2007/09/15

Feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA Jonas Eriksson. Så heter han. Visst ska man inte skylla allt på den mannen, men ibland undrar man vad våra allsvenska domare sysslar med. Jonas Eriksson. Det var han som valde att inte blåsa på Olympia när Fredrik Björck (då fortfarande i Helsingborg) sparkade undan benen på Örebros Kristoffer Näfver utan att vara i närheten av bollen. Jonas Eriksson. Det var alltså han som inte blåste straff för årets mest solklara straffsituation. Varför blåste han i dag då? Ingen vet. Bengt Andersson heter en annan kille. Han är ganska gammal numera och det märks.

IF Elfsborg, hemma
5 poäng: Ragnar Sigurdsson - Det går liksom inte att komma i från att Ragnar måste vara det överlägset bästa "kvalitet per krona"-köp som en allsvensk förening gjort på många herrans år. Tänk så grym han skulle vara med en målvakt bakom sig som han kan lita på.
3 poäng: Thomas Olsson - Visar återigen hur mycket han betyder för IFK:s anfallsspel. Utan honom står vi på hälarna som mot BP, med honom skapar vi en hel del framåt, som i dag. Tyvärr räcker det inte men det kan man knappast lasta TO för.
2 poäng: Pontus Wernbloom - Växer in i forwardsrollen för varje match som går. Är grym i luften, outstanding i nedtagningar på bröstet och kompetent så det räcker med fötterna. Det var bara chippen till 3–1 som inte lyckades.
1 poäng: Gustav Svensson - Är ruskigt duktig som sopgumma bakom Thomas Olsson. Vågade dessutom gå framåt i banan mer än vad han gjort tidigare.

Totalt efter 21 omgångar
1. Marcus Berg - 42 poäng
2. Ragnar Sigurdsson - 35 poäng
3. Thomas Olsson - 24 poäng
4. Niclas Alexandersson 23½ poäng
5. Pontus Wernbloom - 17½ poäng
6. Andres Vasquez - 14 poäng
7. Gustav Svensson - 12 poäng
8. Mattias Bjärsmyr - 10 poäng
8. Stefan Selakovic - 10 poäng
10. Jonas Wallerstedt - 9 poäng
11. Bengt Andersson - 8 poäng
12. Jakob Johansson - 7 poäng
12. Hjalmar Jonsson - 7 poäng
14. Adam Johansson - 6 poäng
15. Erik Dahlin - 5 poäng
15. Conny Johansson - 5 poäng
17. Eldin Karisik - 4 poäng
18. Jonatan Berg - 3 poäng
18. George Mourad - 3 poäng
20. Magnus 'Ölme' Johansson - 2 poäng

34 kommentarer:

 1. Sämst betyg som vanligt.

  SvaraRadera
 2. vilken solklar straff? du menar armbågen av han den där som i stort sett var osynlig UTANFÖR straffområdet?

  SvaraRadera
 3. målchansutvisning och frispark i ett MYCKET bra läge skulle det vart. Men dock inte straff.. "tv tittaren"

  SvaraRadera
 4. ganska kul att du ger betygen 5,3,2,1. varför inte slänga in en 4 också :) kanske göra en med - (minus) så man ser vem som har vart eländigast!

  SvaraRadera
 5. Håller för en gångs skull inte med Feldgrau. Gustav skall bara ha den femman.

  SvaraRadera
 6. håller helt och hållet med dig om betygen Feldgrau. Direkt efter slutsignalen sa jag till en polare att Ragnar och T.O var bäst för oss idag. Ragnar lär inte bli kvar länge tyvärr....

  SvaraRadera
 7. Feldgrau - du kanske skulle börja ge betyg för domarna också! Dagens Stockholmsdomare hade blivit landsförvisad ifrån Sverige om jag hade fått sätta betyg!
  Jävla sumprunkare - SVFF borde åtminstone erbjuda glasögontillägg så att domarsvinen har råd med glasögon ifall de har så jävla dålig syn!!!
  /izxzi.nu

  SvaraRadera
 8. Bra arbete och och mål av Gustav - klart värd poäng. Gött att se T.O. tillbaka så det blir lite mer spel. Walle sätter en igen...

  SvaraRadera
 9. anonym 23:41 och anonym 23:48/ Läs om vad jag har skrivit och försök förstå. Årets mest solklara straff som Jonas Eriksson inte blåste för skedde på Olympia.

