2007/09/09

Finkultur med Josefin Öqvist...

BLOGGVÄRLDEN År 1765 skrev den franske författaren, filosofen och samhällskritikern Voltaire ett högst ironisk inlägg i debatten om boktryckeri. Denna för tiden tämligen nya företeelse, ett djävulens påfund som vissa i etablissemanget valde att kalla det, och ville göra allt för att stoppa. Voltaire skrev ironiskt, som en punkt till varför man skulle stoppa denna process: "Denna lätthet att förmedla sina tankar tenderar uppenbart att skingra okunnigheten, som är civiliserade staters väktare och skyddsmur"

Givetvis slutade man inte trycka böcker, och det fria ordet fortsatte att utvecklas och idag kan vem som helst publicera sina alster på internet, fritt för vem som helst att läsa. Men kanske låg det något i det han skrev.

Josefin Öqvist är en duktig fotbollsspelare, säkert en jättetrevlig tjej och allt det där. Men en dag fick Jossan för sig att börja skriva blogg, och då gick det inte lika bra.

"Hejsan allihopa! Nu börjar ja gå framåt lite med min rehabilitering med knät.Idag va jag på sjukhuset,De började med att ja kom in till min Läkare Johan åsså får ja ta tre sprutor i knät,och ja kan säga e man sprut rädd så e inte de så roligt jag svettades som en räv tur att pappa va me så ja kan kunde hålla han i handen:)Men helt ärligt så gjorde de inte så ont som ja trodde de skulle göra...Sen fick ja sövas ner åsså knäckte dem till knät.så skönt å få rörligheten tillbaks...

I helgen va jag å såg min första fotbollsmatch sen korsbandet gick av jag såg mitt linköping mot aik.Kan ju säga såhär att de va ingen bra macth av oss vi borde gjort mera mål me alla chanser vi hade..Matchen slutade 1-1 och Aik försvarade sig riktigt bra,dem har tur som har Sanna Valkonen i backlinjen.Sen tycker ja de e väldigt synd att negerianskorna åker hem för vi behöver dem i våran trupp dem sista matcherna eftersom vi har så mycke skador:(.Senare under lördags kvällen va ja ute å käkade me min pojkvän Peter å min kompis Ida och Peters kompis Marcus..Vi var på en restaurang på kungsholem som heter Dolce Vita den kan ja rekomendera riktigt god mat...

På fredag ska ja åka ner till Linköping en sväng å hälsar på mina lagkamrater saknar dem verkligen.Har hört av Maria i mitt lag att de e lagfest på lör kan bli riktigt kul eftersom ja har typ vart skadad hela sommaren så de behövs göra något roligt.Och ja kan säga när vi har fester i laget e de alltid super roligt:)"

Visst är det väl så, att det inte finns några som helst belägg för att man behöver vara bra på att skriva för att man kan spela fotboll, snarare är det ofta tvärtom. Men när det kommer till detta redan klassiska blogginlägg från Jossan så undrar man ibland hur det står till där uppe. Om man är tjugofyra år, och på något sätt borde veta med sig att man skriver som en elvaåring, varför lägger man då upp skräpet på nätet för allmän beskådning och bespottning? Och vart är egentligen svenska språket på väg, när man ser vilket genomslag "sms-svenskan" börjar få, i allt större utsträckning? När svenska vuxna människor inte ens kan stava till ett så enkelt ord som jag? När dessutom en "respekterad" tidning som Expressen väljer att publicera skiten på sin webbsida så får den en att ytterligare tänka till.

Många frågor, få svar. Vart är vi på väg egentligen? Ja bara undrar.

72 kommentarer:

 1. haha, du har en del poänger Erling, men bäst är ju helt enkelt att bara ignorera hela Jossans blogg?

  SvaraRadera
 2. Poängen? Vart vill du komma, vad vill du få ut??? Erling, Erling ,Erling lille vän...

  ...vart e du på väg?

  Många frågor få svar!

  SvaraRadera
 3. den tjejen verkar ju inte kunna använda ett kommateckken. Jag blir fan anfådd av att läsa hennes text (nu ska inte jag säga att jag stavar bra eller så, men jag försöker i alla fall stava)

  SvaraRadera
 4. "De började med att ja kom in till min Läkare Johan åsså får ja ta tre sprutor i knät,och ja kan säga e man sprut rädd så e inte de så roligt jag svettades som en räv tur att pappa va me så ja kan kunde hålla han i handen:)"
  Underbart!
  Gött att du skriver oftare nu Erling!

