2007/09/10

Gais och Elfsborg sitter i samma båt, men det är inte de som ror

SUPPORTERKULTUR Bajen Fans erbjöd nyligen sina fans en gratis bortaresa till Göteborg och gratis matchbiljetter förutsatt att deras gäng blev medlem hos Unibet. Ett par veckor senare kontrade SK Änglarna med att man blir gratis medlem hos Änglarna och får en värdecheck till Blåvittshopen om man går med i deras variant av samarbetet.

Traktorfabriken ställde in sin utlandsresa till Europakvalet.
De har inte kontaktats av Unibet.
Tydligen såg spelbolaget ingen inkomstpotential kring Borås.

Bajarna, närmare bestämt bajens "radikala" supportrar höll nyligen en "1000-mannamarsch" från stadsdelen Söder till Stockholms Stadion där deras match mot Brommapojkarna spelades.

SK Änglarna kontrar med ett tåg till Ullevi mot Gais.
Traktorfabriken dubbelkontrar i sin tur med en invasion (!) av Göteborg.

Hej, vi har köpt in karbonpapper i sommar.
__________________________________________________________

Göteborgs egna bajare gör för närvarande allt för att mobilisera sina trupper. Följande flygblad sprids på härbärgen, systembolag och kriminalvårdsanstalter runt staden:


Det här oerhört sofistikerade, genomtänka och brillianta "påhoppet" med hela "Hata Glenn"-retoriken ser vi som en tydlig markör för riktningen av Gais hela supporterkultur. Sedan många år har de bara varit en massmedial myt för att nu åter hamna i Allsvenskan där den mediala myten får en kontrast i verkliga upplevelser av deras så kallade publik. Gaisaren finns inte och nu kan vi se det på tv. Så vi kan själva uppleva att Mats Härd faktiskt lever mitt bland fablernas värld i sina årliga rapporter om den Gaiska kulturen, passionen och fan & hans moster. När insikten om ens egna mytbildningshaveri når en själv så riktas ens energi, hat och engagemang utom gruppen för att söka upp en gemensam yttre fiende att hata i gemenskap. När man själv inte tror på sig själv och de sina så fabricerar man ihop en hatbild mot en annan kategori människor att samla trupperna kring. Det är den sista desperata manövern innan man inte längre finns kvar som supporterklubb, kanske ens som förening.

Tredje riket hade ett helt folk.
Gais har Blåvitt.

Lite humoristiskt att se hur tuffingarna på Gronsvart.com på ett flertal bilder pekar ut Blåvit Stad och Baraben.com som Lindome-folk. Ja, både Baraben.com och Blåvit Stad har folk i sina led även från kranskommuner. Och? Till skillnad från gais har vi supportrar i alla samhällsklasser, i alla bostadsområden, i alla regioner, bland alla politiska ideologier, bland alla regioner och bland alla åldrar. Blåvitt har supportrar som bor i Kungälv och jobbar inom äldrevården, Blåvitt har supportar som bor i Vasastan och är mångmiljonärer. Grönsvart.com anser sig få tjock gatukrädd, upphöjd coolhetsnivå och extra supporterhårdhetspoäng av att hävda sig och "sina" gaiska fans vara från de stadsdelar man själv tycker är stadens hetaste. Alla Gaisare bor tydligen i Majorna och i Masthugget. Det är inte lätt att vara en liten fotbollsklubb. Men ok, Gais är starka i Majorna och runt Masthugget. Så mycket får vi ge dem.

