2007/09/03

Seppo Vaihela: "IFK måste bli bättre på allt"

INTERVJU Baraben.com träffade Seppo Vaihela under en av hans sista arbetsdagar på SEB i Nordstan. Vi hade bestämt oss för en intervju där vi skulle få träffa personen Seppo, tala om vad han gjort tidigare i sin karriär men främst fokusera på vad han vill göra med IFK Göteborg. Resultatet blev ett avslappnat samtal där Seppo fick chansen att tala till punkt och berätta om sitt liv och sina tankar. Idag, den 3 September, tillträder han som klubbdirektör för IFK Göteborg. Men vem är han egentligen, Seppo Vaihela?

- Ja, du. Det kan bli både en lång och en kort historia. Jag är 54 år, född i Finland. Kom till Sverige när jag var två år, till Uddevalla. Skälet till att jag är i Sverige beror på fotboll. Min far, som då var landslagsman för Finland, blev värvad till Oddevold. Jag flyttade senare till Oskarshamn där jag spelade fotboll och ishockey. I femte klass flyttade jag till Kungälv och där var det ingen ishockey som gällde, utan bandy. Så jag spelade bandy, och fortsatte såklart med fotbollen. Jag spelade fotboll i Kongahälla i division tre och fyra, och även i Ytterby IS i division tre.

I bandyn spelade jag ett tag i landslaget när jag spelade med IFK Kungälv, men vi åkte ur allsvenskan och jag bytte därför lag till Ale-Surte, för att på så sätt behålla min landslagsplats. 32 år gammal slutade jag spela bandy och direkt efter det så blev jag engagerad i föreningen i IFK Kungälv. Vid det här laget hade jag för längesedan slutat med fotbollen, det gjorde jag redan när jag var 19.

Så småningom blev jag invald i styrelsen i IFK Kungälv, åren gick och jag blev även ordförande och blev även sedermera invald i bandyförbundets styrelse där jag satt i tio år.

Fram tills idag har jag arbetat i stort sett hela mitt liv på SEB. Mitt ansvar är att alla våra kontor i Västsverige präglas av SEB-varumärket och de olika arbetssätt som vi vill att vi ska ha när vi möter våra kunder, både hur vi bemöter våra kunder och hur vi samtalar med dom. Det är i stora drag det jag gör.

Hur blev det Blåvitt?

- Det var egentligen så här att när vi flyttade till Oskarshamn så fanns det ett par saker som man kände till från Göteborg, och däribland fanns IFK Göteborg som alltid varit ett känt varumärke. Så redan på den tiden så fanns det ett intresse för IFK, då man var liten grabb som tyckte om fotboll. Även min pappa tyckte om IFK. Sen har jag inte varit engagerad i klubben sen jag kom till Västsverige, mer än att jag haft ganska goda kontakter och relationer in i klubben, bland annat med Peter Wiklander.

Så genom mina kontakter har jag hela tiden haft ett öga till IFK och när jag slutade med bandyn så började vi diskutera om jag inte skulle gå in i IFK:s styrelse vilket också blev fallet.

Finns det några klassiska ögonblick, några klassiska matcher som du minns extra väl?

- Nej, inga jag kan peka på direkt. Snarare var det så att IFK under storhetsperioden var hela svenska folkets lag och att man därigenom följde laget, vilket naturligtvis var enormt.

Efter detta lilla test har jag fått mina aningar bekräftade. Seppo har inte vuxit upp på Ullevi, men han har följt laget en längre tid, och sedermera kommit till den post han nu får genom styrelserummen. Inget ont i det och redan här känns det som att Seppo, trots sina brister i IFK-historia, kommer att göra ett gott jobb på sin post. Seppo talar vidare om sin dragning mot fotbollen.

- När jag jobbade med bandyn hade jag alltid en nyfikenhet hur man gjorde i andra förbund, i andra idrottsförbund. Vad kan vi lära av varandra? Så av den anledningen var jag väldigt nyfiken på att komma in i fotbollen.

Det lockar kanske att ha lite större resurser att leka med, som en viss annan klubbdirektör före dig?