  SvaraRadera
 10. Ja, ge - till den spalren som presterat sämst. I den här matchen visade tyvärr Bengan att han efter lång och trogen tjänst kanske bör ställa sig åt sidan. Visst, det var inte straff när Tobbe armbågades, det var dock varning och frispark. men en domare som höll på Ellos lyckades "missa" detta. Straffen, vad ska man säga, i fotboll är det TILLÅTET att tackla så länge men går mot bollen. Denna regel verkar Ellossupportern (domaren) missat totalt.

  En annan fråga, Hjalmar... Visst han för inte bort sig allt för mkt, men han tillför ingenting heller. Han får bollen och slår iväg den - som vanligt. Kan man inte bara ersätta honom? Han förstör hela vänsterkanten. Det finns en orsak till varför Tobbe var "mindre synlig" idag. Det skedde inga uppspel på vänsterkanten... Detta eftersom Hjalmar inte bidrar framåt med en enda vettig boll.

  Idag borde blåvitt vunnit, liksom motDjurgården, men man gör det inte...

  Till sist... Varför köpte inte blåvitt Izhizaki (stavning må vara totalt fel)? Inte för att han skulle tillföra nåt, mer för att han på nät sätt lyckas göra mål på llt han levererar till Bengan. Suck!

  SvaraRadera
 11. Helt seriöst jag har aldrig sett Ragnar göra ett misstag på match... Tråkigt kap blåvitt har gjort med honom...

  SvaraRadera
 12. förfånad att han inte visade ut bjärsa på de han tyckte va strff isf ska det vara målchansutvisning

  sen att hnan missade armbågen mot hysen e skandal o sen deras 2-1 mål kommer till på en frispark där han springer in i adam tror jag de va sne ska bengan ta frisparken me

  SvaraRadera
 13. Sån tur e så skriver man bara här för efter den så kallade straffen så har jag varit så hes så att jag knappt kan viska. Jag svor åt asdommarn mer än alla tarantino filmer tillsammans. Den billigaste straffen i världshistorien. Vi ägde matchen och ändå oavgjort igen precis samma som mot djurgården...det finns ingen rättvisa i fotboll

  SvaraRadera
 14. Gnälliga IFK! Det var domarens fel! gnäll, gnäll, gnäll... Var glada för att ni fick ett poäng mot Elfsborg i år.

  SvaraRadera
 15. Det är Älfsborg som skall vara glada. Hade vi haft lite flyt i första så hade det stått 4-1 eller 3-1 och godnatt bönder.
  Kan förvisso inte förstå vad Pontus gör på plan. Han har hjärta visst, men en sämre fotbollsspelare får man leta efter.../

  SvaraRadera
 16. Pontus låg väl iofs bakom det mesta i anfallsväg

  Assist till Gustafs mål. Farlig Lobb, Bra skott som tippades ut till hörna. Där hade ex. Sella missat bollen.

  Sen att han mest grinar i andra halvlek är en annan femma

  SvaraRadera
 17. Letar Mild efter en ny målvakt?
  Bengans misstag och osäkerhet har gjort att vi tappat rätt många poäng nu.
  Rami Shaaban? Någon som vet?
  Hur går snacket på Kamratgården?
  För Bengan kan väl knappast få förtroende ett år till???

  SvaraRadera
 18. erikbe

  Det säger väl allt. Vi vill utmana om Sm-guld men vi har ingen anfallare av rang. Pontus gör så gott han kan man han har ju ingen fotboll i sig...att han sedan har ett hjärta av guld är en annan sak. Vi behöver en målskytt och för mig är varken Pontus eller någon annan i vår trupp någon hit../ Glenn

  SvaraRadera
 19. pontus wernblom ingen teknik? var det ingen som såg hans snygga tvåfotsdribbling som gjorde att de fick kapa honom istället. Sen det här med linjemän...när används dom...ska de inte hjälpa huvuddomaren att se saker från andra vinklar. När Augustsson misshandlar Hysen med en armbåge så borde han fått ett andra gula kort och en frispark borde tilldömts hemmalaget..men nänä...stockholmslagen gynnas av lika...eller vad säger du sigtunajonas???

  SvaraRadera
 20. Tjockisen Rehn lipar!!!!!!

  SvaraRadera
 21. domaren hade ju rätt - det var straff.

