2011/09/24

Tobias Hysén: "Att min nästa chef är AIK:are rör mig inte i ryggen"

INIFRÅN BLÅVITT. Nej, tvärt emot vad vissa säkert tror så visste jag inte om detta med Mikael Stahre när jag skrev på mitt nya kontrakt med Blåvitt. Det hade dock inte förändrat någonting. Jag utgår från mitt och Blåvitts bästa, som jag alltid gör. Efter presentationen av det nya tränarteamet så har snacket i truppen, eller bland de jag pratat med i alla fall, varit är att detta känns spännande. Det sagt med all respekt för våra nuvarande tränare, de är ju ändå kvar ett tag till.

Jag tycker Mikael Stahres namn som Blåvitts nya tränare är jävligt oväntat, det känns inte som en Blåvitt-grej att anställa en tränare med det bagaget. Det gör att allt känns jävligt främmande, nytt och på så sätt spännande. Andra hade säkert valt ”skrämmande” för att beskriva det hela, men inte jag och inte de spelare jag pratat med heller. Egentligen så vet jag ingenting om honom och hans tid innan han tog över AIK, men där gjorde han det jävligt bra, som vi tyvärr blev äckligt varse om. Att se honom presenteras som tränare för IFK Göteborg känns givetvis lite konstigt, men framför allt jävligt spännande, jag är väldigt spänd på hur det kommer bli, väldigt förväntansfull och ivrig nästan.

Det som framför allt är konstigt är att vi ju har redan tränare liksom, så känns konstigt att veta att de inte ska vara kvar. Men samtidigt vill vi nu visa Jonas, Stefan och Teddy, vår uppskattning för det de har gjort, genom att köra så bra vi bara kan året ut. Min tid under vår nuvarande tränargrupp har varit bra som fan. Första tiden var omvälvande, med SM-guld och allt under de första månaderna och sedan ett skumt 2008. Men efter det flyttade de upp mig som forward och det räddade min karriär, så jag har verkligen dem att tacka för mycket. Ännu har inte Jonas, Stefan och Teddy sagt något till oss om det faktum att de inte är kvar till nästa år men det kommer väl när säsongen är slut. De ska få ett värdigt avsked från oss också.

Gällande vårt tabelläge så är det ju inte så mycket att snacka om förrän det skulle bli så att vi hamnar efter två andra Göteborgslag. Vi har fortfarande chansen att gå om både Gais och Häcken, men visst det blir tufft. Samtidigt vore det första gången sedan 1970-talet, så det känns som att ”en gång är ingen gång” om jag ska vara helt ärlig. Vi ska vara jävligt missnöjda med det, så in i helvete, men samtidigt, första gången på fyrtio år…vilken annan stad med så många lag har ett lag som alltid är bäst? Men återigen, vi är jävligt missnöjda med det, men jag tror att alla andra utanför gruppen tar det hårdare. För oss handlar det om att vinna eller ingenting alls egentligen.

De två senaste åren har varit dåliga, men vi kommer inte vinna Allsvenskan tre-fyra år i rad. Att vinna guld måste alltid vara den inställning som vi ska ha, men sedan är det viss skillnad mellan ett dåligt år och ett ganska bra år. 2008 och 2009 var ganska bra år, 2007 var fantastiskt, medan både 2010 och nu även 2011 inte kan anses vara bra alls. Så vad blir annorlunda den här gången, till 2012? Ja, det finns i alla fall en del faktorer som gör att det känns annorlunda. Nya Kamratgården, flera tongivande nyförvärv, en redan stark trupp - som inte lär bli sönderköpt - och på det nya tränare. Mycket är nytt.

Jag hade inte kunnat tänka mig att spela i AIK själv. Jag har spelat i Djurgården och är Blåvitt-supporter och spelare. Så förhållandet mellan Blåvitt och AIK är precis som det ska vara. Så jag förstår att det är kontroversiellt med Stahre i IFK Göteborg. Men jag fattar även varför han gör det, han vill ha en utmaning och när får man chansen att träna ett lag som IFK Göteborg? Det hade alla velat göra. Till och med en stockholmare.

Jag förstår alla som flippar, utan tvekan, men jag hoppas att de drygt 50 procent som hatar detta valet åtminstone ger det chansen. Samma 50 procent av supporterskaran har svurit och skrikit på allt och alla i två år, och då har vi haft två Blåvitt-ikoner som tränare. Det här kanske rent av är bra, att få någon utifrån som kan fräscha upp det hela lite. Och blir det 4-4-2 nästa år så har jag inget emot det. Men än så har jag inte pratat med Stahre, så det får komma i sinom tid.

Först ska vi slå Djurgår'n, Mjällby, Gais och Norrköping. Och Gaisare ska inte kaxa upp sig, vad fan, bara för att de nu kanske kommer före oss. Det är en gång på fyrtio år det. Vi har tyvärr haft sjukt svårt att avgöra matcher som är jämna i efter sommaren. Men vi ska vinna matcherna som är kvar.

Att min nästa chef är AIK:are rör mig inte i ryggen. Han hade kunnat vara från månen om ni så vill, för får han mig och mina lagkamrater att vinna matcher och titlar, ja då är jag nöjd. Men jag förstår samtidigt att det är skillnad på att vara supporter och spelare. Jag håller ju som alla vet på Liverpool och hade Ryan Giggs tagit över Liverpool, hade jag fortfarande stöttat honom. Men hade han sedan inte gjort det bra…ja, men dåså.

Jag ska inte tala om för alla vad ni ska tycka och tänka, jag har försökt med det tidigare och det funkar inte. Men en sak ska ni alla veta. IFK Göteborg är alltid IFK Göteborg, oavsett vilka spelare eller ledare som representerar föreningen.
Till sist är det en sak till jag skulle vilja säga, som en hälsning till vissa av er supportrar på läktaren. Man kan tycka vad man vill om vissa spelare, men det e fan inte okej att bua åt någon INNAN matchen ens har börjat. Bua åt oss som lag eller åt enskilda spelare i halvtid eller efter matchen om vi, eller någon spelar dåligt, men innan, vafan?

By the way! Alla borde avgå.

Med kamratliga hälsningar, er nummer sju

175 kommentarer:

  1. Det jag kan ställa mig frågade till är ju om han verkligen är rätt man för jobbet. Ärligt talat vad har mannen gjort som får folk att höja honom till skyarna? Innan han vann guldet med AIK så har han sina största meriter hos Väsby....VÄSBY!
    Och segern 2009 var ju enligt mig inte ett dugg imponerande. Aik vann ligan genom att göra 36 mål på 30 matcher, där med blev man europas "tråkigaste" ligamästare. Och behöver man tala om Stahres 2010? Och hans tid i Grekland?...knappast.
    Med de i åtanke blir det än mer intressant när man helt bort ser ifrån hans bakgrund i AIK och hans känslor för den klubben. (Den svart massan bla.)
    AIK och IFK är väldigt långt ifrån varandra rent ideologiskt, både som föreningar och supportrar imellan. Det är avsevärda skillnader som man inte kan strunta i.
    "vill inte Blåvitt-fansen ha framgångar?" - Ett argument som man nu hör från alla håll, och som sagt, vad gör han till rätt man för framgångar? Och finns det inte plats för den ideologiska aspekten här?. Jag har aldrig hört talas om (riktiga) supportar som byter lag med argumenten att dom vill vinna, vill ha framgångar. Tänk om Socialdemokraterna skulle anställa Fredrik Reinfeldt med liknande argument...?

    SvaraRadera
  2. faktafel: Under förra IFK mathen nämndes det att ujs låg före oss 2003 i sluttabell. Sedan kvala vi oss kvar mot Frölunda under 2000-talet

    SvaraRadera
  3. tja din fråga va ju om han e den rätte mannen att leda oss!!! vem fan e det? det krävs lite för att styra skeppet rätt!

    SvaraRadera
  4. 02:06

    Varken Gais eller Häcken var med under de åren...

    SvaraRadera
  5. Anonym 02:06/ Nej, det är inget faktafel. Att Öis låg före oss spelar ingen roll då det Tobias Hysén är inne på är att det eventuellt kan komma TVÅ andra Göteborgslag före oss i Allsvenskan i år. Något som inte har skett på decennier.

    När vi kvalade oss kvar i Allsvenskan 2002 var bara Öis före oss i tabellen. BK Häcken låg då i Superettan. Häcken åkte ur Allsvenskan 2001, varpå Kim Källström skrev på för DIF och Gais spelade samma år i Division II, Västra Götaland, där de placerade sig som tvåa, efter Trollhättan.

    SvaraRadera
  6. anonym 02:06 besswerwisser: Lääääs först, kommentera sedan:

    "Gällande vårt tabelläge så är det ju inte så mycket att snacka om förrän det skulle bli så att vi hamnar efter två andra Göteborgslag."

    Gällande Tobbes inlägg tycker jag som honom. Till punkt och pricka. Så tack Hajsen för ännu ett grymt blogginlägg! Synd att de inte kommer varje månad bara!

    SvaraRadera
  7. 02:00 Håller med dig fullständig. 40 år med Blåvitt och nu kommer detta. Det känns som en våldtäkt. Jag hade hellre följt Blåvitt i lägre div. än detta.

    SvaraRadera
  8. Jag är inte den som brukar ropa efter avgångar etc. men att stahre blir tränare i IFK har upprört hela min släkt. Detta är den mörkaste händelse i ifk`s historia under min livstid (1982)

    Stahre är inte välkommen.

    Han har inga starka meriter att visa upp, vann guldet med tråkigaste guld-laget på sjukt många år och är dessutom ur-gnagare..


    Mild har tyvärr lyckats dela upp supportrarna i två olika sektorer där båda sidor skriver och debatterar ganska aggressivt.

    Jag hoppas att folk kan få utrymme att både sjunga för honom eller emot honom utan att det skall bli massa bråk.

    Interna slagsmål i klacken är inget vi vill se igen.
    Men i Håkans position måste han ha haft denna reaktion i åtanke, och allt ansvar vilar nu på honom.

    Men både jag, många vänner, min far och 91-åriga farmor känner oss kränkta av det faktum att Mild gör ett uppenbarligen vågat val som han vet är extremt kontroversiellt.

    Mvh. Danne

    SvaraRadera
  9. Mitt i prick Tobbe!

    Var ytterst skeptisk till allt vad Stahre anbelangar inför tillsättandet av honom. Inte kunde en AIKare med track recorden att ha snyltat ett SM-guld från oss, på våran borg bli tränare i IFK? Men sen inser man att en person ALDRIG är större än föreningen...ALDRIG!

    Således bör Stahre, presis som vilken annan presumitv tränare för IFK ges en riktig chans. Funkar det inte så funkar det inte, precis som Svennis skulle rent hypotetiskt kunnat komma hit och floppa.

    Ge det nu en ärlig chans

    Och till alla dessa som buar ut spelare, fuck off!!! FUCK jävla OFF...en gång till, fuck off!

    SvaraRadera
  10. Visst, fine, någon utifrån kanske är bra. Men inte en aik-supporter! Tobbe du vet själv att spel och kanske till och med lite hjärta för t.ex. DIF är okej, men INTE aik.

    Jag har inte gapat på allt och alla senaste två åren. Det är altså inte samma 50% som reagerar på värvningen av Stahre. Gå inte på allas snack om att vi som är anti Stahre skulle vara grottmänniskor och huliganer. Vi vill bara kunna känna en stark blåvit identitet och stolthet, som till viss del bygger på att vi inte är som aik.

