2011/09/04

Erik Lund: "Fansen har varit fantastiska"

INTERVJU. Säsongen har inte gått som alla blåvita hade hoppats på. Erik Lund är en av de som hade hoppats på mer men passar på att hylla supportrarna.
- De är fantastiska, vi har ofta mycket publik på våra matcher! De åker hur många som helst på bortamatcherna och sjunger oavsett hur det går. Deras stöd har betytt mycket för oss spelarna, säger han till Baraben.com.

Vinden blåser igenom telefonen, Göteborg levererar en typisk sensommarkväll. Erik och hans flickvän har precis varit och käkat middag när intervjun börjar. Passar på att påminna honom om att han inte är känd för sina kunskaper i köket direkt.
- Jag har blivit lite bättre på den fronten, men det blir antingen tjejen som lagar mat eller så käkar vi ute, haha!

Hur skulle du beskriva säsongen som gått hittills?
- Vi har varit alldeles för ojämna i år! Vi kan göra riktigt bra matcher där vi känner att vi får ut vår kapacitet för att i nästa match vara alldeles ruttna.

Vad beror det på?
- Vi har inte haft någon riktig kontinuitet, det har blivit många byten. Vi har haft olika spelare på olika positioner och skiftat spelsystem under säsongen. Jämför man det med Helsingborg som spelar med samma lag i varje match så är det en skillnad. Nu under den senaste perioden då vi spelat bra fotboll och börjat plocka poäng så har vi haft samma spelare i flera matcher i följd.

Jonas Olsson, Stefan Rehn och Teddy Olausson sitter på utgående kontrakt och kommer lämna klubben efter säsongen. Det har ryktats om Lasse Lagerbäck, Mats Gren lanserade sig själv, men det hetaste namnet är Mikael Stahre som enligt flera uppgifter ska vara klar för IFK Göteborg. Detta har självklart påverkat spelarna.

Hur har spelarna upplevt tränarsituationen?

- Alltså, det är klart att man har hängt med och sett vad som skrivits. Men någon mer information sitter inte vi spelare på ännu. Men nu är det Jonas och Stefan som är tränare och de vi lyssnar på, sen får vi se efter säsongen vad som händer.

Ni kanske är i behov utav en ny röst?
- Vi har upplevt att vi varit i behov av en nysatsning men nu har det kommit in tre riktigt bra spelare. Det finns både för och nackdelar med en ny röst i omklädningsrummet.

Tre nyförvärv, hur skulle du beskriva de tre?
- Haglund har kommit in väldigt bra i gruppen, en fantastisk fotbollsspelare som redan betyder väldigt mycket för oss. Han har varit grym! Sobralense är i mina ögon en utav Allsvenskans bästa offensiva spelare så han kommer tillföra mycket. Salomonsson är en väldigt duktig ytter som har ett väldigt fint löpsteg, bra med boll och en stor talang.

För din del så har det inte blivit så mycket speltid på sistone, hur ser du på din säsong?
- Jag tycker jag gjorde ett par bra matcher under våren, sen hamnade jag utanför laget när flera spelare kom tillbaka. Sen är det inte så lätt att peta Adam även om jag tycker att jag gjorde tillräckligt bra ifrån mig under våren för att få fortsätta.

Adam lämnar klubben efter säsongen, positiva besked för dig?
- Det är klart att det är tråkigt att Adam lämnar, men för min del så innebär det att jag får en rejäl möjlighet att spela till mig en ordinarie plats i laget.

Du har tillhört klubben ett par säsonger, hur upplever du den nysatsning klubben gör nu?
- Det känns väldigt spännande att klubben verkligen satsar, det är något man saknat lite!

Det ser ut att bli ännu en säsong där ni hamnar långt efter vinnaren utav Allsvenskan poängmässigt, är ni inte bättre eller varför blir det sådan stor skillnad?
- Jag har varit inne lite på det tidigare men vi har varit alldeles för dåliga under säsongen. Väldigt ojämna vilket har gjort att vi inte tagit de poängen vi borde. Men vi spelade två jämna matcher med Helsingborg exempelvis, men förlorade ändå bägge matcherna. Det är en sådan säsong vi har haft nu.

Avslutningsvis trycket på er minskar inte direkt, två mindre bra säsonger i Allsvenskan och en storsatsning på nya spelare, hur upplever du den sitsen?
- Det är klart, vi har gjort två mindre bra säsonger, men det trycket att vinna och vara med i toppen av tabellen finns alltid. Oavsett om vi värvar nya spelare eller inte, men det är så det ska vara.

18 kommentarer:

 1. Fin intervju! Tack!

  SvaraRadera
 2. Oj så Lund tokhyllar nyförvärven utan hejd, har han redan förlorat pengar till dem i interna kortspel? ;)

  SvaraRadera
 3. Bra baraben! Alltid trevligt med spelarintervjuer, fortsätt så här!

  SvaraRadera
 4. Bra BB-Gubbs! Riktigt gött.
  Snälla fortsätt såhär, det uppskattas!
  Extra mycket nu när det inte är någon match på ett tag.

