torsdag 1 september 2011

Emil Salomonsson: "Inkilningen har inte börjat ännu..."

INTERVJU. Direkt från bottenlaget Halmstad till IFK Göteborg kom Emil Salomonsson. En spelare som IFK Göteborg och Håkan Mild har haft ögonen på under en längre tid. Hör nyförvärvet berätta om den första tiden i klubben och framtidsmål.
- Det känns oerhört utmanande och roligt att få möjligheten att spela i IFK Göteborg, säger han till BaraBen.com.

Det har bara gått ett par dagar sedan Emil Salomonsson lämnade Halmstad BK som varit hans klubbadress de senaste fyra åren. Det är med blandade känslor som högerlöparen pratar om klubbytet.
- Jag har trivts oerhört bra i Halmstad, stämningen i lagen påminner lite om varandra. Det är ungefär samma jargong. Men jag kände under de senaste månaderna att jag stannat av lite i min utveckling. Så när jag fick denna chansen så kände jag direkt att jag behövde ta den för min utveckling.

Det gick ganska så snabbt med övergången, från små rykten under helgen tills att du blev presenterad som spelare på tisdagen. Hur upplever du den närmsta tiden innan övergången blev klar?
- Man har ju hört talas om att det kan gå snabbt vid övergångar. Nu fick jag definitivt känna av det själv. Om jag inte är fel ute så kom klubbarna överens på lördagen och sedan dröjde det bara ett par dagar innan jag kom överens med klubben. Det gick väldigt snabbt och blev lite omtumlande men det känns väldigt bra nu.

Du har spelat mot IFK Göteborg ett flertal gånger, hur skulle du beskriva laget?
- Det är ett väldigt jobbigt lag att möta! De pressar ofta väldigt högt upp i banan och vinner boll tidigt. Sen har de flera väldigt bra fotbollsspelare, Adam, Selakovic, Hysén med flera och är duktiga på att hålla bollen inom laget. Men framförallt är det fysiken/konditionen som man har pratat om mest inför mötena med Blåvitt. Sen har de alltid haft fantastiska supportrar, varje gång jag spelat på Gamla Ullevi så har jag försökt höra när speakern säger mitt namn för att hälsa på supportrarna. Men det har man inte hört en enda gång då de buat så mycket, haha!

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
- Jag ser mig själv som en ytter, då menar jag inte en sydamerikansk ytter som gör en massa finter och sedan går förbi. Jag är väldigt löpstark och har ett bra steg, gillar att komma runt på kanten och slå inlägg. Kan spela både som back och mittfältare, men spelar väl helst som mittfältare då jag är bättre offensivt än defensivt.

Adam Johanssons kontrakt går ut efter säsongen och han kommer med all sannolikhet att lämna klubben efter säsongen. Samtidigt blir Stefan Selakovic allt äldre och verkar bli mer och mer skadebenägen. Från Kalmar har även Daniel Sobralense hämtats in vilket gör att konkurrensen inom laget ökar allt mer. Salomonsson som kan spela både som back och mittfältare är väldigt ödmjuk inför den stundande konkurrenssituationen.
- Det finns flera väldigt duktiga spelare, på de positionerna du nämner så har du bland annat Adam, ”Sella”, Söder, Lund med flera. Men jag ska göra mitt bästa och självklart är mitt mål att få så mycket speltid som möjligt. Förhoppningsvis en del speltid redan nu i höst för att komma in i laget. Men en av anledningarna till att jag ville till en storklubb som IFK Göteborg är att den konkurrens som uppstår kan gynna min utveckling som fotbollsspelare. Att kunna se på träningen hur Selakovic slår till bollen vid ett inlägg, att kunna prata med Adam och lära sig hur han tänker försvarsspel.

Du kommer in i ett väldigt spännande läge, Haglund, Sobralense och dig själv har redan anlänt. Hur känns det att vara med om nysatsningen som klubben nu gör?
- Det känns självklart väldigt utmanande och spännande! Jag är säker på att vi kommer vara med i toppen nästa år och utmana. Det är där man ska ligga i tabellen och det känns väldigt bra att komma in nu. Nya spelare kommer in samtidigt som man snart har en superfin anläggning när Kamratgården är klar.