    Blåvitt är alltid Blåvitt tack vare oss supportrar/medlemmar som lever med klubben tills vi dör. Om vi nu är 50% som är emot Stahre så är det tillräckligt många för att man borde tagit hänsyn till oss vid värvningen.

    Till sist: Håller till fullo med om att man inte buar åt egna spelare!

    SvaraRadera
  11. Sicket gnäll. Att vi har en AIK are som tränare nästa år överskar inte mig. Varför? Tre skäl

    1. Vi har Gnaget öl på GU
    2. Vår bilsponsor KIA blir AIK baklänges
    3. Råttan i försvaret som numera spelar i BP

    Dessa tre anledningar har det inte varit tjafs om. Själv bojkottar gnagar ölet för jag vägrar ge en AIK sponsor pengar. Jag kör inte KIA då jag dom bilvårdare hatar att polera den typen av lack (biter fan aldrig fast). Niclas Carlsson däremot va en trevlig prick.

    Så nu har vi Stahre och jag säger som så här. Vinner vi sm guld 2012 tar jag mig en gnagar öl på GU vid guldvrålet och drar till Hedin Bil när man nyktrat till och provkör en KIA.

    Forza Blåvitt!

    SvaraRadera
  12. Skadesanering a´la KG 2011...

    SvaraRadera
  13. Jag buar om jag vill, det bestämmer inte andra.

    SvaraRadera
  14. Tror detta tränarpar blir bra.Jag har bojkottat merparten av årets matcher pga JO.Jag tror Stahre är kompetent samt att Magnus är en bra ass.

    Jag har varit ute efter förändring sedan 2007 jag är glad att den kommer

    Välkommen Mikael och Magnus!

    SvaraRadera
  15. Grattis Håkan, du har lyckats att splittra supportrarna, givetvis så sätter vi en "stämpel" på dom som inte tycker som ni. "Vi" som inte jublar över att en aktiv medlem i DSM skall ta över Blåvitt, vi är givetvis Medgångsupportrar, huliganer, grottmänniskor m.m.

    Nu vet jag hur det känns att vara SD:are 2011.

    Ps. Tobbe, börja spela fotboll istället för att "Blogga". DS

    SvaraRadera
  16. Gott snackat Hajsen! Tycker oxå det är jävligt lågt att bua åt egna spelare. Har aldrig fattat den "grejen" riktigt.....

    SvaraRadera
  17. Man kan tycka vad man vill om Stahre. Jag är negativ men respekterar de som är positiva.

    Frågan är varför man från ledningen och Mild väljer en tränare som man vet splittrar fansen. Världen är full av tränare och som någon sa ovan har inte Stahre så fantastiska meriter.

    Ibland låter det nästan som att Stahre var enda alternativet och att allt annat skulle vara inskränkt och bakåtsträvande. Det är det jag har problem med.

    Tyvärr handlar det för mycket om prestige. Mild sparkade inte JO då alla ville det. Nu vill han knäppa fansen på näsan (säger man så på 2000-talet haha) igen och ge oss en AIK-are. Tror tyvärr enbart det handlar om det. Vi fans ska inte tycka och tänka nånting även om han ofta pratar om passion mm....

    SvaraRadera
  18. Nu är propagandamaskinen i gång i sann DDR-anda. Vi kommer få se många sådana här inlägg och artiklar framöver - alla efter påtryckningar från klubben.

    SvaraRadera
  19. Buandet numera är ju ingenting, det var ju jubel på Eyravallen när Thomas Andersson byttes ut på 90-talet från HELA bortaläktarn. OCh burop så fort han nämndes.

    Oavsett vad man anser om Fågeln vid rodret så ska man aldrig göra något som splittrar klubben som detta gör.

    Min åsikt? Jag anser att han ska få en chans, men tålamodet kommer vara minimalt och jag kan inte förstå vad han gjort som motiverar valet av honom som tränare, han har ahft EN säsong som är bra under hela sin tränargärning...

    SvaraRadera
  20. Vad är det för supportrar vi har egentligen? Det var annorlunda förr då stöttade man till och med jimmy svensson i vått och torrt.

    Jag som trodde alla y-namn satt i fängelse..

    Vem var det idioterna buade åt?

    SvaraRadera
  21. Kan inte alla ni tuffa 16 åringar som skriker att ni ska bojkotta blåvitt och inte köpa säsongskort stå för detta?

    Hade varit så skönt att slippa alla er jävla töntar.

    Har ju för helvete ingen betydelse att han tränat gnaget och är råtta in i själen. Stötta Stahre och blåvitt eller stanna hem och gör läxorna.

    SvaraRadera
  22. Fan Tobbe!

    Läs texten igen och kolla hur ambitionsnivån sänkts, Blåvitt har inte kommit efter Göteborgslag osv.
    En gång är ingen gång..DET ÄR JU NI SOM BLIR HISTORISKT DÅLIGA, betyder inte det nå´t?
    Vi var oslagbara på Gamla Ullevi men när den första förlusten väl kom så var det tydligen inget att kriga för längre, samma sak gäller nu!
    Jag hoppas fan att det finns tillräckligt med motivation för att klättra i tabellen.

    Ang. buropen på enskillda spelatre måste ni förstå är att det är enda sättet för publiken att "påverka" tränaren, det är Jonas ansvar att plocka ut laget men när man står/sitter på G.U och vännerna sviker pga. höjda årskort, dåligt spel, 250:- för en match mot Röva och man försvar detta vecka in och vecka ut så måste Vi få höja rösterna när det går åt Helvete fotbollsmässigt!!

    Mild har stängt dörren till supportrarna och tydligt talat om att vi inte ska Tycka någonting om spelare/tränare, åtminstone inget som han får försvara så vad är alternativet?

    Jag lägger stålar, engagemang i Blåvitt år efter år och tycker fan det är min rätt att Bua om det inte funkar, DET ÄR TRÄNAREN OCH INTE ER SPELARE SOM VI DIREKT BUAR PÅ! Detta gäller även enskilda spelare!

    Hur ska vi annars få Sana/Söder ur frysboxen?

    Ang. Råttan! Samma sak här, klart som fan ni spelare accepterar honom..Men, jag säger: MEN! Jag tycker inte det är någon gudabenådad coach (en gång ingen gång, du sa det själv) tog svansen och drog när det gick dåligt i AIK, fick sparken i Grekland..
    Jag ser inte valet av tränare som bra, kittlande tanke men det borde tagit stopp där.
    Nu är valet gjort och jag hoppas vi vinner Cupen, Allsvenskan och kvalar till CL.
    Blir vi fyra, missar kval till Europa åker ur svenska cupen så tror jag dessvärre att Håkan får ängna sig åt Bowlig i Trollhättan.

    P.S Jag kommer köpa mitt årskort och applådera er, heja på er, gapa på er, BUA på er, ta med pojken på de goa matcherna och väva in honom i det för mig VÄRLDENS BÄSTA LAG/KLUBB!!

    Mvh

    SvaraRadera
  23. Fint och värdigt att du lyfter fram Jonas, Stefan och Teddys situation i det hela och bedyrar att spela för dem de sista matcherna. Det gör dig till en hedersman, Tobias Hysén. Jag är själv rädd att de senaste två säsongerna överskuggar det oerhört efterlängtade SM-guldet och övriga titlar de gav oss. De senaste säsongerna till trots, vill jag hylla dem för det de gjort för Blåvitt som tränare under de här fem åren. Säga vad man vill om deras fotbollsfilosofi och taktik men att de är tre lojala Blåvitt-ikoner kommer vi inte ifrån.

    Bra skrivet, Tobbe!

    SvaraRadera
  24. Det finns faktiskt vettiga aik:are.


    Här kommer ett exempel

    "Namn: Bra Tjerna!!!
    Sänt: 2011-09-24 01:07:00
    Sansa er med Stahrehatet för fan. Var tacksamma för det han lyckades med under tiden i AIK istället och låt stackarn få chansen till ett nytt jobb. Stahres tid i AIK är över och vi måste ju acceptera att killen tar ett av de största jobben som finns i hans branch i svergies lilla fotbollssandlåda. Vi själva har ju för fan en tränare med förflutet i Bajen och en ass med d:o meriter. Sånt är livet. Att sen stahre väljer att kliva ur dsm är väl ganska självklart.
    Stahre kommer alltid i mina ögon vara en av mina hjältar från 2Lax9."

    SvaraRadera
  25. Jag har följt Blåvitt i 35år, jag buar aldrig.

    Men detta är inte okej, det känns som att min fru har varit otrogen.

    Att jämnföra det med att Giggs skulle ta över Liverpool är ingen bra jämnförelse, jämnför det hellre med att King Kenny skulle ta över scum, eller sir red nose skulle ta Liverpool, då är vi närmare sanningen.

    YNWA!

    SvaraRadera
  26. Bra Tobbe att du tar upp buandet av enskilda spelare, förstår att det är Jakob du tänker på och det är skandalöst hur vissa forumister och supportrar behandlar den killen som är uppskattad överallt utom hos vissa blåvittsupportrar, trots det har han funnits med i alla landslag från 16 år och uppåt men enligt "vissa" förstå sig påare är han värdelös. Undrar hur många träningskurser dessa buare gått. Nej stötta kamraterna!

    SvaraRadera
  27. Du e grym som vanligt Tobbe, men detta blogginlägg kändes som ett beställningsjobb från Mild för att lugna massan...

    Personligen är jag emot Stahre men nu när Mild har valt honom ska jag ge honom en chans, även om den inte blir lång.

    Det som skulle kunna vara positivt med Stahre är att han förespråkar passningsspel och kanske kan tillåta spel centralt på backen.

    Många av oss tycker det är tungt att få en ärkemus som tränare... Men det är i alla fall gott att AIK:arna känner sig lika kränkta.
    Eller som nån skrev på gnagarforum:
    "tänk er om vi fått en Göteborgare som tränare i Gnaget. I halvtid hade han sagt till spelarna: Det va la gött spel, E de nån som sett Glenn? O då svara spelana i kör: Han e la Hy sen..."

    Till sist, ni buare har rätt att bua, men ni är inga äkta fans, o vi tycker inte om er.

    SvaraRadera
  28. Alla bitar faller på plats

    "Tobias Hysén: "Att min nästa chef är AIK:are rör mig inte i ryggen""

    Det är väl snarare så att Håkan Mild är chef inte tränaren. Kan det vara att Stahre skall ta över efter Håkan? Skall Håkan ta att kasta in och gå all-in på att sälja glass?

    SvaraRadera
  29. Mikael Stahre lägger det gulsvarta AIK-emblemet åt sidan och drar på sig en blåvit tränarmundering i vinter.
    Vilken utmaning för den unge tränaren och för spelare, fans och alla andra i och kring IFK Göteborg.

    Precis som att det inte var någon hemlighet att Jonas Olsson och Stefan Rehn skulle få packa ihop sina trunkar och lämna Kamratgården så är det nu även offentligt att Stahre tar över deras tränarjobb.
    Onekligen en spännande rekrytering.

    AIK:s senaste mästartränare från 2LAX9 jagade desperat efter ett nytt jobb under våren och sommaren efter att ha fått sparken i Grekland – han lyftes fram i samband med FCK, Malmö FF, Sönderjyske men var inte aktuell - och man kan lugnt säga att han till slut fick en grym chans.