  /Hannes J

  SvaraRadera
 5. handsome said...

  Poängen? Vart vill du komma, vad vill du få ut??? Erling, Erling ,Erling lille vän...

  ...vart e du på väg?

  Många frågor få svar!


  Well, det underliggande budskapet är väl att vi som bloggar och skriver på internet bör tänka lite mer på hur vi skriver och stavar för att inte hela webben skall vara oläsbar inom ett par år.

  Annars är det en rätt kul text att bara läsa rakt upp och ner...

  SvaraRadera
 6. Erling: Detta var bland det mest makabra jag läst. Såvida det inte är ett skämt från din sida. Har hon verkligen skrivit detta?
  Du överdriver inte när du påstår att hon skriver som en elvaåring, möjligtvis skulle man kunna säga att hon skriver som en elvaåring talar (även om säkert en hel del elvaåringar skulle känna sig påhoppade över detta påstående).

  Om texten ifråga verkligen är skriver av Josefin Öqvist var det ett minst sagt bra och roligt initiativ av dig att lägga upp skiten, även om det hela som sagt känns makabert.

  Fortsätter denna utveckling av svenska språket kommer inte unga om 50 år kunna läsa en svensk klassisk bok, än mindre skriva någon.
  Förhoppningsvis utgör dock bara Josefins texter någon felande länk mellan bebisspråk, sms-språk och fyllesnack av en upphetsad elvaåring.

  Hörde att hon ville bli presstalesman för svenska fotbollsförbundet efter avslutad karriär...

  SvaraRadera
 7. Lägg inte upp något mer sådant SKIT på baraben.com. Jag fattar ändå inget. Skriv något om t.ex. Tobias Hysén istället.

  SvaraRadera
 8. Värdelöst! Byt kön på Horace Engdahl och gör honom till damspelare...han misshandlar inte vårt skriftspråk

  SvaraRadera
 9. Sen tycker ja de e väldigt synd att negerianskorna åker hem för vi behöver dem i våran trupp


  herregud..

  SvaraRadera
 10. Är någon förvånad? Hon ger knappast ett begåvat intryck i intervjuer heller.

  SvaraRadera
 11. Seriöst, kunde man bry sig mindre? Har ni inget vettigt att skriva så skiv inget alls. Rätt barnsligt å klanka när på folk så där!

  //webber

  SvaraRadera
 12. Hahaha, det var fan det mest patetiska jag läst, men faktum är att jag bara vill läsa mer =)

  Uttrycket "ska man skratta eller gråta" får en helt ny definition av fröken Öqvist. Hur i helvete fungerar den damen egentligen? Någon gång i sitt liv måste hon väl ha fått höra att hon inte har någon större språkbegåvning, så varför hon tror det ska bli mer uppskattat av allmänheten begriper jag inte. Fast det kan ju ha varit första gången hon någonsin skrev något med.

  Josefine: Satsa på fotbollen, jävligt länge...

  /Roffe

  SvaraRadera
 13. Hahahaha fy fan va roligt, bruden e ju helt väck!!! Och självklart ska folk försvara henne, även här på bästa bloggen... Klockrent Erling!!!

  SvaraRadera
 14. Språk är ju knappast något oföränderligt och ständigt konstant, allra minst något som enskilda människor har bestämmanderätt och monopol över. Tjejen gör sig förstådd och det finns värre saker man kan gråta över på Internet.

  Erling> Hela poängen med bloggar och Internet är att alla kan komma till tals, skriva vad de vill och hur fan de vill utan att några självutnämnt intellektuella språkfacister ska skratta åt ens makabra språkbruk.

  J fante> Som sagt är språk något föränderligt och ständigt utvecklande. Det kommer inte att vara så att det bara om 50 år inte skulle vara någon som kunde läsa en "klassisk" svensk bok, och folk kommer i allra högsta grad fortsätta att skriva böcker även om språket förändras. Horace Engdahl kanske vrider sig i sin grav men vem fan bryr sig?

  Det är få svenskar, förmodligen inte du heller, som skulle klara av att läsa en bok på äldre svenska utan några som helst problem.

  Tack för mig.

  SvaraRadera
 15. Visst skriver hon som en kratta men varför skall hon hängas ut och hånas?