Samtidigt bör man tänka på att Idrottsföreningen Kamraterna skapar intresse och har en majoritet av fans inom Vallgraven, i Vasastan, i Haga, i Linné, runt Lorensberg, Annedal, Landala, Guldheden, Johanneberg, Krokslätt, Stampen, Gullbergsvass, Örgryte, Kallebäck, Lunden, Olskroken, Bagaregården, Härlanda, Kålltorp, Björkekärr, Gamlestaden, Kortedala, Bergsjön, Utby, Angered, Hjällbo, Hammarkullen, Gårdsten, Lövgärdet, Rannebergen, Påvelund, Fiskebäck, Tynnered, Önnered, Näset, Frölunda, Järnbrott, Högsbo, Askim, Hovås * Kvillebäcken, Brämaregården, Lundby, Norra Älvstranden, Backa, Kärra, Slättadamm, Tuve, Biskopsgården, Länsmansgården, Svartedalen, Torslanda och Arendal. Göteborg är Blåvitt. Ni vet det och på derbyt får ni åter uppleva det svart på vitt. Så gasta bäst ni vill om Lindome centrum. Vi finns överallt.

Förbered er på en helvetisk upplevelse lagom till derbyt.
På fotbollsplan som på läktaren.

(Och nej Michael Wagner, det här är inget hot om våld mot vare sig Boråsare, Gaisare, fotbollsspelare eller någon annan på den här planeten. Det är ett löfte om en skakande fotbollsupplevelse under höstderbyt...)
__________________________________________________________

Seriöst, på lördag ska Boråsarna "invadera" (sic!) Göteborg. Så akta er för trakorerna, det kommer bli monstertruckfest på motorvägen...

66 kommentarer:

  1. GAIS fans finns där det finns systembolag. De brukar sitta på parkbänkar utanför med en bolagspåse mellan fötterna.

    De brukar sitta iklädda skinnväst och de blir mer och mer berusade ju längre dagen går.

    SvaraRadera
  2. "SK Änglarna kontrar med ett tåg till Ullevi mot Elfsborg."

    De är mot gais dom ska ha tåget och inget annat

    SvaraRadera
  3. Att det skulle bo fler gaisare än blåvita i Majorna eller i Masthugget är inget annat än en myt som gaisarnas propagandaavdelning försöker att skapa.

    SvaraRadera
  4. Visste inte att det fanns gaisare i Majorna och Hugget...

    SvaraRadera
  5. Det är blåvitt som gäller, även här i Majorna...

    SvaraRadera
  6. jag vet faktiskt en gaisare som bor i stenungsund, men han kanske bara har gått vilse. HATA GRÖNSVART!

    SvaraRadera
  7. Anonym sa...

    Att det skulle bo fler gaisare än blåvita i Majorna eller i Masthugget är inget annat än en myt som gaisarnas propagandaavdelning försöker att skapa.

    10/9/07 17:14


    Självfallet är det så, men det är ju inte poängen utan hur jävla löjligt det är att försöka visa att man är grymmare för att man är från "rätt plats" i stan. Antar att de Gaisare (majoriteten) som bor på ställen som Kålltorp, Kungälv, Mölndal, Frölunda, Hisingen mfl räknas som "Lindomepatrask" av gais superelit som hänger på Pustervik varje lördagkväll innan de åker hem till sina föräldrars villor i Saltholmen. Wannabees är vad de är. Inte mer inte mindre.

    SvaraRadera
  8. Majorna är och kommer alltid förbli Blåvitt. Mycket trevlig läsning

    SvaraRadera
  9. Glöm inte majorna! det står 3 gaisare utanför systemet med det e la allt?

    SvaraRadera
  10. Jag visste inte att det finns gajsare i varken Masthugget eller Majorna. "Starka i Majorna" skulle inte tro det... Av 10 fotbollsintresserade majbor kanske en eller två är gajsare, en öjsare och resten är Blåvita. Så sant som det är sagt.

    SvaraRadera
  11. Daniel, alla vet nog att även Majorna är Blåvitt, det är snarare en pik mot att det går 20 blåvita på en Gaisare...

    SvaraRadera
  12. "De onämnbara"

    Jo, tack

    SvaraRadera
  13. De enda, förutom möjligen a-lagarna, som håller på gajs i majorna är väl de inflyttade, norrlänningar och andra bönder, som fått för sig att det skulle vara 'cool'... Lite som på söder, där allt så kallat mediefolk håler på bajen...