- Nej, det är alltså inte det som lockar mig, att jobba med större resurser. Även om det är den stora skillnaden mellan bandyn och fotbollen, i grund och botten är frågorna desamma. Det är absolut inte resurserna, utan snarare fotbollen som företeelse som jag tycker är fantastisk, som sport. Att jag även jobbar med SEF (Svensk elitfotboll) gör det dessutom ännu mer intressant, jag får därigenom en god överblick över svensk fotboll som helhet, vilket jag tror kan vara en stor fördel. Det är bra att vara med i de diskussionerna, lära känna folk inom svensk fotboll och skapa nätverk på olika sätt.

Vi låter sedan Seppo röra sig in mer specifikt på Blåvitt och vad han vill göra som klubbdirektör i föreningen. Vad tror Seppo Vaihela att han kan tillföra organisationen?

- Jag kan säga så här, jag tycker att jag tillfört ganska mycket redan i styrelsearbetet och om man får skryta lite grann, eller inte skryta, men när jag kom in i styrelsen så kände jag ganska tidigt att det inte fanns någon röd tråd i verksamheten. Vad vill vi med hela verksamheten? IFK Göteborg består ju inte bara av ett a-lag i fotboll som ska vinna allsvenskan varje år. Verksamheten är mycket mer komplex än så. Och det här tog jag upp i fotbollsutskottet, som består av Håkan, Roger, mig själv och två till från styrelsen. Jag började ställa frågorna; vad är syftet med IFK Göteborgs verksamhet? Vad är det vi ska göra, för vilka ska vi göra det och i så fall varför? Och vad vill vi med hela verksamheten i ett större perspektiv? Och ibland kan jag att visst är vi mesta mästare, men vi kom åtta förra året och det håller inte. Vi ska vara bäst.

Och det är med det jag menar med att jag redan tillfört en del, att jag tillsammans med några andra inom föreningen har processat väldigt hårt för att vi skall sätta tydligare ramar och mål för hela verksamheten och inte bara att vi skall vinna allsvenskan varje år, eller att vi ska ut i Europa. Detta har nu gått igenom styrelsen och även tagits upp på årsmötet.

Visionen är att vi skall vara den ledande fotbollsföreningen i Sverige, och är vi det, då kommer vi ut i Europa. Men för att vara den ledande fotbollsföreningen i Sverige så krävs det en hel del andra saker. Jag är övertygad om att vi måste göra allt inom IFK Göteborg bättre. Väldigt mycket är redan bra men vi ska bli bättre inom många olika områden och det skall vi bli genom den här visionen som vi bestämt oss för och genom de mål vi har satt upp.

Kan du vara mer specifik kring årtalen runt dessa visioner och mål? Det har tidigare talats om 2010 som ett första delmål för verksamheten, står det kvar?

- Det är så det är, det är 2010 som vi har som mål och det är väldigt snart. Då vill vi vara ledande. Vi vill då ha en balanserad ekonomi, ett eget kapital som är värt namnet när man omsätter 70-80 miljoner. Vi måste öka våra intäkter ganska mycket för att vara konkurrenskraftiga. Vi ska höja vårt publiksnitt, det räcker inte med att ha sex, sju, åttatusen. Vi ska ha femtontusen som publiksnitt har vi sagt. Vi har även satt upp som mål att vi skall ha en konstgräsplan på Kamratgården, så vi skapar en arbetsmiljö för våra spelare och våra ungdomar, så som den skall vara i en ledande förening. Då blir vi attraktiva dessutom. Kamratgården behöver rustas upp på många olika sätt. Vi vill dessutom att många fler av våra u-truppsspelare ska studera. Vi vill till och med att några av våra a-lagsspelare ska engagera sig i studier på högskolenivå. Det är många sådana mål vi har satt upp, för att vi skall vara en bra förening. Och för att klara de målen måste vi ha en organisation som stödjer detta, och där har vi ett jobb att göra, framförallt jag som anställd. Det är inget man klarar av på ideell basis. Detta är ett jobb jag skall göra tillsammans med Håkan, Hans, Lena och Roger, det vill säga de som är ansvariga för respektive områden. Tillsammans ska vi sätta och se vad som krävs konkret och hur vi ska bemanna de här olika områdena.

Har det här saknats de senaste åren, någon som tagit tag i dessa konkreta frågor?

