2007/09/01

Brommas pojkar möter Kamraternas män

ALLSVENSKAN Brommapojkarna mot IFK Göteborg. Ni hör själva hur det låter, som en ungdomsmatch i Gothia Cup. Så växte jag i alla fall upp med BP. De var en elitsatsning på ungdomar som alltid innebar ett lag i klassen om inte Sverigebäst så i alla fall nära inpå, i varje åldersklass. Ungdomar och åter ungdomar som formade en förening som idag spelar allsvenskt mot det IFK Göteborg som i sin tur gör allt för att profilera sin ungdomssatsning som hjärnan i föreningen.


Så det är två skolor av ungdomssatsningar som drabbar samman. Den som byggde sin förening kring ungdomarna och tog sig upp till allsvenskan via satsningen mot den som lanserade sin ungdomssatsning efter att ha etablerat sig som ett storlag. Två skolor av medveten satsning på akademier, men även två lag som valt en väg som är den svenska framtiden. Om tio år kommer de lag som valt vägen med stora och långsiktiga satsningar på egen ungdomsverksamhet att hålla övriga fotbollssverige i sitt grepp.

På en liten svensk fotbollsscen kommer det aldrig att finnas tillräckliga pengar för ett större antal rika lag. Där kommer den egna produkten att bli oerhört värdefull. Mer så nu än någonsin tidigare, när gapet mellan rik och fattig eskalerar i snabb takt. Det är inte bara ung fotbollstalang som skolas på Änglagården. Det är hård valuta. Valuta som föreningen planerar att använda i det fotbollens klasskrig som allsvenskans ekonomiska maktfaktorer står inför.

Imorgon är Jonas Wallerstedt avstängd och George Mourad går in i startelvan. Sett till hur Olsson/Rehn matchat laget under säsongen blir det dessutom säkerligen Jakob "Afro" Johansson som ersätter avstängde Tomas Olsson på innermittfältet. Men grundkontentan måste vara att vi, helt oavsett vilket lag vi matchar, måste besegra Brommapojkarna på vår hemmaplan. 100 gånger av 100. Det är en grå match mot ett grått lag. Men segern måste arbetas till oss.

Senast vi lirade mot BP, i våras på Stockholms Stadion, så "lyckades" vi med flera nonchalanta försvarsmisstag, bland annat bjussade Hjalmar på ett BP-mål. Den här gången får vi inte gå in med sådan bristande inställning till matchen då vi nu är i ett läge där varje baklängesmål är extra problematiskt, även vid vinst. Nu är vi mitt i en direkt guldjakt där varje mål, framåt som bakåt, är extra avgörande för vår slutgiltiga placering i tabellen. När guld står på spel går det inte att överskatta vikten av ett mål eller problematiken i ett baklängesmål.

37 kommentarer:

  1. Det är hemskt men varje år kommer någon djävla platt match! Hoppas de va den mot mjällby. Sen är de så otroligt många gula kort. Detta är fan inte klokt man ska inte va nervös. Men?
    Jonte Jakan

    SvaraRadera
  2. sjukt nervös bara ja tänker på de återstående matcherna =P

    SvaraRadera
  3. Var inte våran plattmatch mot BP borta, det var en riktig bedrövlig insats.

    SvaraRadera
  4. Plattmatcher har vi väl ändå redan haft ett antal.
    Det är dags att få kontnuitet i spelet. Spela som mot Hbk och få upp självförtroendet ytterligar.

    SvaraRadera
  5. vinner ifk denna matchen så är chansen att "trenden" kan vara borta.

    SvaraRadera
  6. Komigen nu blåvitt!

    SvaraRadera
  7. Vilken trend menar du? Att göra plattmatcher nån gång under säsongen eller segertrenden? Är det de sistnämda hänger jag inte alls med i ditt tänk.

    SvaraRadera
  8. Visst är detta en match som bara skall vinnas. Och om alla bara rör på sig som mot HBK så skall det inte vara några som helst problem. Vi har ett bättre lag en vad BP har. Rätt inställning från start tack. Och som Frankie säger. Inga nonchalanta misstag i försvaret. BP kommer med största sannolikhet backa hem och försöka ställa om snabbt när dom erövrar bollen. Och BP slåss för sin existens i allsvenskan. Så dom är nog beredda på att offra en arm för en poäng. Men jag är inte direkt orolig. Jag tror att killarna fixar 3 poäng.

    SvaraRadera
  9. Jakob 'Afro' Johansson! Hahaha!

    SvaraRadera
  10. någon som har update på Vasquez fronten?

    SvaraRadera
  11. Var är truppen på officiella? Det är då själve den att den inte är någon ordning så fort jag beslutar att inte titta på sista träningen innan match.

    SvaraRadera
  12. Eller varför inte Jakob 'Napoleon' Johansson.. (Napoleon Dynamite)

    SvaraRadera
  13. Erling: Jag var på träningen och det gavs inga indikationer på vilken trupp det kommer att bli..

    SvaraRadera
  14. Nu jävlar gubbar gäller det att visa lita hjärta och jävlar anamma! Det är nu våra spelare behöver oss! Jag hoppas på sång matchen igenom imorgon på Ullevi :) Ses där

    SvaraRadera
  15. Snälla, ta bort det där med afro. Ni vet inte ifall det är känsligt för honom. Han har ju nyligen klippt sig ganska kort. Unga killar har massvis med komplex. Kanske dumt att göra sig lustig över det?