    Det har sagts förut, majorna är och har alltid varit blåvitt!

    SvaraRadera
  14. Söder är BLÅVITT!

    Detta är Elfsborg:
    http://upload3.postimage.org/3217/photo_hosting.html

    SvaraRadera
  15. Haha, Guliganernas bild är ju hysteriskt rolig! Hahaha!!!

    SvaraRadera
  16. Kul att dom kallar oss dom onämnbara på samma flyer som dom har skrivit änglarna under bilden...

    SvaraRadera
  17. Jag har sett en Jaguar med ett gais-märke på i Långedrag av alla ställen. Det är nog det mest absurda jag nånsin sett. För övrigt kan man säga mycket om "Bananer i pyjamas", men snyggt kan dom minsann klä sej.

    SvaraRadera
  18. Elfsborgs motsvarighet till "Fotbollens Hemligeter"

    SvaraRadera
  19. http://www.youtube.com/watch?v=YSPlyZgjqf4&mode=related&search=

    SvaraRadera
  20. Den enda ställe som det körts monstertraktorer på är väl er dåliga ursäkt till arena.

    SvaraRadera
  21. Vilken europamatch åker ni till, eftersom ni hånar Guliganerna för att de inte åker?

    Nej just det ja.... Det närmsta ni kommer Europaspel i år är väl en tripp till Malmö & Helsingborg, eller ett möte med oss som spelar i europaspelet. Jag vill minnas att ni inte ens fick spela Royal league..... Men nästa år kanske ni får chansen i någon juniortävling eller nåt i danmark.

    SvaraRadera
  22. Har aldrig sett en enda gaisare i Hugget. Däremot en hel del blåvita.

    SvaraRadera
  23. Vi har vunnit uefa cupen, vad har ni vunnit?

    SvaraRadera
  24. Vi åker iaf till malmö och helsingborg, hur många har ni vart där?

    SvaraRadera
  25. Elfsborg är en långlivad könssjukdom, inget annat.

    SvaraRadera
  26. Många/Nästan alla? är änglar i Partille

    SvaraRadera
  27. vadan detta om lindome? bor där, och fattar inte ett skit, det är la som vilken jävla ut-stadsdel som helst? och vi har ett förbannat bra lokalt fotbollslag =)tom bättre än gays...

    SvaraRadera
  28. GAIS?! Starka i MAJORNA?! Nu har väl baraben fått benbrott... Jag bor och jobbar i Majorna och jag har då mest sett Blåvita ställ i den här delen av stan!

    SvaraRadera
  29. Det är inte Änglarna som ligger bakom marschen, det är lm4
    Denna marsch var i planering långt före bajarna bestämde sig för tusen manna marschen.

    Kommer bli en mäktig marsch.
    Framåt blåvitt!

    /gabbe

    SvaraRadera
  30. Va!! Menar ni att gajsare finns på riktigt?

    SvaraRadera
  31. gabbe/ LM4 är ju inte någon "organisation" utan ett paraply, där Ultras och Baraben var de som drog igång det på olika håll, som jag hört det...

    SvaraRadera
  32. Gaisarna är varmt välkomna till Lindome. Jävla drägg!

    SvaraRadera
  33. De gajsare jag känner till kommer från hålor som Nol, Vårgårda, Horred och Alingsås.

    SvaraRadera
  34. Detta är varför Baraben.com är Sveriges bästa blogg.

    Alla kategorier.

    //Henke

    SvaraRadera
  35. Om alla med gais-klistermärken på bilarna gick på matcherna, skulle lagets publiksiffor bli lite mindre skrattretande. Gais är mycket väsen för ingenting. Marginellt fler än öisarna.

    SvaraRadera
  36. "LM4 är ju inte någon "organisation" utan ett paraply, där Ultras och Baraben var de som drog igång det på olika håll, som jag hört det..."