    Tänk att få ta över Sveriges mest framgångsrika klubb genom tiderna och det efter en svacka och där man återigen vill tillbaka till toppen.
    Ett stukat och trött manskap bara väntar och längtar efter nya instruktioner och direktiv för att kunna börja dra hem titlar igen.

    Rätt eller fel? Ja, det är resultaten som styr det och känslan är att Stahre inte kommer att ha mycket till smekmånad i sin nya klubb.
    För naturligtvis kommer det att finnas en hel del som inte velat se en så trogen AIK:are som ledare för en av de största rivalerna. Så det gäller att flyga ur startblocken för att få med sig tvivlarna.

    Och det är naturligtvis rätt av IFK att gå på Stahre om man känner att han är den som kan vända IFK Göteborgs nedåtgående trend. Varför skulle man inte kunna byta klubb? Oavsett om det är mellan AIK och IFK Göteborg.
    Har aldrig förstått det där – är AIK:s dubbel från 2009 mindre värd nu? Eller vill inte Blåvitt-fansen ha framgångar?

    Mikael Stahre är en inspiratör som kan motivera och få spelare att växa. Han står även för en spelmodell som är besläktad med det klassiska Blåvitt-liret med 4-4-2 och stenhårt, kollektivt arbete.
    AIK 2009 påminde till viss del om tidigare upplagor av IFK Göteborg där man levde och dog för L A G E T.

    IFK Göteborg har ett spelarmaterial som räcker till allsvensk toppstrid men det är något som inte stämt. Efter SM-guldet 2007 blev det cupguld 2008, dubbeltvåa 2009 och sedan svaga och titellösa säsonger 2010 och 2011.

    I efterhand framstår det inte som Håkan Mild o Co kunnat förnya det manskap som han ärvde när han klev av som spelare och blev sportchef.
    Tränarbytet blev klockrent från start men spelarvärvningarna har inte varit lysande, se bara på Pär Ericsson och Karl Svensson.

    En förklaring till IFK Göteborgs svaga utveckling är att det blivit för fyrkantigt, tråkigt och stelt. Över Kamratgården har Roger Gustafsson svävat och sedan har lärjungar som Håkan Mild och Jonas Olsson sett till att man ska leva och dö efter modellen.
    Stefan Rehn vek av en aning och trycktes åt sidan.

    Det har bara funnits en modell för IFK Göteborg och de som inte passat in i den har fått kliva vidare till andra jaktmarker.
    En stelbenhet och en fasthet har mer och mer präglat spelarna och de som inte är Håkan Mild-spelare har man försökt så till Håkan Mild-spelare.

    Stahre kan bli en kraft som bryter med det gamla, och som slår upp en del igenspikade dörrar och kommer in med nya tankar, ny energi och modeller utan att man för den skull raserar allt det gamla som ändå finns kvar.
    Förhoppningsvis blir det en dragkamp mellan de olika sidorna som genererar en vass IFK-modell för 2012.

    Allt hänger på att Håkan Mild verkligen tror på Stahre och inte bara har gett med sig när IFK-folket i ledningen velat byta ut Olsson/Rehn. För utan att den starke Mild står bakom den här satsningen så kommer det inte att gå.
    Om det inte är så att sportchefen funderar på att retirera?

    Redan värvningen av Daniel Sobralense aviserar att det är nya tider för IFK Göteborg. Mikael Stahre är nästa kliv mot en ny tid.
    Nervöst och pirrigt men det kan bli riktigt spännande – och jag är redan är spänd på hur Blåvitt ser ut när Stahre kliver in och det är jag inte ensam om, och bara det är ett plus, om än litet.

    SvaraRadera
  30. Bra skrivet av Tobbe! Alla ni som tänker bua åt spelare eller Stereo, kan ni inte bara ta och klippa era plastkort en gång för alla och aldrig komma tillbaka. De senaste säsongerna har varit tuffa, några spelare har presterat sämre än vi hade hoppats men nu ska JO och Rehn fanimej hyllas för att de tog IFK till ett SM-Guld, ett cupguld och dessutom hade chans på ytterligare två sm-titlar, tre cuptitlar och en CL-plats. Det är bra gjort även om vi hade lite oflyt. De förtjänar vår respekt för det jobb de har lagt ned.

    För övrigt gillar jag vad Tobbe skriver om gais - helt klart kan vi bjussa på att de får komma fyra eller femma för en gångs skull - största säsongen på fyrtio år för gais, en av de tre-fyra sämsta på trettio år för oss. Säger allt. Men lik förbannat ska vi slå dem i derbyt :D

    SvaraRadera
  31. Bra skrivet, och´jag håller med om det sista. Man Buar inte åt sitt lag för fan så jävla dåligt

    SvaraRadera
  32. Ni jävla patetiska P16 som buar och ber alla avgå, hade varit jävligt gött om ni skippade årskortet och stannade hemma istället.

    Jag själv tycker som tobbe i detta läget, spännande och jävligt intressant.
    Det är bara att gilla läget och sluta gnälla?

    Välkomen stahre!

    SvaraRadera
  33. Intressanta teorier från 08:17 och 08:53. Tror ni att det är konspirationer bakom när ni får rött ljus vid övergångsstället utanför GU också? Att det är beställningsjobb från Vilks och Måna Sahlin? Tobbe kanske tycker precis som han skriver, vilket jag verkligen tror och innerligen hoppas. Att Håkan och klubben skulle lägga sig i Tobbes kåserier på BB tror jag föga på.

    Vidare är det riktigt gött att läsa detta inlägget, andas go entusiasm inför framtiden och en väldigt ståndaktig hållning till rådande läge.

    Synd bara att denna j-vla säsongen är fuckad också....

    Kan inget annat än att se framemot svinkalla morgnar på Valhalla i januari nu.

    SvaraRadera
  34. Anonym 09:54. Inte fått något på ett tag eller?

    Så alla som inte är positiv till Stahre värvningen är helt plötsligt p16 och bör riva sin årskort?

    Det finns många, som inte är "huliganer" eller "p16" som inte är nöjd med Stahre värvningen. Tro mig.

    Förresten hälsa din morsa att jag är ledsen för henne skull, föda en sådan inkompetent människa som dig...

    SvaraRadera
  35. De som buar åt egna spelare ska fan få stryk!
    Det är ju att medvetet försöka sänka och få en egen spelare att underprestera!
    Tyvärr är det för många med Sparven hjärna...

    SvaraRadera
  36. Jag bryr mig inte heller om tränaren kommer från månen eller vilket lag,men INTE aik att spelarna utalar sig positivt är ju inte konstigt dom vill ju inte komma på kant med tränaren och kanske inte få spela nästa säsong
    Att stahre dessutom fortfarande är aktiv och stöder aik (finansierar)är ju skrämmande

    SvaraRadera
  37. Som någon sa: "det känns som att min fru har varit otrogen."

    Hur det här än vänds och vrids på; det sveket jag kände när jag fick ett SMS från presskonferensen igår går inte att prata bort. Och titta bara på den splittring som det här har gett oss, istället för att ena oss och se framåt 2012. Ta bort alla känslor från sporten, SM-Guld till vilket pris som helst? Igår dog en stor bit av Blåvitt för mig.

    / Årskort, Livstidsmedlem, Kamratstenad, Sviken

    SvaraRadera
  38. Lägg ner och älta! beslutet är taget, Stahre är anställd och vi har en AIKare i båset nästa år, vem har sålt sig biligaste? Mild eller Stahre? spelar la fan ingen roll!
    Vi är ute efter framgång! Ni kallar blåvitt för Sosseverksamhet, hur tänker ni själva? inte som några moderater iaf... VEM hade ni nöjt er med? Torbjörn? Han VILL inte och då tar jag alla dagar om året mkt hellre nån som VILL (må Torbjörn vilja någongång).
    Ibland under säsongen har jag funderat på om JO vill blåvitt något illa, säger bara Söder...
    Jag tror inte att det blir SÄMRE iaf.
    Förändring leder till utveckling brukar man säga.

    Till alla "jag har följt Blåvitt i 40 år men nu får det vara nog" typer: VÄX UPP du är minst 50 ffan!
    Stahre är en vinnarskalle med attityd, han är proffs på det han gör, han har karisma och väcker känslor (annars hade ni ju inte hatat honom ;) han kan skapa vinnare och ingen kan säga att det är just det sistnämnda egenskapen vi har saknat i de matcher där vi hört tråkiga toner på GU.

    SvaraRadera
  39. Spelar det någon roll vilken klubb vår tränare jobbat i tidigare? Tycker hela denna diskussionen är helt meningslös.

    Målsättningen måste väl ändå vara att Blåvitt ska vinna med bäst ledare/spelare.

    Vi måste respektera ledningen i klubben som fattar sina beslut. Det är i slutändan vi medlemmar (som förvisso är alldeles för få) som väljer ledning på årsmötet...

    Så kom inte och gnäll hela tiden på ledningens beslut, gör något åt det själv och påverka framtida ledning på årsmöte i så fall!

    Det är inte OK att bua åt sitt eget lag, spelarna vet ändå att dom underpresterar.

    SvaraRadera
  40. Finns många fotbollsfans utan hjärna. Jag betvivlar inte att de har hjärta för klubben men de visar det på fel sätt, speciellt i motgång. De anklagar även de supportrar som inte beter sig som dem för att sakna hjärta. Detta stämmer givetvis inte, man kan ha minst lika stort hjärta även om man har hjärna. Man kan stötta sin klubb utan att slåss, mobba egna spelare, kasta bangers och tända bengaler.

    SvaraRadera
  41. Jag tycker det är jäkligt starkt av Mild och ledningen att ta ett kontroversielt beslut och våga tänka nytt på kamratgården.
    Jag är väldigt tacksam över att inte inavelsmobben som skriver av sin vrede här inne bestämmer över Blåvitts framtid.
    Nu skall vi upp i toppen igen och det känns väldigt spännande. Mer spännande än under hela JO:s tid. Men tack för allt JO och Rehn och lycka till till er och lycka till till Stahre.

    SvaraRadera
  42. Bra att du tar upp det med att man inte ska bua ut någon innan matchen! Det är då fan inte några "tuffa" snubbar i klacken som gör det. Det är töntar hela bunten som snedtänder på vissa saker och därmed överreagerar! Jag skäms över att stå där jag står varje gång det händer!

    SvaraRadera
  43. Kan bara stämma in i att de som buar åt egna spelare gör bäst i att klippa sina jävla kort och aldrig mer sätta sin fot på GU igen.

    Argument som "jag buar om jag vill, ingen ska säga åt mig vad jag ska göra", seriöst är ni fem år eller? Det är väl självklart att man buar om man vill men det kanske inte är så bra att vara så impulsstyrd att man inte fattar att det går ut över laget och deras prestation. Ni sänker vårt eget lag genom att bua åt våra egna spelare, fatta det!!!

    Och till de som "har följt Blåvitt i 800 år och nu helt plötsligt ska klippa kortet, för det första tvivlar jag på sanningshalten i de här inläggen och för det andra fattar jag inte hur man kan ge upp Blåvitt för en sån här grej.

    Vissa verkar hellre ta att vi inte är med i toppen bara vi får ha spelare och tränare som lägger in en snus då och då och drar lite vitsar på bred göteborgska. Jag vinner hellre allsvenskan med Stahre än att komma trea med Torbjörn. Tar Stahre före Torbjörn alla dagar i veckan då jag helt enkelt tror att det är en bättre fotbollstränare.

