2011/09/29

Glenn Hysén "IFK Göteborgs trupp är övervärderad"

INTERVJU/GLENN ARMY. Glenn Hysén är ofta ute i media av olika anledningar, igår var det nyheten om att Utsiktens BK var på väg till Irak för en uppvisningsmatch. Baraben.com ringde upp Hysén senior för att snacka Irak, homosexualitet, Mikael Stahre och mycket mer.
- Jag tycker vi ska åka ner direkt! Men vi har andra i laget som tycker det låter sådär i och med hur oroligt det är därnere, säger han till Baraben.com.

Glenn, tror du det kan ha något med Anton och genomslaget den artikeln fick att ni nu får detta erbjudandet?
- Det tror jag verkligen inte! Det är väl ett av länderna som är emot homosexuella? Eller är det de?

Hur ställer du dig till förslaget?
- Jag är väldigt spontan som person så hade det varit enbart upp till mig så hade jag tackat ja direkt! Men det är klart att det inte är världens tryggaste land. De har väl skobombare och lite allt möjligt därnere.

Det har hänt mycket på den blåvita fronten på sistone, vad tror du om Stahre som tränare?
- Alltså, jag har många kompisar som snackar om att de ska klippa sina årskort och så vidare. Men va fan man måste ju ge han en chans först! Det är rent skitsnack att man inte kan ha en AIK:are som tränare för IFK Göteborg. Det är enbart hans kunskaper som tränare som spelar roll, spelarna skiter i om han kommer från AIK eller Gais!
- Men jag har inte den bästa kollen på Stahre, men han har levererat tidigare och verkar vara den personen som man nu behöver. En ny och stark röst som inte är rädd att säga vad han tycker. Jag har bättre koll på hans assisterande som jag känner lite lätt. En mycket duktig kille men hur kopplingen han och Stahre gick till fattar jag inte riktigt.

En tränare som diskuterades flitigt bland supportrarna var Torbjörn Nilsson. En person som Glenn Hysén känner väldigt väl. I många supportrars drömmar så hade de två bildat en väldigt intressant tränarduo. Frågan är hur mycket jobb det hade blivit och hur många kalsonger som hade klippts sönder?
- Haha! Det hade varit skitkul att ta över Blåvitt med Torbjörn! Men det är som du säger det hade nog blivit lite mer fokus på att ha roligt.

Tränarna som ligger bakom alla practical jokes?
- Det kan du lita på! Har flera riktigt bra på lager!

När vi är på väg att byta ämne i intervjun så återkommer Glenn Hysén till vikten av att ha roligt trots att man är professionell fotbollsspelare. Under många av de träningar jag varit på i år så har det slagit mig att spelarna inte ser ut att ha roligt. En åsikt som Glenn delar med många av oss supportrar.
- Jag försöker se så många träningar jag hinner och det har verkligen slagit mig att spelarna inte ser ut att ha roligt. De hänger med huvuden och det hörs knappt några skratt alls innan träningen börjar. Visst, det kan inte bli för mycket av de roliga så att det går ut över träningen men det har varit tydligt att spelarna inte varit på humör när träningarna dragit igång.

Tre spelare är redan klara (Haglund, Salomonsson, Sobralense) hur låter Glenns omdöme om värvningarna?
- Haglund har varit en klassvärvning rakt igenom. Salomonsson har jag för dålig koll på om jag ska vara ärlig. Sobralense däremot tror jag kan bli riktigt bra, det är en spelare som är lite annorlunda mot de andra. Det går inte att vinna SM-guldet med elva grovjobbare, det funkar bara inte. Håkan vill ha spelare som jobbar hårt men man måste krydda det med några spelare som vågar bryta mönstret och där tror jag Sobralense kommer lyckas.

Frågan om vad du tycker om Tobbes säsong och liknande får du ofta, därför får du nu istället frågan om vad du tycker om din sons bloggande?
- Haha! Jag är faktiskt inne och läser på Baraben ganska ofta! Tycker det är ganska mycket humor där. Men jag har inte följt hans bloggande särskilt noga. Du vet väl hur jag och teknik fungerar?

