2007/09/08

Hur bra är Hysén egentligen?

LANDSLAGET Så kom han då hem till Kamratgården, den förlorade sonen Tobias Hysén. En träning under fredag eftermiddag och enligt rapporterna såg han kvick ut och visade stundtals prov på sitt fina tillslag med vänsterfoten. Frågan är hur bra han är egentligen. Den långa utdragna värvningsprocessen har gjort att han i många fans ögon har höjts upp till närmast frälsare. Visst är det en profilvärvning som betyder väldigt mycket för föreningen som sådan, men det intressanta nu är att se vad han kan tillföra på planen. Det är trots allt en värvning i ekonomisk Qurinho-klass vi talar om. Upp till bevis.

*********************************************************

Ett annat lag som har en del att bevisa ikväll är landslaget. Senaste matchen mot Danmark var speciell på alla sätt, en match som hade allt och lite till. Visst kan man undra vad som rörde sig i huvudet på idioten som sprang in på plan men lika väl så kan man undra hur ett landslag på den här nivån kan tappa en till synes säker ledning med 3-0. Det är för dåligt och får aldrig upprepas.

Startelvan läckte under dagen ut snabbare än en rusch från Nicklas Bärkroth och man kan verkligen fråga sig vad som rör sig i huvudet på Lars Lagerbäck. Enligt rapporterna väljer han återigen att starta med Anders istället för Kim och det får en att fråga sig vad egentligen Kim behöver göra för att ta den där efterlängtade platsen i startelvan. Å andra sidan skall man aldrig såga Lagerbäck i förväg. När det gäller kval så lyckas han ofta få resultaten med sig, ingen vet hur men på något sätt så brukar det gå vägen. Och det är bäst att det går vägen ikväll, förlorar vi ser det inte alls lika roligt ut längre.

*********************************************************

Oavsett resultat i Sveriges match ikväll kan man konstatera att det spelas ytterligare två intresanta matcher i vår kvalgrupp ikväll. Två matcher med vissa skrällchanser. Kan Ragnar stoppa Spaniens stjärnor ikväll och därigenom leda Island till poäng mot Spanien så ökar det Sveriges chanser betydligt. Lettland möter Nordirland på hemmaplan, en match som egentligen borde kunna sluta hur som helst. Vem trodde innan kvalet att Nordirland skulle ånga på i den takt som de gjort?


*********************************************************

Tillbaka på hemmaplan är det dags att ge beröm till någon som verkligen förtjänar det. Henrik Leman på City levererar gång på gång på gång. Han skriver på ett närmast perfekt sätt om Göteborgslagen, både i fotboll och hockey. Och han håller det på en balanserad nivå som man knappast trodde man skulle få se igen efter GP-sportens totala haveri de senaste åren. Han kan utrycka sig och vågar kritisera sina kollegor på ett ogenerat manér. Håll huvudet högt Leman, du gör ett mycket bra jobb!


12 kommentarer:

  1. HAHAHAHAHA! Leman??? HAHAHAHA! Jag pissar på Leman!

    SvaraRadera
  2. Fan Erling du som gammal stabil balansspelare måste ju förstå varför Taco lirar istället för KIM. KIm har uselt positionsspel och springer och stötbryter hela tiden. Det håller inte mot danskarna.

    /Wobbler til i die

    SvaraRadera
  3. Tacos frisyr e nooog dålig!

    SvaraRadera
  4. Hysén blir kanon på topp. Han sprintar ifrån Augustson och Björck.

    SvaraRadera
  5. Håller med om Henrik Leman.
    Sade upp prenumerationen av GP p.g.a Härdsmältan och den griniga GAIS-redaktionen.

    SvaraRadera
  6. Snyggt namnbyte...

    Håller med om att Leman är riktigt duktig, han skriver alltid vettigt om allting

    SvaraRadera
  7. hmmm... Har aldrig läst annat än Metro faktiskt. Fick fobi mot gratis-tidningar när jag läste någon skvallerblaska som heter PLUS en gång.

    Men om Erling säger att den här Leman på City kan skriva kanske man får ta ett ex av den nästa gång och kolla lite närmre....

    SvaraRadera
  8. Hysen bör ju vara en klassvärvning. Främst tycker jag värvningen är bra för hans egenskap av att vara snabb. Tycker vi saknat fart i Blåvitt. Äntligen en kille som bara kan löpa ifrån våra motståndare. Sen bör han ju ha utvecklats en del i England på allt annat också. Att han har hjärta för klubben gör ju det inte sämre. Några värvningar till i höst hade varit riktigt kul. Någon teknisk playmaker som kan leverera lite pass till forwards står högst på min önskelista. Och jag har varit riktigt snäll och käkat min spenat. Så nu vill jag faktiskt att tomten levererar en riktigt fin julklapp i år.

    SvaraRadera
  9. Varför ska Kim spela han är ju bara ordinarie i Lyon att dessutom Valencia ville värva honom bevisar återigen vilken värdelös spelare han är. För med tanke på hur mycket AS lekte med valencia blir valet enkelt. Sen har vi så otroligt många spelare i världslag så det blir svårt att välja laguppställning.

    Bästa rådet till kim om han vill bli orinarie flytta till sverige eller danmark. Dom ligorna verkar lagerbäck hålla som absolut världsklass.

    Mattias

    SvaraRadera
  10. Skillnaden mellan Anders och Kim är att Anders får chans på chans trots att han är anonym i ungefär varenda landskamp medan Kim får chansen i en match och är han halvdålig då får han INTE chansen i nästa.
    Anders ligger med Lagerbäck och Lagerbäck gillar det. Inget snack

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.