Personligheten är viktig när Mild öppnar plånboken, hur skulle du beskriva dig själv?
- Jag är väl ganska smart, gillar att komma till nya människor och passa in i en grupp. Den harmoni och lagkänsla som finns i IFK fanns även i Halmstad och det passar mig väldigt bra. Sen är jag väl social och gillar att ta för mig.

Det finns flera stora personligheter uppe på Kamratgården, hur du fått någon form utav inkilning eller psykningar ännu?
- Haha, de har pratat om de att jag ska vara glad över att komma in nu för inkilningen kommer senare. Men det är klart att det är en del grejer nu när man kommer in som ny. Man får hämta kaffe till de andra och få fört sig vilken plats i hierarkin man har.

Ingen högoddsare att du pratar om Selakovic och Hysén nu direkt?
- Haha, ni supportrar känner spelarna väl!

Nu när du är här i Göteborg, vad har du för framtidsmål? Vad vill du förbättra som fotbollsspelare?
- Målet är självklart Europa en dag, IFK Göteborg är ett bra skyltfönster och en utav anledningarna till att jag verkligen ville hit. Om man skulle vara nöjd över att spela i Allsvenskan så blir man bekväm och tappar mycket enligt mig, jag är en sådan person som alltid strävar efter att nå så långt som möjligt. Som spelare vill jag förbättra allt, ett tråkigt svar kanske men det stämmer. Vill bli bättre defensivt, att tajma löpningar och att varje inlägg sitter exakt där det ska vara.

Avslutningsvis, hur bra koll har du på BaraBen.com?
- Jag har varit inne någon gång och läst, men inte följt sådär jättemycket. Men det kommer bli ändring på nu. Först trodde jag att de hette Baraben och inte Bara Ben, haha!

Fotnot: Under intervjun så ursäktar sig Salomonsson plötsligt och ber om att få ringa upp. Anledningen till detta visar sig senare vara att han redan var nära första böterna, då det är mobilförbud innan mötena på Kamratgården...

25 kommentarer:

 1. tack för den..mer sånt tack! välkommen emil!

  SvaraRadera
 2. Välkommen till klubben!

  SvaraRadera
 3. JonathanN1/9/11 18:50

  Kanon intervju, Janlind! Välkommen Emil!

  SvaraRadera
 4. Har vi böter på mobilsamtal?

  SvaraRadera
 5. Kanon interjuv utav Jan Lind!.

  SvaraRadera
 6. Bra jobbat Janlind! Men kan du inte köra lite video-intervjuer i framtiden??

  SvaraRadera
 7. Anonym 1/9/11 18:53:
  http://www.femplus.info/2011/05/23/kiss-i-duschen-200-kr-allsvenskan-sverige-fotboll-sportbladet/
  Böteslista för allsvenska lagen.

  Trevligt med intervju!

  SvaraRadera
 8. baraben är bättre än någonsin nu! :D

  SvaraRadera
 9. Mild, kommer Stahre, kan du packa ihop och satsa 100% på att sälja din glass istället.

  SvaraRadera
 10. Fin intervju! Bra jobbat!

  Tycker att Salomonsson verkar vara en kanonkille både på och utanför planen. Lycka till i IFK Göteborg!

  SvaraRadera
 11. Bra jobbat Janlind. Riktigt gött att du är på hugget med dina inlägg.

  Varmt välkommen till Blåvitt Emil! Jag är övertygad om att du kommer lyckas hos oss, och hjälpa oss vinna titlar igen.

  @ Anonym 19.01
  LOL. Skrattade högt för mig själv.

  SvaraRadera
 12. fan jag och mina bänkgrannar på gamla har länge velat se emil i den blåvita tröjan, grymt bra värvning enligt mig, får se hur det blir i spelet, men har svårt att se att han skulle misslyckas ala Pärlan då detta är en bättre fotbollsspelare enligt mig! Nu kör vi 2012 är vårat är!