- Ja, precis som jag sa förut så fanns det ingen röd tråd när jag kom till styrelsen, men det finns det nu. Och då är min uppgift att som anställd verkställa de beslut som fattas. Risken är annars i många olika organisationer och företag att man bestämmer sig för någonting, men att det ändå sedan bara blir liggandes. Nu gäller det att ta i detta och se till att det blir handlingsplaner, ansvariga personer och att vi tar steg framåt hela tiden.

Kan det därmed bli tal om att anställa fler personer i organisationen på Kamratgården?

- Det är ingen jag kan svara på i dagsläget. Snarare ser jag att en viktig uppgift för mig att se till att vi gör rätt grejer. Som styrelseledamot har man inte koll på den dagliga verksamheten, utan det är något som jag nu den närmsta tiden kommer att få lära mig massor om den vardagliga världen på kamratgården, akademien osv. I början får jag lyssna och ta åt mig väldigt mycket.

FC Köpenhamns Flemming Östergaard säger, att svenska föreningar måste fungera mer som företag. Hur ser du på det?

- I det jobbet som vi gjorde, där vi tittade på det här med styrkor och svagheter, så kom vi fram till just det, att en svaghet med IFK Göteborg har ju varit att vi är för mycket förening. Och om vi tittar framåt i tiden, vad vi tror, så är det att det kommer att bli mer kommersiellt. Det blir det att driva idrott på elitnivå. Nöjesindustrin är en konkurrent till idrottsindustrin, och där måste vi också vara med på något sätt. I det kommer såklart arenan att betyda mycket. Så visst är det så att elitidrotten blir mer och mer kommersialiserad, det ser man ju bara på att vi omsätter nästan 80 miljoner per år.

Hur kan man gå tillväga för att för att således bli mer kundorienterade om man skall jobba som ett företag? Riskerar man då inte att tappa klubbsjälen?

- Som jag sagt i flera intervjuer tidigare så måste vi jobba bättre för att ta hand om våra kunder. Det är våra kunder som betalar pengar för att komma in på arenan och se våra spelare. Och vi måste bli mer kundorienterade, hela vår organisation måste bli en utpräglad försäljningsorganisation. Alla måste tänka sälj, att sälja IFK Göteborg som ett varumärke till alla intressenter. Inte bara hålla på att jaga sponsorer, vilket vi förvisso också skall fortsätta att göra på ett professionellt sätt. Vi skall vara säljande och bra bemötande när vi möter media. Vi ska ta hand om våra supportrar och vår supporterklubb på ett bra sätt, ha en bra relation med dom och träffa dom på bra sätt. Vi ska ta hand om bortalagets supportrar, de är också våra kunder. Det är ju kanon om dom vill komma till Göteborg, då måste vi ta han om dom, för de är våra kunder. Vare sig vi väljer att stärka organisation eller inte på Kamratgården så gäller fortfarande samma princip där som det gör här på bankkontoret, man skall ta hand om sina kunder med full fokus, ha ett bra bemötande vara tillgänglig och kunnig. Det är tre framgångsfaktorer.

Nästa ämne i fokus är den nya arenan. Hur ser Seppo på vad den har blivit, är den tillräckligt modern för att möta de krav som föreningens kunder har?

- Arenafrågan kommer att bli en viktig fråga för mig att ta tag i och det är en fråga jag kommer att behöva sätta mig in i lite mer, men enligt den informationen jag har så ser det riktigt bra ut. Men jag måste fortfarande sätta mig in i mycket, mycket mer detaljer i den frågan.

Kritiken som varit har ju annars främst behandlat de frågor som rör faciliteterna på den nya arenan. Är det rimligt att man bara skall bygga små kiosker där man skall servera korv med bröd, istället för att satsa på att bygga lättare restauranger och således erbjuda mervärde?

- Där håller jag med dig, och det är precis sådana frågor som jag kommer sätta mig in i.

Vad hände med IMG-samarbetet egentligen?

- Det är inte så mycket att säga om det egentligen, mer än att vi hade en överenskommelse men de lyckades inte leverera det som vi hade hoppats på under den perioden och då var vi tvungna att sätta oss ner och diskutera med dom. Det gjorde vi i all ömsesidighet och vi beslutade där att gå skilda vägar. Jag är övertygad om att ska vi sälja IFK Göteborgs varumärke så ska vi göra det själva och på något sätt var detta nog ett bevis på det. Det funkade inte helt enkelt. Och precis som jag pratade om innan så tror jag vi själva kan skapa en sådan säljorganisation där vi kan vårda de sponsorer vi har och samtidigt lyckas hitta nya.