    SvaraRadera
  16. anynom 17:32/ Klarar man inte av att supportrarna skämtar och skriver om en så är man nog extremt fel ute genom att satsa på en fotbollskarriär med humoristiska hemmafans, hånfulla bortafans, medietryck och så vidare. Du borde nog klippa dig!

    SvaraRadera
  17. Frankie: vad är det för jävla attityd? Grabben är nyss fyllda 17 bast. Många har svagt självförtroende i den åldern och att påtala kroppsattribut som krulligt hår, stor röv, finnar eller platt näsa kan vara jävligt känsligt i den åldern. Vem ger dig rätten att bestämma vad en ung spelare bör eller inte bör klara av att höra?

    SvaraRadera
  18. Jag håller delvis med Anonym.. samtidigt som jag håller med Frankie.. Helgardering helt enkelt. Det ska dock inte behövas imorn, utan det blir en solklar etta!

    Anyway, vet nån om erbjudandet om en tröja för 400 kr även gäller i souvenirshopparna utanför Ullevi imorn?

    /Roffe

    SvaraRadera
  19. anonym 19:23/ Men hallå eller, tål man inte skämt spelar det ingen roll vem man är eller vad man gör, då blir man ju ett psycho. Man måste kunna ha självdistans med och kunna skämta om sig själv, SPECIELLT i tonåren då alla andra ungdomar skämtar och jävlas, speciellt i en machokultur som ett fotbollslag, tror nog att han får TIO gånger värre gliringar av med och motspelare än oskyldiga "afro" för att han är krullhårig, haha tål man inte det är man ju helt sanslöst känslig. Ravelli kallades i många år horköpare och aids-smittad av motståndarna, la hans sig ner och grät eller?????

    SvaraRadera
  20. trötter: Nej men Ravelli visste troligen själv att han inte var hiv-smittad. Men kör ert race då och psyka våra unga spelare, kalla er bara inte supportrar. Kalla er hellre mobbare.

    SvaraRadera
  21. Dessutom är det ju skillnad på vad en spelare (Ravelli), som är 704 år gammal och har spelat i allsvenskan sedan bondesamhällets början, ska tåla och vad JJ ska tåla?

    I övrigt inga moraliska invändningar mot inlägget.

    Är det, för övrigt, någon som vet om det är samma pubishår som Ravelli klistrade fast på huvudet som Lehmann nu använder i brist på riktigt hår?

    SvaraRadera
  22. anonynm 20:36/ Bara en fullkomlig idiot anser att det är något påhopp eller jobbigt att kalla en krullhårig spelare afro, alla här förstår att du är en rättshaverist eller i bästa fall en i Alltid Blåvitts dynamiska "sprida skit på Baraben-duo", så skaffa dig ett liv eller perspektiv på detsamma och återkom, helst inte alls.

    SvaraRadera
  23. Rektad har samma ip-adress som Vasquez farsa...

    SvaraRadera
  24. senaste anomym har samma namn som alla andra anonym...

    SvaraRadera
  25. Bra skrivet frankie tror tyvär att matchen sluttar 1-1....heh japp e man pessimist så e man.skål

    SvaraRadera
  26. Hoppas verligen vi kan vinna stort och att Wernbloom klättrar i skytteligan. Men jag tror ändå att det blir 3-0 efter mål av Wernbloom, Selakovic och Jakob Johansson.

    SvaraRadera
  27. Tror också på 3-0:
    PW, Alex, å Gurra får dra dit en!

    3 stadiga imon, Guldet SKALL HEM!!

    SvaraRadera
  28. 3-1.

    Tror det blir Ragge show! 2 mål av honom och 1 mål från Wernbloom.

    SvaraRadera
  29. 22:15:

    Hur ser du alla ip-nummer?

    /Roffe

    SvaraRadera
  30. Moralanonym: Får man inte kalla Walle eller Thomas för skalliga? Har dom komplex för det eller? Kamma dig.

    SvaraRadera
  31. Smichael: jag ser en gradskillnad mellan att kalla t ex Walle för skalleper eller liknande. Det är lite kul bara. Att kalla Jacob för afro känns grövre faktiskt. Jag kräver inte av dig att du ska se skillnaden, men be inte alla som gör det att kamma sig. Speciellt inte Wallerstedt.

    SvaraRadera
  32. Det stavas hårdvaluta, inte hård valuta.

    SvaraRadera
  33. Jakob känns inte heller som en kille med dåligt självförtroende och jag tror smeknamnet "Afro" gavs av ren kärlek från Frankies sida. :)

    SvaraRadera
  34. 17 år gammal och startspelare för Blåvitt och dåligt självförtroende i samma mening?

    Hade någon på kamratgården ens tänkt på mig någon gång så hade jag haft ett självförtroende i höjd med månen.
    Han kan inte ha taskigt självförtroende nu!

    SvaraRadera
  35. Allvarligt talat, hur låg är ambitionsnivån på denna sida?

    SvaraRadera
  36. Moralanonym: Lyssna på jom!
    Om man inte får skriva att en spelare har afro så är det ju helt sjukt. Får man inte skriva negativt efter en dålig insats? Får man inte kritisera det styrelsen gör? Får alla dåligt självförtroende då. Vi ska tokhylla allt spelarna, styrelsen och tränarna gör oavsett vad de gör. Bra att vi vet det nu..

    SvaraRadera
  37. haha vilken usel rubrik med tanke på dagens match, vänd på den!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.