    SvaraRadera
  44. Tragiskt att läsa om alla som vet bäst hela jävla tiden och som måste skiva nedsättande om folk som inte tycker/gör som dom.

    AVGÅ ERA RÖVHÅL. HOPPAS NI INTE SÄTTER ER FOT PÅ GU.

    LÄGG AV MED ERT ÖVERSITTERI.

    SvaraRadera
  45. -IFK Göteborg är alltid IFK Göteborg, oavsett vilka spelare eller ledare som representerar föreningen säger Tobbe som om det vore en sanning.
    Bygger någon sitt supporterskap på denna sanning kan man ju lika gärna alltid hålla på det vinnande laget. Vi spelar i rosa när vi kan välja blåvitt och nu får vi en glädjedödare på bänken... Något är ruttet i konungariket och det kommer bli tre fruktansvärda år.

    SvaraRadera
  46. Är äcklad av att Stahre ska träna IFK!

    Bort med råttan!

    SvaraRadera
  47. e tobbe nöjd e jag nöjd

    SvaraRadera
  48. Hysen är slut hoppas hans korsband går av

    SvaraRadera
  49. Finns det fler kollaboratörer i truppen och på KG?

    SvaraRadera
  50. Självklart att det inte rör dig i ryggen att din nästa chef är AIK:are...

    Kanske hade varit annorlunda om blåvitt inte hade varit din nuvarande arbetsgivare?

    Kanske hade varit annorlunda om man inte ville fortsätta inom föreningen efter avslutad spelarkarriär?

    Hade någon förväntats att du skulle säga någonting annat?

    Pinsamt!

    SvaraRadera
  51. Varför får man inte bua ut spelarna innan matchen är igång ? Det är ju inte så att det kommer från ingenstans och det vet du med Tobbe. Vissa spelare är för dåliga helt enkelt för att spela i IFK Göteborg. Om det är att dom används på fel sätt och blir låsta av tränaren är en annan sak , det får vi se nästa år. Men än så länge så har man all rätt att bua ut dom för alla misstag dom gjort tidigare under säsongen samtidigt som man får hylla spelarna för saker som dom gjort bra under säsongen..

    SvaraRadera
  52. Vad hade JO innan han blev tränare och tog guld direkt? Han hade tränat Trollhättan utan framgång. Stahre är ju en profil på alla sätt, en fotbollsgalning i positiv bemärkelse. Jag är glad att slippa en go gubbe. Det funkade väl sådär med Bosse Johansson annars behöver vi något som bryter mönstret, det här är helt rätt.

    SvaraRadera
  53. 13:43 - jag kommer ihåg en annan supporter som alltid skrek uppmuntrande åt Vasquez för några år sedan och sedan sa "grabben är ung, vi måste stötta honom". Vad hade lyft dig som spelare? Om fansen uppmuntrat dig att lyckas eller buat vid minsta felpass? När jag hör alla som impulsbuar åt JJ eller andra unga spelare tänker jag på supportern som alltid stöttade Vasquez. Man kan välja hur man riktar sin passion och försöka hjälpa unga spelare i rätt riktning istället.

    Visst kan det vara befogat att bua om spelarna visar bedrövlig inställning och inte kämpar men jag tycker att Tobbe har helt rätt: det är för jävla lågt att bua ut spelare innan de ens börjat spela.

    12:57 - om du menar allvar tycker jag uppriktigt synd om dig...

    SvaraRadera
  54. Jag är skåning och håller på HIF, men har alltid beundrat IFK. När valet har stått mellan Blåvitt och AIK. har jag alltid velat se IFK som vinnare eftersom Göteborg står för en kultur som är i mina ögon är kärlek i stället för hat och hot som mycket av AIK är uppbyggt av. Full förståelse över ilskan över en AIKar som tränare. Men jag hoppas att ni inte gör som AIK och Firman Boys och hotar och hatar utan visar genom att välkomna honom att ni inte är AIK utan IFK Göteborg. Folkets lag.

    SvaraRadera
  55. Som jag sagt många gånger förut- de som buar åt sina egna spelare är så svaga människor att de inte ens märker själva att de har en mentalitet som översittare med storhetsvansinne!

    Ni som buar kan väl knalla upp som män till kamratgården och ta upp det med tränarna att vissa spelare inte passar in i er norm vad som är bra!
    Passar inte svaret, tycker jag med hela mitt hjärta, att ni skall stanna hemma vid matcher!
    IFK Göteborg och supportrar behöver inte er på GU!!

    GU skall vara en oas fylld med positiv energi under matchdagen. All denna positiva energi skall ges till vårt kära IFK och få spelarna att överprestera.
    Fansen skall kännas som den 12:e spelaren för alla på plan!
    Men att medvetet bua så högt för att spelaren skall underprestera, är mobbning och jävligt elakt!
    Resten av laget hör givetvis det han hör.
    Vad sänder det för budskap?

    Tobias Hysén skriver som vanligt en fin krönika och underkastar sig de beslut hans arbetsgivare lyfter fram.
    Mikael Stahre blir ny tränare och blåvitts ledning visar tydligt att alla medel är tillåtna för att bli bäst igen.
    Modigt som fan, både från IFK och Stahre!
    Spännande tid framöver!

    SvaraRadera
  56. Bra skrivet Tobbe!

    SvaraRadera
  57. Mild visste redan innan vilken effekt detta skulle få.
    Jag försöker alltid, i alla lägen stötta våra spelare under matcherna, men nu har det gått för långt.

    Mild visar långfingret åt sina egna supportrar och vissa väljer att suga på hans finger, andra väljer att höja sin röst i ett läge där man känner sig förnedrad.

    tråkigt att behöva säga detta, för jag är absolut ingen människa som förespråkat "kvartsamtal" men just nu känner jag att något måste hända..
    Absolut inget våld öht, men det måste sättas press mot ledningen.


    Nu kommer många hata utav bara hellvette på mig, det skiter jag i. Ni får visa eran åsikt, jag skall få visa min.


    ÄLSKA IFK - HATA AIK!

    SvaraRadera
  58. Vi är nog tvungna att starta om med ett nytt riktigt IFK Göteborg i division 8 och arbeta oss uppåt. Ett lag för fansen den här gången.

    SvaraRadera
  59. AFC Wimbledon! Istället för Red Bull Salzburg.

    SvaraRadera
  60. Istället för AIK Göteborg

    SvaraRadera
  61. Helt ärligt, Tobias.Varför skall ni börja spela för era tränare i de sista fyra matcherna när ni inte gjort detta på hela säsongen? JO är en surkuk. Han varit bedrövlig i sina laguttagningar och fruktansvärd dålig på att få laget att prestera på en hög nivå. Killar som Sana och Söder blir misshandlade. Allt spel bygger på att slå en långboll på dig. Ni är ett värdelöst fotbollslag trots att det finns förutsättningar för att vinna allsvenskan. Mild måste vara en av de sämre sportcheferna i allsvenskan och nu värvar han in en äcklig Ajk tränare. AVGÅ ALLT!

    SvaraRadera
  62. 24/9/11 15:21
    Trots det grova språket så är det svårt att hitta något faktafel i ditt inlägg.

    SvaraRadera
  63. anonym 24/9/11 15:17


    håller med dig..starta om från grunden..för detta känns förjälvligt

    SvaraRadera
  64. Delar tanken om att börja om på nytt, alla är inte glada på KG.

    SvaraRadera
  65. Visst håller jag med om att vi måste ge Stahre chansen, jag vill inte ha honom men nu är han här och det är inget att göra åt tyvärr och då är det bara att stötta laget till 100% som vanligt.

    Men det där om 50% hit och dit, där tycker jag att du är helt ute och cyklar Tobbe, du som brukar vara inne på tex svenskafans och läsa borde väl ha lagt märke till att det är de som klagat på allt och alla de senaste två åren som är för Stahre överlag medan väldigt många av de "stabila" personerna på forumet faktiskt är de som är emot. Eller?

    SvaraRadera
  66. vem buades ut innan match?

    SvaraRadera
  67. 14:46 det handlar om kärlek att inte släppa in mörkrets makter. Men HIF kan väl låta någon MFF:are träna er så får du se hur kul det är och vad dina polare på läktaren tycker.

    SvaraRadera
  68. Nej men mig rör det i ryggen.
    Glömmer inte guldet AIk tog med denna sponsor. Så någon själ va länge sedan blåvitt hade.

    Det är staden och supportrarna som är blåvitt och deras själ inte tränare eller sportchefer.

    SvaraRadera
  69. Att bua när en spelares namn ropas upp innan match eller att bua när en spelare är på väg att bytas in är att bua innan match. För jävla lågt är vad det är.

    Starta om i division 8? Kolla hur det går för Ebbsfleet United i de lägre engelska divisionerna, fansens eget lag där de bestämmer. Har varit ganska tyst de senaste åren...

    SvaraRadera
  70. Men ärligt talat, ni som hatar. Sluta kolla på blåvitt då om ni inte klarar av detta. Vi som bryr oss oavsett kommer fortsätta stötta. Beslutet är taget och ni liksom vi kan inte göra något åt att Stahre är ny tränare.

    Klipp gärna era årskort och sluta tjöta om det. Jag förnyar mitt alla dagar i veckan.

    SvaraRadera
  71. Förövrigt var det ingen som buade åt en specifik spelare utan åt Jonas Olsson korkade byten.

    SvaraRadera
  72. Man har rätt att uttrycka sin åsikt och sitt med årskort och köp ner er med slogan vi kan inget göra.

    Det kan man visst och 10.000 på ullevi har gjort ont i kassan. Mindre kommer det att bli vänta och se. En random tränare som inte kommer tillföra ett skit mer än tröttsam och tråkig fotboll.
    AIK tog guld med minst gjorda mål.
    Vem vill se sån skit då det finns betydligt bättre kvalitet fotboll som spansk och italiensk liga.

    SvaraRadera
  73. sebastian732011-09-24 17:33

    Stahre och Håkan kan dra åt helvete!

    SvaraRadera
  74. haha snacka om att det inte är tobbe själv som resisserat detta inlägg. lite mot oss,fast inte, lite mot stockholmaren, fast inte.. LÖJLIGT och genomskinligt.
    Sluta upp med detta att försöka få oss fans att tro på detta. PATETISKT, jag skäms.

    SvaraRadera
  75. 17:44, bra!. Det har aldrig en smart tränare sagt. Nanne B, tom P, jan A, Tony G, osv.
    http://fotboll.expressen.se/allsvenskan/1.2570427/

    SvaraRadera
  76. Calle Carlsson2011-09-24 18:47

    Först och främst vill jag tacka Tobbe för denna krönika. Till er som skriker “DDR” och “propaganda” vill jag bara säga så här: You don’t have a fucking clue.

    Att, som mot BK Röva, bua när JJ satte bollen i mål under uppvärmningen är bland det mest sorgliga beteende som kan finnas hos ett fotbollslags supportrar. Det skriks hit och dit om Mild som förrädare och Stahre som Satan – inget kan vara längre från sanningen… Det är ni som i ert felriktade och onyanserade hat, inte bara drar vårt vackra klubbmärke i smutsen – ni stampar på det också!