Gällande medlemsfrågorna så är det många som undrar hur det kan komma sig att till exempel Djurgården har många fler medlemmar än IFK Göteborg, hur kan det vara så?

- Detta är också något jag måste sätta mig ner och titta på. Här måste vi göra en handlingsplan för att se över vad vi kan göra åt det, hur vi kan öka medlemsantalet. Precis som vi måste göra för att se över hur vi kan öka våra publiksiffror.

Vi ska även titta på hur ska vi kommunicera och hur ska vi ha våra relationer med supportrar. Men även med kommunen, sponsorer och med media så att det blir struktur på det. Det skall vara struktur till exempel när vi ska ha möte med supporterklubben Änglarna, då skapar det en helt annan effekt. Och det här är saker som jag vill styra upp

Vi kommer sedan in på akademin, de kostnader som den för med sig. Hur mycket kan den kosta per år och hur vet vi det?

- Vi lägger redan mycket pengar på akademin och det är något vi tänker fortsätta med. Vi tror på vår modell och det är en filosofi vi har i IFK Göteborg. Vi ska satsa på våra egna spelare som växer upp i den skola som dom får ute på Änglagården, och att de som vill och har kapacitet sedermera skall slussas in i vår u-trupp och så småningom i vår a-trupp. Det betyder dock inte att vi inte kommer värva spelare, det måste vi komplettera med vilket vi har gjort nu till exempel med Hysén.

Ja, hur var det egentligen med köpet av Tobias Hysén, vart tar vi de pengarna ifrån – riskkapitalbolaget eller av våra egna pengar efter Berg-försäljningen?

- Det köpet var inga öronmärkta pengar utan allt är föreningens pengar. Ett riskkapitalbolag innebär egentligen att investerare sätter in pengar i ett riskkapitalbolag som sedermera för över pengarna till IFK Göteborg. Det är IFK Göteborgs pengar vi köper spelare för.

Riskkapitalbolagets pengar blir således IFK Göteborgs pengar?

- Ja, det kan man säga att det blir.

Och därmed har dealen med de spelare som ligger i ”korgen för avkastning” för riskkapitalinvesterarna trätt i kraft också?

- Japp.

En av våra läsare undrar över om det kan bli aktuellt med ett samarbete med utländska klubbar så småningom, kanske någon sydamerikansk klubb?

- Det är inget jag funderat över ännu, men det är inte omöjligt att det kan komma upp en sådan fråga i fotbollsutskottet.

När jag vandrar ut från Seppos kontor så har jag en känsla med mig om att det kommer att gå bra och bli ett välbehövligt lyft för IFK Göteborg, framförallt organisationen, när Seppo nu är på plats. Vaihela har stora tankar och visioner för IFK Göteborg och vi har därmed stora krav på att han skall lyckas. De närmsta åren avgör om vi blir den ledande föreningen i Sverige, år 2010 skall det vara så, är det sagt. Seppo Vaihela är mannen som skall leda oss dit.

32 kommentarer:

  1. Bra intervju. Seppo har bra ambitioner!

    SvaraRadera
  2. Seppo verkar vara rätt man för jobbet. Trevlig läsning

    SvaraRadera
  3. Baraben levererar!

    SvaraRadera
  4. RIKTIGT bra jobbat, skönt med lite substans mellan varven!

    SvaraRadera
  5. Ja det verkar bra med målsättningar och tydlig strävan men jag saknar omvärldsanalysdelen. Den kommer ju ge mer konkreta riktlinjer, som tex att vi skall nå 200milj omsättning till 2010 o dyl. Annars kommer det bara stanna vid ambitioner och tomma ord.

    SvaraRadera
  6. Seppo känns som helt rätt person för det här, en handlingens man.

    Riktigt bra intervju, tack Erling!

    SvaraRadera
  7. Han krånglar sig undan som den mest pressade politiker i frågan kring IMG:

    "Vad hände med IMG-samarbetet egentligen?