  SvaraRadera
 13. tack janlind, tack emil. detta kommer bli mycket intressant. bra spelare, bra snubbe! GÖTT!

  SvaraRadera
 14. Jag tycker klubben har gjort tre riktigt bra nyförvärv. Jag hoppas även att Starhe tar över efter JO.

  SvaraRadera
 15. Sa han nått om hur känslan i kroppen var?

  SvaraRadera
 16. Välkommen Emil, ska bli mycket kul att följa dig.
  Hoppas du trivs den första tiden hos kusinerna ;)

  SvaraRadera
 17. Välkommen, Emil!

  SvaraRadera
 18. Intressant hur det blir med namnuppropet för Sobralense. Ska an säga hela hans riktiga namn Daniel Lopes Silva istället? ;)

  SvaraRadera
 19. Riktigt bra intervju Janlind!

  Välkommen till Mesta Mästarna Emil! För övrigt kan du hälsa Sella att han är en jävla plast-serb men att vi gillar honom ändå! Forza Blåvitt

  SvaraRadera
 20. Välkommen! Lycka till

  SvaraRadera
 21. Jättebra intervju men vad är utav för ord. "...och en utav anledningarna till att jag..."
  Det räcker med av?

  SvaraRadera
 22. Välkommen Emil, De här kommer bli kanon!

  SvaraRadera
 23. att blåvitt är ett bra skyltfönster... det kunde han kanske struntat i att säga i sin första intervju...

  bra intervju.

  SvaraRadera
 24. Citerar ett inlägg på Alltid Blåvitt från Glänn

  "Otroligt kul med först Salomonsson och sedan Sobralense. Skulle bli otroligt förvånad om inte den nya tränaren hade ett finger med i spelet om nya spelare. Skulle den tränare vara Herr Stahre så kan jag inte annat än att hoppa högt av glädje. Känner inte mannen så jag kan inte annat än tala för vad jag sett via olika media. Då gillar jag vad jag ser! Varför tänker jag utveckla så här:

  Jag tycker att Stahre utstrålar passion och delaktighet, engagemang och otroligt verbal, verkar ha humor och humör och en vinnare. Dessutum en glädjespridare av stora erkända mått! Allt det som jag tycker att JO saknar, fan, jag har inte sett JO le en enda gång.(Han kanske saknar alla sina tänder eller så är de svarta)

  Ett stort plus för folket på KG som tagit detta beslut med Mild i spetsen. Det är så otroligt starkt att våga detta. Man ser till människan, man ser till resultaten man ser till IFK:s bästa. Vips hamnar Blåvitt på allas löpsedlar, vi är helt plötsligt det spännande laget, laget på allas läppar. Hatten av från mig, en stor mediaseger, hela fokuset är flyttat till IFK:s planhalva.

  Herregud, inser ni alla vad detta kan betyda, Stahre på KG (nybyggd dessutom) Hysen och Sella, kan ni fatta "tjötet" med Stahre. Fy satan, luften kommer att darra av floskler, humor och gädje.

  Jag skulle nog säga, fy satan, vi är på rätt spår, jag kan svagt skymta nummer nitton och efter det númmer tjugo efter det, en andra stjärna på den vackraste av alla tröjor! Kan vi göta det med en gammal gnagare vid rodret så skulle det vara den yttersta revanschen gentemot gnaget.

  Låt oss göra det vi, som Göteborgare gör bäst, låt oss ta emot Stahre med öppna armar, göra honom till vår alldeles egna "heders-råtta" Omfamna honom med kärlek för vi bedömer människor efter deras prestationer och inte efter hat!

  Tack för ordet!"

  SvaraRadera
 25. Vasastans Vialli2/9/11 14:28

  FYFAN! Mobilförbud!!!??? Jävla gnagartendenser! Nu blir det inget årskort för mig nästa år.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.