    Jag måste säga att Mikael Stahre inte var mitt förstanamn (understatement), men nu har IFK och Håkan gjort ett otroligt modigt och förhoppningsvis välgrundat val som alla som tröttnat på mjäkighet och oförmåga måste applådera! Att dessutom MS är villig att ta denna utmaning är i sig värt mycket respekt! Här snackar vi inte några trötta trygghetsnarkomaner precis…

    Jag förstår att Stahre är förknippad med vårt eget 9/11 (with all due respect…), men nu är han här (eller i alla fall snart) och då i egenskap av IFK Göteborgs, Kamraternas, Änglarnas, Blåvitts tränare. Vi har en historia och vi har en framtid – Framåt Kamrater!

    SvaraRadera
  77. Tobbe: du är kung! Håller som vanligt med dig!

    SvaraRadera
  78. Äntligen! Välkommen Stahre!

    SvaraRadera
  79. Men va fan grabbar. Ge Stahre all uppskattning ni kan nu grabbar. Se det som så att råttorna är mer sura för att Stahre är här än i AIK. Vänd på det....Stahre vill vara här!! Detta retar 08 packet mer än det retar oss att han är här!!

    Stahre till 100%

    5 raka segrar 2012 o ni hyllar honom..!!!

    Välkommen Stahre... modigt gjort!!

    Väldigt uppskattat :)

    SvaraRadera
  80. Herregud vad är detta för en sandlåda där Mild är den största och tyngsta grävmaskinen?
    Känns lite som att blåvitt styrs av en diktator.
    Vad har Stahre för meriter? ungefär lika med 0..när AIK vann guldet gjorde dom 36mål på 30matcher och blev europas tråkigaste mästare för året efter bli dom sämsta mästarna någonsin.
    Idel turliga 1-0 vinster , 0 skön spel...
    Att jag läste någonstans att IFK inte ens intervjuade andra för jobbet gör det bara pinsamt.
    Stahre är fel person , fel tränare för IFK Göteborg.
    Jag kommer alltid följa blåvitt som jag gjort senaste 15åren men jag kommer inte sätta min fot på ullevi så länge mild eller stahre är kvar .
    Detta är ett HÅN emot blåvitt hur i helvete tänkte dom nu?
    Håkan Mild - Fotbollsmördare.

    Nu tycker jag t.om tobbe gör bort sig lite med sin blogg...känns som ett beställningsjobb ifrån kamratgården..synd bara att vi så lätt ser det.
    Nej nu går det utför...kanske dags att "byta" lag för att få framgång? ;)

    SvaraRadera
  81. Herregud vad är detta för en sandlåda där Mild är den största och tyngsta grävmaskinen?
    Känns lite som att blåvitt styrs av en diktator.
    Vad har Stahre för meriter? ungefär lika med 0..när AIK vann guldet gjorde dom 36mål på 30matcher och blev europas tråkigaste mästare för året efter bli dom sämsta mästarna någonsin.
    Idel turliga 1-0 vinster , 0 skön spel...
    Att jag läste någonstans att IFK inte ens intervjuade andra för jobbet gör det bara pinsamt.
    Stahre är fel person , fel tränare för IFK Göteborg.
    Jag kommer alltid följa blåvitt som jag gjort senaste 15åren men jag kommer inte sätta min fot på ullevi så länge mild eller stahre är kvar .
    Detta är ett HÅN emot blåvitt hur i helvete tänkte dom nu?
    Håkan Mild - Fotbollsmördare.

    Nu tycker jag t.om tobbe gör bort sig lite med sin blogg...känns som ett beställningsjobb ifrån kamratgården..synd bara att vi så lätt ser det.
    Nej nu går det utför...kanske dags att "byta" lag för att få framgång? ;)

    SvaraRadera
  82. Nu ska Hysen ut och lugna fansen igen. Allt är jävligt spänande allt är jävligt kul. När sanningen är den tråkige Håkan Mild gjort en panik värvning av en riskminimerande tränare som inte kommer att kunna utvekla IFKs spel 0-0 matcherna kommer att stå som spön i backen. Vi är IFK Göteborg inte Ljungkile för fan.

    SvaraRadera
  83. Den nya tränaren få va pia sundhage ajkare miffare eller inavel(?). ni som är såååå kär i stahre ajkare, alltså är ni ajkare.. inte förstår är att vi som vill att blåvitt ska bli bäst igen inte vill ha en dålig tränare utan någon som helst livlina eller smekmånad. vi vill ha en långsiktig lösning som gör blåvitt bäst jämt i lång framtid.

    SvaraRadera
  84. Du är inte välkommen Stahre

    SvaraRadera
  85. Ludovic här uppe sammanfattade ganska bra hur jag och många jag känner upplever situationen.

    Håkan Milds kommunikation har varit urusel. Hans värvningar har floppat, hans beslut att sparka Olsson kom åratal försent och värvningen av en ärkerival med ytterst tveksamma meriter är bara helt oförklarlig.

    EN positiv sak med Stahre är att Sana äntligen lär få lämna frysboxen. Få människor skulle bänka honom sett till dagens trupp.

    SvaraRadera
  86. De e dags att sluta leden....
    Jag kommer ihåg när lilla vargen äntrade den vackraste av tröjor och utvecklades till en av dom (om inte den bäste) mittfältaren blåvitt haft genom tiderna.
    Hat genererar bara kraft till målet.

    PS.jag hade velat se Gud Nilsson i tränarstaben

    SvaraRadera
  87. Håller med dig Tobbe! Vi måste ge honom en chans.
    Angående buandet hade jag nästan lust att nita några ev de idioterna som buade mot JJ häromdagen. Ni som buar ut en egen spelare som verkligen försöker och som behöver stöd istället för förakt kan drå åt...... Jag är glad att jag bestämt mig för att aldrig mer stå i klacken bland alla hormonstinna gymnasielever som dessutom är historielösa. AIK är inte ens vår största sportsliga rival. Kan inte minnas att det var gnäll när Niclas Carlsson kom till oss och han var ju dessutom ännu mer förknippad med gnaget.

    SvaraRadera
  88. Så otroligt mycket hockeysupportrar här. Varför går ni inte till Scandinavium i stället om ändå inget spelar nån roll. Vi kanske skulle döpa om klubben till AIK Göteborg när vi ändå håller på. Spelar ju ändå ingen större roll för många...

    Mild hatar oss supportrar. Därför hatar jag honom. AVGÅ ALLA!

    SvaraRadera
  89. Kan han bara visa resultat så är det väl ok. Men erkänna alla, det hade varit bättre med Torbjörn Nillson som tränare !

    SvaraRadera
  90. Det är ju för fan alla pro Stahre som hatar. Hatar JO så jävla mycket att de tycker detta är bättre. Usch för er och ert destruktiva hat. Hur orkar ni se er i spegeln på morgonen fotbollsmördare?

    SvaraRadera
  91. Jag hade hellre sett Glenn Hysen son tränare i stället för Stahre, han har ju tränat Torslanda och FC Z med viss framgång trots allt.

    SvaraRadera
  92. Tycker vi alla ska se Stahre chansen iaf. Man behöver inte älska beslutet men man kan acceptera det iaf. Tycker man ska skita i bakgrund o fokusera på nuet. Kolla bara på GUD som många vill ha som tränare. E de verkligen okej att ta in en som både tränat ÖIS Häcken o VF nu e ju inte VF några större konkurrenter i dag men men. Jag är redo att ge Stahre chansen och hoppas att ni ej buar ut honom så fort ni får chansen. Ha en fortsatt trevlig lördagskväll kamrater :)

    SvaraRadera
  93. By the way! Alla borde avgå.
    Ja där har han ju iallafall rätt.

    SvaraRadera
  94. Jag älskar Håkan Mild.
    Jag älskar Mikael Stahre.
    Jag älskar varenda spelare och ledare i Blåvitt för de är just i Blåvitt de verkar. Inget är större än det och inget kan någonsin rubba det!!!

    Inget ni Stahre-motståndare säger kommer spela någon roll. INGET! De enda som förlorar på ert gnäll är ni själva!

    Skall bli sjukt kul att läsa och se all er reaktion om det går så bra som jag hoppas och tror! Det enda ni kan vinna är att ev få säga -Vad var det vi sa... Så går det med en AIKare vid rodret!
    Men är det inte rätt skönt att då ha en fd AIKare att skylla på? Tänk om vi haft GUD som tränare och tvingats sparka honom efter 10 omgångar! Aj aj...

    Och ni som tror Tobbe försöker "lugna den stora massan"... Haha... Det är en fotbollsförening vi snackar om här. Inte en militant rebellisk front i Libyen!

    Nej tagga ner nu alla kamrater och ge vår nya tränare lite Blåvit kärlek så som bara en ängel kan ge. Det kommer fortfarande finnas andra AIKare över som ni kan hata om ni nu måste hålla på med sån skit!

    Blåvitt för alltid!

    SvaraRadera
  95. 22:00, Tror fasen vi kan göra något åt det. Vi är medlemmar.

    Dagens låttips till styrelsen:
    Run to the hills

    SvaraRadera
  96. Jag önskat jag kunde örfila upp alla som säger att Håkan har gjort fel och borde avgå!
    Håkan Mild gör för i helvete aldrig några fel!

    Tänk på det pöjkar! Ni hör ju hur dumt det låter...

    Det är lika dumt som att säga att han inte kunde glidtackla eller att GUD inte kunde finta upp en gubbe på läktaren!

    SvaraRadera
  97. När man läser vissa ljushuvudens inlägg här så funderar man fan på om det inte vore på sin plats att införa körkort på att få vara fotbollssupporter till Blåvitt!

    "Kvartsamtal med ledningen", "Stoppa Håkan och Stahre"...
    Vad i helvete tror ni klubben vinner på det? Jag frågar det igen... Vad i HELVETE tror ni klubben vinner på det. Ja läs klubben. För det är väl det som är det viktiga... Inte några enstaka jävla supporters sandlådelek och AIK-hat.

    Vissa som skriver här är ju så galet korkade att man fan undrar hur de tar sig igenom sin vardag som människa!

    Jösses!!! Jösses... Verkligen!

    SvaraRadera
  98. Tror inte stahre är någon frälsare men han är det vi alla skrikit efter i två år. Någon som spelar 442, någon som till skillnad från JO kan inspirera och svetsa samman en grupp mot ett gemensamt mål, någon som kan ingjuta lite vi mot dem känsla och få individer att höja sig för klubben och laget.

    Ge honom en chans! Inte alla stockholmare som vid 36 års ålder inser att det är en ängel man skall vara. VÄLKOMMEN STAHRE! Du möts av kärlek och inget hat från mig!

    SvaraRadera
  99. Till alla trångsynta som vi i och med Stahres tillträde slipper på GU: Tack!

    SvaraRadera
  100. tänk vad många fd årskortsinnehavare som kommer åter nu efter som alla lovade att inte köpa årskort så länge JO var kvar. Nu blir det fullt på läktaren.

    Hoppas också att de pinsamma idioterna som buar innan match åt våra egna spelare försvinner från arenan. JÄVLA GNAGETFASONER.

    SvaraRadera
  101. 22:50 what! Du har inte fattat något. Inte varit det minsta receptiv i de senaste veckornas debatt, utan kör med samma trötta argument.

    SvaraRadera
  102. Tack för ditt inlägg, Tobbe. Håller med om att det blir jävligt spännande och intressant att följa vad som händer när MS tar över.