    - Det är inte så mycket att säga om det egentligen, mer än att vi hade en överenskommelse men de lyckades inte leverera det som vi hade hoppats på under den perioden och då var vi tvungna att sätta oss ner och diskutera med dom. Det gjorde vi i all ömsesidighet och vi beslutade där att gå skilda vägar. Jag är övertygad om att ska vi sälja IFK Göteborgs varumärke så ska vi göra det själva och på något sätt var detta nog ett bevis på det. Det funkade inte helt enkelt. Och precis som jag pratade om innan så tror jag vi själva kan skapa en sådan säljorganisation där vi kan vårda de sponsorer vi har och samtidigt lyckas hitta nya."

    Här slår han nästan rekord i antal ord utan egentlig substans, så där ligger det en hund begraven. Annars har han ju vettiga mål, men det är ungefär samma snacka som alla har kring fotbollen så det återstår ju att se om Seppo kan skilja oss från MFF eller DIF framöver. You talked the talk, will you walk the walk?

    SvaraRadera
  8. Mycket bra intervju!

    En "säljande organisation". Det var fan på tiden att någon yttrar dessa ord! Kanske kan blåvitt inse att man har kunder och det är dessa som man ska basera sin verksamhet på.

    SvaraRadera
  9. Bla bla bla.. vi skall bli ledande f�rening... bla bla bla.

    Intressant intervju, men jag hoppas det blir mer �n bra snack denna g�ngen. M�nga fraser toppen r�r sig med b�rjar bli r�tt slitna.

    SvaraRadera
  10. Det är ju ambitioner folk har efterlyst i åratal? "Blåvitts ledning har inga ambitioner, de är nöjda med en 4e plats i allsvenskan".
    Nu har vi bra ambitioner, når vi inte dit får vi se varför och vad som kunde gjorts annorlunda. Hade Seppo velat göra det lätt för sig hade han kunnat säga "vi ska inte gå med förlust och vi ska regelbundet vara med i toppstriden". Bra Seppo!

    SvaraRadera
  11. Bra intervju och Seppo ger ett bra intryck.

    När det gäller arenan blir man lite orolig dock. Där skulle man vilja ha raka besked om vad IFK vill ha ut av kringförsäljning, förbättrade arrangemang etc. Jag är orolig att man dels inte inser var bristerna finns i arenaplanerna och dels inte inser hur man skall utnyttja det som är bra.

    SvaraRadera
  12. Skön intervju. Snyggt jobb

    SvaraRadera
  13. Riktigt bra intervju! Intressant och bra läsning.

    Tycker det är bra att han nämner publiksnittet. Att man vill öka det till 15000. Det låter bra och helt rimligt för ett ledande lag i en stad som Göteborg. Men hur vill man komma dit? Säkert på flera sätt. Men jag har länge hävdat att underhållningen på planen är mycket viktig. Med nuvarande tränare vill man spela en underhållande fotboll vilket är possitivt. Nu behövs bara lite förstärkningar som har kvaliteer för att göra detta match efter match. Hysen är en sådan värvning för mig. Men det behövs några nyförvärv till av den kalibern. Några som har lite extra kvalitee. Och laget behöver ju breddas. Det syntes tydligt igår när några spelare var borta av olika anledningar. Vi är för ojämna fortfarande.

    Tycker också det är mycket intressant att han nämner supportrar, media och andra som kunder. Att man vill ha en bra relation till alla. Tycker det är en mycket viktig punkt han tar upp där. IFK är en produkt som man måste göra bra reklam för. Och då är information viktigt. Man måste våga vara mer öppen i sina tankar och ideer. Och man måste lyssna på vad sponsorer och supportrar har för önskemål.

    Tycker detta känns bra Seppo. Försök nu att nå ut till oss supportrar ibland. Vi vill veta vad som händer innanför kamratgårdens väggar.

    SvaraRadera
  14. Vinner vi allsvenskan 2008 och får ny arena 2009 tror jag inte att 15000 ska vara någon omöjlighet!

    SvaraRadera
  15. 15000 i snitt betyder ju inte att man drar 15000 mot Gefle och BP utan kanske 11-12000 mot de sämre lagen och 18-19 mot de bättre.