    Känns inte riktigt som baraben är särskilt engagerade då Frankie tar varje tillfälle han får att kritisera Änglarna... strider inte det emot en av LM4´s stagdar?
    Personligen tycker jag Unibet sammarbetet var mycket bra gjort av Änglarna!
    Förstår mig inte på folk som klagar och klagar utan att försöka påverka ... Frankie gör det genom konstant använda baraben för att kritisera SK.
    Men varför inte gå på styrelsemöten och på ett lugnt sätt framföra vad man tycker är fel, och hur man tycker det borde fixas?

    SvaraRadera
  37. Jag har inom jobbet varit på de flesta gatorna i Göteborg med omnejd. Jag tycker att det område som man ser störst andel gais-loggor på bilar är Torslanda!
    Backa uppfattar jag däremot som ett tungt Blåvitt-fäste. Angående Majorna tror jag blåvitt är störst även här. Vilken stadsdel vill vara grönvit? Gårda, kanske? Där bor ju ändå typ 35 perrs.

    SvaraRadera
  38. Grönsvart och personer menar jag ju givetvis.

    SvaraRadera
  39. på tal om Hysén, det här är det roligaste jag hört på länge!! lyssna igenom alla

    http://www.svenskafans.com/fantv/player/dev_flash.asp?clip=4086&cat=0&list=513

    Xezzo

    SvaraRadera
  40. http://www.svenskafans.com/fantv/player/
    dev_flash.asp?clip=4086&cat=0&list=513

    (la till en enter mitt i)

    SvaraRadera
  41. jag är född, uppvuxen och bor i majorna och jag känner inte till en enda gaisare. Det är en myt.

    SvaraRadera
  42. Anonym 18:45; Elfsborgs har ju heller inte spelat i nån Europacup i år så vafan tjötar du om? Ni har spelat lika lite i CL som vi har gjort.

    SvaraRadera
  43. Snälla förknippa inte mitt älskade majorna med nått så vedervärdigt som Gais! Jag har bott och spelat fotboll här hela livet och nästan aldrig stött på så mycket som en gaisare. Folket som hänger runt andra lång osv vill bara passa in i nån image om att va "äkta arbetarklass".. snarare utbölingar! Eftersom jag är uppväxt här så VET jag. Snälla döda den här myten som uppstått på senare år.

    SvaraRadera
  44. hahaha, humor! invasion!
    det verkar vara nån slags tävling i självbedrägeri mellan gaisarna och guliganerna. Elfsborg leder på att de iaf gör det snyggt.

    SvaraRadera
  45. Hannes J/ Främst IFK Göteborg men även Änglarna skall ha kritik när de gör saker bristfälligt, det är fan tur att folk som Baraben tar chansen och kritiserar dem. Om ingen gör det kommer de aldrig bli bättre, sedan Baraben kommit till har en helt ny typ av opinionsbildning inom rörelsen växt fram, det har skapat en press som idag förbättrar en hel del på alla möjliga olika områden. Änglarna skall lika lite som IFK få sitta ner med armarna i kors utan hela tiden drivas på att bli bättre och bättre på olika vis.

    Sedan var det väl Baraben som var en av de organisationer som "uppfann" LM4 va? Så de vet nog precis vad det handlar om.....

    SvaraRadera
  46. Ni glömde nämna oss blåvita här i traktorstaden borås.. vi är rätt många här också! måste spöa pannbandsligan nu på lördag annars ligger jag risigt till=) "anders svensson äter tacos i borås"

    SvaraRadera
  47. Gais är pinsamma. Bara massa tomt snack. Men när det kommer till kritan så kan de inte spela fotboll, och inte en jävel bryr sig om hur det går för dom. Personligen tycker jag bäst om dom när dom ligger i tvåan. Det är något fint över att se Gais-Jonsered i hällregn. Livskvalité på nåt sätt. Ett framgångsrikt loserlag är ju en självmotsägelse.

