit i Dan Sten olssons penningar..vi lever gött på Ica -Stig och Volvo. skulle vi händelsevis få ont om stålar finns ju alltid Janne Plånbok.

    SvaraRadera
  4. Janne Plånbok och halva styrelsen i häktet. Jojo.
    Lämna mannen så långt utanför blåvita peningbekymmer det bara går.

    SvaraRadera
  5. Om det nu är så att ÖIS slarvat bort dessa pengar måste jag säga att det är jävligt klantigt av dem. Det vore en fördel att ha en liten plan för vad man lägger pengarna på, samt hur mycket man får tillbaka av sina investeringar.

    SvaraRadera
  6. Nåja, vi kanske inte ska prata så högt om att slarva bort pengar - våra var visserligen inte sponsorpengar men ändå.

    SvaraRadera
  7. Stena, Ica-Stig och Volvo pengar måste ju vara bättre än Ica-Stig och Volvo pengar.

    SvaraRadera
  8. Så länge som Dan-Sten Olsson inte blir senil kommer Öis aldrig sponsra blåvitt. JAg har pratat fotboll med honom vi några tillfällen, insatt gubbe, men oerhört rödblå.

    SvaraRadera
  9. Dan Sten är en skön gubbe och har rödblått hjärta. Så de pengarna kommer troligen fortsätta gå dit. Kanske de drar ner pengarna om de inte kan uppvisa något resultat.

    SvaraRadera
  10. Alla ni som tror det är omöjligt att Stena skulle sponsra oss, ni vet om att dom redan gör det va?
    Visserligen inte som storsponsor men Stena Metall sponsrar oss likväl.

    SvaraRadera
  11. Inte kommer kapitalisterna att svika Öfverklassen. Troligen kommer man att ställa krav på att man skall härma oss istället.

    Öfverklassakademin kommer att vara huvudnyhet i deras organ GP.

    SvaraRadera
  12. Huvudfrågan är väl inte om Stena skulle gå över med alla pengar till Blåvitt, utan hur mycket öis skulle förlora på att man drar ner på sin sponsring, öis lever ju helt på 4-5 storsponsorer, de gav ju öis 30 mille som räddade dem från konkurs...

    SvaraRadera
  13. Och Stena Bulk sponsrar GAIS. Redan där två Stenaföretag som tagit steg åt sidan.
    More to follow...

    SvaraRadera
  14. Frankie/ AVhoppet kan ha inneburit att de går över till nya FC Gothia då?

    SvaraRadera
  15. anonym 01.34 - du tror inte att anonym 01.06 var ironisk? =)

    SvaraRadera
  16. Ja vad ska man säga öis?

    SvaraRadera
  17. Öis håller ju på att lämna öis, så varför ska stena vara kvar och sponsra något som inte finns?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.