  Ni kritiserar Aftonbladet samtidigt som ni publicerar sån här dynga. Snacka om att kasta sten i glashus.

  SvaraRadera
 16. Jag måste hålla med MCMIV och peter 1904. Erling som brukar skriva spännande inlägg av dignitet hivar ur sig en sida sensatons-journalistik i äkta Aftonbladet Anda. "JOSEFIN SKRIVER DÅLIGT" Stoppa pressarna Baraben!

  SvaraRadera
 17. Synd att hon är spruträdd ^^

  SvaraRadera
 18. Kan hålla med dig Erling. Detta var inte så imponerande av Josefin, men kul läsning. Sen kan ju inte alla vara helt perfekta med det svenska språket. Huvudsaken är väl ändå att folk förstår vad man skriver? Är lite rädd att man hackar på folk för att dom har stavfel osv. Tror att många drar sig för att skriva saker på baraben och på andra bloggar för att dom är rädda för att folk skall håna och skratta åt deras svenska. Är mer rädd för att man skrämmer bort folk som kan ha vettiga saker att skriva. Sen kan samhället skrämma mig. Vart är hela samhället på väg? Folk visar väldigt lite hänsyn och respekt mot varandra. Pratade med min far för några dagar sedan. Och han berättade att 3 killar i 10 års åldern hade trampat rakt in i trädgården och gått i hans rabatt. När han frågade vad dom höll på med fick han sig ett antal väl valda ord. Många har tappat respekten för hur man skall bete sig. Det kan skrämma mig. Om någon här på baraben skriver som en kratta spelar mig mindre roll. Bara man förstår vad dom säger och håller sig något sånär till ämnet. Innehållet i Josefins blogg kanske inte intresserar dig eller mig. Men jag kan tänka mig att den bloggen kanske främst vänder sig till yngre tjejer som ser upp till Josefin. Och då kanske innehållet funkar alldeles utmärkt?

  Tycker man bör tänka sig för innan man kastar allt för mycket skit till höger och vänster. Ni skribenter på baraben med Frankie i spetsen får ofta mycket onödig kritik. Många som bara vill kasta lite paj för det är kul. Men Frankie och övriga skribenter här kan säkert ta detta med ro. Men alla kan kanske inte det. Och detta kan ju faktiskt göra att många som kanske gärna varit mer delaktiga inte vill bli skribenter här? Eller att vissa inte kommer med inlägg alls på baraben?

  Nu var inte detta menat som någon kritik till dig Erling. Jag förstår vad du syftar på. Det var faktiskt ett riktigt intressant ämne du tog upp. Ville bara se det lite från en annan synvinkel.

  SvaraRadera
 19. JAG tar inte åt mig :)

  SvaraRadera
 20. Josefin Öqvist - Svensk mästare på sär skriv ning? Sprut rädd, herrejävlar!

  SvaraRadera
 21. Haha tjena vad detta rörde upp i söndagsfriden :) Och sen hur man kan jämföra detta med ABs övertramp kan man ju fråga sig...
  Det är ju humor i det som Erling presenterade!

  SvaraRadera
 22. Hennes inlägg är ju otroligt ointressanta. Det är ju som att läsa en msn-konversation mellan två 11-åringar. Idag gjorde jag det och sen träffade jag honom och sen gjorde vi så asså!

  SvaraRadera
 23. Ett nytt uttryck kom upp i min hjärna efter att ha läst igenom hennes blogginlägg; Friskt vågat - inget vunnet!

  SvaraRadera
 24. Klockrent inlägg, fördöm alla oliktänkande och hylla de egna. Det är det fotboll handlar om.

  SvaraRadera
 25. "negerianskor"

  SvaraRadera
 26. Inför licens för att få skriva på Internet!

  SvaraRadera
 27. Har ni hört Jossan tala någon gång? Om hon skriver som en elvaåring så låter hennes röst som en femårings. Bäbisstuk.

  SvaraRadera
 28. Hejsan!

  Idag har de varit en bra tränings dag,har fått jätte bra sträckning i knät så nu kan ja nästan gå normalt.:)

  De som återstår nu som kanske är de hårdaste jobbet är att besegra smärtan i böjningen och ja kan bara säga att de måste upplevas för att förstå hur jobbigt de är.

  Men jag kämpar på, nu börjar man nästan bli van me den konstanta smärtan man har varje dag när man tränar böjningen.