    Har svårt att tro att föreningen har ismage nog att låta honom sitta kvar om han floppar första säsongen. Därför känns som att det bara går att vinna just nu. JO hade ju ändå kört fast och skulle ersatts två år sedan. (Sen måste jag erkänna att Stahre var det namn jag suckade åt mest, tillsammans med Pia Sundhage, när det ryktades som mest).
    Nu kör vi järnet!

    SvaraRadera
  103. 22:27
    Det behövs inga andra argument!

    SvaraRadera
  104. Supportrar utan stolthet.. ni som inte kan er allsvenska historia.

    Det här förstör klubben mer än många förstår. Det kommer bli ett hårdare klimat nu, det är bara att inse.

    Vi kommer knappast bränna ned kyrkor a la gnaget, men förstå vad som nu går förlorat.

    SvaraRadera
  105. Vi ska ge råttan ett helvete! Lita på det!

    Avsky!

    SvaraRadera
  106. Anonym 00:20

    Det skall inte jag. Jag skall stötta honom extra mycket.

    Heja råttan med änglavingar!

    SvaraRadera
  107. Anonym 00:00

    Du skall inte tänka så mycket. Det blir inte riktigt till din fördel om man säger så!

    SvaraRadera
  108. 1. Jag klarar inte av Stahre. Känns fördjävligt. Extremt otaktiskt. Vilket annat företag i underhållningsbranchen väljer att satsa på en artist som många i publiken avskyr och de flesta är tveksamma till.
    2. Jag har stöttat JJ hela tiden. De som tycker att han är så extremt dålig kan inget om fotboll. Beror ofta på att de inte själva SPELAT fotboll. (strandfotboll och korpen räknas inte) Dessa typer ser bara Sanas och Elmars snygga finter. De ser inte nyttan av en spelartyp som JJ. Men nytta gör han det kan jag lova! Att vinna en nickduell är inte lika glamouröst som att snurra upp en motståndare men oftast viktigare för laget. Dessutom har han gjort 2 mål i allsvenskan. Bolltrollarna nollar...
    3. Man buar inte åt enskilda spelare. ALDRIG. Däremot tycker jag det ibland kan vara på sin plats att bua ut hela laget.
    4. Våra nuvarande tränare har gjort ett mycket bra jobb. Tack för det efterlängtade guldet mm. Jag har det senaste året inte krävt JOs avgång. Med facit i hand borde vi dock bytt tränare efter 2010. Tycker de ska hyllas vid avskedet.
    5. Vi som tycker Stahre känns tvärfel är oftast inte 16-åringar, huliganer, JO- eller JJ-motståndare utan snarare 40-åringar som i drygt 20 års tid lagt grunden för den supporterkultur som finns kring IFK idag. Snittet var väl runt 4000 pers 1990 på nya ullevi när vi gjorde allt för att höja stämningen samt åkte land och rike runt i minibuss till bortamatcherna. Det är vi som nu har svårt att hantera situationen med aikaren som tränare.

    Ursäkta att jag inte formulerar mig som en yrkesskribent men ville ändå säga några saker. :-)

    SvaraRadera
  109. "Förrädare" bla bla bla. Nej, det är ingen som är en förrädare, det är inte så att vi automatiskt blivit AIK'are hela bunten bara för att vår tränare råkat vara det.

    Tränarposten är inte IFK mer än att det är en kvalificerad person som får ansvaret att förfoga över våra spelare på bästa sätt. Där tar det slut. Vinner vi SM-guld så är det fantastiskt, går det fortsatt inte bra sparkar vi honom och går vidare. Faktum kvarstår att vi måste göra någonting åt situationen vi befinner oss i, Stahre är en tränare med rätt kvalifikationer (som till och med vill spela ett system som nästan alla tidigare skrikit om) och eftersom han var ledig nu ser jag inget fel i att chansa på honom.

    Det är vi fans som är Blåvitt, det är vår historia och alla titlar som är Blåvitt. Det är också vår heder och sätt att uppföra oss som är Blåvitt.

    Alla har rätt till sin åsikt, annars vore det fruktansvärt, men just nu är det skrämmande många som beter sig på ett sätt som inte är värdigt IFK Göteborg. Vi är bättre än så!

    Att bua ut våra egna spelare, som brinner för laget och vill vinna lika mycket som vi andra, det är att vara lika äcklig som de gnagare ni så noga påpekar hur mycket ni hatar. Det är ni som är förrädare, inte vi som accepterar att det inte finns en enkel väg till total framgång.

    De unga spelarna behöver tid för att visa att de är värda sin plats, likaså behöver vi ge Stahre sin tid för att bevisa vad han går för... annars försvinner han snabbt, det är inte svårare än så.

    Skulle det gå åt helvete är ni välkomna att stå först i ledet och klappa er för bröstet och hävda att ni minsann är mer blåvita än alla oss andra. Men ge honom en chans för fan, det kan knappast gå sämre ändå!

    Wake the fuck up och inse att världen inte är perfekt.

    SvaraRadera
  110. Till Tobbe!!!!!! Tror inte att buandet är riktat direkt mot JJ utan istället ett buande mot Jonas laguttagning. Vi har en naturlig innermitt(Elmar) som förpassas till kanten och sen har vi en av, i mina ögon, Sveriges mest tekniska och irrationella spelare(Sana) som gång på gång får sitta på bänken. För mej och väääldigt många andra är valet helt naturligt, Elmar på mitten och Sana på kanten. Men istället väljer man att spela med en spelare som håller div 4 nivå. Jag ber till Gud varje kväll att JJ inte får förlängt nästa år. Jag tror och hoppas att Stahre inser detta! Så Tobbe, på något sätt måste vi supportrar få visa vårat missnöje på nåt sätt. Och tydligen har det nått även er spelare. MOT SM-GULD 2012 UTAN JJ!!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  111. Mot SM-guld 2012 utan folk som 01:04.

    SvaraRadera
  112. Svarte Filip2011-09-25 02:01

    Det är inte okomplicerat med en ärkegnagare som Stahre på Kamratgården. Men dom negativa känslor jag kan ha inför valet av Stahre är INGENTING jämfört med vad jag känner när pöbeln på GU buar ut sina egna spelare.

    Därför blir jag uppriktigt glad över att Tobbe på det här sättet markerar mot dräggen och deras fasoner. Ut med packet!

    (Samma pack som antagligen jublar över Sanas bolltrillande - det bolltrillande som hittills har lett till att Sana står på noll (0) mål och ett (1) assist den här säsongen i Allsvenskan)

    SvaraRadera
  113. En del Stahre-motståndare får det att låta som det är självaste Solnaklubben som har tagit över IFK Göteborg. Att Stahre kommer leda vårt lag under matcherna iförd svart AIK kostym!

    Jag förstår till viss del att det fortfarande sitter en tagg från det stulna guldet för 2 år sedan samt att rivaliteten är stor mellan AIK och Blåvitt.
    Men kan någon snälla hjäpla mig att förstå hur vissa kan känna sig så otroligt överkörda och svikna att de till och med är beredda att sluta kolla på Blåvitt eller än värre, hota med att aktivt sabotera för klubben genom att "göra det svårt för Stahre".

    Att snacka om gamla härliga DDR-Blåvitt, riktiga supportrar och klubbkänsla köper jag inte! Klubbkänslan hos mig är precis lika stark (om än inte starkare) med beslutet att ta in Stahre. Är jag då ingen "riktig supporter" kan vissa kanske tycka. Vad är en riktig supporter? Den som vill bäst för klubben eller den som vill bäst för sig själv och sina egna åsikter?
    Mr. Klubbhjärta no.1 (Håkan Mild) har ju gjort sitt val.
    Ett jävligt bra och modigt val om ni frågar mig.

    Alla ni Stahre-motståndare där ute... Era åsikter är ju såklart värda lika mycket som alla andras. Men inna era ev "kvartsamtal", burop, "specialbehandling av tränare och klubbledning mm" tänk då på om ni gör det för ert eget bästa eller för klubbens bästa!

    //Sparven

    SvaraRadera
  114. Om vinna är allt ska vi inte klaga då är valet gjort utifrån det synsättet MEN om vinna är underordnat vad en förening är så är det här problematiskt riktigt problematiskt en själslig våldtäkt har i så fall gjorts.

    Den sk proffisionella poängen är lätt att se väldigt logisk faktist det kan ingen ta ifrån ledningen..även om det finns andra bra alternativ.

    personligen hatar ja att förlora men väljer föreningens kärnvärden före att vinna under vånda givetvis.

    dax för en motion om supporterinflytande nu väl?

    SvaraRadera
  115. Tänker fan inte göra vågen med Stahre efter vinstmatch, det e en sak som är säker

    SvaraRadera
  116. Ständigt detta hatande.

    Det är en skam för hela den blåvita historien att vi har så myccket hat bland de som säger att de älskar blåvitt.

    Är det inte hat mot rehn/olsson så är det mot spelare som inte är unga nog, eller tekniska nog.

    Hat, hat, hat.. förbannade förortskommun-barn.. sluta kalla er blåvita och inse att livet blir så mycket roligare om man slutar vara så förbannat hatisk.

    SvaraRadera
  117. Va tror folk egentligen? Att Stahre skall komma hit och pränta in AIK:s värderingar i kamratgårdens väggar? Vad skiljer våra värderingar med AIK egentligen? förutom att dom har fans som drivs utav hat. Som många här inne också verkar göra..

    SvaraRadera
  118. Dra åt helvete ni så lyckliga jävlar

    SvaraRadera
  119. 06:23 du pratar som en gaisare. Men visst, dissa förorten och var nedlåtande. Det gynnar verkligen Blåvitt. Översitteriet är dessutom sååå klädsamt för en som säger sig avsky hat.

    Riktigt skärpt verkar du med ditt svart-vita synsätt!

    SvaraRadera
  120. 00:51 instämmer på allt,.

    SvaraRadera
  121. Det hade ju aldrig hänt att en spelare uttryckt sig negativt ang vilken tränare man anställer, precis som det knappast lär hända att spelare tycker att publiken inte skapar en fantastisk stämning. Så tyvärr Tobbe fast jag älskar dig så tar jag dig inte på allvar när du uttalar dig i sådana här saker.

    SvaraRadera
  122. 00:51!!

    Du har helrätt. Alla kanske inte har ditt perspektiv, men de borde ha respekt för det. Dessutom borde de förstå att något är galet när Stahre så sent som i februari sagt att han INTE kan tänka sig att träna IFK Göteborg.

    Tror faktiskt det är Stahre-anhängarna som buat åt JJ och JO. Eftersom de nu säger att Stahre är ett så fräscht alternativ till vad vi har idag och att du och jag är bakåtsträvare. Det är Stahristerna som hatar. Hatar JO, JJ och alla som försöker värna klubbens profil.

    SvaraRadera
  123. Varför har många så otroligt svårt för Stahre? Ge mig gärna en utförlig förklaring till varför ni är så upprivna.

    Svaret - 'för han är en råtta' duger inte. Jag vill ha en utförlig förklaring till att en del verkar vara helt knäckta!

    Köper att det inte är helt okomplicerat med en fd AIKare på KG. Men där tar det stopp för mig. Förklara hur en del till och med är beredda att riva årskort pga detta?

    SvaraRadera
  124. Det är ju fler bitar än man först inser i valet av tränare.