  SvaraRadera
 22. Elfsborgs första mål = billig frispark där gubben lägger sig.
  Ett hemspel där wiland får plocka upp bollen?? En mycket tveksam straff.
  En medveten arm i ansiktet på hysén som sänker honom när han är förbi.
  Jag såg Matchen live och har även sett sportsändningar och hela matchen på canalplus i morse. Bitter som fan.
  Enstaka fel gör alla domare och det är mänskligt men att rada upp fel likt de ovan är sanslöst.
  Bara att säga grattis till alla 08 or som fick den hjälpen av en lönnfet dommare.

  SvaraRadera
 23. Bengt Andersson. Hmmm. Är det första gången han släpper in en frispark eller? Man blir ju så nervös att man skiter på sig varje gång motståndarna får en frispark på vår planhalva. ERIK DAHLIN tills nästa match tack!

  SvaraRadera
 24. Anfallsspelet är inget problem som jag ser det. Däremot har vi en målvakt som bara tar det han ska ta. För att ta guld behövs en keeper som gör de där vansinnesräddningarna, som exempelvis Wiland.
  Jag menar, så fort en frispark går förbi vår mur är det kört. Han hänger inte med längre.

  SvaraRadera
 25. Utan att reta gallfeber på folk så tycker jag det som våra grabbar gjorde mot ellos tifo var sååå klockrent :) Välkomna till Göteborg, då tar vi erat tifo tack!

  SvaraRadera
 26. "Våra grabbar"? Det var väl ett gäng ungar som skämde ut sig med attacken mot tjejerna och konfettiklipparna hoppas jag. Ungarna skämde alltså ut sig själva och inte som det slentrianmässigt brukar hävdas IFK.

  SvaraRadera
 27. Det var inte våra "grabbar" utan ett gäng fd ultras.

  SvaraRadera
 28. Lite förvånad att Wernbloom får så pass mycket negativ kritik av några. Men det är intressant och bra. Kan hålla med om att han inte är den mest snabba, tekniska, passningsskickliga och målfarligaste spelare jag sett. Men det gäller ju alla spelare i dagens blåvita trupp. Det finns mer att önska av dessa 4 egenskaper i framtida nyförvärv. Men med de spelare vi har i dagens trupp så ser jag trots allt Wernbloom som den bästa forwarden just nu. Var mycket tveksam till Wernbloom som forward när tränarna flyttade upp honom. Men jag tycker han gjort det över min förväntan. Han kommer till egna avslut och skapar chanser för övriga. Tror Wernbloom kan bli en riktigt bra forward för oss nästa säsong. Men det gäller att han får rätt spelartyp bredvid sig. Och det skall vara en forward som går i djupet. En forward som är målfarlig i boxen. En Nistelrooy kopia av allsvenska mått mätt. Wernbloom är mer en target player med stort fighterhjärta. Och det kan räcka mycket långt i allsvenskan. Tycker Wernbloom tillsammans med Ragnar och Gustav är de som skall ha mer en ett godkänt betyg med sig från igår. Övriga vill jag se mer av.

  SvaraRadera
 29. För att inte tala om domarens insats på situationen som föranledde frisparken. En situation där ellosspelaren uppenbarligen snubblar på sitt eget stödjeben. Hur FAAAAN kan han få det till frispark. Detta är ju helt jävla absurt. Bort med fanskapet ur allsvenskan. Han skall aldrig döma elitfotboll igen den jävla idiotpajasen.

  SvaraRadera
 30. fripark snubblar han på adams häl.
  bakåtspelet =indirektfrispark
  straffen va tveksam men svårt att se för dommarn de bara o komma igen o krossa gais

  SvaraRadera
 31. Thomas och Gustav raderade ju ut Anders Svensson och Ilola. Någon som såg Taco? T.O va outstanding! Dessutom är det ingen som vågar såga Hyséns insats igår. Hjälp va blek han var... Kom på tok för långt ned i banan och hjälpte inte forwards med understöd på hela matchen. Han måste komma igång bättre.
  Men det är ändå härligt att se att Blåvitt kan stundtals intetgöra såpass kvalitativt motstånd som IFE (och även MFF).

  Magnus

  SvaraRadera
 32. Tur och otur jämnar ut sig. Vilka var det som fick straff mot GAIS i våras? Inte var det GAIS i alla fall. Var det en korrekt dömd straff? Nej. Ska ni inte ta och analysera den straffsituationen också för att verka hyfsat konsekventa?

  Men fortsätt ni mer eran kampanj, "Vi vinner nästa år istället". Höhö.

  SvaraRadera
 33. GUSTAV, GUSTAV, GUSTAV, GUSTAV SVENSSON! Ska ha, ska ha, ska ha, ska ha femman!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.