  Måste också berätta om en liten rolig sak i måndags när ja kom till min sjukgymnast så va de en äldre dam där och tränade när ja kom in,och ja bara hälsade som vanligt som ja gör på alla människor.

  Sen kom min sjukgymnast in och säger -damen där ute tycker att du verkar vara en sån pigg å glad tjej,du låter så trevlig på rösten....

  Då tänkte ja faktiskt att vara lite trevlig å glad hjälper så mycket,ett litet tips till alla sura ute i landet.:)  Ha de super kramisar/Finan  Nu använde hon kommatecken. Det känns lite hemskt men sådana här saker gör ju en lite elitistisk.

  SvaraRadera
 29. åhh.. Alla vet ju att det heter negerskor och inte negerianskorna.

  SvaraRadera
 30. Hon finns/har funnits på lunarstorm(gör för all del jag också, men jag snackar inte med folk under 20 där annat än för att tillrättavisa dem i diskussionsgrupper) och har säkert snackat för mycket med folk under 15 som dyrkar henne(folk över 15 dyrkar henne för vissa bilder:)) Kan vi inte se hennes blogg för vad den är, stor humor

  SvaraRadera
 31. MCMIV: jag förundras över att du tar på dig att försvara den makabert lustiga texten.
  Nej, språket är inget oföränderligt, men man behöver inte bli kallad för "självutnämnt intellektuella språkfacist" bara för att man anser att:
  Språket är ett gemensamt kommunikationsmedel som vi alla ska kunna ta del av. Därför har vi en uppsättning regler att följa. Det finns en avsevärd skillnad på "talspråk" och "skriftspråk", just för att så många som möjligt ska kunna ta del av det som skrivs, vilket även borde ligga i textförfattarens intresse. Dessutom var det inte en matlista på köksbordet hon skrev, utan en text för offentlig publikation. Därmed är det inte "självutnämnt" att kritisera ett språkbruk som helt uppenbart bryter mot de GEMENSAMMA språkliga reglerna. Språkfelen sker uppenbart av okunskap, inte som något expriment för att utveckla språket (som vissa författare/poeter/skriftställare ägnar sig åt).
  Det är i sig knappast något intellektuellt att skratta/skämmas över texten ovan, i så fall har man en märklig definition av begreppet intellektuell.
  Att bli kallad för språkfacist på grund av dessa värderingar känns lite väl löst underbyggt.
  De språkliga felen i texten är uppenbart skrivna av okunskap, det är detta jag (och flera andra)finner lustigt, otäckt eller vad känsla det nu än må vara texten frambringar. För övrigt påstår du att jag själv skulle ha svårt att läsa äldre böcker. Visst är det så, men det är rätt fantastiskt att man kan ta fram en två hundra år gammal bok och finna att språket är mer förståeligt än Josefins text. Men å andra sidan kommer säkert ingen vilja ta fram hennes text om två hundra år...

  SvaraRadera
 32. J fante> Vem bestämmer dessa gemensamma regler? Du? Jag? Horace och resten av Stofilerna? De tusentals ungdomar som skriver som Josefine?

  Språkfacist och självutnämnt intellektuell är självklart den som anser sig själv vara i position att raljera över "lägre bildades" språkkunskaper och folk man anser vara okunniga.

  Måhända att hennes språkbruk inte får språkpoliser att gå i byxan och att hon möjligtvis inte är lika skolad som t.ex. du. Det ögr inte hennes rättighet att skriva hur fan hon vill mindre. Att anse att dåligt språkbruk skulle vara ett hinder för bloggeri är ren idiotism och översitteri.

  Cheers

  SvaraRadera
 33. ok Erling det va la rätt kul ändå, jag är inte sämre än att jag kan ändra mig :)

  SvaraRadera
 34. eh,okej. Nu får du sluta läsa Schulman.

  SvaraRadera
 35. Den gode tobbe har ju älskat med henne

  SvaraRadera
 36. Haha. Att folk orkar bli upprörda över precis allt. Häng ut otygen!

  SvaraRadera
 37. Flera har tagit Jossan i försvar och hävdat att det är ok att skriva som ett m-to-the-ongo så länge man lyckas göra sig själv förstådd. Men det är ju just det som är knixet med med folk som inte kan skriva korrekt, de gör det ju bara svårare att förstå dem... Skrivregler finns av en anledning!

  Jossan gör skrivkonsten vad författarlandslaget gör för fotbollen...