Du har ju gjort framsteg nu, twittrar och allt?
- Haha, den där bloggen vi i Hysén-familjen hade på Aftonbladet var ett fiasko, men jo twitter gillar jag för där behöver man inte skriva några uppsatser varje gång utan räcker med ett par ord.

Hur tror du det går för IFK Göteborg nästa säsong?
- Jag är alltid optimist! Men jag tror att med Stahre (en ny röst) och ett par nyförvärv så kommer man kunna utmana om guldet igen. Jag tror inte det är färdigvärvat!

Har den nuvarande truppen underpresterat eller är truppen övervärderad?
- Alltså om jag ska vara helt ärlig så är den nog övervärderad! Det har nog funnits en övertro på vissa spelare utan att nämna några namn.

För att avsluta intervjun på ett mer positivt sätt så får du nu bjuda Barabens läsare på en story från förr.
- Haha! Okej, men då nämner jag inga namn annars får jag de två efter mig, haha! Vi var på första träningslägret utomlands under Svennis. Vi tog flyget till Köpenhamn och skulle därefter ner vidare till Portugal. Svennis sa att det var ”frihet under ansvar” som gällde, redan där hade han förlorat några. Men jag och många fler passade på och tog 1-2 öl på flygplatsen för att koppla av. Men dessa två gubbar tog 10-12 öl och 10-12 Gin och Tonic och var riktigt i gasen. Sen flyger vi ner i alla fall, men i Portugal är det något strul med flighten som vi ska byta till så vi får sova över på flygplatshotellet.
På morgonen dagen efter sitter vi alla i matsalen då dessa två gubbar kommer ner, iklädda full träningsmundering och varsin boll under armen och trodde att det var dags för träning. Haha, jag skrattade så jag höll på att kissa på mig!

Sista frågan till herr Hussien, har du bara ben?
- Haha, jag rakar benen så just nu är de väldigt bara!

16 kommentarer:

 1. Anno Nym på nätet2011-09-29 18:24

  Tack för en bra intervju! Du fortsätter att leverera Janlind :)

  SvaraRadera
 2. The Father! Tack Glenn för att du finns

  SvaraRadera
 3. gott jobb Janlind

  SvaraRadera
 4. Han är underbar, alltid! Håller inte med om att truppen i sig är övervärderad, inte så att de ska vara tjugo poäng efter ettan i serien, spelarna som ska lösa allt har kanske spelats på fel sätt eller inte alls?

  SvaraRadera
 5. Glenn är fan den skönaste människan som finns!

  SvaraRadera
 6. Glenn är kung!

  SvaraRadera
 7. Bra jobbat som vanligt Janlind. Ett tips är dock att du ska använda utropstecknet (!) lite mindre.

  SvaraRadera
 8. Tack för en underbar intervju med en Göteborgs skönaste profiler!
  Glenn Hysén du är kung!

  Janlind, du är grym

  SvaraRadera
 9. Kul och såna här intervjuer älskar jag. Gärna lite mer sånt på bloggen

  SvaraRadera
 10. Anekdoter med Glenn en gång i veckan skulle vara något :)
  Kanon!

  SvaraRadera
 11. @OG: "Problemet" med utropstecknen skulle kunna bero på att Glenn i princip bara pratar så...???

  SvaraRadera
 12. Rakar Glenn benen? Nej, nej, nej... ;)

  SvaraRadera
 13. Bra jobbat!
  Tack

  SvaraRadera
 14. Bara ben på Glenn Hysen!

  Gött att se att bloggens ikon ställer upp på en väldigt bra intervju, bra jobbat :)

  SvaraRadera
 15. Rakapparaten2011-09-30 00:23

  Ha ha ha, den gubben alltså. Det hade varit så j-la kul å spela i blåvitt på 80-talet med dom sköna grabbarna.
  Jag håller verkligen med om att det måste vara SKOJ att spela för IFK Göteborg. Det där är en viktig poäng.

  SvaraRadera
 16. Underbart. Glenn Hysén blir bara mer och mer "Glenn Hysén" ju äldre han blir.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.