    Men det kan gå på en ny arena. Det ska vara bekvämt att gå på fotboll men fortfarande så tycker politikerna att Åshöjdens BK känslan ska finnas kvar, alltså man ska stå och frysa i ösregn i oktober och käka en söndervärmd korv som man köpt för 25 kr.

    SvaraRadera
  16. "Här slår han nästan rekord i antal ord utan egentlig substans, så där ligger det en hund begraven. Annars har han ju vettiga mål, men det är ungefär samma snacka som alla har kring fotbollen så det återstår ju att se om Seppo kan skilja oss från MFF eller DIF framöver. You talked the talk, will you walk the walk?"

    Frankie jag personligen skulle vara skitnöjd om vi kunde vara lika bra som DIF/MFF på vissa plan, för just nu är vi inte i närheten

    T.ex DIF's förmåga att dra ihop pengar till riskkapitalbolag, samt scoutning (Fast den har fallit ihop endel nu på slutet)

    MFF's förmåga att locka publik och ta rejält betalt vid övergångar osv

    Flera steg jag anser att dem ligger en bit före oss på

    SvaraRadera
  17. Älskar avbytarbänken!

    SvaraRadera
  18. Tja vet inte riktigt vad det blir av det här. Floskler kastar han onekligen ur sig, saknar konkreta saker för att nå "målen". Det är väl förhoppningsvis något de jobbar med internt. Spontant känns det bara som just vanligt styrelse snack i den här interjuvn.

    SvaraRadera
  19. det "ända" malmö har misslyckats med under de senaste åren är la just resultaten på plan? Malmö värvar kvalité spelare efter kvalité spelare på pappret och har sålt iväg zlatan, rosenberg, afonso för över 150 miljoner sammanlagt.. säljer fler årskort än vad vi har åskådare i ett toppmöte mot djurgården i en allsvenk guldstrid. Ullevi är skit men malmöstadion är ingen topparena.

    SvaraRadera
  20. "Och ibland kan jag att visst är vi mesta mästare, men vi kom åtta förra året och det håller inte. Vi ska vara bäst."

    Älskar det han säger här (även om det är felstavat). Gött att höra/läsa!!

    SvaraRadera
  21. vartende styrelseproffs talar i de här termerna Seppo använder, absolut inte oväntat och totalt intetsägande. Ungefär vad jag förväntar mig av ett styrelseproffs. Nu får de ta och ge sig och se till att göra något istället för att dravla om tex "vi ska bli ledande" "måste börja tänka sälja IFK" etc. Allt det där kan en 20 åring stå och pladdra om med för fan! Nej Seppo har mycket att bevisa innan jag stämmer in i någon slags hyllningskör som en del tycks göra.

    SvaraRadera
  22. Fan ska vi inte tillsätta en utredning på vissa områden med så vi närmar oss politiken med?

    Ha ha ha ha, totalt värdelöst. Alla kan snacka men o leverera är en helt annan sak ;)

    SvaraRadera
  23. Bra där Erling!

    Seppo: "Sluta jiddra, börja trolla..."

    SvaraRadera
  24. http://www.vlt.se/artikelmall.asp?version=638206

    SvaraRadera
  25. Hahaha, det är så skönt att än en gång konstatera att gnällfittorna fortfarande regerar inom de blåvita supporterleden.
    Undrar om Seppo hade kunnat säga någoting överhuvudtaget för att det inte skulle bli en massa kommentarer av den vanliga armén av gnyende småtjejer.

    SvaraRadera
  26. anonym 4/9/07 08:58

    Det där behöver vi allt en utredning om för att få fram alla fakta så inte fel slutsatser dras.

    Det var allt, ber att få återkomma i ärendet så småningom.

    "Styrelsen" ;)

    SvaraRadera
  27. Anonym sa...
    vartende styrelseproffs talar i de här termerna Seppo använder, absolut inte oväntat och totalt intetsägande. Ungefär vad jag förväntar mig av ett styrelseproffs. Nu får de ta och ge sig och se till att göra något istället för att dravla om tex "vi ska bli ledande" "måste börja tänka sälja IFK" etc. Allt det där kan en 20 åring stå och pladdra om med för fan! Nej Seppo har mycket att bevisa innan jag stämmer in i någon slags hyllningskör som en del tycks göra.