  SvaraRadera
 38. mcfeast eller vad fan du heter:
  Så du anser att vi ska avskaffa alla skrivregler?

  SvaraRadera
 39. Och vad har detta med vårt kära blåvitt att göra. Allvarligt så skiter jag i om någon har svårrt at stva.Att sedan nivån i det hon skriver passar bättre i en dagbok får hon stå för själv.
  Igen -Vad har detta med blåvitt att göra?

  :)

  SvaraRadera
 40. Jossan kanske gör en parodi på det i stort sätt meningslösa fenomenet att blogga?

  ***
  Sön 9 Sept, 16:04
  Idag såg jag en fågel, den var blå! Det kanske var en blåmes?

  Sön 9 Sept, 18:44
  Hörde en bra låt på radion, den var bra.

  Sön 9 Sept, 19:37
  Åt lite köttbullar..mmmmm

  =)

  SvaraRadera
 41. -på semester älskling!
  -jamen vad väntar vi på då?

  (Sunes Sommar)

  SvaraRadera
 42. "Språkfacist och självutnämnt intellektuell är självklart den som anser sig själv vara i position att raljera över "lägre bildades" språkkunskaper och folk man anser vara okunniga."

  -Bäste MCMIV. Nu får du sluta med dina påhopp. Att skriva är ett hantverk, något som tar tid att lära sig. Vi har uppsättningar, regler etc. att följa, dessutom gäller det att kunna fånga läsarens intresse, att forma texten så den växer fram så som man önskar, att fånga läsaren. Detta ibland jävulskt svårt, detta vet vi alla som någon gång försökt, det tar tid att lära sig som alla hantverk. Om jag skulle sättas att montera ihop en bil, snickra en stol, måla ett hus etc. hade jag antagligen lockat fram skratt, hån, ilska eller andra känslor då jag alls inte behärskar detta -jag är totalt okunnig om detta. Inte hade jag kallat alla som inte ansåg att jag gjort ett fullgott hantverk för facister eler liknande. Josefin kan uppenbart inte skriva, hon behärskar inte svenska språket i text. Detta blir lika tydligt och komiskt som om jag skulle montera bildörrarna åt fel håll (man får göra som man vill, inget är rätt eller fel?). Om stolen jag snickrat blivit sned, huset jag målat blivit ofrivilligt randigt -ja, du förstår min poäng.

  Jag anser henne kort och gott vara okunnig på skrivandets område (går det att säga emot), lika okunnig som jag själv är inom en mängd områden.
  Dessutom finns det en poäng med att ha en gemensam uppsättning regler för hur man skriver.
  I praktiken skulle man med ditt resonemang kunna säga "man får göra som man vill, inget är rätt eller fel" på alla områden där vi har gemensamma regler.
  Något som i alla fall hade gått mig på nerverna.
  Kamratliga hälsningar //J Fante

  SvaraRadera
 43. "På internet kommunicerar vi mest med text, skriver du som en idiot är chansen stor att du uppfattas som en"

  SvaraRadera
 44. Josefin Öqvist är en idiot.

  SvaraRadera
 45. Pinsamt Erling

  SvaraRadera
 46. Bedrövligt att se en 24-årig tjej skriva så illa. Här känns det nästan på sin plats att tala om ungdomens förfall, tyvärr är jag lika gammal som denna fröken. Den som har undervisat henne i svenska skryter nog inte om det i lärarrummet efter dylika alster poppar upp på internet.

  Erling: Civiliserade stavas enbart med ett c. Möjligtvis är detta en citering på en gammal stavelse?

  SvaraRadera
 47. J Fante> Hade skrivit ett långt inlägg nu men datorn blir skit så jag fattar mig kort.

  Framför allt handlar det om att vissa verkar vilja poängtera att rätten till att blogga skulle vara mindre bara för att man inte kan stava lika bra som många andra. Störs man av språket kan man som jag låta bli att läsa.

  Jag skiter egentligen vad folk postar eller publicerar oavsett om det handlar om muhammedhundar, laktritsnegers eller Jesus i en köttkvarn men jag förstår inte poängen med inlägget på en Blåvittblogg. Tjejen spelar inte ens i någon motståndarklubb. Jag gissar att Erling ville göra sig lite rolig.

  Skitsamma egentligen, men har man väl satt igång att tjaffsa är det svårt att sluta. ;)

  Smaijkel "eller vad fan du heter> Hade du läst vad jag skrivit hade du nog förstått det hela bättre.