    SvaraRadera
  48. Lunden mina vänner, Lunden.
    Känns som att halva skaran av änglar bor här uppe =)

    SvaraRadera
  49. Det finns gaisare även i Lindome, men de räknas väl inte. Kanske därför gais har så dåliga publiksiffror?

    SvaraRadera
  50. Ska ni köra ramsan om att Anders håller på IFK denna gången ocks`? Gick ju så där förra gången om vi säger så!

    SvaraRadera
  51. Alla som sett Arne Hegerfors video om IFK vet ju hur det stod till, Majorna var blåvitt!

    Den enda del av Göteborg som haft nån större koncentration gajsare, förutom gårda, måste väl vara abbe å hebbes lilla hör i haga...

    http://thepiratebay.org/tor/3617445/IFK_G__teborg_-_Fr__n_Kvartersklubb_Till_V__rldslag

    SvaraRadera
  52. Feskekörka är GAIS.
    Jag undrar även om man måste gå igenom någon sorts hjärntvätt för att bli gaisare. Intala sig själv om att man är ett storlag med mycket publik och en bra klack.

    Det lag som är mest likt Gais av alla i Sverige om man ser till storlek på publiken, storlek på klacken osv är faktiskt... ÖIS.
    Dock verkar öisarna mer uppdaterade med nya sånger, tifon osv. GAIS kör på som de gjort sedan 80-talet.

    SvaraRadera
  53. Hugget är blåvitt som fan, däremot är det ibland en brasiliansk flagga upphängd i ett fönster, kanske smyg-öisare?

    SvaraRadera
  54. Vad har ÖIS med Brasilien att göra?

    Tråkigare fotboll än vad Öfverklassen spelar får man leta efter.

    Om man letar, hittar man till slut GAYS.

    SvaraRadera
  55. Detta ständiga tjat om GAIS. Varför?

    FRANKIE: Du skriver ju faktiskt lika mkt om GAIS som om ditt eget lag. Du lusläser tydligen en hel del på gronsvart.com också.

    SvaraRadera
  56. Alla politiska grenar... kanske.
    De som visar sig dock är dock den bruna sörjan. Wisemen = Göteborgs Fria Nationalister.
    GGG..AAA..III...SSS Hata GAiS - Sieg.. osv...

    SvaraRadera
  57. anonym 14:10

    du verkar ju ha järnkoll, knip igen för fan

    SvaraRadera
  58. Det finns fan inga gajsare i vackra Majorna!

    SvaraRadera
  59. Svårt att ha majoritet i Arendal, kan det bo fem personer där? xD

    SvaraRadera
  60. Nu väntar jag bara på att ni ska ladda upp en stor pizza/kebabtallrik och ha något med "Anders" eller "Taco" som bildtext. När kommer det? Minns ju bara hur det gick i våras. Höhö.

    SvaraRadera
  61. vad jag vet så bor det en jävla massa wisemen i majorna chalalala.
    Men går du utanför systembolaget en mån-tors så kommer det fram gaysare från alla konstiga ställen. Nää du lillebror ni är som bp är för dif NADA...

    SvaraRadera
  62. enrico --> för dif skriver spaltmeter efter spaltmeter om bp. tönt.

    SvaraRadera
  63. anonym >> du fatta nog inte mitt inlägg. Är van med att det finns mycket efterblivet här i cyberrymden...

    SvaraRadera
  64. Gais starka i Majorna och masthugget???? Skojar ni eller? Starkare blåvit fäste än här finns inte!!

    SvaraRadera
  65. Appropå att kasta sten i glashus.
    Ellos tar iaf inte mer betalt mot blowit. Men det är klart, inte varje dag ni får se Svenska Mästare i monstertruck/friidrottsbunkern.

    http://www.ifkgoteborg.se/portal/page?_pageid=113,1826256&_dad=portal&_schema=PORTAL

    SvaraRadera
  66. jag är från Majorna och det är nog fler folk på pubarna där när blåvitt spelar än vad det är när fiskstimmet drar ut i fält

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.