    Blåvitt har numera en ok ekonomi och kan ur det hänseendet slåss om nyförvärv med övriga topp-allsv klubbar.. Men man ska inte underskatta att det finns tendenser att blåvitt väljs bort p.g.a att det inte spelas attraktiv fotboll.. dessutom med få offensiva platser att slåss om som vi haft....

    Nej, förhoppningsvis kommer stahre in och ger energi åt truppen. Men det är inte heller omöjligt att hans kontaktnät och attraktionskraft kan få hit spelare vi inte kunnat få annars.

    SvaraRadera
  125. Detta genomusla tränarval av en råtta som senast för två år sedan stod och hånade blåvitt efter råttguldet ska nu träna samma lag som han föraktade och där han sa sig vara gnagare till 110%. Det här kommer bara att leda till usel stämning, internbox och taskigt resultat!

    inget kranskommundrägg

    SvaraRadera
  126. Det var det bästa som kunde hända!

    Jag har bojkottat Blåvitt i år pga JO. Hallå?? Alla ville ha bort JO och nu när vi får in en ny, ung attraktiv tränare så klagar folk på att han är Gnagare!

    Väx upp! Stahre är en professionell tränare och detta är hans yrke.

    Jag känner Magnus Edlund lite grann och han kommer att bli en bra brygga mellan U21 och A-laget. Han har koll på varenda bra talang i Sverige och det är bara att hoppas att han kan värva några unga hungriga killar.

    Jag har ofta sågat Håkan Mild för hans allt för mesiga beslut ex att inte sparka JO för 2 år sedan. Detta beslutet är modigt men sätter allt på sin spets. Vinner vi blir det lugnt annars kommer supportrarna att kräva Milds huvud på ett fat....

    Nästa säsong blir det årskort igen..

    /Olivedal 1904

    SvaraRadera
  127. Helt rätt, idioter som buar åt egna spelare, som dessutom tillhörde de bättre på plan!

    Pajasar, hoppas jag ser nån av er nästa gång, då kan det bli en liten örfil.

    SvaraRadera
  128. Vinner vi guld så skiter jag i om det är Obama, Kalle Anka eller Stahre som är tränare.

    SvaraRadera
  129. Det var AIK:s spelare som vann guld, inte Stahre. Han har inte presterat någonting av värde, han hade bara tur att AIK 2009 hade skickliga spelare så varför han skulle kunna göra något för IFK är för mig en gåta.

    Dåligt tränarval!

    SvaraRadera
  130. Anonym 11:00,Då skall jag försöka förklara för dig.

    Vissa spelare eller tränare kan inte spela i vissa klubbar.

    När det gäller gnaget, så faller Stahre in under samma kategori som, dulee, bojan, motumba & nisse,skulle du vilja att dem spelade för oss?

    Däremot har jag inga problem med t.ex. Tjerna m.f

    Hänger du med än så länge?

    Tror du att Mild, Wernblom skulle kunna spela eller vara sportchef för AIK?

    SvaraRadera
  131. Alla ni som hatat JO och buat åt vissa spelare! Är ni nöjda nu när ni slipper "inavel" och fått en tränare från hatets klubb, aik. Fy fan vad trött jag är på er hatare som säljer er själ till djävulen i jakt på framgång.

    SvaraRadera
  132. Mild och Stahre är alla riktiga IFK Göteborgs-supportrars fiende nummer 1 nu.

    Ni som inte delar den åsikten är hockeysupportrar. Ni kan håna oss riktiga supportrar men det skulle vara kul att se hur många av er som skulle gå på matcherna om den stämning vi riktiga supportrar skapar inte fanns.

    Jag tror varken Mild eller Stahre jobbar för Blåvitt i april nästa år...

    SvaraRadera
  133. @Zid

    Håller med dig.
    Men för mig så faller inte Stahre in under kategorin Motumbo, Dulle Tjockisnisse mm.

    Stahre tillhör enligt mig gruppen med Tjerna o Obolo.

    Alltså då, helt enligt mig (kanske också andra) ok.

    SvaraRadera
  134. @Anonym 13:52

    Alla är som tur inte som Du...

    Gå till Gays om du tycker att livet är så illa?
    Eller ta livet av dig, så slipper vi andra att höra ditt gnäll?

    SvaraRadera
  135. Stahre ogillas för att han är rått

    Stahre ogillas för att inför guldmatchen intervjuades på villkoret att lugna ner stämningen dvs våldsrisk Rehn tog ansvar Stahre eldade på de sina ruttet gjort...kräks

    SvaraRadera
  136. Hallå! Nu tycker jag vi gemensamt i denna blogg sjunger "We shall overcome"

    SvaraRadera
  137. AVGÅ ALLA // B

    SvaraRadera
  138. Det skrivs så mycket härinne och vi supportrar har en förmåga att se allt i svart och vitt.

    JO och Rehn har gjort ett väldigt bra jobb i Blåvitt, mer seriösa och ambitiösa tränare tror jag att man får leta efter. Sen har inte resultaten gått vår väg de senaste två åren, av olika anledningar. En av de stora tror jag är att vi har de senaste åren förlorat många bärande, centrala spelare (Werner, Gurra, Bjärs, Bengan, Alex, Ragge) som klubben inte lyckats ersätta. Alla skador på viktiga spelare har även spelat in en hel del, tror jag. Samtidigt så gillar inte jag heller att man spelar en hel match med Stiller när vi har Söder och Sana att slänga in på slutet. Men men, de har förhoppningsvis bättre koll på sina spelare än vad vi har. Och ärligt talat, vad presterade Sana den första halvan av allsvenskan då han var ordinarie? Snygga finter, visst, men gjorde han mer än något enstaka poäng?
    Jag tror att tränarna har haft det tufft och kämpat i motvind.

    Och ja, man får verkligen bita ihop käkarna när man tänker på Stahre. Men för fan, kan inte hela den här historien bli en vändpunkt på allt det hat som finns mellan Blåvitt och Aik. Jag gillar inte den klubben från Solna det minsta, men det här hatet gagnar inte någon. Välkomna honom, vadå att han tränat Aik, varför ska det röra oss i ryggen. Vi är la för fan IFK Göteborg, låt oss inte bli lika hatfyllda som Aik.

    Till sist, tack för att du skriver Tobbe! Det är väldigt uppskattat. En sak som hade varit intressant att höra från din sida är hur du ser på de senaste säsongerna, varför det gått som det gått? Vad Jonas och Stefan hade kunnat göra annorlunda, osv. Kämpa på sista matcherna och så får vi hoppas att buandet mot Jakob försvinner omgående!!

    SvaraRadera
  139. Zid:
    Jag är med dig till viss del. Men för mig är Håkan top 5 av alla blåvita ikoner genom tiderna. Jag vet inte om det är rättvist att jämföra den statusen motsvarande för Stahre i AIK.

    Jag förstår också att många AIKare tycker det är ett svek. Precis som jag ex tyckte det var ett svek när Jesper Blomqvist valde Dif istället för Blåvitt när han kom tillbaka. Men nu är det ju åt andra hållet. Varför skall vi vara förbannade på en person som tycker det är en ära att få träna oss.

    Att han måste visa resultat direkt köper jag till hundra procent. Men att en del är så upprivna att de inte längre vill kolla på Blåvitt pga detta är för mig en gåta.

    Jag kan ärligt inte se vad vi har att förlora med tanke på senaste årens resultat. Vad är det värsta som kan hända... Att det går åt skogen och han sparkas. Ja det hade kunnat hända med GUD som tränare.

    Som du säkert förstår så är Blåvitts varumärke så otroligt starkt att inte en Bojan som tränare skulle kunna rasera det om han försökte sitt bästa.
    Är helt säker på att detta kommer att blåsa över om resultaten blir bra. Och går det dåligt så vet både jag och du att det inte ens hjälper med en IFK-ikon som tränare. Det har alla stormar mot JO och Rehn bevisat!

    SvaraRadera
  140. Tompa 16:52

    Bra sagt!

    SvaraRadera
  141. ANONYMITET PÅ NÄTET2011-09-25 18:01

    Anonym 25/9/11 17:44:

    Att man kunde diagnostiseras med tangentbords-tourettes var nytt för mig... Sedan är det ju inte direkt förvånande att ditt IP-nummer är det mest frekvent använda här...

    SvaraRadera
  142. Sluta upp alla som lipar så mycket!
    (En av de mest absurda exemplen är ju att hellre vilja spela i en lägre division än att ha en f. d. aik-tränare, det är ju en så fjantig ilska så den blir rolig ...)

    Mycket av talangutvecklingen har gått i stå!
    Mycket energi saknas på planen!
    Tröttsam "utstrålning" från nuvarande tränare!

    Detta är så fantastiskt vågat & oväntat & energiskapande!

    HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN M. STAHRE!!

    (Och tack igen Tobbe för bra post!)

    SvaraRadera
  143. Jag tycker uppriktigt synd om alla er som är så impulsstyrda att ni drivs av rent hat. Särskilt er som drivs av sådant hat att ni till och med klankar ner på våra egna spelare. Vad fattas?

    Jag gillade verkligen inte Stahre och hade till och med hellre sett Pia som tränare, det kan ni läsa sakliga argument för i äldre inlägg, men nu är det som det är och jag tänker inte sjunka till AIK-nivå och börja hata.

    Stahre har kontrakt, kommer göra sitt bästa för oss och förhoppningsvis tar det oss till nya titlar och Europa igen. Kanske är det en tränare som helt saknar anknytning till blåvitt som vi behöver? Mild, JO och Rehn har ju fått mycket skit för förlegad fotboll och Stahre kommer våga säga ifrån på ett annat sätt tror jag. Dessutom är Edlund en riktigt, riktigt bra värvning som kommit i skymundan av allt näthat. Upp till bevis.

    SvaraRadera
  144. Tangentbords-tourettes, va uttrycket ja.

    SvaraRadera
  145. Öppna plånboken och plocka hem Guld-Conny från Helsingborg!

    SvaraRadera
  146. Fler skulle vara kloka som Verner!

    Du som har favoritordet råttslickare... Alla har rätt till en åsikt, även du. Trotts att du framställer dig som väldigt osmart. Inte en äkta supporter eller vad du nu tror. Bara väldigt väldigt korkad!

    Hoppas du kan tänka om för dig egen skull. För Blåvitts skull spelar din åsikt ingen som helst roll. Vad du nu än tror.

    SvaraRadera
  147. Tycker det varit väldigt lugnt och snällt mottagande. "Klubben" aka Änglarna är helt tysta (som vanligt). Barabens skribenter lugna hitills. Nu väntar vi bara på Erlings blandpåse. Svårt att tänka mig dock att han kommer såga sin stora idol och polare Mild ;)

    SvaraRadera
  148. Varför pratar folk om meriter? Det handlar ju inte om vad man har gjort...utan vad man kan göra!

    Jag tror att Stahre kan få igång gruppen och därigenom vinna matcher. Just nu är vi ett zzzzovande lag. Make till dålig coaching har jag aldrig sett från JOs sida.

    Välkommen Stahre!