  Namnet är MCMIV. Hade du varit vaken i skolan hade nog förstått vad det betyder. Fråga Mamma annars.

  SvaraRadera
 48. idiotens blogg - He, he, he. Riktigt rolig är vad du är.
  /J Fante

  SvaraRadera
 49. Fante> Och ja, förövrigt så har jag väl delvis det resonamanget i ditt sista stycke gällande en hel del. Att utmana, utveckla och skita i rådande normer är var som för samhället framåt. Och att saker ska vara på ett visst sätt bara för att majoriteten eller ens den tycker så behöver inte rättfärdiga det.

  Nu är ju inte Josefine någon framträdande nytänkare eller någon som får folk att tänka i nya banor överhuvudtaget och hela detta inlägget går väl ifrån huvudtopic ganska mycket men ändå...

  SvaraRadera
 50. MCMIV: Är du 13 år?

  SvaraRadera
 51. Lågt av Erling.

  SvaraRadera
 52. varför raderar ni inlägg som inte bryter mot några regler? trodde ni var emot censur. Om erling kör låg stil mot andra, kommer han få smaka samma medicin. pinsamt.
  / ragge debunkar

  SvaraRadera
 53. Jag hittade för några dagar sedan en gammal lunarstorm-presentation på min dator vilken jag skrev i 12-årsåldern. Den höll bra mycket högre klass än Josefin Öqvists blogginlägg.

  SvaraRadera
 54. varför kallar ni er en blåvittblogg när ni skriver om sådant här? skärpning i leden för fan.

  SvaraRadera
 55. Anonym sa...

  varför raderar ni inlägg som inte bryter mot några regler? trodde ni var emot censur. Om erling kör låg stil mot andra, kommer han få smaka samma medicin. pinsamt.
  / ragge debunkar

  9/9/07 22:22


  Om du känner att du har behov av att namnge folk som inte själva valt att ställa sig i rampljuset har du tre alternativ, ett är att prata/maila direkt med den personen (eftersom du uppenbarligen vet vem det är), anpassa dig till god netikett (inte lex Flashback) och använda personens nickname eller helt enkelt träda fram med ditt eget namn.

  Baraben är värre än Iran och Kina tillsammans, vi censurar all kritik, all antydan till kritik och tar aldrig några debatter med någon som inte står och applåderar så fort vi skrivit något. Precis så är det. Och vi är stolta över det.

  SvaraRadera
 56. Off topic:
  Nya bloggloggan är fin och så, men accenten i Hysén ser ut att vara fel.
  Eller står det inte Hysèn nu?

  SvaraRadera
 57. pinsamt att det står sveriges stolthet i er topbanner. vääääldigt många vill inte att ifk blir förknippade med er.

  SvaraRadera
 58. " Anonym sa...

  pinsamt att det står sveriges stolthet i er topbanner. vääääldigt många vill inte att ifk blir förknippade med er.

  10/9/07 00:38 "

  "Vääääldigt många" tycker att Gamla Kamrater är gubbjävlar och svin, "vääääldigt många" tycker ultras är idioter och svin, "vääääldigt många" tycker att ingbritt:arna är dryga as och svin, "vääääldigt många" tycker att wisemen är våldsverkare och svin, "vääääldigt många" tycker att änglarna är suputer och svin, "vääääldigt många" tycker att baraben är politiskt inkorrekta och svin och så vidare och så vidare......

  jag undrar vem som egentligen dessa "väldigt många" är, förutom ett par anonyma kommentatörer från en viss ppv-sekt? har någon någonsin träffat dessa "vääääldigt många" och i så fall, kan ni berätta för mig vad dessa "väääldigt många" gör för den blåvita supporterrörelsen som är så bra att de gnäller på allt och alla hela tiden? domma måste vara de mest hemliga av alla supportrar de......