    3/9/07 22:12

    Håller med dig i det du säger. Det är väldigt lätt att snacka. Och det var ganska väntade svar. Men frågorna ställdes. Och i dessa tider får man kanske vara glad att han ställer upp på en intervju? Och om han ser oss som kunder ser jag gärna att han fortsätter med att vara tillgänglig. Nu är det väl bara att vänta och se. Sen tycker jag att det vore intressant om fler frågor ställs under resans gång. Det är detta jag menar med att jag vill se ett öppnare Blåvitt framöver.

    Att man öppet säger vad man vill ha för förstärkningar osv. I hockeyn är det inga problem med det. Där säger man ofta att man letar efter en spelskicklig offensiv back. Eller en extremt defensiv back. Kan ju inte vara svårare för ett fotbollslag som Blåvitt att ge oss den informationen? Att höra att man alltid letar efter bra spelare är ju bara löjligt. Det förstår vi alla. Men vilka slags egenskaper söker man främst? Och vilka positioner är man mest angelägna om att förstärka? Det gäller ju att vi i framtiden ställer rätt frågor också. Säger inte att det var fel frågor som ställdes. Men att man kanske ger honom lite svårare frågor i framtiden när han har hunnit bli lite varm i kläderna och inkörd i klubben.

    SvaraRadera
  28. Har vart i Helingborg nu ett antal gånger eftersom min flickvänn bor där och jag kan bara konstatera att på punkten att sälja sig själva ligger HeIF ljusår före oss.

    Det är affischer ute på gatorna inför varje match. Inte bara annonser i sidan 56 i GP.
    Affischerna är rätt bra också kan läggas till, fast det var å andra sidan de vi hade mot DIF för några år sedan också.

    Annars har ju HeIF ett sammarbete med Skånetrafiken så att det går en buss med nummer 84 som går till Olympia på matcdagar. Den kör från de olika stadsdelarna till stadion och väntar utanför efter matchen.

    Det är ju något de borde kunna lära sig av.

    SvaraRadera
  29. Pihlbaoge/ Blåvitt har mycket att lära. Säkert en del från HIF och många andra. Som Seppo säger: IFK måste bli bättre på allt. För just nu vet jag inte om vi är bäst på någonting egentligen?

    SvaraRadera
  30. Allt var ganska intetsägande utom en bedrövlig del som handlade om att driva IFK som ett företag, att hela tiden tänka "sälja IFK Göteborg" (vågar inte ens tänka på vad det innebär i längden, sälja ut arenanamnet och göra IFK Göteborg till ett aktiebolag är bland de värsta farhågorna) och framförallt att kalla supportrarna för kunder. Fy fan!
    Jag är ingen jävla kund och jag håller inte på ett jävla företag!
    Det här var vad jag fruktade.


    /Petter

    SvaraRadera
  31. Petter/ Nu tror jag inte att han menade att man skall sälja ut IFK på alla sätt och vis. Jag tror han menar att alla som idag har ett intresse för IFK skall bemötas med respekt. Man skall bemöta alla som stödjer IFK på ett bra sätt. Vi supportrar som på olika sätt stödjer Blåvitt både ekonomiskt och från läktaren skall må bra. Man skall lyssna på våra ideer om att göra situationen bättre i Blåvitt och på läktaren. Man vill väl på så sätt få fler supportrar till föreningen och matcherna. Sen kanske man säljer arenanamnet. Och det är väl inget fel i det? Det är ju så det ser ut idag. Och är man inte outstanding bäst så får man nog haka på övriga i vissa saker som man helst hade sluppit. Fotboll handlar ju till stor del om pengar idag. Spelare med klubbkänsla är inte så vanligt längre. De flesta ser sin chans i att tjäna pengar där det betalas bäst. Alla svenskar som finns i Danmark spelar ju inte där för att det är en så mycket bättre liga. Det handlar ju om pengarna.

    Men exakt helt säker kan man ju inte vara på vad han menade eller vad han har för avsikter i framtiden. Men han äger ju inte föreningen personligen. Så han har ju på så sätt inget att tjäna på av att sälja ut olika saker. Men visst kan jag förstå din oro. Lite orolig är man ju alltid när något nytt är på gång. Trots intervjun så är det ju fortfarande många frågetecken som vi inte kommer att få svar på nu. Bara att lugnt sitta i båten.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.