    SvaraRadera
  149. Jag har varit på ståplats sedan tidigt 90 tal. Jag har följt Blåvitt under hela mitt medvetna liv. Jag har stått upp i glädje som i sorg. ALLTID Blåvitt!! Men nu har faktiskt den dagen kommit då jag funderar på att sluta gå på fotboll. Det är inte för JO, JJ eller Stahre. Nej, det är för alla som skall hota andra för att inte deras vilja går igenom. Era ynkliga jävla skubb. Fy faan vad jag föraktar er hets. Det är ju för fan helt sinnessjukt. Jag har lagt pengar på den här klubben innan ni ens var födda (jag känner flera av de äldre och jag vet att de lagt pengar på Blåvitt också). Men fattar ni inte hur mycket ni förstör??? Det är INTE Mild eller någon anna som slår en spricka i supporterleden, det är NI!! Tagga ner nu och börja stödja Blåvitt. Det NI som ville att JO skulle dingla om inte resultaten kom. Det är NI som stått och vrålat avgå!! Fattar ni inte att det är NI som bidragit till detta? Fyy faan säger jag!!

    SvaraRadera
  150. Tycker att Stahre är ett spännande namn. Hoppas att han kan komma med nya spännande idéer och inte minst få laget att ge 100% i varje match. Så har tyvärr inte varit fallet i år. Kom igen nu Blåvitt och visa hjärta och själ i dom sista matcherna för i år!

    SvaraRadera
  151. Fotbollsfans som klankar ner på spelare och inkompetenta ledare - det har man ju inte sett förut? Jo, det har man. Med rätta.

    Torka tårarna och gå och lägg er nu. Det enda spännande med Stahres namn är väl det pikanta h:et i mitten, men vi får bita i det sura äpplet och hoppas ett snabbt fiasko eller en lång succé. Även om Mild verkar vara mer för långa fiaskon nuförtiden. Fan vad bra han var PÅ planen, Håkan.

    SvaraRadera
  152. om stahre nu är ett sånt geni som en del tror varför ville inte aik ha honom igen? ellert nån annan?han har ju varit arbetslös ett år!

    SvaraRadera
  153. till väster du har varit med sedan tidigt 90 tal jag var på blåvitt med min storebror 1955 första gången då var jag 5 han ville fostra in mig i blåvitt min son anmälde jag som medlem samma dag han föddes åkte direkt från förlossningen och anmälde honom( det var Tord Holmgren jag pratade med då)sedan har vi alla gått på matcherna men det här med stahre är ett stort SVEK!

    SvaraRadera
  154. 23:43

    Att Starhe inte gått tillbaka till AIK kan bero på flera saker:
    - Att de redan har en tränare med kontrakt som är dyrt att bryta.
    -Att Stahre själv inte vill tillbaka till AIK för han har inget att vinna där just nu (har redan tagit guld med dem).
    - Att AIK inte har råd med hans krav på lön.
    - Att han vill ha en anna utmaning i en annan miljö.

    Troligtvis är det en kombination av flera saker.

    Att han inte heller är i någon anna klubb har troligtvis med hans egna höga krav på arbetsgivare och lön. Som du förstår badar inte allsvenska klubbar i pengar och kan bryta kontrakt hit och dit och bara välja och vraka bland tränare.
    En tränare måste vilja till en klubb, klubben måste vilja ha tränaren och ha råd med honom. Sedan tillkommer att klubben måste ha nuvarande tränare med utgående kontrakt (annars blir det offta för dyrt för klubben att bryta dessa).

    Fler frågor?

    SvaraRadera
  155. Till 23:52

    Varför känner du dig sviken? Ditt samma gamla Blåvitt kommer ju finnas kvar för dig och din son att gå och titta på. Att tränare har varit i en annan klubb som du inte gillar spelar väl ingen roll.
    Förhoppningsvis blir det ju roligare för dig nu när Blåvitt kommer börja vinna fler matcher.

    Jag förstår dig att den inte är helt okomplicerat med en fd AIKare som tränare. Men jag lovar att din kärlek för Blåvitt kommer att vara lika stor när väl 2012 dragit igång och pöjkera springer ut på plan och vinner matcher.

    Tro mig... Att sura förlorar du bara själv på.

    SvaraRadera
  156. Lär er skilja på sura/gnälla/lipa och kritisera/fördöma. Jag surar inte när någon kränker mig, jag säger ifrån (på nätet).

    SvaraRadera
  157. -We shall overcome, we shall overcome, we shall overcome some day...

    SvaraRadera
  158. Nätets anonymitet är underbar och i en mix av ungdomligt grupptryck kryddat med tidens förljugna tand om att lycka genereras genom att skaffa sig en förmögenhet istället för det livet handlar om - bra mänskliga relationer och engagemang - har gett oss en grupp supportrar som jag ogillar starkt..

    Dessa, ofta förortskommunsungdomar, saknar fullständigt respekt för den blåvita historien och de skriker ut annonyma hatiska hädelser mot vår klubbs historiska hjältar. Den enorma brist på respekt men även fotbollskunnande som finns inom våra supporterled är en stor fara... ut med packet!

    SvaraRadera
  159. Jag har läst samtliga inlägg och det är faktiskt ganska glest med hot och hat.

    Ändå anklagar speciellt Stahre-anhängarna den andra sidan för att vara just hatare och hotare....??

    Ha lite mer respekt för varandras åsikter och känslor tack.

    Vi sitter alla i samma båt.

    SvaraRadera
  160. - Stahre ÄR aikare.
    - Han stöder aik med privata pengar.
    - Han sa nyligen att han aldrig kan tänka sig att jobba för IFK Göteborg.
    - Han vann guldet med aik på GU mot oss för bara 2 år sedan och var ingen ödmjuk kille då.

    Detta är för mycket för mig. Känns bedrövligt. Luften gick ur.

    Stahre-anhängarna har bra argument, helt logiskt. Inget konstigt. Vill känna och tycka som ni men det går inte. Inte än i alla fall.

    Tyvärr är vi inte maskiner utan människor med känslor. Känslor går inte att styra.

    Jag hoppas jag kan smälta detta och ansluta till de entusiastiska. Hoppas verkligen det. Vet inte om det går men hoppas.

    SvaraRadera
  161. @ 04:38

    Är du gaisare eller? Hur vet du varifrån folk kommer som ropar olika saker på läktaren och vad spelar det för roll? Vi är väl alla blåvita eller?

    Det finns både förort och innerstad som varit med och byggt upp supoporterkulturen kring Blåvitt. Utan förorten skulle vi ha lika lite folk som gais på matcherna (då menar jag inte att de inte har förortsmänniskor på sina matcher-för det har de!).

    aik-tränare(som för 7 månader sedan sade att han aldrig kan tänka sig Blåvitt)går bra, men inte blåvita från förorten, eller?

    SvaraRadera
  162. Man behöver inte vara Stahre-anhängare för att tycka att killen förtjänar en chans, han får bevisa att han förtjänar vår respekt svårare än så är det inte.

    Inte illa att en ärkeråtta har lyft på huvudet och insett sanningen, vill man nå sina mål i livet och lyfta sig för att nå fullkomlighet (nirvana) då duger bara det bästa: IFK GÖTEBORG.


    Välkommen Stahre, bevisa att du förtjänar att vara här

    SvaraRadera
  163. Varför inte vinna tre-fyra år i rad? Det verkar svårare numera men ska man inte sikta så högt det bara går? Om alla tror att det ska vara nästan omöjligt att försvara en titel blir det nog det också. Fyra raka (segrar) nu!

    SvaraRadera
  164. Det är kul att vissa klagat på Mild i flera år för att han är en fegis som bara hämtar folk från trollhättan, när han nu värvat en brasse som spelare och en stockholmare som tränare tycker folk att Mild har "sålt ut göteborgsandan" etc. Gå hem och lägg er.

    SvaraRadera
  165. 10:21 du vet alltså att det är precis samma folkt som klagat på Mild tidigare som nu är förbannade över Stahre?

    Kan lika gärna vara de som klagat högljutt som nu tycker det känns fräscht med en aik:are som tränare.

    SvaraRadera
  166. Mild satsar allt på ett kort. För om detta inte bär, ja då MÅSTE han ju bara gå. ELler?

    SvaraRadera
  167. Det måste väl finnas nyanser i helvetet. Jag tillhör de som klagar på Mild - se vilka resultat och värvningar han levererat de senaste åren.

    Varför är Stahre så modigt. Bara för att JO ska bort innebär väl inte det att en gnagare är enda alternativet. Vad hände med alla 100-tusentals andra tränare i världen. Är det enbart Stahre som kan rädda Blåvitt. Mycket märkligt synsätt.

    Mild är inte modig. Mild är oduglig som sportschef. Det har han bevisat gång på gång på gång...

    SvaraRadera
  168. Hade varit enklare om vi kört med ordförande-val som i Spanien. Kandiderande ordförande som berättar hela paketet, sina planer, vad han står för och vilka han tänker värva och anställa. Då hade varken Håkan varit kvar eller Stahre anställts.

    SvaraRadera
  169. 11:37 jag håller med dig. Klart det finns andra om man nu vill förnya. Kanske någon utanför Sveriges gränser om vi nu ska få in friskt blod.

    En person som i februari inte ens ville träna klubben kan inte vara enda alternativet. Isåfall är mina förväntningar skyhöga på Stahre.

    12:30 den spanska modellen låter intressant. Vi får väl nöja oss med att ställa styrelsen till svars på årsmötet. För enligt Kent Olsson hade han, Mild och Vaihela förankring i styrelsen för sitt beslut.

    Krossa DIF! (oj, var jag hatisk nu?)

    SvaraRadera
  170. Att bua åt en spelare innan match är inte okej. Ska man visa sitt missnöje mot att någon spelar, som egentligen kanske inte bör spela, är det i så fall bättre att bara vara tyst när hans namn ropas upp.

    Påtal om något helt annat. Vi har grymt tryck på vår klack. Men är det bara jag som tycker våra sånger är rätt enformiga och lite trista?

    SvaraRadera
  171. 26/9/11 12:50
    Skulle nog tiodubbla antalet medlemmar också om fansen kände att de verkligen kunde påverka och välja ordförande. Nu är det ju bara en fars. En okänd grupp bestämmer styrelse som sedan som formalitet klubbas på årsmötet. Ingen öppenhet, debatt eller kandidatur.

    SvaraRadera
  172. Han berör Stahren. Värva Fete Nisse, Mild när du ändå är igång med att bli impopulär bland negfansen.

    SvaraRadera
  173. 1. Det är inte ok att bua åt enskilda spelare. Jag har inget imot Jakob. Jag tycker jävligt synd om grabben som får stå imot all den skit som han får göra från sitt eget lags "supportrar". De borde stötta honom för att jobba på och bli bättre. Men faktum kvarstår att han är inte tillräckligt bra för blåvitt! I alla fall inte än, men samtidigt så jävla ung och orutinerad är han inte lägre..

    2. Gragarn då. Ja vad ska man säga? Jag är skeptisk men litar på Håkan och syrelsens beslut. Jag tänker i alla fall ge dom en chans att bevisa att jag har fel. Efter det beslutar jag mig om jag ska fortsätta spendera flera tusen om året på laget i mitt hjärta för det räcker inte att du är för bra för allsvenskan Tobbe.

    3. För mig är det jävligt viktigt att komma före Gais i tabellen! Häcken bryr jag mig inte det minsta om (inte många som gör det). Så jag hoppas verkligen ny försöker hitta lite motivation för de matcherna som är kvar att spela Tobbe! Det skulle nog vara det bästa med detta blåvita året.

    4. Jonas, Teddy och Stefan er tackar jag för dessa åren! Jag glömmer aldrig guldet som ni bidrog till och den oförglömliga kvällen mot Trelleborg på nya ullevi inför 42000 och ett fantastiskt firande på avenyn och valand .

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.