  SvaraRadera
 59. kot lett/ Eller så kan man titta på de faktiska siffrorna från Barabens läsarundersökning där man bland annat kunde uttyda hur:

  - 91 procent av läsarna ansåg att artiklarna på Baraben.com var bra eller mycket bra. (1 av 205 svarande ansåg att de var mycket dåliga)

  - 87 procent ansåg sig ha bra eller mycket bra förtroende för Baraben.com:s fotbollskunskaper. (10 av 205 personer ansåg att de var dåliga)

  - 87 procent ansåg att Baraben.com hade ett trovärdigt innehåll. (17 av 205 svarande ansåg att vi inte har det)

  Det var inte spekulationer från någon anonym internetspekulant, det är vad vi kallar hard facts of Baraben. Den som inte vill ha oss behöver inte besöka oss, nu råkar dock mellan 2000-5000 personer om dagen verka vara lite intresserade då de "råkar" hitta in hit. Men dessa "väldigt många" som rasar har väl drabbats av vår stundtals hårda kritik på olika vis. Men tro inte för en sekund att vi lystrar till sådan självfientlig retorik, i varje läge där IFK, supportrar, SvFF, motståndarlag eller motståndarfans förtjänar kritik så kommer de även att få sig en dos av den. Här på Baraben, på ett Barabenskt manér. Det kan man lita på.

  SvaraRadera
 60. Jag tycker inte att J fantes argument håller. Förvisso stavar Jossan lite lustigt, men det är mycket mycket lätt att förstå vad hon menar. Jag tror inte heller att man ska se negativt på det hela. Jossan kanske aldrig kommer att läsa gamla dammiga böcker, men det är fullt möjligt att hon är bättre på det, än vad motsvarande kvinna var för 100 eller 200 år sedan. "Jag svettades som en räv", var riktigt roligt skrivet: Brunner eller Ranelid hade aldrig kommit på något sådant :-)

  SvaraRadera
 61. En öppen dörr, där slår jag

  SvaraRadera
 62. En liten fråga, Erling. Hur många gånger korrekturläste du detta inlägget? För inte kan man stava fel när man sticker ut hakan så långt. ;)

  SvaraRadera
 63. Anledningen att Erling la ut detta var väl att rödguling redan kommenterat Jossans blogg(hade dock den goda smaken att inte lägga ut någon kopia i egna bloggen) och att han inte ville vara sämre.

  SvaraRadera
 64. Frankie kissar på sig sa... Om du känner att du har behov av att namnge folk som inte själva valt att ställa sig i rampljuset har du tre alternativ, ett är att prata/maila direkt med den personen (eftersom du uppenbarligen vet vem det är), anpassa dig till god netikett (inte lex Flashback) och använda personens nickname eller helt enkelt träda fram med ditt eget namn.

  Stämmer bra på Frankies inlägg!
  Inga påhopp...
  Väldig got netikett...

  SvaraRadera
 65. Anonym said...

  Anledningen att Erling la ut detta var väl att rödguling redan kommenterat Jossans blogg(hade dock den goda smaken att inte lägga ut någon kopia i egna bloggen) och att han inte ville vara sämre.

  10/9/07 13:50


  Nope, har inte läst Röd Guling på ett tag. Har för mig han sa att han skulle lägga ner. Får kolla med han på msn så han inte blir sur för att jag stal hans "scoop"... ;)

  SvaraRadera
 66. Visst kan man ifrågasätta relevansen i inlägget, men att så många verkar irritera sig på det tyder nog mer än något annat på att de känner sig träffade.

  SvaraRadera
 67. Tja, "scoopet" har väl stötts och blötts på Sveriges enligt uppgift största blogg redan för ett par veckor sedan, men ok, vi läser ju inte bladet längre.

  SvaraRadera
 68. Japp, det stämmer att jag skrev om det här redan för ett par veckor sedan, men det är okej. Själv fick jag idén från Schulmans blogg.

  SvaraRadera
 69. "negerianskorna"

  Är inte det lite rasisitskt.

  Ni får väl fråga Tobbe H. om hon pratar så. Det går rykten om att hon skaffade honom en liten sjukdom i de nedre regionerna under tiden han var i DIF.

  SvaraRadera
 70. Fruktansvärt ball.

  SvaraRadera
 71. Till de där så kallade språkliberalerna som inte har något emot ett misshandlat språk.
  jga kan srvika hru smo hlset coh ni kmomer fofrtraande tat flrstå, dcok kna dte bil ltie jbibgt tat lsäa.
  Även den där texten går utmärkt att läsa, men det är inte sådär som man ska skriva. Det må vara en liten överdrift av hur fröken Öqvist skriver, men försvarar ni hennes text så försvarar ni likväl min text ovan. Skillnaden på bra och dålig text är att den bra är lätt att läsa, och en fröjd för ögat att skåda!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.