  SvaraRadera
 5. JanLind, du vet vad du gör! Jag gillar alltid dina inlägg! Keep it up!

  SvaraRadera
 6. Frihet utanför Alltid Blåvitt? Visst känns det så

  SvaraRadera
 7. Ett hån mot de 5 min jag la på att surfa in på BB...intervju med blåvitts i särklass sämsta spelare som inte hade utmärkt sig i div 4.

  Lämna oss snälla Erik Lund

  SvaraRadera
 8. Jag känner mer och mer att Lund är en ny Hjalle, alltså en riktigt bra back-up men ingen spelare för en startelva som tar oss ut i Europa.

  Gillar dock Erik grymt mycket för sin härliga personlighet och inställning. Han var ju uttagen i A-landslaget på en januariturné så det kanske finns något där i honom som inte riktigt kommer fram (t.ex. en bra inläggsfot?).

  Frågan är också vart Adam tar vägen efter nyår? Danmark? Norge? Tror knappast han har någon av de stora lagens ögon på sig längre, landslagsplatsen har kännts långt bort efter korsbandsskadan.

  SvaraRadera
 9. Hur kan han tycka att han gjort det bra när han slår bort nästan alla bollar och skapar massa kontringar åt motståndarlagen, varje match?

  SvaraRadera
 10. 12:05 du kan gå och lägga dig och dra något gammalt över dig. Erik har varit ojämn, visst. Det är knappast något han inte vet om själv.

  Men du kan ju tex kolla på Alkmaar hemma en gång till och se vem det var som fick igång laget och som höll på att vända den matchen på egen hand. Eller kika på när Lund gjorde tre glidtacklingar på rad mot Elfsborg.

  Han behöver putsa lite på sitt spel med boll men där finns en utvecklingspotential, härlig inställning för laget och ett megahjärta för klubben.

  Något som du verkar sakna helt.

  SvaraRadera
 11. Då är det bekräftat att Adam lämnar då alltså. Frågan är bara hur het han är för en utomnordisk klubb för tillfället.
  Men visst unnar man honom en chans utomlands nu när han sakta börjar närma sig 30.

  SvaraRadera
 12. Jag skulle gissa på att Adam gör som Bjärs och Gustav och sticker till en klubb under topplagen i Grekland eller Turkiet. Han bor säkert hellre i ett soligt land än spelar för Ålesund eller Tromsö. Men det är bara mina spekulationer.

  Håller med om att Lund får oförtjänt mycket skit. Defensivt gör han allt som oftast ett mycket bra jobb och med matchen i Budapest i minne så är bra ytterbackar som sagt en bristvara även för landslaget. Lund har inställning och tränar extra på inlägg så han kommer säkert utvecklas bra av konkurrensen med Salomonsson. Bli en ny Hjalle vore inte så illa heller, finns få spelare som är så ödmjuka som Hjalle trots att han fått en del skit genom åren och aldrig varit den stora stjärnan.

  SvaraRadera
 13. Erik visar fin inställning och kämpaglöd. Det uppskattas verkligen.

  Inläggsfoten har dock varit total usel i år. Det kan nog ingen säga emot. Fler bollar till inspark har troligtvis ingen ytterback slagit under säsongen.
  Kassa inlägg är dock inget han är ensam om. Valgardssons inlägg (och hörnor) har ju allt som oftast inte gått mer än max en meter ovan mark.

  Inlägg alltså något att träna på i vinter. Hoppas och tror att spelarna kan utvecklas med en ny tränare.

  SvaraRadera
 14. käkar hund!!!!

  SvaraRadera
 15. Ställde mig upp och2011-09-06 09:28

  Jag tror på dig Erik, du är en spelare som kommer att växa ännu mer. Du har en inställning på plan som är avundsvärd, en slitvarg.

  Jag både hoppas och tror att du kommer att få chansen nere i europa någonstans om några år.

  Fortsätt kämpa.

  SvaraRadera
 16. Till 15.47

  Skönt ordval, nostalgidiss?

  Jag såg matchen mot AZ, precis som jag sett de senaste 12 årens hemma matcher och Erik Lund är alltid den sämste FOTBOLLSspelaren på plan i Blåvitt. Märk väl betoning i föregående mening, han är inte alltid sämst på plan, men alltid spelaren med minst spetskompentens. Han har egentliga inga direkta styrkor (och nej 3st glidtacklingar i rad mot GAIS 2009 framför L3 räknas inte som en styrka). Det är heller inte en styrka att se arg eller förbannad ut om man inte omsätter det i någon form av utförd arbetsinstats.
  Han är långsam, oteknisk, okordinerad, svag i närkampspelet, dålig spänst och oprecisa inlägg. Bra egenskaper?...hmm kanske hyfsat positionsspel. Att det skulle vara argument nog för allsvenskt spel, är lika befängt som att påstå att killarna på gymmet som tar 135kg i bänk är bra boxspelare...

  Sov vidare

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.